![]() |
#241 |
Konto usunięte
|
Dot.: O ciążę się staramy i o dzieciakach gadamy :)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#242 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#243 |
Konto usunięte
|
a ten kminek to moze byc taki mielony do picia taki z torebki jak inne przyprawy? tylko pewnie potem trzeba przecedzic po zalaniu? jak myslicie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#244 |
Raczkowanie
|
ola a moze czopki Viburcol. Poczytaj o nich, nam pomagaja. I moze powinnas pic herbatki dla karmiacych, tam sa ziola ktore pomagaja w trawieniu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#245 |
Konto usunięte
|
piję od czasu do czasu, znaczy kiedys jak sie napiłam wieczorem własnie z herbappolu na laktacje to zdawało mi się, ze mały lepiej się czuł przez noc...
ale teraz to juz mam mętlik , sama nie wiem... dziś pod wieczór znów się napije, zobaczymy jak to bd w nocy wyglądac. bede go tez na brzuch przed kazdym karmieniem kłaść, moze troszke mu bd lzej. no i tez powiem Wam ze on do wczoraj wgl mi nie odbijał po jedzeniu. dopiero własnie wczoraj go wziełam na ramie i mu sie 1 raz odbiło. moze dlatego go tak boli ten brzuszek bo nie odbijało mu się? co myslicie. no usilnie szukam przyczyny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#246 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() uciekam do domku z pracy,,,zycze milego weekendu w razie co ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#247 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#248 |
Zakorzenienie
|
Isiu wieczorem to ja tylko do oglądania filmów się nadaje
![]() Magbes u nas Kamil pierwszy ząb na 11m a reszta chyba w 3 miesiące wyszła, na raz Ola u nas też tylko sab simplex pomagał jako tako. Te polskie kropelki nic a nic nawet delicol na laktoze też nic Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ---------- Monia to do roboty!! Trzymam kciuki ![]() Ola kup koniecznie probiotyk najlepoej dicoflor u nas to+sab simplex sie sprawdzalo. I szkoda słów na chłopa. Mój robi po 14h standard czasami dłużej i zawsze wstaje do dziecka w nocy! Z kolkami bujalismy się razem. Az mu zaklaskam jak wróci zaraz z pracy ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ---------- Ola więc najważniejsze to działać z każdej strony i statematycznie, czyli probiotyk+coś na kolki+herbatki i odstawienie nabiału. Do tego polecam windi ale to raz na jakiś czas, jak K. Nie mógł zrobić to wsadzalismy to coś i oj działo się Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#249 |
Zakorzenienie
|
Ja czasami na trawienie jem po prostu zmielony kminek .. znaczy się biorę na łyżeczkę trochę, biorę do ust i od razu popijam wodą żeby się nie zakrztusić i taką papkę połykam. Nie wiem jak przy karmieniu ale chyba można też tak zrobić ...
![]() |
#250 | ||||||
Zadomowienie
|
Hej, witam.
Cytat:
Ha, ruchy! Coś cudownego. I witam Adriane. Współczuję bólu zęba, wyrwanie jest okropne. Ogólnie 8 powinny się nazywać zębami głupoty a nie mądrości. Późno rosną, szybko się psują i ciężko je wyrwać. Do tego boli jak rosną. Cytat:
Możesz nam zdradzić ile się staracie? Cytat:
Ja chyba jeszcze poczekam ze szczepionką. Może za rok jak mała pójdzie do przedszkola. Cytat:
Może jak TŻ dorabia to Ty za te zarobione pieniądze zamów fachowca do remontu. Ktoś musi to zrobić ![]() Surogatka. Też bym mogła gdyby nie poród. Cytat:
Ola, to nie wina pokarmu tylko niedojrzałego systemu trawiennego i jelit. Twój pokarm to najlepsze co możesz mu dać. Wstrzymaj się z MM, teraz dajesz mu przeciwciała,poza tym to takie wygodne karmienie piersią. Nie denerwuj się, nie powinnaś. A nie macie możliwości aby TŻ spał w innym pomieszczeniu? W końcu nie tylko on jest niewyspany, Ty tez wstajesz do małego w nocy i to po kilka razy, do tego masz dom na głowie i malutkie dziecko. Niech on się trochę wczuje w Twoją sytuację, bo krytykować to każdy potrafi. Ponoć jest taka rurka, tak jak pisze Luna, wendi i ona odprowadza nagromadzone gazy. Próbuj kochana, pierwsze miesiące są ciężkie ale potem to już z górki. Cytat:
Ale co się kochanieńka dzieje? Masz doła? Podziel się z nami. ołłł jeee! Aby armia dotarła i zdobyła! Rozkosznych igraszek a potem nóżki w górę!
