|
Notka |
|
Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#241 |
Konto usunięte
|
Dot.: Ślub bez wydawania mnóstwa pieniędzy - wspieramy się, pocieszamy i śluby omawia
Dwa pytania co do tego utrwalacza w promocji w Rossmannie:
1) w którym miejscu to stoi, gdzie tego szukać? 2) jaki termin ważności? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#242 |
Konto usunięte
|
Dot.: Ślub bez wydawania mnóstwa pieniędzy - wspieramy się, pocieszamy i śluby omawia
U mnie stalo kolo henny przy spinkach i gumkach
A termin moge jutro sprawdzic ---------- Dopisano o 23:27 ---------- Poprzedni post napisano o 23:25 ---------- Pozeczkowa jutro podesle Pod koniec wakacji 2015 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#243 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
i dodatkowe pończochy. Najlepiej to nich panna młoda ma w razie czego 2 suknie a pan młody dwa garnitury. Bez przesady nie popadajcie w paranoje. A pończochy to był strasznie kiepski wybór. Miałam te samonośne i guma odparzyła mi uda,miałam czerwone paski i w kilku miejscach sączące ranki, które przeistoczył się potem w brzydkie strupy. do tej pory została mi niewielka blizna na lewym udzie. [1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;51648736]Ja wolę górę jak bluzka, a nie z gołymi ramionami ![]() Ja miałam tył wiązany jak gorset, a sukienka była u góry dosyć zabudowana. do drabineczki dobra to teraz moje problemy, jakby ktoś coś mógł dodać, to proszę 1. sztuczne rzęsy - nie boicie się że odpadną? bo jak odpadają to razem z klejem i czasem z częścią makijażu, zwłaszcza eyeliner lubi się rozmazać po co sztuczne rzęsy? 2. jak zabezpieczycie się przed poceniem się xD? i tak będziesz się pocić. Chyba, że jakiś bloker 3. co zrobicie żeby nie ryczeć? ja na pewno będę płakać. zastanawiałam się nad wzięciem hydroksyzyny którą biorę na sen, ale boję się że potem nie będę mogła pić ja bałabym się cokolwiek brac 4. co wy zrobicie z kopertami? co się w ogóle robi? goście nam dadzą i co dalej? świadek to jedzie zawieźć do domu czy co? ![]() świadek trzymał koperty, a potem z moim ojcem zwieźli je do domu ( na początku wesela) 5. niektóre z was mają tżtów jako kierowców - nie boicie się, że z tego stresu i tak dalej czegoś nie zauważą na drodze? bez przesady ![]() 6. jakie macie buty na zmianę białe baleriny, wyżej pisałam że w płaskich jeszcze bardziej bolały mnie stopy. Miałam kupić białe czeszki 7. ile i jakie kosmetyki bierzecie ze sobą do poprawek? wzięłam błyszczyk i bibułki matujące. Z 2 razy użyłam błyszczyka. Tak dobrze się bawiłam , że nie myślałam o takich pierdołach jak "pudrowanie nosa". Makijaż dobrze mi się trzymał. 8. czy tylko ja nie lubię lakieru na włosach? lakier musi być inaczej fryzura padnie 9. kiedy odpinacie welon? na oczepinach jak nim rzucałam 10. jest tu jeszcze ktoś kto nienawidzi tańczyć? nie pójdę na żaden kurs tańca do pierwszego tańca, będziemy musieli jakiś smęt wybrać i się pokołysać ja wstydzę się i nie lubię tańczyć, a świetnie się bawiłam. po prostu nie przejmowałam się gośćmi, tym że patrzą, tym że coś mi nie wyjdzie. Wrzuciłam na luz. Powiedziałam sobie, że to nasza zabawa i jedyny taki dzień w życiu. Mój brat nagrał film i super wyglądamy, wszystko na luzie, a nie tak sztucznie jak to się ogląda na filmach. 