|
|
#241 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wizażanki we Francji ?
Cytat:
|
|
|
#242 |
|
Rozeznanie
|
Jest to maść stosowana przeciwko oparzeniom.
Podobno jest w każdej francuskiej aptece i ludzie sobie ją chwalą (w PL). W Polsce była jakiś czas temu w aptekach (z tego co czytałam na forum). Teraz podobno ciężko znaleźć. W każdym razie dziękuje za odpowiedź. Narazie szukam w PL zobaczymy co z tego będzie. Pozdrawiam Edytowane przez joaa12 Czas edycji: 2009-11-11 o 23:37 |
|
|
|
|
#243 |
|
Wtajemniczenie
|
jak bede w aptece dowiem sie ile kosztuje, a przesylka niewiem, mysle ze listem tyle kosztuje, tutaj sa takie gotowe usztywnione koperty cos jak pocztex
|
|
|
|
|
#244 |
|
Rozeznanie
|
Dziękuje Ci bardzo. Mam nadzieje, że nei sprawi Ci to zbytniego kłopotu.
|
|
|
|
|
#245 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny ja za 2 tygodnie jade do Francji na wycieczke
![]() Może mi ktoś podpowie co moge zakupić we Francji na pamiątki dla bliskich ?Ahaa i może ktos wie w jakiej cenie moge zakupic Pure Poison i J'adore :P;?
|
|
#246 |
|
Przyczajenie
|
J'adore chyba 40€, cos kolo tego.
|
|
|
|
|
#247 |
|
Rozeznanie
|
ja 1 maja jadę do Francji
nie mogę się doczekać
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#248 |
|
Rozeznanie
|
Joaa 12 jest taka masc w kazdej apteece-wiem bo uzywalam ja!Dokladnie ile kosztuje to niewiem ale gdzies mniej wiecej 7-10euro
|
|
|
|
|
#249 |
|
Rozeznanie
|
Dziekuje za informacje. TAk myślałam, że będzie. Nie wiem dlaczego jej u nas nie ma. Może nie opłaca się jej sprowadzać. W każdym razie dziękuje.
|
|
|
|
|
#250 |
|
Przyczajenie
|
hej dziewczyny widze ze zawiazujecie zwiazek polskich kolezanek na poludniu fr
![]() milo to brzmi i chetnie do Was dolacze, mieszkam miedzy Beziers a Sete w miasteczku o wdziecznej nazwie Agde. jesli bedziecie mialy ochote na jakas mala czarna to mozemy sie spotkac i poplotkowac ![]() pozdrawiam serdecznie |
|
|
|
|
#251 |
|
Rozeznanie
|
Coco02 a gdzie to dokladnie jest?Pwnie daleko od Lyonu?Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#252 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#253 |
|
Raczkowanie
|
Witam
![]() Prawdopodobnie za parę miesięcy do Was dołączę Zastanawiam się jak wygląda sprawa z prawem jazdy-czy polskie prawo jazdy jest uznawane we Francji?Pozdrawiam buddha.b
kiedy patrzysz na wszechświat i myślisz: "A co ze mną?". I możesz usłyszeć, jak wszechświat odpowiada: "No a co z tobą?". Przede wszystkim rób to, co jest najlepsze dla ciebie. Dzięki temu życie bedzie o niebo łatwiejsze. |
|
|
|
|
#254 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć buddha
![]() ja na polskim prawku jeździłam, w końcu jesteśmy w Unii i prawko jest w dwóch językach, więc ja myślę, że wporzo ![]() A gdzie będziesz? |
|
|
|
|
#255 |
|
Rozeznanie
|
Buddha tak mozesz bez problemu jezdzic na polskim prawku na 100%,moj brat jezdzi juz tak 10lat !Pozdrawiam Coco no 350km to faktycznie ta kawcie to sobie chyba wybijemy z glowy!
|
|
|
|
|
#256 |
|
Raczkowanie
|
pola_m,djamelka dziękuję za odpowiedzi
![]() Prawdopodobnie będę w Clermont,tak jak drei (pozdrawiam ),szkoda tylko,że jej już tam wtedy nie będzie.
kiedy patrzysz na wszechświat i myślisz: "A co ze mną?". I możesz usłyszeć, jak wszechświat odpowiada: "No a co z tobą?". Przede wszystkim rób to, co jest najlepsze dla ciebie. Dzięki temu życie bedzie o niebo łatwiejsze. |
|
|
|
|
#257 |
|
Zakorzenienie
|
A w jakim celu jedziesz? Do pracy? Na studia?
|
|
|
|
|
#258 |
|
Raczkowanie
|
Z Erasmusa
![]() Ty też jesteś gdzieś w okolicach Clermont,dobrze pamiętam?
