|
|
#241 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czerwcowe Panny Młode 2015 :) - cz. II
Nie mogę się zdecydować dlatego,że w tej mojej cukierni z której biorę ciasta naprawdę robią mistrzowskie i ciasta i torty no i jest dużo dużo taniej 50% w sumie, a w Sowie mają ciekawe propozycje, jeśli w tej mojej cukierni zrobia mi taki tort jak chce - foto w załączniku to nie mam się nad czym zastanawiać
|
|
#242 |
|
Komplikatorka
|
Pati ale super !!! Mega !!!
|
|
#243 |
|
Zakorzenienie
|
Byliśmy u sowy i chyba drozej nam podali (70/kg). Juz nie pamiętam. Mają taki co nam się podoba, ale placenie 100% więcej za wygląd odpada.
|
|
|
|
|
#244 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki Daga!
Czyli mój gust nie jest jeszcze spisany na straty hihiJak Wam mija popołudnie dziewczyny ? Ja od wczoraj w de spowrotem i urlop do poniedziałku, niby sprzątać miałam... jakoś mi nie po drodze do tego sprzątania jest.. wole oglądać słodkie stoły, muchy, pierwsze tańce, torty, podwiązki i tak od.... 7 m-cy ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ---------- Co do tortu, oczywiście kobaltowe wstążeczki i kobaltowy garnitur jakżeby inaczej mogło być, mój ukochany kobalt <3
|
|
#245 |
|
Szczęśliwa Czerwcówka
|
Dziewczyny widać, że nasz miesiąc zbliża się wielkimi krokami, bo pędzicie jak szalone z wątkiem
![]() Piękny tort PatiPee, u nas sala zapewnia tort przy powyżej 200 osobach, a u nas na pewno będzie więcej. A biorą ciasta z jednej z najlepszych cukierni w mieście, także o to się nie martwię A kolor, wygląd i smaki będziemy wybierać przy wyobrze menu. Czyli ze 2 tygodnie przed weselem Myślę, że jednak postawimy na tradycyjne smaki. Śmietanowo-owocowo-czekolodawe. W ogóle szkoda, że na pewno jak się zstresuję to nie będę mogła jeść, a takie pyszności będą Mam nadzieję, że jakieś resztki na poprawiny zostaną i wtedy sobie pobróbuję ![]() Cały weekend spędzę w pracy
|
|
#246 |
|
Zakorzenienie
|
To zależy od wielkości miasta mi się wydaje ;-) Ja pochodzę z niedużego miasteczka ( ok 40 tys mieszkańców ) i dlatego ceny się tak różnią...
|
|
#247 |
|
Zadomowienie
|
nam podali tylko ze od 450zl w gore do tysiaca za tort i na 160 osob potrzeba 6-7kg, zalezy jaki smak, przystrojenie itd
ogolnie licze okolo 1000zl, bo w takich cenach sa mniej wiecej z tego co slyszalam
|
|
|
|
|
#248 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakie wino kupujecie dziewczyny ???? myślałam o jednakowym różowym, nie pijam wina i nie wiem, nie znam się... ![]() ---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ---------- Cytat:
|
|
|
#249 |
|
Zakorzenienie
|
A ja w końcu się wzięłam w garść i podliczyłam wydatki i tak:
wychodzi mi za wszystko: jedzenie, alkohol, orkiestra itp itd: 200 zł od osoby ![]() Do tego nasze stroje, kwiaty i chyba wyjdzie całkiem nieźle
|
|
#250 |
|
Zakorzenienie
|
my dziś dzień na urządzanie mieszkania mamy
sztućców malo mieliśmy to też kupiliśmy komplet, dzwonek do drzwi, 2 krzesła do kuchni i takie inne bzdety a wieczorem ze znajomymi w Krk się spotykamy
|
|
|
|
|
#251 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ---------- Pati my kupujemy Liebfrauenmilch bardzo nam smakuje.
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#252 |
|
Zakorzenienie
|
Ja od rana w pracy (mam urlop), potem ośrodek zdrowia (strata czasu), potem obiad ekspres, kawa i NFZ. Wlasnie wsiadlan do autobusu. Mój plan na wolny dzień i mycie okien padł.
|
|
|
|
|
#253 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mieszkałam w Krakowie 5 lat i pokochałam to miasto już chyba na zawsze
I get to love you, it’s the best thing that I’ll ever do. I get to love you, it’s a promise I’m making to you. Whatever may come your heart I will choose. Forever I’m yours, forever I do. 4.06.2015 A&B 14.05.2017 Bruno
|
|
|
|
|
|
#254 |
|
Zakorzenienie
|
Jak ja bym już chciala remont i urządzanie mieszkania.
