- My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 ! - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-25, 20:47   #241
poznanianka1990
Zakorzenienie

Dot.: - My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 !

Cytat:
Napisane przez agne19s Pokaż wiadomość
Poznanianka wyskoczyly ci jakieś jego aukcje ? Bo mi pisze że nic nie sprzedaje.

Edit. Włączyłam jeszcze raz i nagle ma 5 stron aukcji

Edit 2. Przy 3 stronie znów pisze że nic nie sprzedaje i poprzednich aukcji nie ma... Hmmm coś mi swiruje
Mi wyskoczyły 2 strony. Kusi mnie to, że powyżej 100zł ma przesyłkę za darmo, tylko czy tyle uzbieram u niego...

beautifuldream, super zakupy Jeśli jesteś zadowolona to może jeszcze rozważę zakupy u niego... Za dużo tych sprzedawców, już głupieję u którego kupować

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-25, 20:58   #242
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Dot.: - My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 !

kiedyś pisałyście ze w rossmannie są suche chusteczki takie do pupy. mam zamiar przemywać rumiankiem, mogłybyście zalinkować, bo nie umiem ich znaleźć, przy leo miałam takie ręczniczki huggisa ale już ich nie robią, wtedy już były trudnodostępne, jak ktoś wie które to to prosze o info, bo te waciki to tez tak średnio, no ale od biedy ich właśnie będę używać...

a i te woreczki na pieluszki to chyba najtaniej wychodzą z babydream. i polecam też od nich wkładki laktacyjne, mnie one wyjątkowo przypasowały.
zastanawiam się nad pieluchami, na razie kupiłam jedną paczkę jedynek pampersa i myślę co dalej poczynić, ta paczka będzie do szpitala to jedną może by jeszcze kupić? nie chcę żeby tż ganiał jak głupi po sklepach, zamiast być z nami

Cytat:
Napisane przez beautifuldream Pokaż wiadomość
Wpadłam tylko na chwilkę pochwalić się, bo dziś przyszła paczka od HubiWorld. Wszystko super, szybko i sprawnie. No i zawartość bez żadnych niespodzianek Jutro nadrobię co pisałyście
super zakupy, łądne te podkłady, kurcze ja postaiłam tylko na te jednorazowe a te są takie sliczne

Czekamy na dzidziusia
Poziomkowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-25, 20:59   #243
czekooczekolada
Zakorzenienie

mój typ imienia został znegowany przez Tż Ninę chciałam. ale tż twierdzi że kojarzy mu się z grubą babą i napewno nie będzie Nina eeeeh. nie mam zadnego pomyslu na imie

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2015-08-25, 21:01   #244
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
Tak, ja używam blokera ziaji, ale to się stosuje 1-2 razy w tygodniu. A czemu pytasz?
Cytat:
Napisane przez cynamon_ Pokaż wiadomość
Ja używam, nie wyobrażam sobie bez, czulabym się niekomfortowo
Cytat:
Napisane przez Poziomkowa89 Pokaż wiadomość

Tak a co??
A nic.
Ja mam wyrzuty sumienia używając antyperspirantów, jak nie jestem w ciąży, a teraz to już myślawka na całego W ciąży z Hanią też próbowałam ograniczać i nawet mi to wychodziło. Teraz używam często mikstury - soda+ woda utleniona+ kropla oleju kokosowego, ale czasami jednak smaruję się badziewiem
Ciekawa byłam, jak to u Was wygląda.
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-25, 21:10   #245
poznanianka1990
Zakorzenienie

Poziomkowa89, nie wiem czy o to Ci chodziło,ale ja uważam, że te mokre chusteczki Babydream są po prostu suche. One wg mnie za przeproszeniem nawet do tyłka się nie nadają, nie lubię ich O te: https://www.google.pl/search?q=babyd...PniYMMv27pM%3A

Ja początkowo planuję przemywać takimi dużymi płatkami kosmetycznymi nasączonymi wodą, a potem (lub przy grubszej sprawie) mokrymi chusteczkami - ja akurat mam 6-pak Fitti z Biedronki.

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
mój typ imienia został znegowany przez Tż Ninę chciałam. ale tż twierdzi że kojarzy mu się z grubą babą i napewno nie będzie Nina eeeeh. nie mam zadnego pomyslu na imie
Może niech każdy z Was spisze na kartce swoje propozycje apotem porównajcie? A Tż dał jakąś swoją propozycję?

