|
|
#241 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Laserowe usuwanie blizn!!! Pomocy!!!
ja jestem bardzo ciekawa efektów na mojej nodze, jeśli ktoś ma jakieś zdjęcia i mógłby się podzielić to byłabym wdzięczna, chciałabym wiedzieć jak to wyglądało przed zabiegami i jak po
|
|
|
|
|
#242 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. NA amerykańskich stronach jest dużo wyników, można obejrzeć efekty, niektóre zdumiewające....mam nadzieje, że nie pokładam w tym zbyt dużych nadzieji, ale jestem dobrej myśli. A co do Ctl to można zadzwonić i spytać czy jest to Palomar Lux 500, a ile zapłaciłas?Bo chyba o tym nie wspominałas? Acha, jak poiszą w artkule zabieg tym laserem jest prawie bezbolesny, nie wymaga znieczulenia - nie wiem czy wierzyc...... http://www.palomarmedical.pl/treatme...r-removal.html A to jest strona firmy produkującej te lasery, sprawdziłam, że w Ctl jest eCo2 Plus, a to nie ten sam. Edytowane przez Mamawiki86 Czas edycji: 2011-03-19 o 21:58 |
|
|
|
|
|
#243 |
|
Przyczajenie
|
Hej! Jestem po pierwszym zabiegu, o ile dobrze pamiętam laserem fraxel. Bolało bardzo, porównanie do oparzenia żelazkiem trafne
miałam znieczulenie godzinę przed zabiegiem i chłodzenie w trakcie, ale nadal ból na granicy wytrzymałości. Na razie skóra jest mega czerwona, gdzieniegdzie jakby "płytsza"(starta) i piecze. smaruje maścią tribiotic i owijam gazą, mam nadzieję, że za dwa dni będę mogła ubrać normalne ciuchy, bo teraz wszystko mnie drażni. Za kilka sni skóra ma się zacząć złuszczać i odnawiać. Jestem bardzo ciekawa efektów. Robię zdjęcia, zainteresowanym prześlę kiedy będzie widać efekt. Ach, jestem podekscytowana jak to będzie bez blizn
|
|
|
|
|
#244 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Najlepsi specjaliści, kliniki, gabinety - usuwanie blizn.
Witaj Avv, wątek super, wchodzę w to
. Sama idę w środe (za 3 dni) na pierwszy zabieg tym nowym laserem Palomar Lux 500. Klinika Wellderm we Wrocławiu. Koszt blizna/koloid od 200 do 400 zł (chyba za 5cm ). Blizny mam pięcio letnie i śniadą cere, wiec nie będzie łatwo. Będe dokumentować efekty....mam nadzieję, że będzie odzew w tym wątku, bo wiem jak uciążliwe może być życie z bliznami, a możemy sobie nawzajem pomóc
|
|
|
|
|
#245 |
|
Raczkowanie
|
Mamawiki86 cóż ja jak dotąd słyszałam tylko o laserze fraxel, że jest najskuteczniejszy i dlatego się zdecydowałam. Mam na nodze kilka blizn jedna na biodrze ma jakieś 13 cm dł i niecały 1 cm szerokości, kolejna w odstępie od tej o jakieś 6 cm, która ciągnie się aż za kolano, mierzy ponad 20 cm o szerokości 0.6 cm i kilka mniejszych, dwie dł. około 5 cm i 1 ok 2 cm dł. plus dziurki po aparacie Ilizarova (kto nosił na pewno wie), wiem przerażające i dlatego właśnie zdecydowałam się na usunięcie ich. moje najstarsze blizny mają 7,5 roku. za jeden zabieg na wszystkie te blizny zapłaciłam 600 zł. muszę przyznać, że na początku byłam przerażona, bo noga wyglądała koszmarnie, ale dziś mija 13 dzień od zabiegu (miałam 07.03) i muszę przyznać, że blizny się delikatnie wygładziły (miałam bardzo wypukłe, gdyż miejscami noga była cięta kilka razy), gdyby tych blizn dotknął ktoś kto by nie wiedział, że je mam i zrobiłby to z zamkniętymi oczami to by nawet nie pomyślał, że w danym miejscu jest blizna. to efekt po pierwszym zabiegu, na drugi idę 04.04, będę Was informować.