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#251 |
Konto usunięte
|
marudexus czytałam, ze taki sposób tez mozna praktykowac
![]() Luna, za radą połoznej pije rano koperek a pod wieczór herbatkę na laktację, kombinacja ziół , wiec tez powinno cos dac. podaje mu systematycznie ten espumisan. ten probiotyk o którym mówisz jest ok? słyszałam, ze tez biogaia pomaga, zastanawiam się czy kupić. no i nabiał odstawiłam. no podejrzewam, ze tz wtedy miał własnie chwile załamania. ja sie juz przyzwyczaiłam do wstawania tyle razy w nocy i juz az tak nie czuję zmęczenia jak na początku. wrócił wczoraj z pracy po tej dwunastce to chyba mu było głupio bo pytał jak sie czuje, potem jak mnie zab rozbolał [ az ucho bolało, pół szczeki ![]() Isia no własnie naszykowałam mu pościel w innym pokoju, w gościnnym, powiedziałam wczoraj, ze jak chce to niech idzie tam, bo dziś znów na 12 h poszedł, ja sobie poradze a w razie co to go obudze, to powiedział, ze zostanie z nami. nasz syn miał lepszą nocke dziś. ja juz widze ze to kolki. lezy sobie i nagle wpada w histeryczny płacz, niemal pisk... dopiero jakos sie go na rękach uspokaja. plus brzuszek tez troszkę bolał ale to nieznacznie.. tz go połozył do łózeczka koło 22 i w sumie kilka h spał.. i nawet swiatło zgasilismy. i sie nie przebudził. dopiero koło 2 wzięłam go do łózka, bo strasznie się zanosił. w dzien tez go zamierzam do łozeczka jak najwiecej kłasc, musi się przyzwyczaić. a ze spał sporo w łożeczku [ a nie z nami ] to mielismy chwile dla siebie.. choc z dwojga złego wolę syna chyba niz zeby mnie tz nakręcił i tak o zostawił, skoro nic więcej nie mogę przez to krocze to niesprawiedliwe, ze tak długo trwa połóg i mam pytanie : chodziłam do gin na nfz. ale teraz jakbym chciała po połogu pójsc na kontrol to juz nie mam terminów w tej okolicy. wgl ciezko sie dostac. i tak mysle moze by pójsc prywatnie.. w koncu juz te dane o ciąży nie beda potrzebne. tylko mnie przeciez obejrzy, to moze i prywatnie... mam racje? i odrazu bym o taby zapytała. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#252 |
Zadomowienie
|
Hej.
Ponieważ piszę tego posta dwa dni, nie pamiętasz już co komu miałam ![]() magdammm ![]() Ola_la jeżeli nie macie żadnych problemów z karmieniem ( w sensie mały załapał, a Ty masz pokarm) to nie przestawaj. Ja też obstawiałabym jeszcze niedojrzały układ pokarmowy ![]() A tż to pewnie faktycznie chwila słabości, każdemu się zdarza. Wiem, wiem, powinien wspierać i rozumieć, ale każdy z nas jest tylko człowiekiem. Ważne, że zrozumiał swój błąd i chciał się zreflektować. Co do gina, to jeżeli masz problemy z terminem u Was na nfz to faktycznie zapisz się prywatnie. Maru jak się czujesz? Wstawisz foto gotowego pokoiku? Carla nic nam tu nie zepsujesz. Pisz co Ci leży na wątrobie, nie duś tego w sobie. Postaramy się chociaż pocieszyć, albo normalnie wysłuchać ![]() Cebula jeszcze raz gratuluję nowej pracy ![]() Luna wow, to szybko Wam poszła reszta zębów. Raz i z głowy ![]() Uwaga, chwalę się. Odsmoczkowałyśmy się ![]() ![]() ![]() A teraz idę ogarniać mieszkanie, bo samo się jakoś nie sprząta ![]()
![]() |
#253 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
gratuluję odsmoczkowania. mój czasem podujda smoczka, ale czesto mu tez wypada, czasem płacze z tego powodu, czasem nie.. ![]() ![]() kiedys nie byłam za smoczkiem ale teraz nam troche pomaga.. jak to pow moja mama, potem się bd martwiła jak go oduczyć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#254 |
Zakorzenienie
|
Hej!
