![]() |
#241 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Październikowe mamy 2015 część I
Dobrze gadasz. Chcesz to wchodzisz z chłopem- koniec kropka. Mój był na USG dowciapnym ze mną.
Po co Ci skierowane? Coś się dzieje?
Edytowane przez ktosiula Czas edycji: 2015-02-06 o 22:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#242 |
Raczkowanie
|
Za duże kolejki. Dzwoniłam do kilku ginekologów, wszędzie zawalone listy. Zapytałam miło i sympatycznie czy jak przyjdę do gabinetu i zaczne tam rodzić to się mną zainteresują? A pani w recepcji odbiła piłeczkę i zapytała czy przyjdę ze skierowaniem czy bez buhahahaha zresztą tu podobno na większość rzeczy trzeba mieć podbitkę od swojego głównego lekarza o_O okazało się, że ze swistkiem to mogą mnie nawet już, natychmiast brać na wizytę.
![]() |
#244 |
Raczkowanie
|
Nigdzie się nie pcham. Skoro ktoś mi daje możliwość opieki tylko za to, że przyniosę im pieczątkę, że ktoś się mną medycznie zajmuje, to czemu mam to osikać bo inni czekają? Inni też mogą iść i zabrać skierowanie. Ja im tego nie zabroniłam. W Polsce pewnie bym poszła prywatnie bo tam jest jedna totalna katastrofa.
![]() |
#245 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#246 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja kasiapruszkow l 34 TP12.10.2015 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#247 |
Raczkowanie
|
widzę coraz więcej Nas
![]() ja się wstrzymam do serduszka ![]() co do znieczulenia u dentysty to są specjalne dla ciężarnych, jednak są o wiele słabsze ![]() A jeśli chodzi o rozstępy to ja też mam dużo z czasów bardziej młodzieńczych,gdy tyłam-chudłam, po dwóch ciążach na brzuchu na szczęście nie mam nic. Zobaczymy teraz w trzeciej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#248 | |
Rozeznanie
|
Ale dzisiaj stresa przeżyłam w nocy.......obudziłam się gdzieś o 2.30 w nocy w bólem brzucha w miejscu, gdzie czułam ciąglę, że dzidziuś rośnie, takie wzdymające, lekko klujące bóle, cała się zimnym potem zalałam.. już myślałam, że to koniec. Poszłam do WC ale krwawienia nie było na szczęście.... strach w oczach, że to już koniec....
Wydaje mi się, że to niestety efekt wieczornego obżarstwa owocami, które gdzieś tam zaczęły się trawić i dały takie bóle w jelitach.. no mam nadzieję... na szczęście krwawienia nie było, więc nie będę latać po lekarzach - ale wierzcie mi, że stres okropny. Oczywiście zaraz po tym śniło mi się, że poszłam na izbę przyjęć a tam jakaś ginekolożka psychopatka ![]() Cytat:
![]() ![]() Aha i moje dane na tablicę : Amelia177 - OM - 31.12.2014, TP - 8.10.2015
![]() ![]() |
![]() |
#249 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję za pamięć - wzrosła - ze 192 na 580, więc ciąża rozwija się prawidłowo
![]() Ja mam termin pierwszy do ginekologa na 19.02 - wtedy powinno być już widoczne serduszko. Więc do tego czasu wstrzymam się z wpisywaniem na pierwszą stronę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#250 |
Zakorzenienie
|
No ja też w czwartek miałam dowcipne USG i dr zaprosiła męża tylko własnie kazał poczekać, aż znajdzie pęcherzyk. Przecież stał koło głowy mojej a nie wsadzał swoją głowę między moje nogi przeszkadzał w USG
![]() ![]() Amelia owocki sfermentowały ![]() Aisza to Ty już weteranka. 3 ciąża ![]() ---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ---------- Weronika zmień mi proszę TP na 09. 10. 2015 ![]() Pani dr inaczej wyliczyła niż internet. A kiedy małe wyjdzie to już samo pewnie sobie zdecyduje ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ---------- kasiapruszkow Nie koniecznie chłopiec ![]() ![]() ![]() Mnie tez się marzy dziewczynka. Z dziewczynką to jest tak jak się mówi, że wychowujesz sobie ![]() ![]()
#251 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() mala mi się wydaję, że to jest tak z tym facetem, że lekarzowi chyba jest nieswojo grzebać w gabinecie przy mężu/chłopaku ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#252 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
w tej ciazy tez pewnie sama pojde na to z serduszkiem a pozniej zabiore moich chlopakow razem ![]() ja chcialabym miec coreczke procz tego ze jak bedzie dorosla na kawe przyjdzie to jeszcze poki bedzie mala bede mogla wyzyc sie z sukienkami i kucykami juz sobie nawet wymaryzlam masyzne do syzcia ze sama jej bede cos szyla ;p;p;p oczywisice jak bedie coreczka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#253 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, wczoraj miałam ciśnienie 145/88/86
Później trochę spadło. Mam się martwić? Czy może to być z tego ze w pomieszczeniu było strasznie ciepło? Czytałam tez ze wyższe ciśnienie może zwiastować bliźniaki a i ja i moj facet jesteśmy genetycznie obciążeni. Troche się przerazilam. I ciągle boli mnie głowa...
