Mamusie kwietniowe 2016 - część II - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-31, 22:57   #241
tabaska25
Zadomowienie

GG do tabaska25
Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 - część II

Mi mówil ze mam brać jak będzie bolec wiec wlasnie wzielam, zobaczymy czy odpuści. Czytałam troche o tych skurczach ale moje nie są typowe, sama nie wiem co o tym myslec, wczesniej bralam to za wzdęcia a mam to juz od dłuższego czasu, jednak to musi byc macica:/
Stary 2015-10-31, 23:01   #242
Kabriela
Zadomowienie

Ciepły prysznic (nie gorący!!!!)? Kąpieli nie wolno ale może taki ciepły, krótki prysznic albo jakiś ciepły kocyk położyć, cieplej się ubrać. Ciepło rozluźnia mięśnie...
chciałabym aby Wam przeszło, oj bidule.

---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ----------

Tabaska będzie dobrze, na pewno będzie dobrze, musi. Skoro wzięłaś nospę, to powinno Ci zaraz puścić i wtedy do łóżeczka lulu. Może w śnie Cię nie będzie bolało.
Kabriela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-31, 23:08   #243
tabaska25
Zadomowienie

GG do tabaska25

Wlasnie od godziny juz leze, ale wczorajsza noc byla taka sama, cala noc mnie trzymalo mam nadzieje ze wszystko z małym będzie dobrze
Stary 2015-10-31, 23:35   #244
RoseLady
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez justyna_fli Pokaż wiadomość
Linaewen gratki za wozek tez mi sie marzyl czerwony kiedys, ale potem mi sie odwidzialo
Kurde musze sie szykowac bo idziemy dzis na wesele angielskie, a tak mi sie nie chce. Jeszcze nie mam humoru po tym wszystkim A najlepsze ze na zaproszeniu jest napisane zeby zjesc kolacje, bo do 21 nie bedzie zadnego jedzenia takze ani sie nie napije, bo ciaza, ani nie najem bo nie bedzie czego taka impreza sie zapowiada
W takim razie lece i do jutra nie spamowac mi tu za duzo!
daj znac co tam jeszcze się działo

Cytat:
Napisane przez kejka90 Pokaż wiadomość
Polinezyjka , apropos tego co napisala Justyna to podobno norma w IRL. Moja kuzynka tam zyje juz dlugo i tam np jedzenie jest takie jak kanapki, paluszki itp. Cieple jest ale raz w trakcie calej imprezy a jak chcesz sie napic to do baru i placisz

Jej przyszly maz (Litwin) jak przyjechal na nasze wesele to myslal ze jestesmy mega bogaci bo u nich to sie stawia na stole od razu i koniec. Cieplego nie uraczysz jak nie zjesz od razu. Takze nooo...
Litwin pewnie do tej pory nie może dojść do siebie co za bogactwo i dobrodziejstwo go spotkało

Cytat:
Napisane przez Sunmade Pokaż wiadomość
Dziewczyny pisze tylko na szybko bo jestem załamana... Dziewczyna z która leżałam na sali w szpitalu właśnie mi napisała sms ze poroniła 16 tydzień!!! A jeszcze we wtorek miałyśmy usg i widziała swojego synka, wszystko było w porządku w środę wyszła ze szpitala. W piątek zadzwoniła do mnie, że znowu krwawi i ma skurcze, pojechała do szpitala, było w porządku z dzieckiem. A dziś rano juz serduszko nie biło nie potrafię sobie znaleźć teraz miejsca... Przecież jej synek był niewiele mniejszy od mojego
masakra

Cytat:
Napisane przez sunshine1551 Pokaż wiadomość
Mam cukrzyce ciążową i od 9 tc dieta a od 11 tc insulina
Jeżeli chodzi o owoce to trzeba się ograniczyć
Do 2 śniadania mogę pól banana do obiadu pól banana lub jabłko.
Muszę trzymać się niestety tabel i ilości w gramach. Jak miałam okres mega zachcianki na śliwki to normalnie zjadlabym jak nic kilo śliwek no ale można 100 gram. Jak kopiłam takie wypasione giganty to jak zważyłam to jedna miała 100 gram dosłownie tą jedną to się podrażniłam.
a skąd już wiesz,ze masz cukrzyce?