Ja jak zwykle świetnie, dziękuję ![]() W pokoju szału jakiegoś nie będzie, no ale jak coś to pstryknę ![]() Będzie łóżeczko (stare, po siostrzeńcach), komoda, może szafa i nasze łóżko. Wybrałam takie o rzeczy: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00228705/ Łóżko na razie dla nas, potem będzie dla młodego ![]() No i do tego komoda: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50218025/ Taka albo niższa, jeszcze nie zdecydowałam No i albo szafa: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50218030/ Albo jakaś kombinowana. Żadnych ozdobników nie planuję, nie jara mnie to ![]() A i chyba wykorzystam taki stary stolik na przewijak, jest brzydki no ale to na chwilę ![]() Jeszcze nie wiem jaki kolor ścian, pewnie jak znam siebie walnę jakiś neutralny żółty, może zielonkawy .. na pewno coś bardzo jasnego i nie super modnego, bo za rok będzie obciach a ja malować co rok nie zamierzam ![]()
![]() |
#255 |
Konto usunięte
|
ja mam ławę na tym kocyk i to jest nasz przewijak
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#256 |
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Monini Owocnych starań ![]() Ola Próbowałaś może Windi kateterów rektalnych? Babki sobie chwalą...no i probiotyk nie zaszkodzi w kroplekach podawać Magda Śliczna ta Twoja księżniczka żadna kosmitka z niej ![]() Marudexu Każdy wg swojego gustu urządza ma się Tobie wszystko podobać ![]() Mi z kolei ściany w odcieniach szarości bardzo się podobają i białe mebelki do tego
18.11.2014 ![]() ![]() ![]() "W życiu nie chodzi o czekanie aż burza minie.Chodzi o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu" Edytowane przez CARLA_23 Czas edycji: 2015-05-30 o 11:51 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#257 |
Konto usunięte
|
troche się stracham tego windii
połozna tez mówiła ze jak się przyłozy wacik nasaczony w ciepłej wodzie do tyłka to tez pomaga, ze jej inne pacjentki tak mówiły.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#258 | |
Wtajemniczenie
|
Sophia Bardzo sprawnie poszło odstawienie smoka
![]() A co odpowiedziałaś małej na "tseba napawić"? ---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ---------- Cytat:
![]() Z ciepłą pieluszką na brzuch próbowałaś? Dziewczyny dobrze radzą z masażem ![]() ---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ---------- Isia, Sophia Nie mam siły już nawet narzekać jak mi smutno i źle. Zdarzają mi się lepsze dni, ale przewaga jest tych złych jednak. Dodatkowo z mężem nie mogę się porozumieć i nasza ostatnia kłótnia skończyła się moją wyprowadzką.Tak więc wszystko jest do bani ![]() I choć wiem, że z czasem się ułoży to niestety nie mam już nadziei, że po mojej myśli... No to sobie ponarzekałam ![]() Miłego weekendu Kochane ![]()
![]() |
![]() |
#259 |
Konto usunięte
|
podkurczam mu nózki do brzuszka, kładę go na brzuszek, próbuję go odbijac w dzien po karmieniu ale nie bardzo mi to idzie, dzis wcale nie odbił...
