|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#241 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz.31
|
|
|
|
#242 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-I8190 |
|
|
|
|
#243 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#244 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze, napisałam post z telefonu, ale gdzieś mi zniknął, to napiszę jeszcze raz..
![]() Chodzi mi o sprawę odszkodowania. Sprawa wygląda tak, że w środę miałam wypadek w pracy, pracuję przy maszynie do szycia i szyjąc igła w maszynie przeszyła mi palec (kciuk), wbiła się w paznokieć i praktycznie wyszła z drugiej strony palca (była kilka mm pod skórą) przy okazji wbijając się w kość.. Czyli z jednej strony mi nitka w paluch weszła a z drugiej ją sobie wyciągnęłam, bo zrobiła mi się tam dziurka. Pojechałam do szpitala, miałam zrobione rtg, ortopeda mi tą igłę z palca wyjął, ból na prawdę duży, ale ok, żyję. Dostałam na 9 dni zwolnienie, paznokieć w miejscu, gdzie rośnie jest czarny, pewnie zejdzie. Ze szpitala nie dostałam żadnych papierów. Koleżanka mi nagadała, żeby starać się o odszkodowanie, chociaż mi się wydaje, że na takie coś, to nie ma szans, bo to uszkodzona płytka paznokcia, ale z drugiej strony też może być uszczerbek w kości. Sama nie wiem, co robić, nigdy wniosków o takie odszkodowanie nie składałam i nie wiem, co robić, żeby nie wyjść na głupią i pazerną - bo tak nie jest. Dodam, że prowadzę swoją działalność i szyję sama. Z góry dzięki za pomoc, może ktoś się zna w tym temacie i jakąś sugestię podsunie.
Edytowane przez enamour Czas edycji: 2015-07-18 o 22:11 |
|
|
|
#245 |
|
Zakorzenienie
|
Jak mam czytnik Kindle, to skąd pobieram książki, z tego Kindle Store (na allegro tak czytam). Ile one wtedy kosztują? Jak się płaci? Są dostępne normalnie polskie tytuły, jest duzy wybór?
I jak wybrać czytnik, bo różnica cenowa od 275 do 1259 zł... |
|
|
|
#246 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Np. Woblink albo Virtualo. A cena zależy od modelu, nie siedzę za bardzo w temacie, ale wiem, że duży wpływ na cenę ma to, czy czytnik ma podświetlenie czy też nie. Ja mam najprostszego Kindle 7 bez podświetlenia i jestem zadowolona
|
|
|
#247 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Niestety ebooki są często drogie jak normalne książki prawie :/ Wejdź sobie na stronę świat czytników - kopalnia wiedzy, porównanie modeli, promocje, etc. Jest też wątek tu na Wizażu. Ja mam najprostszy czytnik, kupowałam jak jeszcze mało ich było w Pl, takich podświetlanych jescze w ogóle nie było - i brakuje mi tego podświetlenia ![]() wysłane z telefonu |
|
|
|
|
#248 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie wiem czy to ogólnopolski wymysł, czy poprawianie statystyk wypadkowości
|
|
|
|
|
#249 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z odszkodowaniem z zusu nie jest tak łatwo. :-D
Edytowane przez enamour Czas edycji: 2015-07-18 o 23:07 |
|
|
|
|
#250 |
|
Zakorzenienie
|
Czy jesli chce sie wymienu czyms na targowisku to musze zalozyc swoj watek ? Chce sie pozbyc lakierow bo zaczelam robic hybrydy sobie i sa mi nie potrzebne ;p a nigdy nie uzywalam targowiska
![]() Wysłane z mojego GT-I8190 |
|
|
|
#251 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Koniecznie przeczytaj regulamin, dla swojego dobra
|
|
#252 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moze ktos ze znajonych za 10 zl kupi to wszystko i bede miec spokoj ![]() Wysłane z mojego GT-I8190 |
|
|
|
|
#253 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do tego, szpargały do Onyxa są tańsze niż do Kindle'a (chodzi mi tu o pokrowce z funkcją wybudzania sprzętu). Nie odkryję Ameryki, ale e-czytnik musisz dopasować do swoich potrzeb. Onyx nie jest pozbawiony wad (muli jak ma za dużo książek upakowanych), ale nie jesteś uwiązana do jednej aplikacji do czytania. Kindle działa sprawniej, no ale sobie nie zainstalujesz dodatkowych aplikacji. Coś za coś. |
|
|
|
|
#254 |
|
Zadomowienie
|
Gdzie kupię bardzo wąskie sandały na koturnie? W każdych butach stopa leci mi do przodu. Nie dość, że mam szczupłe stopy to jeszcze zero podbicia a zakup butów to najgorsze co może być dla mnie.
Na limango są oryginalne rzeczy?
Edytowane przez april_20 Czas edycji: 2015-07-19 o 02:10 |
|
|
|
#255 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A na kindle nie można mieć Legimi? Korzystam wlasnie z tej aplikacji na telefonie a planuje kupno czytnika i zastanawiałam się wlasnie nad kindlem. |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#256 |
|
Wtajemniczenie
|
Chyba można mieć. Najlepiej sprawdzić na stronie Legimi.