Wczoraj mówię narzeczonemi, ze musimy kupić łóżko i trzeba się rozejrzec. Myslal chyba ze juz teraz. Zamówił komplet noży, wczoraj się pochwalił dopiero. I okragla blachę do pizzy - męski niezbędnik. Ja chcę jeszcze kupić talerze. Z robotami kuchennymu itp poczekamy, bo może ktoś nam sprawi w prezencie ślubnym. |
|
|
|
|
#255 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ktoś wcześniej radził że błogosławieństwo można zrobić dzień wcześniej wieczorem (tylko można stracić okazję piękne zdjęcie zachwyconego Tż naszym powalającym wyglądem:P) Nie jestem też pewna jak wypełnianie papierów u Was w kościele, w niektórych ksiądz wymaga przed mszą, to wtedy nie ma sensu jechać osobnymi autami ![]() Cytat:
Babeczkowe torty są fajne jedzenie takiego kawałka to przyjemność. Myślę że Twoja cukiernia nie będzie mieć problemu-zerknij jak mają dekorowane małe ciastka. Kwestia czy będą mieć stelaż
Kawa, kartony i wesele Czyli jak się urządzić i nie zwariowaćTło za stołem Młodych-inspiracje pomóżmy innym: http://www.pajacyk.pl/ Edytowane przez edelweiss Czas edycji: 2015-03-06 o 20:18 |
||
|
|
|
|
#256 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Link do tych drewnianych mam zapisany na drugim kompie, może zaraz odpalę. Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ---------- Tutaj link do tych drewnianych napisów. Ale one chyba nie są zbyt tanie...
|
|
|
#257 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
naprawdę mamy jeszcze milion spraw do załatwienia. Jak tak Was czytam to mam wrażenie że jesteśmy w czarnej d... ;p tyyyleb jeszcze rzeczy do ogarnięcia![]() Jutro zapraszamy rodziców! a od niedzieli ruszamy na ostro z zaproszeniami
|
|
|
|
|
|
#258 |
|
Zakorzenienie
|
Napisałam maila do menagerki sali. Trochę pytań się uzbierało.
I jak widzę listę rzeczy do zabrania to chyba zacznę pakować torbę. Nitki, igły i plasterki mogą już czekać. Musimy wydrukować zaproszenia dla rodziców. Dopóki nie dostaną oni, nie dostanie nikt. |
|
|
|
|
#259 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i w sumie mega pozytywnie u Ciebie będzie podobnie! Ja zrobiłam już listę rzeczy które mamy zabrać na sale ![]() A co do zaproszeń to u nas podobnie. Mieliśmy zacząć już tydzień temu ale chcieliśmy zacząć od rodziców ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#260 |
|
Zakorzenienie
|
Miałam ponad 70 pytań spisanych na pierwsze spotkanie. Teraz dopisałam z 10. Te już bardzo organizacyjne.
Zastanawiam się np czy sala ma jakieś pojemniki na kwiaty od gości. Jakbysmy dostali to trzeba je jakoś przechować. O tym rok temu nie pomyślałam. Mam już kolejny na kartonik, na niezbędnik PMki. Edytowane przez zonamojegomeza Czas edycji: 2015-03-07 o 08:29 |
|
|
|
|
#261 |
|
Zakorzenienie
|
Ja w sumie muszę na sale jechać niedlugo bo wybraliśmy z tż menu, ciągle brakuje czasu
Jakie pytania Wam zadawali w USC oprócz nazwiska? ![]() Wysłane z telefonu. |
|
|
|
|
#262 |
|
Zakorzenienie
|
Oo ja tez pisałam do sali
cena nie zmienila sie, a mogla, na sale dopiero dwa tygodnie przed, wszystko ok ![]() Zespol tez myśli nad naszymi zabawami,ostatecznie zadna piosenka z ich repertuaru nie jest dla nas straszna i nie mamy listę piosenek zakazanych ![]() Dzis idę farbować włosy i jesli zdążymy to jakas fryzura slubna ![]() 20.03 idziemy do księdza spisac protokół i przed drugim spotkaniem do USC po papiery (wczesniej nam nie pozwolił bo wg starucha nadal nie weszlo ze dokumenty maja pól roku ważności eh) takze... Sie dzieje tez :P I aaa.. Ostatnio plakalam nad sobą.. Bo moja waga jest tragiczna!! Tyje odkąd zaczelam brać nowe tabletki anty we wakacje i tylam nadal po odstawieniu.. Wazylam sie 3 tygodnie temu i przerazilam sie.. Przez ost 3 tyg jadłam i zdrowo ale i fast food wpadły.. A tu na wadze 2 kg mniej!! 6-7 raczej juz nie zrzucę do ślubu żeby dojść do swojej normalnej wagi do której jestem przyzwyczajona ale zawsze cos