![]() ciepłą pieluszke własnie nie próbowałam, próbowałam za to suszarkę, nie wiem czy mu na brzuszek pmogło ale chociaz szum go uspokoił ![]() no i daje mu ten espumisan, w ulotce pisze ze 2 razy na dobe sporą ilosc kropel, połozna mówila, zeby mu po karmieniu kazdym dawac 3-4 krople. i dzis spróbuję tez sie napić tego kminku. zobaczymy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#260 |
Zakorzenienie
|
Hej, przepraszam że nie nadrabiam, wpadam tylko dać znać co u nas póki chłopaki śpią
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A wczoraj byliśmy na pierwszym spacerku, wypróbowaliśmy dostawkę do wózka i jest super, Julcio sobie siedział dumny jak paw i co chwilę spoglądał do gondoli Były momenty kiedy chciał zejść, wówczas pomagał mi pchać wózek ![]() ![]() To chyba tyle, pozdrawiamy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#261 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#262 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
super, ze Julek coraz więcej rozumie i stara Ci sie pomagac ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#263 |
Zadomowienie
|
doberek
![]() Ola ja pilam herbate z kopru wloskiego i czasem dawala dzieciakom bezposrednio. Ona tez wspomaga laktacje.Wydaje mi sie,ze Kubus ma kolki.Moja Ada miala sporadycznie.Ale zastosowalam pare razy te Windi.Co bylo z tego dobre,to to,ze pisalao zeby przed zrobic masaz brzuszka,ale nie tak jak zwykle w kolko,tylko z gornego boku do dolu i tak ponobu stronach.I u Ady zauwazylam,ze pomagalo to uwolnic troche gazow. Cebula gratki za prace.A jestes w tej samej branzy co wczesniej czy calkiem cos innego? Isiu czyli jednak z ta droga nie udalo sie? Czy to jest to rondo? Kupilam komplet kolczykow z zawieszka,srebrne z czerwonym kamyczkiem,tak fajnie wplecione to bylo pomiedzy te srebro.Bardzo sie spodobalo.Mnie rowniez ![]() Luna a Kamil nie bal sie maszynki,czy byly jakies przekupstwa? Monini juz wiem skad te burze u nas ![]() ![]() Magda do ktorego tygodnia bedziesz pracowac,kiedy chcesz sie wybrac na odpoczywanie? Adrianna bardzo ladna ![]() Sophia to swietnie ! Czasem my bardziej panikujemy,ze dziecko nie da rady.Tak skabo w Nie wierzymy ![]() wiecej nie pamietam z mojej poprzedniej odpowiedzi ![]() Pszczoua taaa,oczy non stop musza byc sprawne. Julek chce sie dzielic zabawkami.Szon nadal czasami robi tak Adzie,ni stad ni zowad podejdzie do lozeczka i chce cos Jej wrzucic.Na szczescie coraz rzadziej. Carla ![]() Matka to jednak ma intuicje,tak troche sobie poslodze.Adzie wczoraj zaczela przebijac sie druga jedynka.Biedna dostala kataru i cos prawe oczko lzawilo Jej.Dzis czuje sie juz troche lepiej. Edytowane przez bazile Czas edycji: 2015-05-30 o 15:19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#264 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do smoczka, to fakt pomaga w wielu sytuacjach, ale jak go nie ma to też jakoś sobie ludzie radzą. ale odsmoczkowanie (jak się okazuje) nie takie straszne, więc czemu z niego nie korzystać ![]() Cytat:
![]() Także co by nie było to z miłą chęcią zobaczę, jak zechcesz pokazać ![]() Cytat:
![]() Tak w skrócie to odpowiedziałam jej, że niestety nie wszystkie rzeczy można naprawić i smoczek jest jedną z takich rzeczy. Nie wiem ile z tego zrozumiała, ale być może coś jej tam świtało ![]() Cytat:
![]() ![]() Powodzenia w docieraniu się ![]() Łoooo, ale się u nas rozpadało, leje normalnie. Nie ma co się jednak dziwić, cały dzień coś wisiało w powietrzu, taka jakaś duchota była.
![]() |
![]() |
#265 | |
Zadomowienie
|
Heja znowu.