Cytat:
Napisane przez GGI Pokaż wiadomość
GGI -te xlandery są chyba bardzo ciężkie prawda? To mnie martwi wlaśnie chociaż mi się skurczybyki podobają :P ale jednak na 1 piętro muszę wnieść (niby nisko, ale i tak dziękuję)

Tak są ciężkie x-landery ale to mi nie przeszkadza bo nie musze wnosić nigdzie będzie stał w garażu albo jeździł ze mną w aucie.

Ja od pierwszych dni ciąży używak oliwki J&J
ale zamówiłam w ostatnim czasie OILLAN MAMA multiaktywny balsam - jak bede chwile stosować to napisze jakie odczucia ale wiele osób chwali i cena nie zabija"
te nowe są i lżejsze, move do lekkich nei należy ale nei jest źle

Cytat:
Napisane przez Polinezyjka Pokaż wiadomość
Apropo halloween muszę wam pokazać ten obrazek, który znalazłam w necie
hehe no takkk

Cytat:
Napisane przez beth007 Pokaż wiadomość
Linaewen gratulacje zakupu!

Ileż wy piszecie hah nie ogarniam haha może po weekendzie będę na bieżąco! A narazie trzymajcie się ciepło !! Padam na ryjek wiec uciekam spać a wy tak nie spamujcie! !!

Ha po badaniu u gin i mam jednego chłopaka a drugie uparte nie chce się w ogóle pokazać hehe. .. mam nadzieje ze będzie kobietka
Mąż szczęśliwy i cały dzień z bananen na buzi hehe :-P kupiliśmy pierwsze spiochy dla małego.

Kolejna wizyta za 2 tygodnie...
gratulacje i oby druga dzidzia się pokazała i nie tzrymała w niepewności

Cytat:
Napisane przez nunus89 Pokaż wiadomość
Dziewczyny pomocy!!!
Macie jakiś pomysł na ból gardła? Nie znam się ale wydaje mi się ze łapie mnie angina, w gardle widzę pęcherzyki. ..nie wiem co robić, płukanie sólz nie pomaga, mleko i czosnek tez nie, a jutro święto wiec nikt mnie raczej nie przyjmie, a ja tracę głos i kaszle mnie. Czuje ze boli mnie "rura" czyt. Przełyk.

Może któraś coś w ciąży zażywaŁa? Ja do tej pory byłam zdania że ratuje się domowymi, żeby małemu nie szkodzić ale tym razem to nie wystarcza. ..boje się czekać do pon.
tamtum verde, ja miałam w psikaczu i znieczulało mi to gardło, i miałam takie w cukierku cytrynowym jak halls, bardzo polecam, mi dzień-dwa przechodzi

Cytat:
Napisane przez Jak dobrze Pokaż wiadomość
Mam skurcze takie jak na okres i w dole boli mnie brzuch. I nie wiem, czy jutro na ip nie jechac bo boli mnie caly czas, pomimo lezenia. To jest tez takie wrazenie napiecia miesni.

Nie wiem, jechac, nie jechac, dzwonic do gina?

---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ----------

A dostLam magnez, dupka, nospe, suplementy.
i mimo nospy nei przechodzi?

jak tam?
moze kapiel sobei zrób, zrelaksuj się, a jak nie to bym chyba jednak pojechała
RoseLady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-01, 07:30   #245
madzia2409
Raczkowanie

Dziewczyny co do skurczów. Niestety odczuwam często, ale byłam na badaniu w dniu kiedy akurat skurcze dawały mi.popalić. nic się nie dzieje, naciąć ok, szyjka ok. Więc może tak ma być?
Ale Ja np. zaobserwowalam ze sporą część skurczów dotyczy jednak jelit. I są to wzdęcia, ruchy ze się tak brzydko wyrażę "przesuwajacego się....". Zaczęłam brać magnez i biorę- jest lepiej. Ale kiedy 2 dni temu nie potrafiłam wstać na nogach (dostałam skurcze łydek megggggga) , przewertowalam neta w poszukiwaniu dziennej dawki magnezu w ciazy. Nasze zapotrzebowanie to 450-500mg. Jedna tabletka ma 200mg. Stres myślę że nie pozwala dobrze przyswajac go, dużo pijemy (spojrzcie na zawartość % magnezu w wodach) . A to powoduje ze wody zrodlane i pseudo mineralne jeszcze go wyplucza (wysikamy go po prostu) i tym samym robimy sobie aua. Zaserwowalam sobie podwójną dawkę (400mg), porządna woda i jest lepiej. Zaszkodzic nie zaszkodzi, magnez nie kumuluje się w tkankach. Spróbujcie spojrzeć na to co jecie, pijecie itd. Się powymadrzalam 😀.