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-25, 21:17   #246
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

Cytat:

Moja Ninka szczypiorek, chudzinka ale wiadomo ze na skojarzenia nic nie poradzimy... My z tz tez nie mozemy znalezc nic co nie kojarzyloby sie ktoremus z nas z kims

---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ----------

Ja kupuje chusteczki mokre z Tesco i teraz tez bede kontynuowac. Wyprobowalam rozne i te sa dla mnie najlepsze. Jakos na przemywanie woda i wacikami jednak zabraklo mi cierpliwosci.
karoseria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-25, 21:20   #247
tylkokasia
Moderator

Cytat:
Napisane przez Dzika Ropucha Pokaż wiadomość
dzika śliwka no no ale ładna waga!

Pokażę Wam się pierwszy raz na forum z moim brzuchem, a co. Tak ładnie wszystkie się pokazujecie to ja też chcem Tylko zdjęcie robiłam sama przed chwilą. I jak Was czytam to chyba najwięcej z Was ważę aktualnie i zapewne w ogóle od początku
Załącznik 6040483
Superowy i na moje oko bardzo podobny kształtem do mojego

Cytat:

jest już któraś gotowa że wszystko dopięte na ostatni guzik?
.
Nie. Ale w poniedziałek jadę do Ikei po komodę. I popiorę wszystkie ciuszki i prześcieradła. Powoli skompletuję torb dla siebie.

Cytat:
Napisane przez Iclosemyeyes Pokaż wiadomość

właśnie się zastanawiałam ostatnio, że dawno Cię nie widziałam na wątku
A dużo pracowałam i jakoś tak nie miałam czasu zajrzeć na fora ciążowe.
Ale jestem już i rosnę coraz bardziej

Porównując się z innymi, możesz stać się zgorzkniały lub próżny
Zawsze bowiem znajdziesz lepszych lub gorszych od siebie

tylkokasia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-08-25, 21:22   #248
Poziomkowa89
Zakorzenienie

karoseria też lubię te z tesco

Cytat:
Poziomkowa89, nie wiem czy o to Ci chodziło,ale ja uważam, że te mokre chusteczki Babydream są po prostu suche. One wg mnie za przeproszeniem nawet do tyłka się nie nadają, nie lubię ich O te: https://www.google.pl/search?q=babyd...PniYMMv27pM%3A

Ja początkowo planuję przemywać takimi dużymi płatkami kosmetycznymi nasączonymi wodą, a potem (lub przy grubszej sprawie) mokrymi chusteczkami - ja akurat mam 6-pak Fitti z Biedronki.

Może niech każdy z Was spisze na kartce swoje propozycje apotem porównajcie? A Tż dał jakąś swoją propozycję?
nie wiem, kiedyś tu przeczytałam że są specjalnie suche i się napaliłam, a widziałam na półce chusteczki w kartoniku jak takie do nosa, ale to chyba nie o to chodziło, kurcze kto to pisał?...

Czekamy na dzidziusia
Stary 2015-08-25, 21:22   #249
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

O torbe trzeba by przyszykowac..
Stary 2015-08-25, 21:28   #250
Soul89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karoseria Pokaż wiadomość
O torbe trzeba by przyszykowac..
Weź nie strasz kobieto, bo ja z Was wszystkich jesten na szarym końcu z wyprawką, a tu już torbu do szpitala są wspominane 😯😐

Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka

"Prawdziwa miłość nie wyczerpuje się nigdy. Im więcej dajesz, tym więcej Ci jej zostanie.
Aparatka od 15.04.2013
Soul89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-25, 21:36   #251
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

Cytat:
Napisane przez Soul89 Pokaż wiadomość
Weź nie strasz kobieto, bo ja z Was wszystkich jesten na szarym końcu z wyprawką, a tu już torbu do szpitala są wspominane 😯😐

Haha ja tez jestem w czarnej d... Ale tak mi sie pomyslalo ze czas na torbe
Stary 2015-08-25, 21:38   #252
Gaabbi
Wtajemniczenie

Spoko, noł stres
Ja mam zero wyprawki Nic jeszcze nie kupowałam- NIC!
Przed poprzednim porodem torbę pakowałam trzy tygodnie przed terminem, a dopakowywałam już na skurczach

Pupę przemywać będę na 100% wodą i wacikami (jak przez dwa lata u Hani), ale ostatnio czytałam, że w rossmannie są chusteczki nawilżane z dobrym składem, chyba velvet.
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-25, 21:50   #253
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:

tak, Kunegunda zeby mnie wkurzyc ;P

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2015-08-25, 22:13   #254
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Cytat:
tak, Kunegunda zeby mnie wkurzyc ;P
my tez nie mamy imienia