Będę mamą <3 Edytowane przez Doorisska Czas edycji: 2015-02-07 o 08:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#254 |
Wtajemniczenie
|
doriiska co bedzie to bedzie oby zdrowe
![]() ja do 24 II bede czekac :/ Edytowane przez kasiapruszkow Czas edycji: 2015-02-07 o 08:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#255 |
Rozeznanie
|
W poniedziałek. Ale najlepsze jest to, że oprócz bólu głowy i bólu piersi nie mam żadnych innych objawów.
![]() |
#256 |
Wtajemniczenie
|
pociesz e Cie ja nie mam zadnych boli
choc w sumie to sie martwie bo choc beta wzrasta dobrze to nie czuje mldosci, boli itp objawow moiwacych o prawidlowej ciazy wiec wsyztko sie wyjasni na usg z serduszkiem jak bedzie bilo :/ |
![]() ![]() |
![]() |
#257 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Oj tam, ja bym nie płakała gdybym się dowiedziała, że bliźniaki ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#258 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Z jednej strony to fajnie, z drugiej daje to trochę powodów do obaw. Już normalnie się nie mogę doczekać poniedziałku. Ja swojej bety nie znam, jeden raz robiłam, żeby ciąże potwierdzić to było 79.
![]() |
#259 |
Wtajemniczenie
|
ja robilam w srode i bylo 69,2 a w piatek 199,9 wiec rosnie
tlyk ote objawy .... keidy bedzie ten 24 luty :/ |
![]() ![]() |
![]() |
#260 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Mój TŻ bardzo by chciał bliźnięta. Ale on chyba nie ma świadomości co to znaczy.... Nie dość, że pierwsza ciąża, zero doświadczenia, to jeszcze miałyby być bliźniaki ? Mogłabym się pożegnać ze studiami. ---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ---------- Cytat:
A który masz tydzień? Ja 6t3d
![]() |
#261 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#262 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
No w to nie watpię ![]() Ale dobra, nie nakręcam się. Co będzie to będzie ![]()
![]() |
#263 |
Zakorzenienie
|
Doriska mój też biadolił o bliźniakach, a nie wie co to znaczy z jednym. Mnie trochę wystraszyła ostatnia wysoka beta choć pęcherzyk był jeden. No ale jeszcze bliźniaki jednojajowe wchodzą w grę. Pewnie sobie wmawiam
![]() JA mam wysoką betę ale nie mam jakiś spektakularnych mdłości jeszcze. Moja mama tez nie miała więc sie nie martwię tym na razie ![]()
#264 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mój dziś kończy 14 miesięcy ![]() ![]() Cytat:
Dobrze że 19 dopiero wizyta, już serduszko będzie. Ja chciałam przełożyć na później ale nie ma miejsc więc pójdę tego 11...a pewnie tylko pęcherzyk będzie. Później najwyżej prywatnie skoczę po 10 dniach. Cytat:
Edytowane przez ktosiula Czas edycji: 2015-02-07 o 09:20 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#265 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja mam mdłości, tylko jak zaczynam być głodna. Wtedy muszę coś szybko zjeść. A tak to nic... A głowę to mi zaraz rozsadzi.... nie mam nawet jak ciśnienia zmierzyć, bo ja nie mam ciśnieniomierza w domu.
![]() |
#266 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Edytowane przez Aisza_ Czas edycji: 2015-02-07 o 09:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#267 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ktosiula, w Niemczech ale to nie jest moje docelowe miejsce. Jeszcze nie wiem co ze sobą w życiu zrobić. Może na starość wyląduje gdzieś w Anglii. Kto mnie tam wie.
![]() ![]() |
![]() |
#268 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki
Weronika m możesz wpisać na 1 stronke gosiek0388(Gosia, 27l) OM;05.01.2015 TP:? Terminu porodu jeszcze nie wiem wg internetu to 12.10 ale zobaczymy co powie lekarz we wtorek
#269 | |
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczynki powinnam być w lipcowych mamusiach niestety moja kruszynka odeszła, ale udało mi się ponownie zajść w ciąże narazie jestem po testach nie byłam u ginekologa ale z wyliczeń mam termin na 18 października
![]() ---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ---------- Cytat:
No fakt rodzinka może byc w szoku ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#270 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Powiedzcie dziewczyny, też tak macie, że czujecie po której stronie zagnieździł się zarodek? Bo ja od początku czuje dzieciątkowe bóle po lewej stronie brzucha i dziwne uczucie jak leże na tym boku i wole na nim nie leżeć, bo czuje jakbym przygniatała małego ![]() Ehhhhhhh jeszcze się męczę z tym przeziębieniem, wcześniej gardło lewa strona teraz prawa.......ile można... a w poniedziałek do roboty? :///
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:34.