---------- Dopisano o 07:00 ---------- Poprzedni post napisano o 06:37 ---------- a jeśli chodzi o ból to cóż myślę, żebyś jednak się nastawiła, że to będzie bolało, lekarz powiedział mi, że zabieg jest niemalże bez bólowy, ale to też zależy od tej wiązki, którą aplikuje, ja miałam naprawdę silnie i bolało strasznie, ale myślę, że te parę minut bólu da się wytrzymać dla pożądanego efektu. życzę, aby Twój zabieg jednak był delikatny i bez bólowy, o efektach opowiedz już w środę. pozdrawiam... |
|
|
|
|
#246 |
|
Przyczajenie
|
Przypomniałam sobi, że ten laser ktorym miałam robiony zabieg wczoraj to RF Pixel (a nie fraxel). On zostawia takie wzorki na skórze, jakby odcisk - mnóstwo regularnych kropeczek. Dzień po zabiegu skóra się trochę uspokoiła, zaczyna się goić. Od jutra smarowanie kremem Avene i kremem Cethapil. Wiem, że to za wcześnie, ale wydaje mi się, że najgrubsza blizna się minimalnie spłaszczyła.
|
|
|
|
|
#247 |
|
Raczkowanie
|
Hehe, nie wiem czy mam rację, ale wydaję mi się, że ból odczuwamy silniej tuż przed i po menstruacji...
Byłam kiedyś na oczyszczaniu twarzy przed okresem.....auuććć...Bardzo się cieszę, że widzicie poprawy, a tak wogóle został założony nowy wątek dotyczący informacji gdzie, za ile i z jakim efektem usuwają blizny...na razie świeży temat. |
|
|
|
|
#248 |
|
Raczkowanie
|
nie wiem jak to jest z tą menstruacją, ale no u mnie ten termin nie wypadł
...wydaje mi się że wiele zależy od dawki czy tam siły natężenia lasera, znajoma miała robione blizny potrądzikowe tym laserem co ja, a jej skóra po zabiegu była tylko zaczerwieniona i spuchnięta, moje blizny natomiast wyglądały koszmarnie, a krew leciała ze 3 dni. noga była spuchnięta do tygodnia czasu. u niej porywających efektów nie ma (ale jest tylko po 2 zabiegach no i wiadomo to twarz, więc nie można jej tak zmasakrować ) u mnie natomiast blizny są gładsze już po pierwszym zabiegu, teraz czekam na kolejny. lekarz powiedział, ze 3-4 wystarczą do uzyskania zadowalającego efektu, ale jeżeli zabiegów będzie np. 5 to efekt będzie jeszcze lepszy i ja na to liczę. na bieżąco będę zdawać relację. a jeśli chodzi o ceny to przejrzałam różne strony gabinetów we wrocławiu, trochę podzwoniłam i za taką powierzchnie blizn jak moja wyszło, że płace najmniej w porównaniu z pozostałymi gabinetami, a będąc tam wnioskuję, że efekty sa naprawdę rewelacyjne bo telefony się urywały do rejestracji |
|
|
|
|
#249 |
|
Raczkowanie
|
W końcu jest to chyba jedna z pierwszych klinik we Wrocławiu, jak nie pierwsza tego typu....Mam nadzieję, że już tego lata będziesz mogła bez stresu znów wskoczyć w krótką spódniczkę:P
|
|
|
|
|
#250 |
|
Raczkowanie
|
chciałam jeszcze dodać, że w CTL za konsultację płaci się 100 zł, ale jeżeli ktoś zdecyduje się na zabieg tego samego dnia, to płaci tylko za sam zabieg, nie za konsultacje więc to zawsze zaoszczędzone 100 zł
---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ---------- Mamawiki86 ja też mam nadzieję, że tego lata już nie będę musiała zakrywać blizn i zawracać sobie głowę ludźmi na plaży, myślę, że zdecyduję się na 5 zabiegów, więc na samym początku lipca będę po ostatnim, problem tylko w tym, że po każdym zabiegu przez miesiąc nie można się opalać, więc jeśli pogoda dopisze to moje bezstresowe opalanie zacznie się na początku sierpnia |
|
|
|
|
#251 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Problem z blizna
witaj podczas zabiegu mogło dojść do podrażnienia pewnych receptorów czuciowych bądź nerwów, często zdarza się coś takiego, gdy jest cięcie 2, 3 razy w jednym miejscu, gdyż no niestety nie jesteśmy z gumy i nasze nerwy oraz receptory zostają podrażnione, co w następstwie powoduje, że odczuwasz to miejsce jakby nadal było znieczulone. jeśli u Ciebie było tylko raz cięte i jeśli miejsce tkliwości powiększa się koniecznie skonsultuj się z lekarzem
|
|
|
|
|
#252 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Najlepsi specjaliści, kliniki, gabinety - usuwanie blizn.