Czekamy na dzidziusia
Stary 2015-08-26, 04:52   #255
fasterka90
Zadomowienie

Ja jak zwykle spać nie mogę...
Moja torba do szpitala już w dużej części spakowana,dziś wrzucę te koszule do karmienia (jeśli dziś kurier przyjedzie) i będzie mi tam brakować tylko takich rzeczy które w domu są tylko trzeba spakować typu przybory kuchenne,kosmetyczka, klapki.
Co do kosmetyczki to kupujecie już wcześniej specjalnie np żel pod prysznic czy weźmiecie ten akurat używany z łazienki jak się poród zacznie?
fasterka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-26, 05:41   #256
Soul89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
Spoko, noł stres
Ja mam zero wyprawki Nic jeszcze nie kupowałam- NIC!
Przed poprzednim porodem torbę pakowałam trzy tygodnie przed terminem, a dopakowywałam już na skurczach

Pupę przemywać będę na 100% wodą i wacikami (jak przez dwa lata u Hani), ale ostatnio czytałam, że w rossmannie są chusteczki nawilżane z dobrym składem, chyba velvet.
Uff czyli nie tylko ja jestem w totalnej rozsypce 😂

"Prawdziwa miłość nie wyczerpuje się nigdy. Im więcej dajesz, tym więcej Ci jej zostanie.
Aparatka od 15.04.2013
Stary 2015-08-26, 06:04   #257
agne19s
Zadomowienie

Cytat:
Uff czyli nie tylko ja jestem w totalnej rozsypce 😂

ja nawet torby nie mam a co dopiero żeby do niej coś włożyć hahaha 😀
Stary 2015-08-26, 06:08   #258
Soul89
Zadomowienie

Cytat:
ja nawet torby nie mam a co dopiero żeby do niej coś włożyć hahaha 😀
W sumie to ja też 😂

Aparatka od 15.04.2013
Stary 2015-08-26, 06:19   #259
fasterka90
Zadomowienie

Chwale się swoim brzuchem jakoś tak nisko chyba mam brzuch
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_20150826_071623.jpg (131,1 KB, 48 załadowań)

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-08-26, 06:25   #260
agne19s
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez fasterka90 Pokaż wiadomość
Śliczna piłeczka twój psiak chyba uwielbia zdjęcia
Stary 2015-08-26, 06:27   #261
limonka1983
Zakorzenienie

GG do limonka1983

Cytat:
O, znowu ten fajny pies
Bo ja wiem, czy nisko... Koleżanka ma podobny. Wcześniej miałaś wyżej?

---------- Dopisano o 07:27 ---------- Poprzedni post napisano o 07:25 ----------

Cytat:
Śliczna piłeczka twój psiak chyba uwielbia zdjęcia
Kiedyś oglądałam pamiątkę z przygotowań do porodu. Facet co miesiąc robił zdjęcia żonie. Na każdym zdjęciu był ich wilczur prawie w roli głównej W końcu członek rodziny
limonka1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-26, 06:35   #262
agne19s
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez limonka1983 Pokaż wiadomość
O, znowu ten fajny pies
Bo ja wiem, czy nisko... Koleżanka ma podobny. Wcześniej miałaś wyżej?

---------- Dopisano o 07:27 ---------- Poprzedni post napisano o 07:25 ----------

Kiedyś oglądałam pamiątkę z przygotowań do porodu. Facet co miesiąc robił zdjęcia żonie. Na każdym zdjęciu był ich wilczur prawie w roli głównej W końcu członek rodziny
A chyba idealnie by się złożyło gdyby na początku ciąży kupili by sobie szczeniaka i na zdjęciach i brzuszek rośnie i pies
Stary 2015-08-26, 06:46   #263
fasterka90
Zadomowienie

Mój psiak ostatnio nie odstępuje mnie na krok. W nocy śpi pod łóżkiem i nawet jak w nocy idę do toalety to on lezie za mną.. Przez pierwsze dni strasznie mnie to schizowało bo pamiętam jak nasze starsze psy się zachowywały przed śmiercią mojego dziadka. Psy czują różne rzeczy... Pies drugiego dziadka wył całą noc jak on zmarł, a zmarł 2km od domu i my jeszcze nie wiedzieliśmy że nie żyje.

