|
|
#241 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy marzec 2016. Część II
Cytat:
Jak miło ze strony tej Pani Bardzo miła niespodzianka ![]() U mnie dzień pracujący jutro też 6 godz ale niedziela leniwa Mamy zaproszenie do teściów na obiad ale ja niestety nie skorzystam muszę trochę odpocząć po cieżkich dniach w pracy 12 godzinnych , po drugie oni bardzo tłusto gotują a ja sama nawet nie wiem co tknąć do jedzenia.... więc jakoś obiad mnie nie zachęca zostanę w domu i pewnie przegryzę jakąś kanapkę mięsoo fujjj nie mogę patrzeć a jak już smażone to rewolucje żołądkowe mnie nie omijają, więc jem bardzo delikanie.. Rosołek, ostatnio kluski śląskie.. Ogólnie brak pomysłów na obiady bo nic nie smakuje ![]()
|
|
|
|
|
#242 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
smacznego
|
|
#243 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#244 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam czworo rodzeństwa i jestem najmłodsza Za to od strony męża moje dzieci są pierwszymi wnukami![]() O dalszej rodzinie nawet nie będę wspominać bo nie idzie zliczyć tych dzieci? A ja dalej piję kawę, ograniczyłam do jednej dziennie ale mnie nie odrzuciło niestety
|
|
#245 |
|
Zadomowienie
|
a ja dalej nie mam apetytu
jem na sile przed wczoraj doktorki stwierdzily ze jestem blada jakbym miala anemie badania krwi za tydzien oby mi niewylazla anemia wrrrdzisiaj ugotuje cos mojemu chlopowi bo biedak dawno obiadu nie widzial przez te moje mdlosci ale jakos sie dzisiaj postaram i cos wymysle nawet pewnie sama trochę zjem ![]() nie mogę sie doczekac usg w poniedzialek tego 3d 4d bede miec zdjecia na pamiatke ![]() mam pytanie odnoscie tych gaci ciazowych z hm jesli normalnie nosze rozmiar 36 w sumie 38 predzej to ciazowe 38 beda dobre? bo 40 wydaje mi sie wielka..4o to moze koncowka ciazy |
|
|
|
#246 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję
![]() Cytat:
|
|
#247 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja noszę 34/36 i kupiłam w ciemno 36 używane ale są bardzo fajne rozmiar większe były by za duże w biodrach. Do końca ciąży w nich nie pochodzę, chociaż kto wie na diecie cukrzycowej pewnie dużo nie przytyje. |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#248 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeansy mnie jakoś uwierają ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Muszę męża poprosić, żeby mi kapustę gdzieś kupił i pomógł zrobić w któryś dzień ![]() A swoją drogą ziemniaki do gołąbków będziesz gotować? Tak się u Was je?
|
|
#249 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Ale u nas dzisiaj przyjemnie , popaduje deszczyk Mnie też od mięsa odrzuca , może nie zupełnie , ale wezmę dwa gryzy i już po jedzeniu Ale śliczne te ubranka Mi się wydaję ,że tych najmniejszych to wcale nie będę kupować , bo dostane od kuzynki , wiec nie ma sensu , żeby leżały i się kurzyły Według BellyBestFriend dzisiaj zaczynamy 12 tydzień ! |
|
|
|
#250 |
|
Zakorzenienie
|
U nas tez niektorzy jedza ziemniaki do golabkow
Ja w ogole nie jem ziemniakow frytki i kluski tak Ja dzis dzien spedzam w innym miescie, u rodzicow. Dzis wracaja z urlopu to musialam im swiezy chleb, zapelnic jakos lodowke Jeszcze do pepco podjade ) A w drodze do domu kupie kurczaka z rozna mezowi na obiad haha sie nie przemecze a smakowalo bedzie. Tam tez robia i pakuja takie pyszne domowe salatki takze ful wypas obiad
|
|
|
|
#251 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#252 |
|
Rozeznanie
|
Witam się w drugiej części