|
|
|
|
|
#263 |
|
Zakorzenienie
|
literki znalazłam kiedyś od tego użytkownika http://allegro.pl/napisy-z-drewna-li...948048407.html wydają się spoczko
|
|
#264 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jak zaprosić gości, jest tyle genialnych tekstów że nie mogę się zdecydować. Najgorsze że każdy z nich pasuje tak do 30% naszych gości, musiałbym 3 różne wkładki zamówić...bo starsi raczej nie maja takiego poczucia humoru:P Cytat:
Kawa, kartony i wesele Czyli jak się urządzić i nie zwariowaćTło za stołem Młodych-inspiracje pomóżmy innym: http://www.pajacyk.pl/ Edytowane przez edelweiss Czas edycji: 2015-03-07 o 10:14 |
||
|
|
|
|
#265 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
np dowiedzialam sie, ze koszyk na wodke nam daja a mialam w planach kupowac, kieliszki do tluczenia tak samo (chyba, ze chcemy swoje), szklo na wiejski stol czyli na bimber i te rzeczy, szampan w cenie itp. udalo sie, bo akurat jak bylam to okazalo sie, ze pracuje tam dziewczyna kolegi, wiec zgadalysmy sie i doslala mi dodatkowe menu z ktorego moge wybierac dania na uroczystosci a od menadzerki tego nie dostalam tylko inne, dlatego mam plan ja potorturowac troche i jak bede miec pytania to zwracac sie do niej ![]() panipuchatkowa bardzo fajne te literki poczatkowo mielismy miec na naszym stole, ale dekoratorka zrobi nam takie literki z gipsowki i beda wisiec nad nami na scianie, wiec te mi sie do slubu nie przydadza, ale na sesje na pewno kupie joasia pochwal sie pozniej fryzura slubna probna jak bedziesz miec robiona ![]() gratuluje spadku wagi ja sie dzis wymierzylam i tez twardo probuje chudnac, marzy mi sie chociaz z 5-6kg.. mam jeszcze nadzieje, ze to realne
|
|
|
|
|
|
#266 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a kupowałyście może słoiczki do candy baru? Jeśli tak to gdzie? Potrzeba mi trzech ładnych słoiczków
|
|
#267 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#268 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wolę maila, mam na piśmie (taki nawyk z pracy). Osobiście to tylko menu ustalimy.
Wazony na kwiaty będą Kieliszki musimy mieć swoje, ale to już zalatwione. Tylko muszę je wstażeczką połączyć. Alkohol roznosi obsługa, nie wiem w czym będą nosić butelki. ---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ---------- Nam liczą tort ok 1kg/10 osób. Edytowane przez zonamojegomeza Czas edycji: 2015-03-07 o 10:44 |
|
|
|
|
#269 |
|
Czerwcowa PM
|
joasia-a gratulacje z wagą
![]() edelweiss my mamy dwa rodzaje zaproszeń, jedne śmieszne dla znajomych, drugie poprawne, eleganckie dla rodziny zona podzielisz się na forum tymi pytaniami do managera? Dziś mam plan wybrać się do rossmana, żeby zakupić miniaturki kosmetyków do koszyczków ratunkowych. |
|
|
|
|
#270 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mi też podawali 1kg na 10 osób. Różnica w wadze między cukierniami brała się u mnie z szacowanej wagi dekoracji. Niestety lukier jest ciężki
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:49.

Czyli mój gust nie jest jeszcze spisany na straty
W ogóle szkoda, że na pewno jak się zstresuję to nie będę mogła jeść, a takie pyszności będą
Mam nadzieję, że jakieś resztki na poprawiny zostaną i wtedy sobie pobróbuję 

Ja dzisiaj jadę do drugiej zapytać to będę wiedziała 

ja sie dzis wymierzylam i tez twardo probuje chudnac, marzy mi sie chociaz z 5-6kg.. mam jeszcze nadzieje, ze to realne