![]() |
#241 |
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie LIPCOWE 2015, cz.1
hej, a tak z innej beczki jak wyglądają główki waszych pociech? okrąglutkie czy są bardziej płaskie, bo u mnie niestety troche sie splaszczyla i teraz czy bedzie chciala czy nie to bedzie lezec na brzuchu;(
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#242 |
Raczkowanie
|
Martulka witaj, gratulacje😊 rzeczywiscie, czas szybko leci. Dopiero co w ciazy bylam
![]() Wysłane z mojego C6903 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#243 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
U nas dziś stan podgorączkowy po wczorajszym szczepieniu, marudzenie od 4, teraz chwila wytchnienia, bo zasnął ;-) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#244 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Martulka boy stan podgorączkowy szybko przeszedł.
"Pokochać to największe ryzyko ze wszystkich, to oddanie swojej przyszłości i swojego szczęścia w ręce drugiego człowieka, to zaufanie bez reszty, to odsłonięcie swoich słabości..."Zapuszczam paznokcie dzień:2 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#245 |
Raczkowanie
|
uwzielam sie na ten brzuch-pol dnia ja meczylam i dwa razy podczas spania ja dalam na brzuch- teraz tez tylko piluje ja i nasluchuje czaly czas, i tak jestem w szoku ze sie ni eobudzila jk ja przekladalalam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#246 | |
Raczkowanie
|
Hey mamuśki
![]() tak Was czytam i się kurcze zastanawiam... moja jest urodzona z 3 sierpnia miałam CC po terminie, Wasze dzieciątka są ciut starsze o pare dni, tyg, i podajecie już stałe pokarmy a ja nie ![]() ![]() ![]() My na III szczepienie idziemy po weekendzie zobaczymy ile waży...będzie wtedy mieć 4miesiące i 2tyg ---------- Dopisano o 18:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ---------- ahaa chciałam jeszcze Was dopytać o ulewanie? czy Wasze pociechy dużo ulewają? bo moja ostatnio dużo ulewa co już mnie drażni...bo myślałam, że im starsza to będzie mniej ulewać a tu nic się nie zmienia...czasami troszkę jej poleci, a czasami pod ciśnieniem taki wymiot i się wtedy stresuje ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#247 |
Zadomowienie
|
Marita, mojemu Synkowi zalecono wprowadzenie jabłka, ze względu na problem z kupkami, jeszcze przy kp, miał skończone 3,5ms, jabłko mu nie szło najlepiej więc spróbowaliśmy z bananem i jadł, później przeszliśmy na samo jabłko, a warzywa takie jak, np., marchew, pasternak, dynia można wprowadzić już po 4ms. Ja nie daje mu dużo tego, ale zjada ok 4-6 łyżeczek, raz daje sam pasternak, a kolejny raz mieszam go z marchewką, łączę teź marchew z jabłkiem, marchew z ziemniakiem, ale ziemniaka nie zabardzo chce jeść.
Dziewczyny na sierpniówkach już dawno powprowadzały warzywa swoim dzieciom (młodszym od mojego) oprócz tych co ja to szpinak, brokuł, ja narazie utrwalam wprowadzone smaki. Co do ulewania, u nas już się prawie nie pojawia. Ale niedawno był taki czas, że ulewał dużo, ale już jest ok. Nasz Synek ogólnie nie ulewał dużo i nie pojawiało się to często, ładnie odbijał już od początku... Edytowane przez martulka0991 Czas edycji: 2015-12-13 o 09:30 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#248 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Idea wczesniejszego wprowadzania to czesto nalecialosci po naszych rodzicach, czy wymysly firm produkujacych zywnosc dla dzieci bo dla nich to czysty zysk. Nie wspominając jak bardzo niedojrzały jest przewód pokarmowy malucha...
Edytowane przez maruda80 Czas edycji: 2015-12-13 o 11:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#249 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez martulka0991 Czas edycji: 2015-12-13 o 11:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#250 |
Raczkowanie
|
Moja Malutka chora :-( zamiast na szczepienie idziemy do lekarza.... psika i psika, oczka łzawią, kaszle i się krztusi śliną i wydzieliną...tak mi jej żal
![]() ![]() ![]() Mamuśki a wiecie jakimi domowymi sposobami pomóc mojej małej? albo jakieś sprawdzone metody macie ![]() może to już na ząbkowanie, nie wiem.... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#251 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#252 |
Raczkowanie
|
My jak narazie nie mamy zapalenia, wczoraj byłam z małą u lekarza i płuca są czyste, mamy krople do noska Navisin, Calcium i wit C. Jutro do kontroli...