|
|
|
|
#259 |
|
Zakorzenienie
|
W okolicach Clermont jak w okolicach Clermont. W StEtienne. Niedaleko Lyonu. Wczoraj znów się tam wybrałam. jejku jak to dobrze pooddychać wielkomiejskim powietrzem, zażyć trochę przestrzeni i nie spotykać na każdym kroku tych samych ludzi...
|
|
|
|
|
#260 |
|
Raczkowanie
|
Aha,nie wiem czemu,ale wydawało mi się,że to miasto jest bliżej Clermont
W tym tygodniu mamy na uczelni spotkanie informacyjne dotyczące wyjazdu,mam nadzieję,że dowiem się czegoś konkretnego
|
|
|
|
#261 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny w wakacje znowu jade do cioci na miesiac do paryza.bede chodzic na francuski codziennie od pn do pt od 9 do 13.
chcialabym znalezc jakas prace.znam bardzo dobrze angielski,francuski praktycznie nic macie jakies pomysly?
|
|
#262 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
tylko w clermont teren górzysty - ciągle a to pod górkę, a to z górki... na początku strasznie się bała, ale teraz śmiga jak nic
|
|
|
|
|
|
#263 |
|
Zakorzenienie
|
To tak jak w SaintE. Samochód moich rodziców przeżywał tu istne męki. A ja zawału dostawałam za każdym razem, jak stawaliśmy na światłach i jakiś Francuz podjeżdżał nam prawie pod zderzak. Brrr
|
|
|
|
|
#264 |
|
Raczkowanie
|
Witam.
Myślę o wyjeździe do Francji na jakies rok-2 lata.Czy któraś z wizazanek we Francji mogłaby mi wytłumaczyć jak to jest z wizami, ich potrzeba lub nie, legalnym pobytem, prawem do wykonywania pracy i legalną pracą, ubezpieczeniem. Jestem studentką, ale wyjazd na erazmusa nie wchodzi w grę, a ja się powoli gubię.Proszę, pomóżcie....
|
|
|
|
|
#265 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny dzisiaj mam kryzys i tesknie za domem
Dopiero za okolo miesiac bede mogla wrocic juz nie moge sie doczekac...
|
|
|
|
|
#266 |
|
Zakorzenienie
|
Nowotna, pomyśl tak, to TYLKO miesiąc. Zleci, nawet nie zauważysz kiedy. Zobaczysz.
|
|
|
|
|
#267 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#268 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o ubezpieczenie to możesz zrobić tą kartę nfz, albo isic, albo euro26. Tutaj jest tak że przy wizycie u lekarza najpierw musisz zapłacić, a potem jest zwrot kosztów (z tym że w przypadku nfz mają chyba jakiś swój tajemniczy przelicznik i nie wychodzi się na tym zbyt korzystnie, to z doświadczeń kilku znajomych )Z pracą niestety nie jest najcudowniej, najlepiej załątwiać sobie wcześniej coś- w stylu wolontariat, bo z pozwoleniami na normalną pracę nie jest za różowo, jakoś chyba na poprzedniej stronie o tym pisałam. Najłatwiej jest zostac opiekunką do dziecka, sa też oferty dla murarzy, tynkarzy i hydraulików ![]() edit: post nr 183
Edytowane przez pola_m Czas edycji: 2008-04-01 o 09:17 Powód: dopi |
|
|
|
|
|
#269 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
od wielkanocy... a niestety musze tu siedzieć przynajmniej do połowy czerwca ![]() a tak z innej beczki... dzisiaj byłam w douglasie i marionnaudzie i w żadnym z tych miejsc nie wypatrzyłam kolorówki givenchy... przecież to niemożliwe żeby nie było!!! gdzie szukać? oprócz sephory bo takowej w Clermont nie ma
|
|
|
|
|
|
#270 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() zezwolenie jest nadal potrzebne pomimo tego ze jestesmy w unii (do 2012r) najlepiej miec cos takiego co nazywa sie obietnica pracy (promesse de ambouche nie wiem jak to sie pisze dokladnie )od osoby ktora Cie tu bedzie zatrudniac.z tego co wiem, nie trzeba juz wnosic zadnych oplat i to na plus ![]() wrazie pytan pisz bo jestem na bierzaco pozdrawiam wszystkie wizazanki
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Emigrantki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:48.

ale moze kiedys gdzies w polowie drogi ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

65-64-63-62-61-60-59-58-57-56-55
Dopiero za okolo miesiac bede mogla wrocic juz nie moge sie doczekac...
i nie wychodzi się na tym zbyt korzystnie, to z doświadczeń kilku znajomych