Ja mam Kindle'a od ponad 2 lat i jestem zadowolona. Czytam sporo po angielsku więc książki z smażona lecą.
|
#257 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki za odpowiedzi o czytniku.
Czyli ta aplikacja Legimi to dobrze rozumiem, że płacę 30zł/m-c, a czytam ile chcę? Bo to by jeszcze miało jakiś sens, bo jak tu piszecie, że e-booki kosztują nieraz tyle, co książki, to kurde, nie opłaca mi się wydawać 5 stówek (bo widzę, że tyle kosztuje ten z podświetleniem) + jeszcze za każdy e-book normalną cenę. Akurat mnie nie zależy na tym, że biorę książki do tramwaju/pociągu, czy dużo podróżuję, bo czytam w 99% procentach w domu, ew. w kolejce u lekarza Tylko mi zależy właśnie na oszczędności, bo wydaję takie pieniądze na książki, że masakra. I nie, promocje w empikach itp. mi nie pomagają, bo wtedy kupuję jeszcze więcej ![]() A już mi się na regale nie mieszą i zaraz będę musiała dokupić drugi
|
|
|
|
#258 |
|
Zakorzenienie
|
Mam czerwoną bluzkę z wstawką z koronki przez którą widać trochę biustonosz. Jaki kolor założyć? Mam do wyboru biały lub czarny
|
#259 |
|
goniąca własny ogon..
|
Co do tego smartfona... Łatka krytyczna.. co to znaczy?
![]() Jestem kompletnie zielona w tej kwestii! Czyli muszę jakoś tam powchodzić w ustawienia telefonu i gdzieś tam znajdę coś takiego jak aktualizacja systemu, tak? I to mi pobierze pieniążki jak za Internet, tak? sorry za głupkowate pytania, ale rozumiecie....
|
|
|
|
#260 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja mam ta aplikacje, place 24,99zl miesięcznie i czytam ile chce. Jak na razie nie ściągnęlo mi jeszcze nadprogramowej kasy z konta, innych problemów tez nie miałam
|
|
|
|
|
#261 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#262 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tyle, że tam nie ma wielu książek. Szczególnie tych nowszych. |
|
|
|
|
#263 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Abonament w Legimi działa tak jak abonament w Dezeerze, póki płacisz, to masz dostęp do zawartości portali. Przestajesz płacić, zostajesz z niczym. Lista obsługiwanych e-czytników http://www.legimi.com/pl/pobierz-leg...wane-czytniki/ A tu jest obecny cennik abonamentu: http://www.legimi.com/pl/cennik/ Cytat:
Musisz kliknąć ustawienia/aktualizacje i tam będzie przycisk "sprawdź aktualizacje", trzeba to kliknąć. Jak się przemieli i wyskoczy komunikat o dostępnej aktualizacji, trzeba kliknąć pobierz i poczekać aż się zainstaluje. Aktualizacja jest bezpłatna. Edytowane przez szprotka_ Czas edycji: 2015-07-19 o 10:16 |
||||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#264 |
|
goniąca własny ogon..
|
szprotka dziękuję!
![]() Od razu mam kolejne pytanie z kompletnie innej beczki ![]() Zawsze kupuję mleko w kartonie, otworzone w lodówce siedzi sobie grzecznie nawet do pięciu dni, aż je całe wypiję. W tym tygodniu wylałam już dwa kartony mleka, dwu różnych producentów, kupowane w dwu różnych sklepach. Skwaśniało niemiłosiernie... Czy to może być wpływ wysokiej temperatury na zewnątrz? Powinnam może podkręcić chłodzenie w lodówce? |
|
|
|
#265 |
|
Konto usunięte
|
To raczej wpływ wysokiej temperatury na zewnątrz zanim je jeszcze kupiłaś. Być może było źle przechowywane, albo stało w otwartej lodówce w sklepie, która nie dawała rady dobrze chłodzić. Możesz spróbować podkręcić swoją lodówkę, ale wg mnie lato jest trudnym czasem do zachowania długiej przydatności, bo nigdy nie wiadomo co się działo w całym łańcuchu produkcji i dystrybucji...
---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ---------- BTW, skwaśniało czy się zepsuło (gorzkie i śmierdzące)? |
|
|
|
#266 |
|
Raczkowanie
|
Jak robicie sok z malin na zimę?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#267 |
|
Naczelna Nastolatka
|
Maliny zasypane cukrem na dobę. Potem odciskam sok przez gaze albo przecieram przez sitko. Sok gotuje kilka minut i do gorących słoików. Pastetyzuje q piekarniku
|
#268 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepiej pasowałby cielisty |
|
|
|
|
#269 | |
|
...
|
Cytat:
Nie lubię białej bielizny . Wysłane przy użyciu Tapatalk.
|
|
|
#270 |
|
goniąca własny ogon..
|
askawtn masz rację!
rzeczywiście mleko, które kupowałam stało nawet nie w lodówce, ale obok... co prawda zawsze - od lat! - takie kupowałam, ale w takie upały faktycznie coś tu jest nie tak... dzięki!
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:48.

ja kiedyś oglądałam 

- bo tak nie jest. Dodam, że prowadzę swoją działalność i szyję sama. Z góry dzięki za pomoc, może ktoś się zna w tym temacie i jakąś sugestię podsunie.

Staram się blogować kuliarnie