![]() |
#241 |
Nie depcze krokusów
|
Dot.: Koty - część XI
Rybka w kuli żyje, ale krótko. To dręczenie zwierząt.
![]() |
#242 |
Zakorzenienie
|
Ptys uwielbia zabawe z laserkiem - jest spokojnym i zrownowazonym kotem. Su nie kuma totalnie o co chodzi z kropka -wariat do 2
![]() Ja nie widze zwiazku. Akwarium mielismy wiele lat. Bylo otwarte i koty nie bardzo ske nim interesowaly. Zostalo zlikwidowane.
#243 | |||||
Elwirka-Elmirka :D
|
Cytat:
![]() Mój Figiel waży ok. 6 kg, grubas taki, że hej ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja mam parę fotek ![]() Cytat:
Dobrego filtra nie słychać- a może słychać, ale przyzwyczaisz się i o nim zapomnisz ![]() Filter czyści akwarium. Złote rybki, czyli welony/ karasie ozdobne są rybami zimnolubnymi, bardzo brudzą , ponieważ żerują po dnie i cały brud z dna unosi się do góry. Poza tym, te ryby z reguły są duże, ale ich wzrost się hamuje jeśli mają małe akwarium i karłowacieją. Niby potrafią pobierać tlen z powietrza , ale jak pisałam- filtr jest niezbędny w każdym akwarium. Jeśli chodzi o gupiki itp- muszą mieć grzałkę, bo to ryby ciepłolubne, świetlówka sprawia, że rośliny rosną i oświetla akwarium. Do akwarium tylko rośliny żywe, naturalne korzenie bez tych wszystkich udziwnień typu statki , zamki itp. U akwarystów działa to jak na nas Whiskas dla kota ![]() Ogólnie polecam akwarium. Koleżanka ostatnio założyła, 45 l i bardzo je przeżywa ![]() Cytat:
Moje znowu weszło w łaski ![]() Kiedyś esfira dała link do wróbli czy co to tam było. Myślałam, że mi koty laptopa rozwalą ![]() Ostatnio jak im papugi puściłam to od razu lecą do okna i gapią się na rynnę ![]()
![]() |
#244 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 07:36 ---------- Poprzedni post napisano o 07:34 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#245 |
Zakorzenienie
|
Monika jesli chcesz rybke do malego akwarium to wolalabym bojownika. Nie robi takiego syfu jak karas. Trzeba tylko grzalke zamontowac jesli masz chlodno w domu. Musi miec ok. 24 stopnie.
Albo jakies male krewetkarium z mini razborkami ![]()
#246 | |||
KOTerator
|
Codziennie mam zdjęcia, wczoraj nawet filmik dostałam, ale tęsknie, szczególnie, że dostałam też wczoraj jej wyniki i nie są świetne
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ---------- Wiem wiem ![]() Nie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale kusi mnie motyl ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#247 |
Zakorzenienie
|
Bojownik wrecz musi byc sam
![]() ![]()
![]() |
#248 | |||
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jeśli chodzi o glony, polecam ślimaki ampularie. Są żółte i pasiaste , pożerają glony i inne resztki, łącznie z padłymi rybami. Są wodno-lądowe, żywią się również gotowanymi warzywami.
![]() |
#249 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#250 |
KOTerator
|
Poczytałam Was, przejrzałam kilka stron na temat rybek i zwątpiłam
![]() ![]() Zdecydowałam się na razie na jednego błazenka, o takiego - klik ![]() A w ogóle to dotarło dziś do mnie, że u mnie nie ma ptaków, co się z nimi stało?! |
![]() ![]() |
![]() |
#251 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
I get to love you, it’s the best thing that I’ll ever do. I get to love you, it’s a promise I’m making to you. Whatever may come your heart I will choose. Forever I’m yours, forever I do. 4.06.2015 A&B ![]() 14.05.2017 Bruno
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#252 | |
KOTerator
|
Cytat:
![]() Bardzo pociesza mnie fakt, że Sonia jest u cioci, która zajmie się nią dobrze, nie muszę się martwić. A od przytulania mam jeszcze Milkę ![]() Od poniedziałku wracam do pracy, to nie będę myśleć ciągle co u Sonika. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#253 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ale świetne te rybki, można to gdzieś kupić? Może Misia oswoiłaby się z wodą? Na żywej nie będę testować ![]() Misia nie będzie jadła jagnięciny, odkąd się zapchała nie chce jej tknąć. Nawet połowy zamówionej mieszanki nie zjadła, a zamówiłam tylko na 3 tygodnie. Indyka surowego zjada ze smakiem, chyba muszę "zrobić" taką mieszankę. Tylko kto teraz zje te kilogramy jagnięciny kupione z myślą o mieszankach? ![]()
Edytowane przez daktylek1987 Czas edycji: 2015-02-27 o 22:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#254 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Rybka - zabawka fajna, ale jak znam mojego kota, to zaraz wladowalby sie caly do miski i rybka wylowiona. Ostatnio w garnku pelnym wody tak grzebal, podeszlam zobaczyc co tam robi i dostalam chlust wody na twarz. Nutria, nie kot ![]()
![]() |
#255 | ||
|
Cytat:
![]() Ha, ha, u mnie by nie przeszło . Perski zaraz by się władował do środka, może nie dla ryby, ale dla samej wody ![]() U mnie ptactwa pod dostatkiem: papugi, wróble, wrony czy co tam jest ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#256 | |||||