Psika bardzo dużo...niby w nosku dużo nie ma a czasami oddycha jakby miała mega zapchany ![]() A minka jaką robi przy podawaniu wit C jest niesamowita heh ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#253 |
Zadomowienie
|
Mój też się krzywił przy wit.C ;-) podaje mu teraz z mlekiem na łyżeczce. Nasz miał nosek niby czysty ale coś mu zalegało tak dalej za noskiem i też psikał dużo tyle że u nas było te chrapanie, ale tym katarkiem pomimo to odciągaliśmy czasami sporo wydzieliny, odciągałam raz, dwa razy w ciągu dnia i Mały szybciej wyzdrowiał, a groził nam szpital, bo miał niecałe 4ms. Ja też na noc nacierałam Go vickiem, wypocił się a rano powycierałam go chusteczkami mokrymi, przebrałam, doktorka była w szoku, że tak szybciutko wyzdrowiał.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#254 |
Raczkowanie
|
Martulka, ta mascia vick vaporub? A wiesz, ze ta masc moze takiemu malemu dziecku zaszkodzic?
Wysłane z mojego C6903 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#255 |
Zadomowienie
|
No chyba ta...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#256 |
Raczkowanie
|
A więc tak...nasza dostała brzydkiego kataru i kaszlu...ciężko jej się oddychała, miała trudności w zasypianiu i wiadomo gorzej jej się jadło..lekarz ją osłuchiwał codziennie bo jeździliśmy do kontroli i wszytsko ok - czysto. Przepisane ma i podajemy jej Calcium, wit C, Navisin i do tego zakupiliśmy inhalator i robimy jej inhalacje i one jej pomagają widze już różnice, jak psika to już smarki wylatują odkaszlnie wydzielinka jej ścieknie jak jest na brzuszku, ale masakra patrzeć jak takie maleństwo się męczy
![]() aha i lekarz też zalecił badania, więc w szpitalu pobierali jej krew, biedna płakała jak Pani ją ukuła teraz ma siną rączke ![]() ![]() ![]() choć teraz mnie już bierze...już oczy mi łzawią i z nosa leci, robie sobie też inhalacje bo raczej matka karmiąca nie może żadnych leków przyjmowac ![]() ![]() ![]() mam nadzieje że do świąt wyzdrowiejemy... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#257 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zdrówka życzę ![]() Co do inhalacji, swietna sprawa, też małemu robiłam jak miał katarek i szybko przeszło, ładnie schodziło. Inhalowałam samą solą morską albo sól +mgiełka zabłocka. Potem czyszczenie noska zestawem "katarek" który instaluje się do odkurzacza. Co do wszelkich rozgrzewających maści- rozmawiałam z lekarzem i zabronił ze względu na ryzyko skurczu oskrzeli oraz reakcji alergicznej na składniki (są to głównie mocno działające olejki) Jak już to tylko inhalować powietrze i to z daleka od dziecka 0 np. jest taki olejek olbas oil. Ale absolutnie nie nacierać dziecka. Mnie jak brało przeziębienie to na nogi postawił mnie syrop Prenalen + tabletki do ssania prenalen.
Edytowane przez maruda80 Czas edycji: 2015-12-19 o 15:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#258 |
Raczkowanie
|
Martulka, dokladnie tak jak pisze Maruda, poza tym te olejki moga podrazniac sluzowke. Marita zdrowka😊
Wysłane z mojego C6903 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ---------- Martulka, a moze jednak to byla jakas masc przeznaczona dla dzieci? Wysłane z mojego C6903 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#259 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
My mamy nawilżacz powietrza żabę i tam do wody dodaję kilka kropelek Olbas, całkiem inne powietrze się robi jak chwilę pochodzi nawilżacz. I łatwiej się oddycha, ale można też zmoczyć ręcznik wodą i kilka kropel olbasu, położyć na kaloryfer i też działa, pamiętam jak kiedyś mama nam na noc tak robiła. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#260 |
Rozeznanie
|
Hej Dziewczyny wpadłam życzyć Spokojnych i Rodzinnych Świąt
![]() Ja miałam operację na nadgarstek w zeszły piątek i jestem uziemiona z bandażem i opaską.Nie mogę podnosić ani obciążać lewej ręki.Mam założone szwy i czuje je na dłoni. Hani wychodzi pierwszy ząbek,przebił się juz przez dziąsło i marudziła mi bardzo ostatnio.Przewraca się na boczki,dalej karmimy się piersią ale próbuję z butelką.Jak na razie z marnym skutkiem ale bedziemy próbować dalej.
"Pokochać to największe ryzyko ze wszystkich, to oddanie swojej przyszłości i swojego szczęścia w ręce drugiego człowieka, to zaufanie bez reszty, to odsłonięcie swoich słabości..."Zapuszczam paznokcie dzień:2 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#261 |
Zakorzenienie
|
Tez wpadam z zyczeniami, spokojnych, zdrowych i spedzonych w milym gronie swiat.