A tak apropo zdjęć i mojego psa -kiedyś się chwaliłam ze koleżanka zrobiła mi sesje... Nie wrzucam zdjęć z tej sesji bo się okazało że sesje to miał bardziej mój pies niż ja :p

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-08-26, 07:25   #264
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

Cytat:
Ja jak zwykle spać nie mogę...

Moja torba do szpitala już w dużej części spakowana,dziś wrzucę te koszule do karmienia (jeśli dziś kurier przyjedzie) i będzie mi tam brakować tylko takich rzeczy które w domu są tylko trzeba spakować typu przybory kuchenne,kosmetyczka, klapki.

Co do kosmetyczki to kupujecie już wcześniej specjalnie np żel pod prysznic czy weźmiecie ten akurat używany z łazienki jak się poród zacznie?

Ja mam takie mini mini i probeczki to to wykorzystam Dziewczyny a do cc bierzecie koszule czy pizamy? Ja nienawidze koszul i wlasciwie mam jeszcze te z poprzedniego porodu w idealnym stanie ale skoro mam miec planowane cc to sam zabieg jest w szpitalnej koszuli a potem moge sie ubrac jak chce tylko zeby wygodnie bylo... Ale nie wiem? Kto wie?
Stary 2015-08-26, 07:32   #265
Aasikk
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez india_love Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy mieścicie się w swoje buty?
ja jeszcze się mieszczę ale czuję, że jest już ciasno zwalam to na opuchnięte stopy. Mam nadzieję, że nic mi nie urosną bo się wkurzę

Cytat:
Mam pytanie do dziewczyn, które są już na zwolnieniu. Mam znajomą co ma termin na koniec grudnia i od czerwca jest na zwolnieniu. Wiadomo w lipcu dostała wypłatę od pracodawcy, no a teraz jej się przeciąga. Po jakim czasie wy zaczęłyście dostawać pieniądze z zusu ?
ja też mam od pracodawcy przelewy na czas.

Cytat:
Napisane przez dzikasliwka Pokaż wiadomość
Wróciłam od lekarza. Mój klocek waży między 1700-1900 g Mam aktualnie 30+2, a usg pokazuje 32+5 Jak tak dalej pójdzie będzie cc jak nic Pytałam gin jaka waga jest wskazanie, to powiedziała że 4200 g i cięcie
ooo duża dzidzia!

Cytat:
Napisane przez Dzika Ropucha Pokaż wiadomość
Pokażę Wam się pierwszy raz na forum z moim brzuchem, a co. Tak ładnie wszystkie się pokazujecie to ja też chcem Tylko zdjęcie robiłam sama przed chwilą. I jak Was czytam to chyba najwięcej z Was ważę aktualnie i zapewne w ogóle od początku
Załącznik 6040483
śliczny brzuzek!!

Cytat:
Wpadłam tylko na chwilkę pochwalić się, bo dziś przyszła paczka od HubiWorld. Wszystko super, szybko i sprawnie. No i zawartość bez żadnych niespodzianek Jutro nadrobię co pisałyście

Ja wczoraj byłam na kontroli, z szyjką jest już dużo lepiej więc kamień z serca lekarz kazał przyjść jeszcze za 2 tygodnie i sprawdzimy znowu. Mam się oczywiście oszczędzać i cały czas brać luteinę i magnez. A w ogóle to chyba zaczyna mi się syndrom wicia gniazda
Wczoraj mała jako dziwnie się ułożyła, najpierw nie mogłam złapać oddechu a później coś mnie kuło pod piersiami jakbym miała kolkę. Na szczęście przeszło jak pochodziłam trochę
Stary 2015-08-26, 07:32   #266
fasterka90
Zadomowienie

karoseria , super pomysł z tymi małymi pojemniczkami, też tak chyba zrobię bo o ile zacznie się skurczami to chyba zachowam zimną krew i będę jeszcze pamiętać o kosmetykach itp ale jak mi wody chlusną to już chyba się zestresuje...
Stary 2015-08-26, 07:37   #267
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

Czy wyście oszalały? Bo nie zdążymy w tej części urodzić

Cytat:
A ile paczek podkladow tych typu bella zamawiacie? Mi co cc malo lecialo ale jak każą mi rodzic sn to chyba bedzie to bardziej obfite krwawienie? Nie no, nie wiem juz co robic by zrobili mi ta cesarke
Ja zamówiłam 4 paczki, mam dwie z canpolu a dwie z belli. Zobaczę, które lepsze

