|
|
#241 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 6 :) !
Dobry
![]() Tosia też się szwędałam po domu o tej godzinie co Ty w nocy. Kurde stresa mam przed badaniem i nie wiem jak ja wyleżę tyle czau na plecach. Mam nadzieję, że z Gabrysiątkiem wszystko ok
|
#242 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A co do leżenia jak coś to możesz lekko bokiem leżeć przecież, dziecko lekarz i tak znajdzie ![]() Ja godzinę przeleżałam do 4:30 przeglądając allegro, potem budziki Tżta zadzwoniły, a ja próbowałam zasnąć i w końcu się udało. Teraz znowu jak trzeba już wstawać to bym spała ehhh
|
|
#243 |
|
Zakorzenienie
|
Ja pozniej zasnelam a o 6 juz oczy jak 5 zl. Spalam jeszcze w salonie. Na materacu starym, na podlodze i myslalam ze nie wstane. Dobrze ze stol obok. No kalectwo normalnie:p
|
#244 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się i ja
mała nic się nie bój, wszystko na pewno ok z malutką
|
|
#245 |
|
Wtajemniczenie
|
Jeszcze tylko kilka tygodni. Tak się pocieszam
![]() Zwariuję z tym zapchanym nosem, ledwo oddycham. Dobra idę dziecko budzić, a potem do placówki. Czy u Was też tak strasznie wieje? Temperatura ok, ale wiatr nie dość że rano zimny to bardzo mocny wieje.
|
#246 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry!
Chyba będzie bardzo dobry! Moje dziecko przespało całą noc u siebie w pokoju, absolutny cud świata się wydarzył! Jest to w ogóle 3 przespana przez niego w życiu noc. Od 21 nadal śpi i ani razu u niego nie byłam! Zawsze że 3 razy muszę iść, bo się budzi i płacze położyć się chwilę koło niego a za 4 razem ląduje u nas bo jestem już nieprzytomna. Nie pamiętam nocy kiedy nie wylądował u nas w łóżku, to chyba było w pierwszym półroczu jego życia ostatnio :P Prooooszę niech mu tak zostanie bo mam nie lada zmartwienie jak to będzie jak się Nina urodzi. Muszę go iść obudzić bo do labu trzeba jechać a do 9 jest.
|
#247 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a wiesz ze jak ja bylam na usg to leżalam na plecach ale maluch chyba spał i lekarz kazał mi się na lewym boku położyć i tak przeprowadzał badanie. Także luzik.
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#248 |
|
Rozeznanie
|
Hej,
niestety tylko trochę Was podczytuje, żeby sprawdzić co tam u Was i czy czasami, któraś się nie rozpakowuje bo niestety mam czasu W domu sajgon, kończymy wykańczanie i się sami wykańczamy :/ Ciągle ktoś mi kuje w domu, poza domem, ciągle ktoś łazi, wszędzie syf, co mnie doprowadza do szewskiej pasji. Grrrrrr, muszę jeszcze ich pilnować i nie mam cierpliwości. Jeszcze meble miały wjechać w tym tygodniu, ale pewnie wjadą w następnym a chciałam już sprzątać :/Widzę, że u Was wszystko ok, to dobrze. Ehh...tak bym chciała Was nadrobić, ale nie wiem czy dam radę :/ U nas ok, mała bardzo ruchliwa... a ja chodzę jak na rzęsach, bo się nie wysypiam...wszystko mnie boli, szczególnie krocze, budzę się parę razy w nocy. I kurde przez to wszystko nie mogę skończyć tej wyprawki. Muszę chyba kupić też nową torbę do szpitala, bo mam albo za małe albo za duże :/
|
|
#249 | |||
|
Zakorzenienie
|
hej
skończyli wczoraj wstawiać nam drzwi o godzinie 22 wszystko przez jakiegoś barana który źle zmierzył i drzwi zrobili parę cm szersze i musieli skuwać trochę sciany a przy tym się zeszło długo a to tego i mocniej nakurzyło![]() Klatkę schodową zmywaliśmy już chyba z 10 razy a nadal biały pył jest Teraz w domu muszę posprzątać bo niby osłonięte było foliami wejścia do salonu i kuchni ale pyłek wraz sie przedostał więc dziś sie zapowiada ciekawy dzień A do tego zepsuł mi się mop i muszę najpierw iść do sklepu po nowy bo nie mam jak zmywać![]() Cytat:
![]() Cytat:
no też ciążowe, tylko że twoje hehe ![]() Cytat:
rozumiem cię co czujesz pamiętam jak sama oczekiwałam na pierwszą przespaną noc Karola To teraz oby tak zostało
|
|
#250 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry!
