|
|
#241 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 - część II
Mi mówil ze mam brać jak będzie bolec wiec wlasnie wzielam, zobaczymy czy odpuści. Czytałam troche o tych skurczach ale moje nie są typowe, sama nie wiem co o tym myslec, wczesniej bralam to za wzdęcia a mam to juz od dłuższego czasu, jednak to musi byc macica:/
|
#242 |
|
Zadomowienie
|
Ciepły prysznic (nie gorący!!!!)? Kąpieli nie wolno ale może taki ciepły, krótki prysznic albo jakiś ciepły kocyk położyć, cieplej się ubrać. Ciepło rozluźnia mięśnie...
chciałabym aby Wam przeszło, oj bidule. ---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ---------- Tabaska będzie dobrze, na pewno będzie dobrze, musi. Skoro wzięłaś nospę, to powinno Ci zaraz puścić i wtedy do łóżeczka lulu. Może w śnie Cię nie będzie bolało.
|
|
|
|
#243 |
|
Zadomowienie
|
Wlasnie od godziny juz leze, ale wczorajsza noc byla taka sama, cala noc mnie trzymalo
mam nadzieje ze wszystko z małym będzie dobrze
|
#244 | |||||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
masakra ![]() Cytat:
Cytat:
ale nei jest źle ![]() Cytat:
Cytat:
gratulacje i oby druga dzidzia się pokazała i nie tzrymała w niepewności ![]() Cytat:
Cytat:
jak tam? moze kapiel sobei zrób, zrelaksuj się, a jak nie to bym chyba jednak pojechała |
|||||||||
|
|
|
#245 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny co do skurczów. Niestety odczuwam często, ale byłam na badaniu w dniu kiedy akurat skurcze dawały mi.popalić. nic się nie dzieje, naciąć ok, szyjka ok. Więc może tak ma być?
Ale Ja np. zaobserwowalam ze sporą część skurczów dotyczy jednak jelit. I są to wzdęcia, ruchy ze się tak brzydko wyrażę "przesuwajacego się....". Zaczęłam brać magnez i biorę- jest lepiej. Ale kiedy 2 dni temu nie potrafiłam wstać na nogach (dostałam skurcze łydek megggggga) , przewertowalam neta w poszukiwaniu dziennej dawki magnezu w ciazy. Nasze zapotrzebowanie to 450-500mg. Jedna tabletka ma 200mg. Stres myślę że nie pozwala dobrze przyswajac go, dużo pijemy (spojrzcie na zawartość % magnezu w wodach) . A to powoduje ze wody zrodlane i pseudo mineralne jeszcze go wyplucza (wysikamy go po prostu) i tym samym robimy sobie aua. Zaserwowalam sobie podwójną dawkę (400mg), porządna woda i jest lepiej. Zaszkodzic nie zaszkodzi, magnez nie kumuluje się w tkankach. Spróbujcie spojrzeć na to co jecie, pijecie itd. Się powymadrzalam 😀. Aaa ciepła kąpiel mi bardzo pomaga. Także jako doraźny środek, może bardzo pomoc. Edytowane przez madzia2409 Czas edycji: 2015-11-01 o 07:58 |
|
|
|
#246 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja dołączam do wizytujących 9.11. I wyobraź sobie, że z rana też mam dentystę ![]() No i nadrabiam was dalej, wczoraj jakoś zajęta byłam. .. a wy jak nie w weekend naplodzilyscie! Helołin U nas dzieciaki chodzą ale my wieczorem wybylismy na ognisko sąsiedzkie, więc ci co byli w porę się zalapali. Na ognisku fajnie, pełno poprzebieranych dzieciaków, niektórzy dorośli też, no i dobre żarcie, chleb z patyka, chilli, jakieś wypieki, grzaniec
|
|
#247 |
|
Raczkowanie
|
NA GARDŁO w ciąży brałam tantum verde w tabletkach do ssania.
Teraz też sie zaopatrzyłam w razie "w"ale mieli w aptece różności. Oby pomogło i nie było potrzeby antybiotyku... Pozdrawiam Was i zdrówka życze
|
#248 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#249 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem jak Stokke ale maxi cosi jak chcesz lekki to chyba prędzej elea - mura jest ciężka, terenowa. Chyba nic z pompowanymi kołami nie będzie łatwe do wtachania na 3 piętro. ..
|
#250 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A próbowałaś nektarynki? Ja po jabłkach miałam kiepski cukier ale spoko mogłam zjeść 3 nektarynki. Teraz kiepsko z tym bo nie ma malin, truskawek, borówek a to praktycznie bez ograniczeni można jeść... Ja mierze cukier i na razie ok...ale caly czas sie boje ze się pogorszy ---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ---------- U nas Halloween pod znakiem jelitowki córcia wymiotowala wczoraj caly dzień, i nad ranem znowu 2 razy. Teraz niby napiła sie troche i zjadła kilka chrupek ale leży słabiutka. Takze nocka nieprzespana...Czekam kiedy u mnie sie zacznie. |
|
|
|
|
#251 | |
|
Winter is coming
|
Cytat:
Lin gratuluję wózka czerwony super, sama bym chętnie miała w takim kolorzeBeth gratuluję synka ciekawe, kiedy drugie się zaprezentuje ![]() Wczoraj z chłopem na chwilę wyszliśmy ze znajomymi, ale jesteśmy starzy i o 22 byliśmy z powrotem
|
|
#252 |
|
Zadomowienie
|
Polinezyjka dokładnie tak. Jeden jest z lewej i nieco wyżej a drugi z prawej i dość nisko siedzi. Śmiała się ze jak w tramwaju przyjęli pozycję heh.
Kejka90 trzymaj proszę mocno bo tak bym chciała by drugie było dziewczynka ![]() Velika czasem tak bywa że do domu się przed 22 wraca haha. :-D nadtobicie następnym razem !! dziewczyny a jak dawkujecie ta luteine? Dopochwowo tak? Ile razy dziennie? Bo mi gin mówi ze standardowo dwa a jak miałam te dziwne skurcze brzucha i brzuch tez robił się strasznie twardy to kazała 3 razy dziennie aż objawy ustana. Do tego duphaston 2 razy dziennie i magnez miałam 3 razy dziennie.
|
#253 |
|
Zadomowienie
|
Linaewen super, że macie już wózeczek!
AsiaPo to szukajcie czerwono-szarego wozeczka, będziesz miała swoje kolory i tż będzie zadowolony ![]() Beth gratulację synka, oby drugie maleństwo okazało się dziewczynką Rose co prawda pytanie nie do mnie, ale jak powiem jak było u mnie... ja też wiem, że "mam" cukrzycę, na pierwszych badaniach glukoza wyszła mi ciut podwyższona, musiałam zrobić krzywą cukrową i zostałam skierowana na patologię ciąży Dziewczyny, dla których to jest pierwsza ciąża, czy czujecie codziennie ruchy swojego maleństwa???
|
|
#254 |
|
Zadomowienie
|
Margueri ja nie czuje codziennie niestety :-( mam 16 tydz. Ale czułam juz ruchy i niestety nie jest mi dane codziennie. Ale jeszcze chyba wcześnie jest
|
#255 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#256 |
|
Zakorzenienie
|
Jutro bede miec 16tydz 1 dz
ale ruchów brak jednakże przy pierwszej ciąży to chyba normalne ?![]() Hmm a ja zamiast zjeść śniadanie normalne to dalej jestem najedzona po wczorajszym kebabie (polówce) ale ostryy byl aż czkawkę dostałam! W każdym razie zrobiłam herbatkę i tak mnie ciągnie do sklodkiego ze zjadłam tego drugiego ptasiego mleczka co mi zostało z wczoraj i chyba zjem raffaello :P albo kanapke z marmolada hm hm ![]() Boziutrzeba uważać na te slodkie smaki by się nie roztyć :P Kolezanka sobie pozwalala na wszystkie słodkie zachcianki i przytula 25 kg schudla z 7 i zostalo jej dużo za dużo biedna teraz ma dola strasznego
|
|
#257 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie chcialoby mi sie robic, na gotowa za to mega chetna jestem ![]() ---co do witaminy K--- niestety, ale jak czytam cos takiego... "Ze względu na rolę tej witaminy w zapobieganiu koagulacji krwi (zlepianiu się składników krwi). Z tego powodu enzym uzyskiwany z natto, o nazwie nattokinaza, stosowany już od ponad 20 lat, jest skutecznym środkiem rozrzedzającym krew, który z powodzeniem może być stosowany jako całkowicie bezpieczna alternatywa dla takich środków, jak rozrzedzająca krew aspiryna." ...to juz wiem, ze osoba piszaca o tym goofno wie za przeproszeniem. co nie zmienia faktu, ze suplementujac duza ilosc witaminy D trzeba zadbac o odpowiedni poziom witaminy K - i to nie zeby zapobiegac koagulacji, o zgrozo, tylko zeby regulowac gospodarke wapnia. jak ktora zainteresowana, to moge wieksze wypociny na ten temat rozpracowac. nie jestem lekarzem, ale akurat w tym temacie jestem szkolona przez kardiologow osobiscie - na potrzeby mojego syna.
|
|
#258 |
|
Zakorzenienie
|
Agatka to Twoja pierwsza ciaza jak dobrze pamiętam ? Kiedy poczułaś ruchy bo miedzy nami tydzien różnicy hihi💖
---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ---------- Cloche ja bym chetnie się dowiedziała skąd z natury brać Wit D (jak słońca brak) i w takim razie K , kiedys szukalam na necie ale czasem takie bzdury mozna znaleźć - artykuły pisane jeden od drugiego zgapiane nie sprawdzone w żadnych źródłach i bzdury tam same. :P
|
|
#259 |
|
Winter is coming
|
Margueri, ja też nie czuję codziennie. Czułam smyranko przez trzy dni, przedwczoraj coś jakby lekki kopniaczek, a wczoraj cisza.
heh Polinezyjnka na razie nie wyglądasz na taką, która by się miała roztyć Ja jestem ciekawa co mi gin powie po ostatnich wynikach, bo glukoza mi wyszła w normie, ale blisko górnej granicy. Pewnie zaraz będę leciała robić krzywą. Dzisiaj idziemy na jedzonko do teściowej, mam nadzieję, że nie narobi za dużo dobrego
|
#260 |
|
Zadomowienie
|
Polinezyjka ooo kebaba to ja bym zjadła
dziś pewnie mogę zapomnieć haha. Ja po wczorajszej wizycie znów jeden kg mniej. Hurraaa! :-P W sumie 4-5 kg na minusie od początku ciąży. Tylko ze nic nie jadłam a teraz gdy zaczynam to pewnie już tylko kilogramy na plus będą się pojawiać :-(
|
#261 |
|
Zadomowienie
|
Beth007 ja luteine mam 2x2 dziennie dopochwowo, do tego 2x1 magnez, doraźnie nospe. Mam nadzieje ze niedługo to twardnienie ustanie, mysle ze zaparcia do tego tez sie dokladaja, bo raz na kilka dni to stanowczo za malo:/
|
#262 | |
|
Wtajemniczenie
|
Mamusie kwietniowe 2016 - część II
Cytat:
Dokładnie by wapno trafiało do kości a nie gromadziło sie w tętnicach i doprowadzało do ich zwapnienia :tak: ja biorę codziennie dawkę 1000iu wit d3 i 100mcg k2 suplementy mam firmy swanson lub nos foods sprowadzam je z zagranicy. Co do ruchów ja jestem 18 tydz 2 dni i nic nie czułam i nie czuje
"To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące." Kwietniowa Mamusia - Maja Edytowane przez kropcia007 Czas edycji: 2015-11-01 o 10:25 |
|
|
|
|
#263 |
|
Zadomowienie
|
Ja jestem w 17t6d a ruchy czułam raz, w sumie to juz nie wiem czy to byly ruchy bo to bylo jakies 2 tyg temu i od tamtej pory nic, jak poczuje cos wyraźniej to porównam czy to bylo tamto uczucie
ale dzidzia zdrowa wiec na razie sie nie martwie tym ze tego nie czuje, gin powiedzial ze okolo 20t powinnam juz czuc
|
|
#264 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja czuję ruchy, ale co kilka dni od jakiegoś już czasu...jak rozmawiałam z lekarzem to mówił mi, że jeszcze tydzień-dwa tyg i powinny być już bardziej wyczuwalne i regularne...zobaczymy...
|
|
|
#265 |
|
Raczkowanie
|
Ja od samego początku jestem na "wspomagaczach"
na początku brałam 3x2 tabl duphastonu i 2 dopochwowo luteine na noc plus 2x dziennie magnetyczne b6. Później duphastonu 3x1, a Podczas ostatniej wizyty pani dr zdecydowała, że pora małego od tego odzwyczajac, wiec duphastonu został 1x dziennie, luteine i magnez jak było. Podczas badania okazało się ze mam przednia ścianę na granicy ujścia, szyjka długa, ale nie podniosło się jak powinno więc luteine jeszcze została. Poza tym pregza plus i pregza z dla a kwas foliowy odstawieniu, ja jeszcze jestem tarczycowa wiec aplikuje 100 euthyroxu także mój syn na śniadanie dostaje garść tabletek![]() Dziękuję Wam za wszystkie cenne rady, wysłałam małża mego do apteki bo tantum się skończył, wczoraj psiknelam ale już resztunia była.
|
|
|
|
#266 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja mama jak była ze mną w ciąży to przed ciążą miała identyczną figurę jak ja, nawet ważyła mniej niż ja -ale waga nie ma nic do rzeczy. Chodzi o to, że do połowy ciąży jako tako wyglądała normalnie, a od 4-5 miesiąca mama mojego ojca zaczęła w nią tak ładować jedzenie, że całościowo przytyła ponad 20 kg i nigdy się jej nie udało zrzucić -a jest z tych co całe życie są na diecie, ale nie są konsekwentne. Problem był taki, że jako bardzo młoda kobieta chciała jakoś przypodobać się teściowej, ta jej nie lubiła, więc aby się przypodobać to jadła to co ta dawała. A u babci obiad był taki: zupa (duuuużo na talerzu, dużo wszystkiego w zupie, mocno tłusta), drugie danie -takie wiecie typowe, mięso na tłuszczu, mocno zatłuszczone, ziemniaki, ogórki, sałatki. Po obiedzie MUSIAŁO się zjeść deser, a po deserze paluszki ciastka, pierniki itd. NIENAWIDZIŁAM TEGO bo mnie jako mała dziewczynkę też tak zmuszali, ale wtedy mama już broniła mnie i jadłam ile chciałam i tylko narzekała ta część rodziny, że jestem za chuda. Kuzynkę natomiast roztyli bardzo. Długo była grubiutka. No więc mam taką lekką traumę bo mama mi powtarza, że mam to w genach i też mogę tak tyć - dlatego no Cytat:
Cytat:
moja znajoma (pierworódka) poczuła dopiero w 21 tyg jakieś tam ruchy
|
|
|
#267 |
|
Zadomowienie
|
Witam po weselu. Mam hita
![]() Bylismy zaproszeni na 19, natomiast impreza dla rodziny trwala juz od 13. Wiec jak tam dojechalismy to wszyscy juz byli nawaleni w trzy Mial byc o 21. Chwile przed odtanczyli pierwszy taniec, zaraz potem pokroili torta, ale nikt nie dostal No i wybila godzina 21. Na szwedzki stol wniesli... rybe z frytkami w papierowych tytkach Tak wiec ustawilismy sie grzecznie w kolejce i wzielismy swoje porcyjki. Byly nawet takie male, drewniane widelczyki, co by palcami nie jesc Potem jeszcze sie okazalo, ze byla tez wersja z nuggetsami z kurczaka, takze byly do wyboru dwa dania No i sosy w miseczkach, mozna sobie bylo polewac ketchupem, majonezem albo tatarskim Takze wrocilam do domu glodna i zla. Ogolnie to nawet jak na angielskie standardy przegieli, bo chociaz normalny obiad powinnien byc. A my kasy na prezent nie pozalowalismy O tyle dobrze ze byl niezly dj i mozna bylo potanczyc, bo serio nie wiem co bysmy mieli tam robic Ale i tak sie zmylismy o 23 . A oto obiad weselny inglisz stajl ![]() Aha Polinezyjka, zaproszenia nie mam, gdzies sie zapodzialo
Ślub 16.08.2014 ![]() Pawełek 05.04.2016 ![]() Dawidek 31.10.2018 Edytowane przez justyna_fli Czas edycji: 2015-11-01 o 10:34 |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#268 |
|
Wtajemniczenie
|
Justyna na pewno mówisz o kopparberg limonkowo truskawkowym
|
#269 |
|
Winter is coming
|
ryba na papierowych tackach
![]() Polinezyjka, jak będziesz jadła normalnie, nawet pozwalając sobie na słodkie to nie przytyjesz tak mocno Niepotrzebnie cię mama straszy. Przecież ona nie utyła z powietrza, tylko od tłustego jedzenia.Ja od rodziny mojej teściowej też zawsze słyszałam, że przytyję w ciąży, a potem nie zrzucę. U niego w rodzinie wszystkie kobiety mocno w ciąży tyły i potem im zostawało. W mojej na odwrót, mama po dwóch ciążach bardzo zeszczuplała i ma super figurę do dzisiaj. Wczoraj sobie kupiłam kieckę, w której wyglądam extra, dzisiaj ją na ten obiad do teściowej założę i tym babom pokażę, że da się nie utyć 20 kilo
Edytowane przez velika Czas edycji: 2015-11-01 o 10:44 |
|
|
|
#270 | |
|
Zadomowienie
|
Rekorderlig
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:56.

mam nadzieje ze wszystko z małym będzie dobrze

tez mi sie marzyl czerwony kiedys, ale potem mi sie odwidzialo 
A najlepsze ze na zaproszeniu jest napisane zeby zjesc kolacje, bo do 21 nie bedzie zadnego jedzenia 

nie chcialoby mi sie robic, na gotowa za to mega chetna jestem 

Ja czuję ruchy, ale co kilka dni od jakiegoś już czasu...jak rozmawiałam z lekarzem to mówił mi, że jeszcze tydzień-dwa tyg i powinny być już bardziej wyczuwalne i regularne...zobaczymy...
Takze wrocilam do domu glodna i zla. Ogolnie to nawet jak na angielskie standardy przegieli, bo chociaz normalny obiad powinnien byc. A my kasy na prezent nie pozalowalismy
Ale i tak sie zmylismy o 23