Witam serdecznie, ja dokumentuję swoje przeżycia z usuwania blizn w wątku: "laserowe usuwanie blizn!!!pomocy!!!"
07.03 byłam na pierwszym zabiegu usuwania blizn laserem fraxel eCO2 we Wrocławiu w Centrum Terapii Laserowej u Dr n med. Pawła Kołtowskiego. koszt konsultacji to 100 zł jednak, gdy ktoś od razu decyduje się na zabieg, płaci tylko koszt zabiegu, za konsultację nie. Mam na nodze kilka blizn jedna na biodrze ma jakieś 13 cm dł i niecały 1 cm szerokości, kolejna w odstępie od tej o jakieś 6 cm, która ciągnie się aż za kolano, mierzy ponad 20 cm o szerokości 0.6 cm i kilka mniejszych, dwie dł. około 5 cm i 1 ok 2 cm dł. plus dziurki po aparacie Ilizarova (kto nosił na pewno wie), wiem przerażające i dlatego właśnie zdecydowałam się na usunięcie ich. moje najstarsze blizny mają 7,5 roku. za jeden zabieg na wszystkie te blizny zapłaciłam 600 zł. lekarz mówił, że blizny nie znikną bo cudów nie ma, ale można zmniejszyć ich widoczność do minimum to znaczy, że ktoś kto nie będzie wiedział, że w danym miejscu były blizny nawet nie pozna, że coś tam było. myślę, że zrobię 5 zabiegów i zobaczę jak to będzie. drugi mam 04.04 i tak co miesiąc aż do lipca. |
|
|
|
|
#253 |
|
Przyczajenie
|
Witam,
Chyba jestem jedynym facetem ktory sledzi ten watek ![]() Tez mam nieciekawa blizne od dziecka i mysle czy mam jeszcze szanse sie jej pozbyc. Dzieki ze piszecie o swoim doswiadczeniu dziewczyny, warto tez porownac zdjecia przed i po wiec nie wstydzcie sie ich umieszczac. Jezeli płec piekna bedzie zadowolona to mysle ze i ja sie pokusze (jako ta brzydsza:P) Ostatnio pojawily sie nowe nazwy laserow. Znalazlem artykul ktory porownuje obydwa (Fraxel oraz Palomar Lux 1540); http://www.healthyskinportal.com/art...s-lux1540/154/ niestety (dla tych ktorzy nie znaja) tylko w jezyku angielskim. W skrocie artykul traktuje o podobnym dzialaniu obu typow laserow z tym ze Lux 1540 jako nowsze urzadzenie nie ma tak bogatej historii (doswiadczenia) u lekarzy jak Fraxel. Zatem proponuje dla wlasnego komfortu psychicznego i zdrowia sprawdzic doswiadczenie lekarza w stosowaniu danego urzadzenia przed zabiegiem ![]() Pozdrawiam! PS. A o blizny drogie panie tak bardzo sie nie martwcie Nawet jesli nie znikna w 100% a sa lekko widoczne to nadaja chrakteru waszej urodzie. My faceci lubimy czasem drobne niedociagniecia, szczegolnie jesli sa w miejscu tylko nam znanym..
|
|
|
|
|
#254 |
|
Raczkowanie
|
Więc zaciskamy zęby i cierpimy
Efekty są tego warte, wiem po sobie![]() ![]()
|
|
|
|
|
#255 |
|
BAN stały
|
To prawda efekty są warte tego bólu, ja trzymam kciuki za wasze ciała bez blizn i za bezstresowe opalanie
a znalazłam blog, gdzie opisują wrażenia i efekty z wykonywanych zabiegów usuwania blizn i nawet fajnie się to czyta
|
|
|
|
|
#256 |
|
Raczkowanie
|
Mamawiki86 jutro idziesz na zabieg laserem palomar jestem ciekawa co nam powiesz po zabiegu, czekam z niecierpliwością, nie zapomnij przed zrobić zdjęcia i po także. pozdrawiam i trzymam kciuki
|
|
|
|
|
#257 |
|
BAN stały
|
Hej dziewczyny tak chodzę sobie po necie i szukam informacji i znalazłam taki artykuł http://urodaizdrowie.pl/stop-bliznom z tego co widziałam jest też wywiad. To jest właśnie ten program ( o ile się nie mylę ) z którego korzystała moja koleżanka.