Aaa ciepła kąpiel mi bardzo pomaga. Także jako doraźny środek, może bardzo pomoc.

Edytowane przez madzia2409
Czas edycji: 2015-11-01 o 07:58
madzia2409 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-01, 08:58   #246
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
A my znowu chorzy... kurcze wystarczyła jedna podróż zbiorowa komunikacja która trwała jakieś 10 min może i jakiś starszy pan, który kaszlał jak przy gruźlicy i nie pomyślał nawet ze może by tak usta zasłonić. Nie bo po co!!!!!? Wściekła jestem i słaba i fatalnie się czuje, jutro zamiast palić znicze będę pod kołdra... kaszle mnie aż się boje ze mi syn wyskoczy, bo nim podrzucę.
Widziałam ze kilka z Was ma wizyte 9 listopada, my tez nie mogę się doczekać. Chociaż przed giną umówiłem się rano do dentysty i mam mega giga stres, ogarnia mnie panika bo mam do leczenia zęba i boję się że jak go poruszy to będzie bolal:-( głupia ja, mogłam iść wcześniej ale jak słyszę słowo dentysta to mam paraliż czterokonczynowy i kropka:-(
Grzej się i nie bój o dzidzi. Gorzej jest na późniejszym etapie. .. może nalewkę czosnek miód cytryna? Trzasnij sobie na wzmocnienie. ..

A ja dołączam do wizytujących 9.11. I wyobraź sobie, że z rana też mam dentystę oby to był pozytywny dzień dla naszego wątku. Ja idę tylko na profesjonalne czyszczenie. Robię regularnie i jakoś nie boję się już dentysty, tylko rachunków od nich

No i nadrabiam was dalej, wczoraj jakoś zajęta byłam. .. a wy jak nie w weekend naplodzilyscie!

Helołin
U nas dzieciaki chodzą ale my wieczorem wybylismy na ognisko sąsiedzkie, więc ci co byli w porę się zalapali. Na ognisku fajnie, pełno poprzebieranych dzieciaków, niektórzy dorośli też, no i dobre żarcie, chleb z patyka, chilli, jakieś wypieki, grzaniec dzisiaj sobie robię na wieczór grzańca dla dzieci. I truskawki oczywiście, mam mrożone.
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-01, 09:00   #247
NieIdealna82
Raczkowanie

NA GARDŁO w ciąży brałam tantum verde w tabletkach do ssania.
Teraz też sie zaopatrzyłam w razie "w"ale mieli w aptece różności.
Oby pomogło i nie było potrzeby antybiotyku...
Pozdrawiam Was i zdrówka życze
NieIdealna82 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-11-01, 09:03   #248
salud
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny pomocy!!!
Macie jakiś pomysł na ból gardła? Nie znam się ale wydaje mi się ze łapie mnie angina, w gardle widzę pęcherzyki. ..nie wiem co robić, płukanie sólz nie pomaga, mleko i czosnek tez nie, a jutro święto wiec nikt mnie raczej nie przyjmie, a ja tracę głos i kaszle mnie. Czuje ze boli mnie "rura" czyt. Przełyk.

Może któraś coś w ciąży zażywaŁa? Ja do tej pory byłam zdania że ratuje się domowymi, żeby małemu nie szkodzić ale tym razem to nie wystarcza. ..boje się czekać do pon.
Jak pęcherzyki to zapalenie wirusowe,tym bardziej,że jest zanikanie głosu i kaszel-wirusowe zapalenie gardła i krtani-Można p/bólowo Tatnum verde w aerosolu, nawilżająco Fiorda,Isla itp, na kaszel to tylko takie duperele jak Stodal, prawoślazowy itp-za dużo syropów nie można w ciąży.Albo naturalne domowe sposoby na kaszel
salud jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-01, 09:08   #249
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Wozki - mi sie marzy maxi cosi mura 4 albo stokke ( jest szansa, ze bedziemy mogli od znajomych stosunkowo tanio odkupic a potem odsprzedac). No i koniecznie musi byc to lekki wozek bo mieszkam na 3 pietrze bez windy. I powinien wytrzymac jeszcze jedna ciaze )
Nie wiem jak Stokke ale maxi cosi jak chcesz lekki to chyba prędzej elea - mura jest ciężka, terenowa. Chyba nic z pompowanymi kołami nie będzie łatwe do wtachania na 3 piętro. ..
Stary 2015-11-01, 09:23   #250
danika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sunshine1551 Pokaż wiadomość
Mam cukrzyce ciążową i od 9 tc dieta a od 11 tc insulina
Jeżeli chodzi o owoce to trzeba się ograniczyć
Do 2 śniadania mogę pól banana do obiadu pól banana lub jabłko.
Muszę trzymać się niestety tabel i ilości w gramach. Jak miałam okres mega zachcianki na śliwki to normalnie zjadlabym jak nic kilo śliwek no ale można 100 gram. Jak kopiłam takie wypasione giganty to jak zważyłam to jedna miała 100 gram dosłownie tą jedną to się podrażniłam.