my wstalismy o 7. Tosia też mam wiecznie skrzepy w nosie ostatnio ;/ masakra to jest... Mała nie bój się będzie wszystko dobrze jak przyjemnie jest jeszcze na dworze. 22 , słoneczko i lekki wiaterek : ) |
|
|
|
#251 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ciężo by było do dwójki wstawać. Byś się wykończyłaCytat:
![]() Dziewczyny a na tym 3 USG to tylko przez brzuch badają czy dowcipnie też, bo nie wiem jak się ubrać ??
|
|
#252 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wstałam o 6
bo u nas kują na parterze, jednak ciągniemy gaz do kuchni na piętrze no i ta elewacja więc sobie ogarnęłam parter żeby się nie nosiło i dziś muszę jeszcze przeszlifować papierem queen size łoże nasze, bo zamieniamy się z Izą na sofę składaną, inaczej nam łóżeczko do sypialni nie wejdzie i reszta Kubusiowych gratów - no więc muszę łoże sosnowe zrobić na kolor orzech ciemny, żeby do Izy mebli pasowało będzie mogła spać w poprzek i wszerz
|
#253 |
|
Zadomowienie
|
ja miałam przez brzuch tylko
|
#254 |
|
Zakorzenienie
|
MAŁA ja miałam tylko dowcipnie
|
#255 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#256 |
|
Raczkowanie
|
Hejka
My wczoraj kupiliśmy komodę w Ikea, organizery do szuflad i inne pierdoły, więc mogę zacząć pranko i prasowanko a spało mi się wyjątkowo ok
|
|
#257 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzwonisz na 112 i pytasz, gdzie najbliżej są miejsca na porodówce
|
|
#258 |
|
Zakorzenienie
|
no nie gadaj. A miałaś w ogóle 2 prenatalne? miałaś nie? i też dowcipnie ten sam lekarz? ja nie chcę dowcipnie
|
#259 |
|
Zadomowienie
|
ja chce rodzić tam , tam mam lekarza i opieka full dla dziecka , a w rejonówce którą mam 4km od siebie , nie mam nic ani opieki dla dziecia bo w razie W nie daj Boszzzze dziecko wysyłają właśnie tam gdzie chce rodzić, nic nie zapewniają matce, wszystko trzeba targać ze sobą do szpitala i wogóle jak usłyszą że nie prowadził cie lekarz zaden z tego szpitala to mają cie głęboko w du...., coś o tym wiem bo jak przestymulowały mi się jajniki przy staraniach to na obchodzie obchodzili moje łóżko(niepodchodzili nawet) i przez 3 dni nikt nic nie raczył mi powiedzieć, także dobrych wspomnień nie mam , jeśli zmusi mnie sytuacja to ostatecznie będe tam rodzić ale bym bardzo nie chciala
|
#260 | |
|
wkręcona :)
|
Siema!!