|
|
|
|
|
#258 |
|
Raczkowanie
|
Jestem po Palomarze
...Zupełnie bezbolesne!!!Uczucie lekkiego nakłuwania. Za 2 blizny o łącznej długości ok 8cm zapłaciłam 300zł. Misiaczek1986, mam nadzieje, ze nie bedziesz miała mi tego za złe, ale powiedziałam lekarce o Twojej bliznie, spytałam o efekty laserów. Powiedziała, ze fraxel eCo2 pomoże, ale Palomar ma lepsze efekty - jest wyspecjalizowany własnie na blizny i rozstepy, oraz p oprostu nowszy- medycyna idze do przodu prawie jak elektronika . Sam zabieg trwał 2 minuty - powtarzam bezbolesny, bez kremów i znieczulen.Acha i jest tam program - być moze wciągną mnie do niego- usuwanie rozstępów tym laserem na brzuchu - PRAWIE ZA DARMO (BADANIA, PUBLIKACJE, ROZGŁOS). Lekarka mówi, ze na razie sa niskie ceny, wiec warto to robic, i oczywiscie polecam lekarke - dr Suseł, świetna, absolutnie nie naciągają na kase...Za miesiąc kolejny![]() Wokół blizn jest zaczerwienienie i lekki obrzęk, na efekty czeka sie 3 tygodnie (słowa lekarki) i po pełnym rozwinięciu efektów kolejny. Dodam jeszcze, że w CTL lekarz wstępnie (na podstawie przesłanych zdjęć) wycenił mi na 350-400zł... Maciejkam, przejrzyj moje posty w tym wątku, dałam linka do artykułu na wizażu i do strony producenta Palomar (po polsku:P) Edytowane przez Mamawiki86 Czas edycji: 2011-03-23 o 13:14 |
|
|
|
|
#259 |
|
Raczkowanie
|
Mamawiki86 jasne, że nie mam Ci tego za złe, że zapytałaś. tak sobie myślę, że może jest to trochę tak, że każdy po prostu chwali swoje podwórko (chodzi mi o lekarzy) jeśli chodzi o wycenę to uważam, że trzeba po prostu pojechać na konsultację, bo kiedy ja opisałam swoje blizny to wyceniono mi je na 800 zł, a w zasadzie zapłaciłam 600zł za uważam dużą powierzchnię (mam jakieś 16 cm kwadratowych). nie wiem czy lepiej jest kiedy czuć że boli, czy nie, czy lepiej kiedy skóra jest zaogniona i zakrwawiona czy tylko zaczerwieniona jak u Ciebie. tak czy siak obie dążymy do tego samego i oby każdej z nas się udało.
|
|
|
|
|
#260 |
|
Raczkowanie
|
Tak jak mówisz, oby się udało, nie ważne jakim laserem (chociaż jeśli efekty będą takie same, to lepiej bez bólu. A robisz zdjęcia?Ja mam zrobione kilka przed, teraz myśle, że nie ma co robić, bo czerwone i obrzęknięte, przypominają trochę teraz te świeże....Ale dzień przed kolejnym zabiegiem zrobie zdjęcie- jeśli laser będzie pomagać, to ktoś będzie mógł się o tym przekonać na moim przykładzie, natomiast jęsli będzie poracha-to uchronie kogoś przed stratą pieniędzy.
|
|
|
|
|
#261 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
ale mi też nie przeszkadzają u innych. Jak ktoś nie dba o siebie, ma tłuste włosy i czarne paznokcie to co innego, ale blizny?? normalna sprawa
|
|
|
|
|
|
#262 |
|
Raczkowanie
|
może i normalna sprawa, ale nie dla wielu ludzi, bo ja jakoś nie potrafię przejść po plaży w bikini niezauważona. zazdroszczę ludziom szczególnie oczywiście kobietom tego, że mają piękne nogi i martwią się jedynie cellulitem, ja też miałam ładną nogę, ale to było już prawie 8 lat temu, od tej pory spodenki krótsze niż przed kolano noszę jedynie po domu, gdyż nie lubię wzbudzać sensacji, niecierpię tego, że ludzie patrzą, mam ochotę wtedy krzyczeć, że nie jestem jakimś dziwolągiem tylko zwykłą dziewczyną po ciężkim wypadku. moja noga z bliznami czy bez i tak już nigdy nie będzie taka jak wcześniej, więc chociaż tyle mogę zrobić. dlatego mocno trzymam kciuki za powodzenie wszystkich was, które (którzy) chcecie mieć piękne ciało bez blizn
|
|
|
|
|
#263 |
|
BAN stały
|
Hej mamawiki
Dzwoniłam do tego centrum dermatologii WellDerm i rozmawiałam z panią dr Suseł i okazało się, że program, o którym pisałaś jest tylko na rozstępy. Sam program jeszcze nie ruszył tylko jest dopiero organizowany a ewentualni pacjenci uczestniczący w programie też będą kwalifikowani przez lekarza i będą to osoby, które są już pacjentami kliniki. |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#264 |
|
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
mam podobne odczucia, niedawno miałam wyciągane śrubki z nogi. I powoli blizna się goi,a oprócz tego mam w stopie uczucie permanentnego zdrętwienia w pewnym miejscu . Obawiam się właśnie, że jakieś mikronerwy mogły zostać uszkodzone podczas zabiegu. Czy ktoś może pozbył się tego problemu w jakiś sposób?
