![]() |
#241 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mój mąż dziwnie się zachowuje.
Praca nie musi być czysto zarobkowa - chodzi o zajęcie i spełnienie się e czymś. Dodatkowo zabezpieczysz siebie i swoją przyszłość, poznasz ludzi, nauczysz się czegoś nowego.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#242 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#243 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
"Kochanie! Widujesz się ze swoją mamusią dwa a nawet trzy razy w miesiącu! To nie do pomyślenia! Ogranicz te kontakty, bo zachowujesz się jak maminsynek! I jeszcze pojechałeś do niej na działkę na kilka dni w wakacje! Oszalałeś?! To nienormalne!" ---------- Dopisano o 00:23 ---------- Poprzedni post napisano o 00:19 ---------- Cytat:
I tu nawet nie chodzi o pieniądze. Nie widujesz się z ludźmi, nie rozmawiasz, żadnych wyzwań, nowych wrażeń, celów do osiągnięcia... przecież to idzie zwariować w takich warunkach. Co innego jakbyś od początku była nastawiona na bycie żonką przy mężu, pilnowanie domciu i gotowanie obiadków. Ale w takim wypadku po co studia? Po co praca wcześniej? Po co szukanie? Skoro nie musisz chodzić do pracy to masz jeszcze ten luksus, że możesz sobie wybrać taką jaką chcesz, nawet za niewielkie wynagrodzenie, ale pozwalającą robić to co lubisz, zdobyć więcej doświadczenia, zyskać podstawy do realizowania jakichś ambicji, dalszych planów. Uważasz, że nie warto? Lepiej tak siedzieć w domu i... siedzieć w domu? |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#244 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Poza tym faceci przegapili moment, kiedy dziecięca przyjaźń powinna się zamienić w męską. Zachowują się jak chłopcy w przedszkolu/podstawówce wczesnej - wspólne spanie, przytulanie - to nie jest typowo męska relacja, nawet jeśli to "typowo" to twór kulturowy. Autorka ma prawo czuć się nieswojo w obliczu takiej zażyłości. Mógłby facet nie spać z kuzynem w jednym łóżku po pijaku, przestać go czochrać i rzucać mu się na szyje przy powitaniu, ale on nic nie będzie zmieniał. Nie trzeba by zrywać kontaktu z kuzynem, tylko nieco ograniczyć w niej fizyczność. Ale po co tam, dla takiej nieważnej małżonki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#245 |
Rozeznanie
|
Wiesz mi nie o czestotliwosc kontaktow chodzi zupelnie. Ja bym sie bala ze gdyby kiedykolwiek maz musial z jakiegos powodu wybierac to bez wahania wybralby kuzyna. Ja takiego zwiazku bym nie chciala.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#246 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Zrywać kontakt z kuzynem? Może od razu z całą rodziną? A najlepiej niech się we dwoje zamurują w mieszkaniu i w ogóle nie wychodzą, nie utrzymując kontaktów z nikim i tworząc niezwykle szczęśliwe małżeństwo. Jasne. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#247 |
Konto usunięte
|
Po 19 wrócił z działki gdzie był z kuzynem, posiedział trochę i znów wybył do kuzyna, a żona dalej sama w domu siedzi. On chyba więcej czasu z kuzynem spędza niż z żoną...