Ja wstałam o 8.. wyspałam sie bo zasnęłam koło 23, a tylko raz byłam siku i od razu zasnęłam spowrotem Nawet kręgosłup mi za bardzo nie doskwierał![]() Cytat:
wiadomo, że wszystko z Gabi jest oki jeśli chodzi o badanie to mi gin za każdym razem grzebie w majtach i przez brzuch usg, więc ciężko mi powiedzieć czy będziesz miałą dowcipnie Kciuki zaciśnięte![]() U nas pogoda piękna, chłodno, przyjemnie i słonecznie uwielbiam!!
|
|
#261 |
|
Zakorzenienie
|
mnie zawsze bada też dowcipnie
|
|
|
|
#262 |
|
Zakorzenienie
|
Mala
Ha mialam przez brzuch i dowcipnie sprawdzal szyjke. Ciekawa jestem jaka bedzie dzisiaj pogoda bo poki co chlodek.
|
|
#263 |
|
Zakorzenienie
|
ja mi mały ostatnio się wierci, napina, wyciąga. normalnie aż mnie brzuch boli... ; /
|
|
|
|
#264 | |
|
Zakorzenienie
|
boszzzz zasnęłam o 21:30 i wstałam teraz
to chyba przez pogodę.. widzę, że pisałyście o odchodzących wodach. mojej mamie w obydwu ciążach wgl nie odeszły. ze mną skurczy nie czuła wcale tylko delikatne łaskotanie a że było regularnie to przez tel lekarz powiedział żeby jechać do szpitala. w szpitalu była po 2 w nocy a ja się urodziłam 3:55 z kolei jak była z siostrą w ciąży to w dniu terminu koło południa stawiła się u gin i ten ją wysłał migusiem do szpitala bo już duże rozwarcie miała oczywiście pojechała wcześniej po rzeczy do domu . w szpitalu byli popołudniu a siostra się urodziła po 20 ciekawe czy jakbym miała rodzić naturalnie, albo nie dotrwałabym do terminu cc to czy mi by wody odeszły co do ciśnienia to ja mam cały czas 100/70 , 100/60 ![]() Cytat:
czemu miałoby być inaczej? gosiek - na kopernika dobrzy specjaliści to fakt ale tłumy dzikie podobno. mi wszystkie znajome polecały ujastek i jakbym była w pl to tam bym chciała rodzić podobno opieka rodzącej jest lux. a ja dalej czekam na wypłatę tż no kurrr gdzie ona jest ale mnie ci niemcy wkurzają
|
|
|
|
|
#265 |
|
Zakorzenienie
|
Jadę pappa
|
#266 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć ja też pospałam troche dłużej, nawet jfajnie się spało
Mała na pewno wszystko będzie okej Mi tylko po brzuchu jeździł..Kurde coś czuję, że to będzie leniwy dzień
|
#267 |
|
Zakorzenienie
|
Malinowa ty szukałaś wieszaczka z sową?
kiedyś w pepco były ; p i moje ostatnie łowy lumpowe. |
|
|
|
#268 |
|
Zakorzenienie
|
a tak swoją drogą półki młodzieży nienarodzonej wszystko w rozmiarach 56-68
a na wieszaku kurtki i kombinezony |
|
|
|
#269 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W tym szpitalu w którym ja rodziłam i chce rodzić też bardzo dużo ludzi, mam nadzieję że nie będzie żadnego problemu. Serio? Cytat:
Iza będzie miała lux u siebie uhuhu....Cytat:
Kciuki! ---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ---------- Ale elegancko! Ja tylko do 62 poprałam, chyba na 68 też by wypadało...
|
|
#270 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:01.

W domu sajgon, kończymy wykańczanie
wszystko przez jakiegoś barana który źle zmierzył i drzwi zrobili parę cm szersze i musieli skuwać trochę sciany a przy tym się zeszło długo a to tego i mocniej nakurzyło
A do tego zepsuł mi się mop i muszę najpierw iść do sklepu po nowy bo nie mam jak zmywać

rozumiem cię co czujesz pamiętam jak sama oczekiwałam na pierwszą przespaną noc Karola
05.07.2008 

ale mnie ci niemcy wkurzają