![]() W poprzednim wątku panikowałam z wynikami toxo. Byłam na badaniu krwi na awidność i czekam na wyniki. Wczoraj byłam u ginekologa. Dostałam skierowanie do poradni chorób zakaźnych z dopiskiem pilne. Z wynikami z toxo mam się zgłosić od razu do poradni i podobno przyjmą mnie tego samego dnia bo jeśli na skierowaniu jest, że ciąża, toxo i pilne to mam pierwszeństwo. Dostałam tez skierowanie na badania genetyczne (usg+ krew) w poniedziałek mam iść się zapisać , bo nie ma wolnych miejsc za dwa tygodnie (tak jak potrzebuję) i mam isć osobiście, to wtedy lekarz gdzieś mnie wciśnie. Wczoraj na wizycie był ze mną Tż, bo akurat jest w domu(co bardzo rzadko się zdarza) i miał być na usg, ale z tego wszystkiego zapomniałam Widzę, że powoli ubrania robią się za małe u Was. Ja wczoraj przeżyłam szok, bo okazuje się, że od ostatniej wizyty, czyli w przeciągu 5 tygodniu schudłam 7kg. W ogóle nie widać, że schudłam. Pozdrawiam i życzę miłego dnia
|
#253 |
|
Wtajemniczenie
|
fjolek ja noszę 38 i takie kupiłam ciążowe. Pas na brzuchu jest jeszcze luźny ale to dobrze bo przecież urosnę
w tyłku i na udach też trochę luzu no ale muszę go sobie zostawić przecież Ja śledzie też uwielbiałam a teraz nie mogę. Jak ostatnio zjadłam bo miałam ochotę to od razu był zwrot. Zresztą ma słodkie też nie mam ochoty. Ale tak jak faith - ser żółty może tylko on teraz istnieć Ja będę miała ciusZki od bratowej - tyle że oni mają dwóch chłopców więc jak będzie dziewczynka to dużo nie dostanę za to u ciotki mojej - ma dwóch chłopaków a za 3 tyg rodzi dziewczynkę- więc w razie czego tu mam wsparcie
|
#254 |
|
Zakorzenienie
|
Skoro tyle schudlas to zrob morfologie. Zebys sie kobieto anemi nie nabawila!!
Ja mam juz 14 tydz |
|
|
|
#255 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dopiero co dowiadywałyśmy się o Maleństwach, a teraz już coraz dalsze tygodnie
|
|
#256 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Byłam znowu w lumpku i kupiłam kolejne bluzki. ![]() Zamówiłam też cebuszkę, mam nadzieję, że we wtorek już ją będę miała.
|
|
|
#257 |
|
Zakorzenienie
|
No
bardziej smialo sie ciesze, tak ciagle strach mi nie dawal. A teraz juz jestem jakby spokojniejsza
|
|
|
|
#258 |
|
Wtajemniczenie
|
Czas leci pędzikiem , nawet się nie obejrzymy a będziemy się chwalić jakie wózki pokupowałyśmy :P:
Wczoraj rozmawiam z Tż a on ni z gruszki ni z pietruszki że będziemy rodzicami i dopiero to do niego dotarło |
|
|
|
#259 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Podobno to efekt tego, że zaczynałam ciąże ze sporą nadwagą a i poranne i wieczorne mdłości się do tego przyczyniły. Ale tak jak mówiłam wyniki morfologii nie wskazują na anemie
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#260 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ---------- Co do jedzenia ja drugi dzien pizze zamawiam mmmm jak mi smakuje )
|
|
#261 |
|
Zakorzenienie
|
U nas wnukow razem ze mna jest 8
a prawnukow 3 i teraz 4 bedzie moje dziecie
|
|
|
|
#263 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak u Was się jada?
|
|
#264 |
|
Wtajemniczenie
|
U nas wnuków jest 23 , a prawnuków już koło 17
![]() ---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ---------- Emma - u nas też z ziemniakami , uwielbiam ziemniaczki z tym sosikiem |
|
|
|
#265 |
|
Zakorzenienie
|
U nas Maleństwo będzie 6 wnukiem teściów. Raczej długo będzie najmłodsze z mojej i męża strony bo jedni już kategorycznie nie chcą więcej dzieci, a drudzy muszą dorosnąć
|
#266 |
|
Zadomowienie
|
ja tez wczoraj zamówiłam cebuszkę. może w poniedziałek dojdzie
![]() u mnie na tapecie od wczoraj kisiel truskawkowy. może pokombinuje i zrobię sobie z niego a'la kompot
|
#268 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mogę się pochwalić, że było nas 7 i jestem najstarsza Ja też czasami jem ziemniaczki z tym sosem ale przeważnie wolę chlebek
|
|
#269 |
|
Zakorzenienie
|
Wlasnie pomyslalam ze nasze dzieci beda spedzac z nami wigilie w brzuchach
|
|
|
|
#270 | |
|
Zakorzenienie
|
Fakt, że jest w nich już ryż i kasza ale u chłopów nie przejdzie bez ziemniaczków
![]() ---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ---------- Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:23.

ale na pewno dokupię jakieś świeżynki
Bardzo miła niespodzianka 

Muszę męża poprosić, żeby mi kapustę gdzieś kupił i pomógł zrobić w któryś dzień
frytki i kluski tak