KOTerator
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:47 ---------- Poprzedni post napisano o 23:45 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:57 ---------- Poprzedni post napisano o 23:47 ---------- Są jeszcze robaki https://www.youtube.com/watch?v=AwyTfK4X90s i helikopter https://www.youtube.com/watch?v=hg_CMgbmyo4 ![]() ![]() Edytowane przez monika_sonia Czas edycji: 2015-02-27 o 22:59 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#257 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Chętnie się dogadam, z tego co pamiętam zostało mi prawie 7 kg ![]() Myślę, żeby zamówić jeszcze mieszankę jagnięciny z indykiem, tak na 2 tyg., może to przejdzie. Ale wątpię, bo przywiozłam od mamy kawałek samego mięsa (zwinęłam niepostrzeżenie z lodówki ![]() ![]() Na dniach będę zamawiać, więc jak jesteś chętna, to dam Ci znać ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#258 |
KOTerator
|
Ja będę zamawiać mieszankę w przyszłym tygodniu, nie mam już żadnego mięsa w zapasie, więc mogę odkupić część
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#259 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Co do robaka, to miałam podobnego z zoo+, ale Misię zainteresował na jakieś 30 sekund, nawet nie wiem, gdzie teraz jest. Mam nadzieję, że z rybką będzie lepiej. Jak była mała, to polowała na bąbelki w butelce z mineralną ![]()
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#260 |
KOTerator
|
Nie ma żadnych robaków na zoo+, musiałaś to kupić dawno temu, prawda? Ja z rybką spróbuję, jak się spodoba to może pomyślę nad prawdziwymi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#261 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tak wyglądały (ja mam trzmiela, wysyłali losowo, kosztował 9,80 zł). Nazwa to Karlie Flamingo Crazy Bugs. W sumie brzęczy i kręci się w kółko, nie jest tak ruchliwy jak ten na filmiku. Znalazłam go w szafie, jednak dobrze pamiętałam, podstawiłam znowu Misi i dalej jej nie urzekł. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#262 |
... choć nie Westwood
|
Tez mialam tego robaka
![]() ![]() nie wiem co sie z tym trzmielem stalo ![]() ![]()
![]() |
#263 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fajny pomysł z robo-rybką. Wzięłabym z wielką chęcią, ale daleko mam ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#264 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ściskam niezmiennie ![]() Krakowianki - co proponujecie zrobić z kurtką puchową, w której nie będę już chodzić? Dotąd takie rzeczy oddawałam starszej pani, która ostro obstawiała nimi swoich dzikich kocich działkowców. Ale teraz pani zmarła. Schronisko? Czy może macie jakieś konkretne prywatne miejsca, które chętnie przyjmą kurtawkę?
![]() |
#265 | |
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
U mnie nie ma wróbli. Wytępione przez sroki. Jak zobaczyłam ostatnio gromadkę wróbelków na dworcu Warszawa Zachodnia, to cieszyłam się jak głupia.
![]() ![]() |
![]() |
#266 |
Zakorzenienie
|
Moja kota chce się bawić z ptakami ale one z nią nie chcą. Wredne stworzenia. Chodzi wkurzona :P
Słuchajcie czego wasze koty sie boją? Mefista ucieka z domu jak tylko wyjmę odkurzacz (zawsze zanim wyciągnę odkurzacz to otwieram drzwi), ostatnio boi się piły do drewna (mamy stół z piłą tarczową). Nawet trociny omija szerokim łukiem. Samochodu się na początku bała, ale teraz odkryła, że jak przyjeżdżamy to maska jest ciepła i można tam pospać. O! Jeszcze ojciec kupił piszczącą piłkę. To jak się ją położyło na środku pokoju to prawie po ścianach chodziła aby nie być za blisko. Zabawnie wygląda jak ona chce się "zaprzyjaźnić" z rzeczą której się boi. Obchodzi, skrada, się czai, obwąchuje gotowa do ucieczki. Z jakiegoś powodu ucieka przed mopem. Mop "czarownicę" kochała. Polowała na nią przy sprzątaniu podłogi. Płaskiego się boi.
![]() |
#267 |
|
Było kiedyś, jak władował mi się do wanny podczas kąpieli. Od tamtego czasu koty won z łazienki jak się kąpię. Innym razem wlazł do miski z wodą.
Odkurzacz. Cham boi się też stukających butów. Kiedyś babcia w takich przyszła (babcia musi chodzić na wyższych, nie może na płaskim) i uciekał jak opętany. Od tego czasu (kilka lat) jak ktoś wchodzi, ten pierwsze co to patrzy na buty czy stukają ![]()
#268 |
Zakorzenienie
|
Bisiak boi się odkurzania, Florka blendowania. Ciekawe to zjawisko, bo oba przedmioty wydają z siebie głośne dźwięki, a jedna nie ma problemu z odkurzaczem, a druga z blenderem
![]()
#269 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ile razy na jeszcze wilgotnej pościeli były czarne łapki. Ja kładę jej ręcznik na pościel ale rodzicom to nie przeszkadza. Mogą uprać jeszcze raz. Jeszcze się z tego pośmieją. Ja się śmieje natomiast, że gdybym uczuliła się kota (jestem alergikiem) to prędzej ja z tego domu pójdę niż ona :P
![]() ![]() |
![]() |
#270 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:02.