Kropka, zabkowanie to trudny czas, u mego drugiego dziecia adaska wlasnie sie zaczelo, marudzi, nie chce spac w nocy a,ma niecale 6mcy. Chce tylko na rece. Tez karmie piersia, ostatnio bylam u stomatologa, niestety leczenie kanalowe i narkoza, maly nie chce pic wogole mm, wolal te 2-3 godz sie przeglodzic, plul, wrzeszczal ale butelki nie chcial. Kabaret. Ale odciagniety pokarm z butelki wypije. Nie da sie oszukac.
Edytowane przez maruda80 Czas edycji: 2015-12-23 o 22:17 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#262 |
Raczkowanie
|
Ja również życzę wesołych Świąt
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#263 |
Zadomowienie
|
Również życzę wszystkim Wesołych Świąt,dużo zdróweczka, spełnienia marzeń i pociechy z dzieciaczków
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#264 |
Rozeznanie
|
Hej Dziewczyny, Pomyślnego Nowego Roku,duuzo zdrowia, bezproblemowego wychowywania Waszych pociech oraz spełnienia marzeń
![]() Dziękuję za życzenia poworotu do zdrowia,ręka się goi,zdjęli mi szwy i mam całą w siniakach ale jest lepiej niż poprzednio. Hani wychodzą dwie dolne jedynki na raz i marudzi nam+nie spi dobrze.Ale damy radę. Pozdrawiam
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#265 |
Raczkowanie
|
Martulka, to jest odpowiednik vicka. U dzieci mozna stosowac ale od kilku lat dopiero. Wazne, ze dziecku nic sie nue stalo. Szczesliwego Nowego Roku mamuski😊
Wysłane z mojego C6903 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#266 | ||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
i witam Cie serdecznie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Krzesełko kupię w ikei. Dla syna miałam taki ze stoliczkiem drewniany ale nie sprawdził się. Po niecałych 2 latach jest rozklekotany, nie nadaje się do niczego. Wygląda paskudnie. W sumie teraz sam stolik używamy. Fotelik kupię jak mała wyrośnie. Jeszcze długa droga przed nami. Kupię fotelik RWF POSZUKAJCIE SOBIE INFORMACJI O FOTELIKACH RWF - są dużo bezpieczniejsze dla naszych dzieci! Chociażby filmik na youtube. Są tam historie ludzi, przestraszą was może ale trzeba być świadomym co ma się do wyboru.
![]() |
![]() |
#267 |
Raczkowanie
|
Cześć mamuśki
![]() ![]() ![]() ![]() Moja pociecha dwa dni temu skończyła 5 miesięcy i powoli już czytam o stałych posiłkach..muszę się na tą wyjątkową chwile przygotować ![]() Przez święta mała zdobyła nowe umiejętności : - ciągnie się za skarpetki i stópkę wkłada sobie do buźki heh super to wygląda ![]() - sama już obraca się z pleców na brzuszek ![]() Super tak obserwować jak nasze maleństwa rosną i zdobywają coraz to nowsze umiejętności ![]() Życzę Wam i sobie aby ten rok upłynął nam spokojnie w zdrowiu i w szczęściu, aby nasze dzieciaczki dodawały nam energii na kolejny wspólny pełny zabawy i nowych odkryć dzień ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#268 |
Raczkowanie
|
Hej mamusie😊 mój Lilka urodziła się 24.07., w 33 tyg. Ciąży, ale na cale szczęście rozwija się prawidłowo.
Ok 10 dni jest dziwnie niespokojna tzn. Caly dzień aniołek, a od 23 do 2 w nocy płacz straszliwy.
![]() |
#269 |
Rozeznanie
|
Tania kończy dziś 6 miesięcy i każdy dzień sprawia że jest bardziej ciekawa i ruchliwa,przewroty z plecków na brzuszek,wyciąganie rączej po zabawki itp.
Aha i many dwie dolne jedynki ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#270 |
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczyny
Nie wiem, czy mnie pamiętacie ale pisałam na wątku jak jeszcze byłyśmy w ciąży ![]() Moja Marysia urodziła się 06.08 Miałyśmy pod koniec ciąży i na początku nowego, wspólnego życia trochę przebojów dlatego zamilkłam. Póki co wszystko jest ok, tfu tfu ![]() Mała ma full energii. Obracanie się z plecków na brzuszek opanowała prawie miesiąc temu. Wypracowałyśmy sobie stały harmonogram dnia i teraz nam się dobrze żyje. Przesypia całe noce odkąd skończyła ok 1,5 miesiąca więc jest dzieckiem zachęcającym do tego, aby mieć 2 ![]() Niestety jest na mm, brakło mi pokarmu po awanturze z TŻ ![]() Rozszerzamy dietę - baaardzo smakują jej warzywa, dużo lepiej niż owoce. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:16.