Cytat:
Napisane przez peachella Pokaż wiadomość
Hej
My dziś po usg. Mała waży już 1600 g i tak jak myślałam położenie miednicowe. Tak samo jak 3 tyg temu. Akrobatka z niej widać na jednej fotce, stopy przy twarzy i ręce. Generalnie nie chciała współpracować zbytnio, chwilę była spokojna a pozniej zaczela sie wiercic i zakryla sie rekami więc zdjęcia też niespecjalne :-/ ale dodaję 3 ;-) jedno ze stopą :-D
Ojejku jakie słodkie I jaka już fajna, ładnie waży Czyli Twoja też nie zmieniła ułożenia? Ciekawe czy jeszcze się przekręci?

Cytat:
Napisane przez india_love Pokaż wiadomość
Też człapię jak staruszka już. Mój mąż ma takie tempo, że non stóp go strofuję aby zwolnił. Im szybciej idę tym bardziej spina mi się brzuch. A tu jeszcze dwa miechy a ciężar coraz większy będzie

Mi w nocy zdarza się popuścić. Po wyjściu z toalety zawsze spodnie od piżamy mokre. Oby to przeszło po porodzie bo już mi się śmiać z tego chce Zawsze jak jesteśmy z mężem gdzieś w miejscu publicznym to zawsze go proszę o sprawdzenie czy nie mam jakiejś plamy. A wkładek nie lubię. Za to lubię dobrą wentylację

A tak w ogóle to te ciśnienie to jest zabójcze-jak pisała jedną z was. Ciągle bym spać mogła. Ale tylko w dzień. Bo noce są totalnie bezsenne. I drętwieją mi ciągle nogi i przez to nocki są z głowy. W ciągu dnia drętwienie też mi doskwiera do tego stopnia, że najchętniej bym sobie je odcięła. Myślałam aby je kłaść wyżej ale taka pozycja wymaga położenia się na plecach ale wtedy brzuch boli. No kurde jak nie urok to...
Też tak macie?
Chodzę też jak babcia...a jak mnie potem rwa ciągnie Drętwieją mi dłonie i czasem cała ręka w nocy ale nie wiem czy przez to, że mocno śpię i za bardzo naciskam na to i nie ma krążenia czy co się dzieje? Magnezu już biorę tyle, że nawet się nie przyznaje :P

Cytat:
Napisane przez magdalena111111 Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj pierwszy raz dostalam prezent dla malego , sąsiadka ze stanów wrocila i kupiła dwa pajace, bardzo mnie to ucieszylo bo nikt nic małemu jeszcze nie kupił nie ze bym chciała ale niekturym z was rodzice czyn dziadkowie cos kupują a mi nic, siostra tylko dala urzywane ciuszki.
To miło z jej strony Fajny gest, zawsze mówię że od obcych więcej się dostanie niż od rodziny grrr.

Cytat:
Napisane przez wonderka Pokaż wiadomość
Tak się was dobrze czyta, że aż drzemnelam się w trakcie.
Byłam dziś u dentysty znowu ale skończył mi kanałowe leczenie zęba wiec taki plus.
Moja mała tez bardzo aktywna ostatnimi dniami, nie mam tylko pojęcia czy się obróciła. To jest jakiś czas, do którego powinna a jeśli się nie obróci to cesarska mi zostanie?
Po przeczytaniu setki stron i forum doszłam do wniosków, że wszystko zależy od : ilości wód, wielkości dziecka, wielkości brzuszka i oczywiście położenia. Jeśli jest główką do góry i wiele czynników sprzyjających to napewno zdąży się odwrócić do 36tyg. No a jeśli leży miednicowo, twarzyczką do góry, czy w poprzek a czynniki są kiepskie to właściwie po 32 tyg będzie już ciężko... Takie wnioski swoje wyciągnęłam :P

Cytat:
Napisane przez limonka1983 Pokaż wiadomość
Aha... Chyba muszę się bardziej zainteresować prawem pracy... A do kiedy trzeba dać znać jak długi urlop chcę wziąć?

Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka
Po porodzie jest na to 14 dni. Trzeba dać pracodawcy akt urodzenia w oryginale + wypis ze szpitala + wniosek o udzielenie rocznego urlopu. Jeśli tego nie zgłosisz to z automatu jest pół roku. Jeśli się mylę to proszę o poprawę

Cytat:
Napisane przez dzikasliwka Pokaż wiadomość
Wróciłam od lekarza. Mój klocek waży między 1700-1900 g Mam aktualnie 30+2, a usg pokazuje 32+5 Jak tak dalej pójdzie będzie cc jak nic Pytałam gin jaka waga jest wskazanie, to powiedziała że 4200 g i cięcie
Ooo ale klocuszek Masz co cosić Nie martw się cc, poród to poród. Jejku to ja będę jutro zaczynała 32tydz i pewnie moja jest kruszynką

Dzika Ropucha, tylkokasia, fasterka wyglądacie ślicznie

Cytat:
Też u niego zamawiałam i jestem bardzo zadowolona Super!

Cynamon pytałaś o majtki ja kupiłam 5szt. z canpola z siateczki jednorazowe do szpitala i 2sz. wielorazowych z canpola też do domu.

Poziomkowa, tak ja jestem na styk zapięta Brakuje mi szlafroka, kapci do szpitala i misia szumisia xD

Najpierw mieliśmy siebie, potem stworzyliśmy Ciebie..teraz mamy wszystko 
Zuzia już na świecie

srebrna_smuga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-26, 07:41   #268
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez karoseria Pokaż wiadomość
Ja mam takie mini mini i probeczki to to wykorzystam Dziewczyny a do cc bierzecie koszule czy pizamy? Ja nienawidze koszul i wlasciwie mam jeszcze te z poprzedniego porodu w idealnym stanie ale skoro mam miec planowane cc to sam zabieg jest w szpitalnej koszuli a potem moge sie ubrac jak chce tylko zeby wygodnie bylo... Ale nie wiem? Kto wie?
Brałam pod uwagę i cc i sn. Zamówiłam takie piżamki. Są wygodne, mięciutkie

Aasikk to super, że szyjka trzyma. Oszczędzaj się
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 11.jpg (97,3 KB, 24 załadowań)

Najpierw mieliśmy siebie, potem stworzyliśmy Ciebie..teraz mamy wszystko 
Zuzia już na świecie

srebrna_smuga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-26, 07:42   #269
lexie42
Zakorzenienie

Cytat:

Nie martw się, ja też czasami mam wrażenie, że jest jeszcze sporo czasu, a czasami wariuję i bym chciała wszystko na już
lexie42 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-26, 07:48   #270
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Cytat:
chyba właśnie tak idealnie nie za nisko nie za wysoko bardzo ładny. A piesek mógłby grać w reklamach
Cytat:
Napisane przez srebrna_smuga Pokaż wiadomość
Czy wyście oszalały? Bo nie zdążymy w tej części urodzić

Po przeczytaniu setki stron i forum doszłam do wniosków, że wszystko zależy od : ilości wód, wielkości dziecka, wielkości brzuszka i oczywiście położenia. Jeśli jest główką do góry i wiele czynników sprzyjających to napewno zdąży się odwrócić do 36tyg. No a jeśli leży miednicowo, twarzyczką do góry, czy w poprzek a czynniki są kiepskie to właściwie po 32 tyg będzie już ciężko... Takie wnioski swoje wyciągnęłam :P

Po porodzie jest na to 14 dni. Trzeba dać pracodawcy akt urodzenia w oryginale + wypis ze szpitala + wniosek o udzielenie rocznego urlopu. Jeśli tego nie zgłosisz to z automatu jest pół roku. Jeśli się mylę to proszę o poprawę
a chcemy zdążyć?

ja ciągle czuję kopniaczki raczej w dole brzucha więc podejrzewam, że moja póki co obie siedzi miednicowo. Martwię się, że u mnie przez przegrodę może być większa szansa że się nie obróci ehh

dobrze piszesz o tym wniosku

Cytat:
Napisane przez Aasikk Pokaż wiadomość
Ja wczoraj byłam na kontroli, z szyjką jest już dużo lepiej więc kamień z serca lekarz kazał przyjść jeszcze za 2 tygodnie i sprawdzimy znowu. Mam się oczywiście oszczędzać i cały czas brać luteinę i magnez. A w ogóle to chyba zaczyna mi się syndrom wicia gniazda
Wczoraj mała jako dziwnie się ułożyła, najpierw nie mogłam złapać oddechu a później coś mnie kuło pod piersiami jakbym miała kolkę. Na szczęście przeszło jak pochodziłam trochę
fajnie, że wszystko ok po kontroli nie szalej za bardzo przy tym wiciu gniazdka

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości