![]() |
#241 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Jak żyć, gdy nie masz prawie nic?
Cytat:
Co do wsparcia partnera, no właśnie nie o to chodzi, żeby wszystkie problemy przerzucać na niego. Jest nawet jakiś termin w psychologii na obarczanie partnera swoimi problemami, tylko nie pamiętam. Czytałam o tym w kontekście feministycznym, że to mężczyzni częściej nie mają przyjaciół i jakby wylewają emocjonalne pomyje na swoje partnerki, robiąc z nich niejako terapeutki. Ale to nie tylko domena mężczyzn. Mój ex właśnie taki był, też nie miał znajomych, ale o ile ja jestem skryta i wolałam radzić sobie z emocjami sama albo przez telefon z przyjaciółkami, tak dla eksa byłam jedynym takim ujściem dla negatywnych emocji i nie, to nie jest zdrowe. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#242 |
Raczkowanie
|
Dot.: Jak przestać o nim myśleć, potrzebuję rad i trzeźwego spojrzenia.
Czyli masz przynajmniej kilka sukcesów na swoim koncie i dobrych ludzi wokół
![]() Co do partnera, to ciężko stwierdzić czy przesadzasz i masz zapędy na bycie bluszczem i emocjonalnie zależną, czy związek zamiast dawać, odbiera Ci poczucie bezpieczeństwa. W tym temacie polecam Ci poczytać o stylach przywiązania i może o językach miłości. Trochę Ci to powinno rozjaśnić pewne sprawy. Jeśli jesteś zainteresowana, mogę podać tytuły książek, ale nie wiem na ile masz czas i ochotę na czytanie teraz i refleksje na swój temat. Wysłane z mojego RMX3393 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#243 |
Raczkowanie
|
ColourTheSmallOne ja sie dziwie, jak sobie radzisz. Terapeutka mowila mi ze zeby nie popasc w depresje czlowiek potrzebuje bliskich relacji i ze w ogole radzenie sobie samemu nie jest dobre ani zdrowe.
Mam ambiwalentno-lekowy styl przywiazania i jezyk milosci dobry czas spedzany razem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#244 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:01.