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#248 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Tylko że nie chciałabym być z osobą, która ogranicza moją wolność, gdy nie robię nic złego, która zabrania mi kochać tak jakbym chciał/a.... Tak naprawdę mąż podczas tej rozmowy pokazał dokładnie, powiedział, co myśli o tym - że te gesty są dla niego zupełnie naturalne. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#249 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Już wybrał. Ożenił się i zamieszkał z nią. Nie z kuzynem. Gdyby chciał, mogliby sobie przecież mieszkać razem. Wybrał JĄ. I nadal wybiera ją. Gdyby ograniczył kontakty z kuzynem, którego kocha - dla niej, to co by z tego wyszło? Ona przez chwilę byłaby zadowolona, a on coraz bardziej sfrustrowany i zły na nią. Aż w końcu wszystko trafiłby szlag. Ilekroć ktokolwiek próbował mnie stawiać w sytuacji "albo on/ona albo ja" nigdy nie wybierałam tej drugiej opcji. Miłość to miłość, nie terroryzm i stawianie ultimatum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#250 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
I czytaj uważnie: napisałam, że nie trzeba zrywać kontaktu z kuzynem, tylko ograniczyć fizyczność. Jak nie będą się przytulać i czochrać po włosach to relacja dwóch dorosłych facetów od tego nie ucierpi. A autorka wyraźnie lubi i akceptuję rodzinę męża, tylko fizyczność między nim a kuzynem stanowi dla niej problem, więc nie dramatyzuj z tym odcinaniem od rodziny. Cytat:
Cytat:
Ona jest aż żoną, Krzysiek jest tylko kuzynem i uciekanie od żony do kuzyna jest nie do przyjęcia. Edytowane przez Koci Pazur Czas edycji: 2015-08-20 o 00:41 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#251 |
Konto usunięte
|
A ona go przeprosiła za kazirodczo-homoseksualną awanturę? Bo jakoś nie doczytałam. Oboje powinni przeprosić, wybrali sobie, że żadne nie będzie przepraszać - przynajmniej jest po równo.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#252 |
Raczkowanie
|
Autorko
Dopóki rodzina ( w tym kuzyn) byli potrzebni, to Ci to nie przeszkadzało, a przecież napewno wtedy też okazywali sobie czułość. Moim zdaniem jesteś zazdrosna, bo sama tego nie zaznałaś....nie rozumiesz, nie czujesz tego. Rozumiem to, bo sama mialam zimno w domu. Myślę, że tak naprawdę nie jesteś zazdrosna o męża, ale patrząc na nich podświadomie czujesz, że coś staciłaś, że nie miałaś w życiu takich relacji, miłości, czułości rodzinnej. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#253 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#254 |
Konto usunięte
|
A tekst, że nie powiedział Krzyśkowi o ich awanturze, bo "nie chciał, żeby się dowiedział co ona o nich myśli, bo on ją tak lubi" to zalatuje już graniem na poczuciu winy...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#255 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
To jest niby zdrowe? Gdzie oni niby mieszkają? W Iranie, że ona ciągle w domu i w domu musi siedzieć sama, chyba że ją łaskawie na wakacje albo do rodziny z wizytą zabierze? |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#256 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Dla mnie facet ewidentnie stawia relacje z kuzynem wyżej niż relacje z żoną. I facet uciekający do mamusi jest tak samo żałosny jak facet uciekający przed żoną do kuzynka. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#257 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#258 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#259 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie mamy pojęcia jak wyglądała ta rozmowa. Całkiem możliwe, że ona powiedziała: słuchaj coś za bardzo jesteś w zażyłych stosunkach z kuzynem, wydaje mi się, że Wasza relacja nie jest czysta - nie podoba mi się to, a on się obraził jak ona śmie. I co wtedy? Nadal ma go przepraszać, że śmiała w ogóle buzię otworzyć. Jak go zwyzywała to powinna przeprosić, za samą chęć rozmowy o problemie, nawet tym z dupy, nie ma za co. Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#260 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#261 |
Rozeznanie
|
Kiedy jej nie o częstotliwość tylko rodzaj tych kontaktów chodzi. Może i nawet ma problem z dupy, ale i tak ma prawo powiedzieć o swoich uczuciach mężowi. A mąż powinien wysłuchać, starać się ją zrozumieć i wytłumaczyć jak to wygląda z jego strony. Rozmawiać. Nie walić fochami i wyjeżdżać z kuzynem do żony wysyłając wulgarne i chamskie smsy.