13. jaki męski zegarek polecacie? jaki rodzaj, coś mniej więcej? nie mów że chcesz specjalnie kupić zegarek mężowi? Przecież zegarka i tak nie widać spod mankietu. Mój miał zegarek jaki nosi na codzień. 14. nie boicie się że kwiatami pobrudzicie sukienkę? ja się bałam, trzymałam bukiet tak aby nie dotykał do sukni 15. jak dobrze usiąść w kościele/urzędzie żeby elegancko wyjść na zdjęciach? martwi mnie to bo czasem jak widzę panny młode to siedza albo jak kaczory albo jak uczniowie 1 września w ławkach na pupie ![]() ![]() 16. czy ktoś pusci braci figo fagot na weselu? jeśli lubisz to puszczaj. to wasze wesele, więc możesz przemycić trochę piosenek które lubisz. 17. macie drużbę? tylko druhnę 18. jak będą żywe kwiaty na torcie to co sie z nimi robi? zdejmuje się je i tak brzydko kładzie obok xD? pierwsze słysze o żywych kwiatach na torcie. 19. czy ciasta trochę nie wyschną jak będą tyle godzin leżeć pokrojone? nie wyschną 20. nie boicie się że się pobrudzicie czymś? uwielbiam dewolaje ale jak myślę i widzę jak masło tryska mi na sukienkę, to az się boję. co najbezpieczniej zjeść żeby się nie uwalić xD? u mnie w najtańszym lokalu był serwetki materiałowe. I położyłam je sobie na sukience, żeby się nie pobrudzić. Byłam na weselu w dużo droższym lokalu i były tylko papierowe serwetki. trochę słabo 21. mój tż będzie miał między innymi zapinki do koszuli w rękawach. boję się że się odepną. kurde co z tym zrobić? byłam niedawno na weselu, sukienka bez ramiączek, poszłam do toalety, odpięłam ją z tyłu żeby poprawić stanik. i poszedł zamek. dzwoniłam po tżta przyniósł mi swoją marynarkę i pojechaliśmy do tesco po małą czarną, bo akurat było obok ![]() Spinki w mankietach się nie odepną, komuś kto widzi to pierwszy raz ciężko jest odpiąć. Najlepiej mieć suknię, ze sznurowaniem. Zawsze można poluzować . 22. bierzecie rajstopy na zmianę? bo jak tak wyliczam co bym chciała wziąć: chusteczki, korektor, bibułki, rajstopy, to gdzieś to trzeba schować. jezu, kogo obarczyć odpowiedzialnością za przewóz rzeczy xD? miałam jedną parę. Ale nie była potrzebna. 23. jakie zabiegi pielęgnacyjne wykonacie w tygodniu przed ślubem? dzień przed na peeling to trochę za późno, ale np myślę czy nie zrobić pakietu 2-3 dni przed i przez ten czas zrezygnowac z makijażu aby skóra odpoczęła. podobnie z ampułkami na włosy albo encanto, zastanawiałam się nad tym ale boję się eksperymentować przed samym ślubem. z kolei robienie tego długo przed, nie ma sensu. tylko regulacja brwi i usunięcie wąsika. - Edytowane przez 019cbfde5cc6e455fa19b011903180c9b735c7f6 Czas edycji: 2015-06-05 o 22:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#244 |
Zakorzenienie
|
Zegarek widać spod mankietów jak się rusza ręką
![]() http://i.pinger.pl/pgr387/e1f55f6800...300w_large.jpg :p Niestety nie znam się i nie wiem jakie męskie będą pasowały do takich eleganckich stylizacji. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#245 |
Konto usunięte
|
No jasne ze bysmy kupili. Tylko nie wiem jaki. Cala stylizacja jest dosc hm "sztywna" i chlodna z biala podzetka etc za to narzeczomy ma zarost i fryzure ktrorj nazwy zapomnielama xd i zegarek chyba by fajnie wygladal...