|
|
|
|
|
#265 |
|
Raczkowanie
|
Tak dokładnie, przepraszam, być może z tej "podnietki" nie za dobrze wyjaśniłam
Oczywiscie oprócz bycia klientem sąinne wymagania, których nie znam, ale domyslam się, że może chodzić o wiek albo rodzaj rozstępów. Dr Suseł obejrzała moje na brzuchu i się ucieszyła- może dlatego że są dość duze? Powiedziała, ze uważa, że powinnam się zakwalifikować. Jesli do tego dojdzie to ma zadzwonić. Co do moich blizn - dalej czerwone (ale mniej), choc juz widzę, że jest jakby węższa....
|
|
|
|
|
#266 |
|
Przyczajenie
|
Ja miałam laser Palomar na blizny potrądzikowe na całej twarzy koło m-ca temu i powiem wam, że nic nie widzę, żadnej poprawy. W Warszawie jest kilka klinik gzie mozna zrobić ten zabieg, ale jak pisałam nic się nie ruszyło na mojej twarzy. Kosztowało mnie to 2 tys. zł.
|
|
|
|
|
#267 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#268 |
|
Przyczajenie
|
Polecam udać się do lekarza nie tylko dla samego spokoju ale również dla kontroli. Każda operacja/zabieg jest niestety ingerencją w układ funkcjonowania naszego ciała dlatego jeszcze skrupulatniej powinniśmy się kontrolować.
|
|
#269 |
|
BAN stały
|
"rybcia..." Po jednym zabiegu nie będziesz miała za dużych efektów. Wszędzie gdzie tylko wejdziesz przeczytasz, że aby uzyskać naprawdę widoczne efekty potrzebne są min. 3 zabiegi , a konkretną ilość i tak ustala lekarz na konsultacji. Moim zdaniem nie ma się co zrażać, chociaż wiem, że zabieg nie należy do tanich. Ja już wcześniej pisałam,, że znalazłyśmy z koleżanką projekt, gdzie 3 zabiegi można wykonać 50 % taniej
|
|
|
|
|
#270 |
|
Raczkowanie
|
Jestem 5 dni po Palomarze i muszę powiedzieć, że jestem pod wrażeniem. Naprawde działa!!Po zaczerwienieniu i obrzęku śladu nie było na czwarty dzień po. Dziś jestem w stanie stwierdzić, że w najszerszym miejscu większa z blizn "zwężyła" się o jakieś 2-3mm!!!Przy końcach blizny są węższe i tam uległy skróceniu o ok 2cm!!Może komuś kto nie ma blizn wydawac się to mało, ale efekt jest naprawde zauważalny. A jeszcze 2 tygodnie laser będzie mógł sie wykazać pod skórą. Doktor u mnie zasugerowała 3 zabiegi, ale ja nastawiam sie nawet na 5-widzę, że to działa, więc wiem, że nie marnuje ciężko zapracowanych pieniędzy
Dodam jeszcze, że moje blizny były dość stare (5 lat) i mocno widoczne, bo mam śniadą karnację, na której widać najmniejsze przebarwienia....
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:25.

. NA amerykańskich stronach jest dużo wyników, można obejrzeć efekty, niektóre zdumiewające....mam nadzieje, że nie pokładam w tym zbyt dużych nadzieji, ale jestem dobrej myśli.
miałam znieczulenie godzinę przed zabiegiem i chłodzenie w trakcie, ale nadal ból na granicy wytrzymałości. Na razie skóra jest mega czerwona, gdzieniegdzie jakby "płytsza"(starta) i piecze. smaruje maścią tribiotic i owijam gazą, mam nadzieję, że za dwa dni będę mogła ubrać normalne ciuchy, bo teraz wszystko mnie drażni. Za kilka sni skóra ma się zacząć złuszczać i odnawiać. Jestem bardzo ciekawa efektów. Robię zdjęcia, zainteresowanym prześlę kiedy będzie widać efekt. Ach, jestem podekscytowana jak to będzie bez blizn