Serio, wyobraża sobie któraś z Wam, żeby ją facet takimi smsami zasypywał, kiedy ta się pyta kiedy wróci do domu? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#262 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Poza tym nie naklął "na nią", klął mówiąc i pisząc do niej, to nie to samo. Przekleństwa zostały stworzone po to by ich używać w chwilach wzburzenia, zrobił to. Nie zwyzywał jej. Nie żeby to w moich oczach robiło z niego super faceta (ojej nie zwyzywał jej, super!), ale tą reakcję rozumiem, zwłaszcza, że nie była przemyślana, tylko emocjonalna. I taak, jestem na tyle żałosna, że po poważnej rozmowie też bym się na jakiś czas ulotniła, żeby uniknąć jej rozciągania na kilka kolejnych godzin. Po co, skoro można przetrawić, wrócić i rozmawiać już normalnie, albo zacząć drugą - jeśli w pierwszej nie wszystko zostało powiedziane. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#263 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 02:07 ---------- Poprzedni post napisano o 02:05 ---------- Cytat:
Co ja bym zrobiła-dla mnie byłoby po zwiazku...ufam facetowi z ktorym jestem a takie insynuacje sa ponizej pasa. I wszystko w temacie Edytowane przez 201605090958 Czas edycji: 2015-08-20 o 01:17 Powód: Dopisek |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#264 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie wyobrażam sobie spokojnej rozmowy z facetem, który mi po kilku latach związku robi awanturę o to, że się przez cały ten czas bzykam z bratem albo siostrą. No nie. Nie, nie, nie, nie, nie i nie. Nie zabiłabym śmiechem, otworzyłabym oczy ze zdumienia i tak się gapiła, a jak by nie przestał to bym wyszła i poczekała, póki mu rozum nie wróci. Opcjonalnie - w zależności od tego jakiej klasy to była awantura - klnąc dla wzmocnienia wypowiedzi albo nie. Sorry, kazirodcze insynuacje mnie nie śmieszą i nie śmieszyłyby w wykonaniu osoby, która zna mnie tak długo i z którą spędzam życie. Nie wiem jakiego typu spokojne rozmowy, podejrzenia i wyjaśnianie mają miejsce w innych związkach, ale w mojej głowie akurat to się nie mieści, żeby na oskarżenia tej klasy reagować spokojnie, opanowanie i kulturalnie. A GDYBY mi facet na moje oskarżenia tej klasy zareagował spokojną rozmową i tłumaczeniem "ależ kochanie, to nie tak jak myślisz, bo", to za żadne skarby bym gadowi nie uwierzyła. Uznałabym, że sobie tą gadkę przygotował, bo ma coś na sumieniu i brał poprawkę na to, że mogę się czegoś domyślać a cała gadka jest ściemą. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#265 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() I jeśli Waszym zdaniem awantura usprawiedliwia faceta, który mówi do żony "odpie... się", ucieka z domu i wysyła chamskie smsy (nawet nie tego samego dnia, więc ochłonąć zdążył), to ok - może ja jestem dziwna, żebym sobie nie pozwoliła na takie traktowanie. Inna sprawa, że nie bardzo rozumiem czemu autorka tyle tolerowała sytuację, która jej nie odpowiada (słusznie, czy nie słusznie), a odezwała się dopiero teraz. Tu jest więcej problemów niż ten nieszczęsny kuzyn i nie wszystkich powodem jest Krzysiek i autorka. Nie mówię, że ona jest bez skazy i rozegrała sytuację dobrze, ale dziwią mnie zachwyty nad mężem i mówienie jakim on jest wspaniałym facetem. Nie, nie jest. Przynajmniej w tej sytuacji wszystko zrobił w stosunku do autorki źle. Cytat:
I autorka kilka razy podkreślała, że nie insynuowała, że mają romans, albo uprawiają seks, tylko że istnieje jakaś niezdrowa, nienaturalna fascynacja. To nie to samo, co "bzykasz Krzyśka po krzakach!". Edytowane przez Koci Pazur Czas edycji: 2015-08-20 o 01:19 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#266 |
Konto usunięte
|
Miesiąc to nie dość żeby "ochłonąć" po czymś takim.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#267 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#268 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Zapamiętam też, że rozmowa zaczynająca się tak: Cytat:
Ot, jakaś tajemnicza, nienaturalna fascynacja, której nie sposób nazwać słowami. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#269 |
Konto usunięte
|
Koci Pazur
Nie nie mozna rzucac takimi argumentami /pedofilia i kazirodztwo/, nie przepraszac i ciskac sie bo facet xle odpisal. I tyle w temacie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#270 |
Rozeznanie
|
Powiedzenie "to nie jest normalne" to nie jest jeszcze insynuacja romansu ani kazirodztwa. Nie wiem jak się to potoczyło dalej, ale "to nie jest normalne" może znaczyć wszystko i nic. A to autorka musiałaby powiedzieć co dalej się działo i czy "bzykasz swojego kuzyna", albo "pewnie łączą was relacje seksualne" padło. Zwłaszcza, że autorka nie podejrzewała zdrady, tylko że ta relacja jest poszyta fascynacją.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:33.