---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ---------- Poszetka, jezu nie trafiam w klawisze ;P ---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ---------- Dobra mam. Ta fryzura to jedna z opcji pompadour xd ---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ---------- Moj na codzien ma taki sportowy guessa wiec to w ogole odpada. Totalnie i absolutnie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#246 |
Japońska rzepa
|
Mi się nie podoba zegarek do eleganckiej stylizacji
![]()
![]() |
#247 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#248 |
Konto usunięte
|
Dziekuje vision. Odpowiedni zegarek bedzie wisienka na torcie. Pod warubkiem ze jest odpowiedni
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#249 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Zresztą te rozmowy wcale nie pasują mi do tytułu wątku. Nie ma się co przejmować pierdołami. Edytowane przez 019cbfde5cc6e455fa19b011903180c9b735c7f6 Czas edycji: 2015-06-06 o 08:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#250 | |
Japońska rzepa
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#251 |
Konto usunięte
|
Jezu edyta. Az si sluchac takiego zrzedzenia nie chce. Pasuje czy nie, zadalam pytanie. Czy tylko dywagacje na temat "wydaje 40 tys i to oszczednosc" maja prawo bytu? Ty i tak jestes po slubie wiec nie wiem co tytaj robisz siwy dym.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#252 |
Zakorzenienie
|
[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;5165270 4]to reklama zegarka
![]() Zresztą te rozmowy wcale nie pasują mi do tytułu wątku. Nie ma się co przejmować pierdołami.[/QUOTE] Gadam z tż o tym i wszystko zależy od koszuli i szerokości rękawa. Spod jednej koszuli zegarek będzie wystawał, spod drugiej nie. Podobno jest cała masa tzw. "garniturowców", które są płaskie i klasyczne. Zwykła tarcza okrągła, rzymskie cyfry, skórzany pasek w kolorze butów, czyli czarny. Są też zegarki typu diver, czyli coś jak w powyższej reklamie z Bondem i one także prezentują się fajnie do eleganckich stylizacji, ale trzeba wybrać z tego rodzaju dość prosty model, bo niektóre są zbyt wymyślne. Wieczorem postaram się coś konkretnego wkleić. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#253 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Zwyczajnie takie sraczkowanie nie pasuje mi do tego wątku. Tutaj raczej twardo stąpając po ziemi rozmawia się o sprawach najważniejszych. To mi się kojarzy z innymi wątkami jakich pełno na rozum ślubnym. Ten wątek ceniłam za konkretne porady na temat tego co jest ważne. Tyle w tym temacie. Edytowane przez 019cbfde5cc6e455fa19b011903180c9b735c7f6 Czas edycji: 2015-06-06 o 08:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#254 |
Japońska rzepa
|
[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;5165278 6]Wydaje mi się że wiem lepiej na czym było warto oszczędzić a na czym nie. W końcu jestem już po. Więc ciągle czytam wątek bo może warto komuś coś doradzić. Z reszta dziewczyny pytają jak było po, z czego jestem zadowolona a co można było poprawic.
Zwyczajnie takie sraczkowanie nie pasuje mi do tego wątku. Tutaj raczej twardo stąpając po ziemi rozmawia się o sprawach najważniejszych. To mi się kojarzy z innymi wątkami jakich pełno na rozum ślubnym. Ten wątek ceniłam za konkretne porady na temat tego co jest ważne. Tyle w tym temacie.[/QUOTE] Wątek dotyczy ogólnego oszczędzania oraz jest z założenia trochę offtopowy,co widać po tytule.
![]() |
#255 |
Konto usunięte
|
[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;5165278 6]Wydaje mi się że wiem lepiej na czym było warto oszczędzić a na czym nie. W końcu jestem już po. Więc ciągle czytam wątek bo może warto komuś coś doradzić. Z reszta dziewczyny pytają jak było po, z czego jestem zadowolona a co można było poprawic.
Zwyczajnie takie sraczkowanie nie pasuje mi do tego wątku. Tutaj raczej twardo stąpając po ziemi rozmawia się o sprawach najważniejszych. To mi się kojarzy z innymi wątkami jakich pełno na rozum ślubnym. Ten wątek ceniłam za konkretne porady na temat tego co jest ważne. Tyle w tym temacie.