Cytat:
Czy Ty kochana nie masz depresji? Ale tak serio pytam, bo tak coś mi to wygląda na depresję. Może wspólny wyjazd dobrze Wam zrobi? Bez starań, rozmów o dziecku, po prostu aby na nowo cieszyć się sobą? Bazi, chyba będzie rondo. Póki co, nie mają innego pomysły, ale płot nam przesuną i zabiorą sporo ziemi na chodnik i ścieżkę rowerową. Więc szkoda tuji i je przesadzamy. Ola, pierwsze 3 miesiące są najgorsze, także trzymaj się dziewczyno. Szybko to zleci i będzie lepiej. Maru, ładnie się urządzisz. I czemu nie ma być ładnie? Znając Ciebie to będzie urocze pomieszczenie dla dziecka. Pszcoua, kiedyś czytałam porównanie, jak się czuje dziecko, gdy pojawia się noworodek w domu. Wyobraź sobie, że mąż pewnego dnia mówi Ci, że niedługo w domu pojawi się nowa żona i masz być dla niej miła. Gdy się już pojawia, robisz wszystko aby być miła. Ale okazuje się, że mąż poświęca jej więcej czasu, uwagi, mówi Ci, że musisz jej oddać swoje ciuchy i ogólnie dzielić się z nią wszystkim. Jak byś się czuła. Powiem Ci, że mną to wstrząsnęło, niby naturalna rzecz, nowe dziecko ale tak to przedstawiając brzmiało okropnie. Wiem, że Ty jesteś cudowną mamą i dacie radę, ale teraz wiem, jak może czuć się dziecko. Któraś pytała o związek córki z chłopakiem. Zaczęli chodzić ze sobą gdy Aga miała 15 lat, on 16. Moim zdaniem to trochę za szybko, bo nawet nie zdążyli się wyszaleć ale może tak ma być. Wiem, że z ich strony jest to poważny związek i są bardzo zaangażowani a co będzie? Życie pokaże. Czy zacznie u nas padać? Proszę przyślijcie do nas deszcz, bo sucho. W piaskownicy nie ma mokrego piasku, aby robić babki. Wszystko wyschło.
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#266 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#267 |
Konto usunięte
|
u nas nocka ładna.. w dzien troche marudzi ale to dlatego, ze wstał juz tak na amen przed ósmą.. no i kilka h - gdzies do 11 nie spał wcale. i jak po 11 zasnał to tesciowa przyjechała i go obudziła, oczywiście niechcący.
zebyscie widziały jak tz jej wyprawił, pierwszy raz chyba tak ostro jej nagadał.. no i potem tez tak w sumie spał kilka razy ale krótko, wiec taki marudny... teraz niedawno ze 3 razy wołał o cyca i po chwili zasypiał.. dopiero przed chwilą jakos mocniej zasnął.. wydaje mi sie ze po prostu sie nie wyspał i dlaego troche mi brzeczy w dzien dzis, bo kupy to akurat ładne robi, wiec brzuszek go nie boli, zreszta ma tez miękki wiec noo.. albo niewyspany - raczej to obstawiam - albo po prostu dzis mnie bardziej potrzebuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#268 |
Zadomowienie
|
Witam się niedzielnie
![]() Zresztą ta niedziela za szybko zleciała, zawsze tak jest jak ma się dzień zupełnie wolny ![]() Jols to kciukujemy ![]() Wow, Isia, nigdy tak o tym nie pomyślałam... Faktycznie wstrząsające to...
![]() |
#269 |
Zakorzenienie
|
Pszczouko chciałam Ci bardzo pogratulować drugiego synka
![]() ![]() ![]()
![]() |
#270 |
Konto usunięte
|
![]() padam na pysk, pokłóciłam sie wczoraj z tzem, całą noc nie spałam.. w dodatku on sobie wypił z kuzynem i mi smecił całą noc i tylko mnie draznił... my oboje nerwusy, wiiec wiedział czym mnie zdenerwuje.. a rano oczywiście jak wstawał do pracy to juz było "oj kochanie, przepraszam" w d..e mam jego przepraszam. wgl dziwna sprawa. bo chodzi o to, ze przed porodem na oddziale miałam wysokie cisnienie. [ a w ciazy zawsze niskie ] . ale myslałam ze to dlatego ze sie denerwuje tym co bd itp. potem po porodzie kilka dni tez miałam wysokie. to tez myslałam ze moze z nerwów [ hormony mi troche buzowały, jakas płaczliwa byłam jakos chyba na 2 dobe po porodzie.. ] . i strasznie mnie głowa co dzien bolała. no i myślałam wtedy ze to przez te warunki, a i tam duszno było, okien nie mozna było otworzyc wiadomo, bo dzieciaki były z nami. no ale sęk w tym, ze nawet jak wróciłam do domu to dzien w dzien tak mi głowa pęka ze nie mogę wytrzymać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:58.