[/QUOTE] opanuj się. nie jesteś tutaj żadnym królem czy królową która ma rozdysponować tematy do rozmowy. zadałam pytanie. nie masz nic mądrego w temacie do dodania, to przestań się wytrząsać żebyśmy temat zmieniły. spoko xD co mnie obchodzi co ci pasuje do tytułu wątku xD jezu idę stąd, jednak szalone peemki wizażu to nie jest żaden mit. vision am dziękuję, dyskusję dociągnę potem na PW, bo wyraźnie kogoś tragicznie temat zegarów uwiera. ---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ---------- ps nie wiem co ci daje edytowanie posta o czasie, skoro twój jad i tak widziałam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#256 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() I wyluzuj. Zrezygnowałam z kamerzysty. Mój brat nakręcił film swoją starą kamerą. Już trochę obrobił, zrobił wstęp. Czegoś takiego jeszcze nie widziałam. Ludzie płaca po 2,5 kafla za film i wcale szału nie ma, zwykł film i zawsze zastanawiałam się na co tyle kasy. Ja nie chciałam filmu, a będę mieć bardzo fajny. To chyba najfajniejszy prezent ślubny. Jeżeli chodzi o fotografa to wybrałam chłopaka który dopiero zaczyna. sugerowałam się ceną i tym, że zgodził się na ten pakiet minimum, który oboje z mężem chcieliśmy. Widziałam jego zdjęcia u trójki moich znajomych i byłam zachwycona. A nasze zdjęcia są takie zwykłe. Z 50 /300 wygląda na profesjonalne. Reszta taka sobie. Jak zrobiona przez laika, który dorwał się do profesjonalnego aparatu. Nie wiem z czego to wynika. Dobrze, że mam dużo zdjęć znajomych. Edytowane przez 019cbfde5cc6e455fa19b011903180c9b735c7f6 Czas edycji: 2015-06-06 o 09:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#257 |
Konto usunięte
|
to tobie ewidentnie brakuje luzu, ja nie się nie pienię o "sranie/sraczkowanie". zadałam normalne pytanie. spuść ze swojego tonu. mówisz mi o czym mamy rozmawiać z vision, teraz mówisz, że to ja mam problem i mam wyluzować. siedź tu i nawet do 50 rocznicy ślubu, może dostaniesz od wizazu wieniec zasług bo byśmy bez ciebie zginęły :P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#258 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Dopóki mam coś do powiedzenia w kwestii ślubu to chyba mogę coś na ten temat powiedzieć. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#259 |
Japońska rzepa
|
Dziewczyny,dajcie spokój.
![]() ![]()
![]() |
#260 | |
Konto usunięte
|
masz rację. tylko zastąp "animozjami" słowem "mimozami"
![]() ---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#261 |
Konto usunięte
|
Powiem jeszcze, że te sprawy które olewałam i nie przywiązywałam do nich żadnej wagi wyszły najlepiej.
Natomiast to na czym najbardziej mi zależało i wybrałam starannie, zawiodły (suknia, obrączki, foto) . |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#262 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny, nurtuje mnie kwestia alko. Z tego, co widze wsrod wizazanek, moje wesele bedzie jednym z najwiekszych tutaj (200osob). Slyszalam, ze kiedys bralo sie 0,5 litra wodki na osobe, a teraz podobno 0,7 litra na pare. Jak wy robicie? I ile wina kupujecie? I najwazniejsza kwestia - za ile?
---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ---------- Mimo, ze moi rodzice powiedzieli, ze chca sie ta kwestia zajac, to jednak chce wybadac teren sama. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#263 | |
Japońska rzepa
|
Cytat:
![]() Według mnie już nie pije się tyle wódki. Można kupić trochę mniej (ale to już czynnik zależny od twoich doświadczeń,ile rodzina pije na imprezach),ale dać na stół też wina, whisky itp.
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#264 |
Przyczajenie
|
Jak beda zabawy, a planujemy ich niewiele i te bardziej kulturalne na "oczepinach", a do tego na wstepie jakas integracja rodzin (o wszystkim bedziemy dopiero rozmawiac z naszymi djami). Ale nawet jak zabawy, to dla wygranych nie chce wodki, a fajne czekoladki, czy cos takiego.
---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ---------- Wodka i tak stoi na stolach, wiec co to za przyjemnosc dostac flaszke. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#265 | |
żona bez ogona
|
Cytat:
![]() ![]() I u nas dalej obowiązuje przelicznik 0,5/osoba. Zależy jeszcze czy wesele jednodniowe czy z poprawinami. My mamy z poprawinami i bierzemy przelicznik 0,5 litra na osobę, ale moja koleżanka, która pracuje jako kelnerka na weselach, mówi, że może zbraknąć wódki na poprawiny ![]()
Edytowane przez wildDaisy Czas edycji: 2015-06-06 o 09:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#266 |
Przyczajenie
|
My nie robimy poprawin. W sensie bedzie tylko obiad albo grill u rodzicow dla najblizszych
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#267 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#268 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ogólnie offtopując ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#269 | |
Japońska rzepa
|
Cytat:
![]() A w razie czego polecam wyszukiwarkę - praktycznie kazdy wątek na każdy temat został już założony,wystarczy wyszukać i odświeżyć. ![]()
![]() |
![]() |
#270 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:09.