A próbowałaś nektarynki? Ja po jabłkach miałam kiepski cukier ale spoko mogłam zjeść 3 nektarynki. Teraz kiepsko z tym bo nie ma malin, truskawek, borówek a to praktycznie bez ograniczeni można jeść...

Ja mierze cukier i na razie ok...ale caly czas sie boje ze się pogorszy

---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ----------

U nas Halloween pod znakiem jelitowki córcia wymiotowala wczoraj caly dzień, i nad ranem znowu 2 razy. Teraz niby napiła sie troche i zjadła kilka chrupek ale leży słabiutka. Takze nocka nieprzespana...

Czekam kiedy u mnie sie zacznie.
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-01, 09:27   #251
velika
Winter is coming

Cytat:
Sluchajcie, konczac jeszcze dyskusje o porodach, znalazlam idealna porodowke, ktora zabezpieczy moj paniczny lek przed porodem selve w lodzi, maja oddzial dla noworodkow a ja mam tam dwie godziny samochodem co za ulga! !
ja też się zastanawiam nad salve. Mam godzinkę drogi tam, tylko ja chcę naturalnie. I nie mają wcale drogo, więc dla ciebie to faktycznie wybawienie, a sam szpital ma dobre opinie. Można się też załapać na rodzenie na nfz, ale nie wiem, jak to się dokładnie odbywa - muszę tam przedzwonić i się dowiedzieć.
Lin gratuluję wózka czerwony super, sama bym chętnie miała w takim kolorze
Beth gratuluję synka ciekawe, kiedy drugie się zaprezentuje
Wczoraj z chłopem na chwilę wyszliśmy ze znajomymi, ale jesteśmy starzy i o 22 byliśmy z powrotem ale to przez to, że wszędzie kupa ludzi, nie było gdzie usiąść, a na dworze zimno!!

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-01, 09:48   #252
beth007
Zadomowienie

Polinezyjka dokładnie tak. Jeden jest z lewej i nieco wyżej a drugi z prawej i dość nisko siedzi. Śmiała się ze jak w tramwaju przyjęli pozycję heh.

Kejka90 trzymaj proszę mocno bo tak bym chciała by drugie było dziewczynka

Velika czasem tak bywa że do domu się przed 22 wraca haha. :-D nadtobicie następnym razem !!

dziewczyny a jak dawkujecie ta luteine? Dopochwowo tak? Ile razy dziennie? Bo mi gin mówi ze standardowo dwa a jak miałam te dziwne skurcze brzucha i brzuch tez robił się strasznie twardy to kazała 3 razy dziennie aż objawy ustana. Do tego duphaston 2 razy dziennie i magnez miałam 3 razy dziennie.

beth007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-01, 09:51   #253
margueri
Zadomowienie

Linaewen super, że macie już wózeczek!

AsiaPo to szukajcie czerwono-szarego wozeczka, będziesz miała swoje kolory i tż będzie zadowolony

Beth gratulację synka, oby drugie maleństwo okazało się dziewczynką

Rose co prawda pytanie nie do mnie, ale jak powiem jak było u mnie...
ja też wiem, że "mam" cukrzycę, na pierwszych badaniach
glukoza wyszła mi ciut podwyższona, musiałam zrobić krzywą
cukrową i zostałam skierowana na patologię ciąży

Dziewczyny, dla których to jest pierwsza ciąża, czy czujecie codziennie ruchy swojego maleństwa???

M&B

"Małżeństwo to diament szlifowany całe życie"
A.R.

Rolki - przejechane ok 20 km (2/28(17))
margueri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-01, 10:02   #254
beth007
Zadomowienie

Margueri ja nie czuje codziennie niestety :-( mam 16 tydz. Ale czułam juz ruchy i niestety nie jest mi dane codziennie. Ale jeszcze chyba wcześnie jest

Stary 2015-11-01, 10:09   #255
a_g_ata
Rozeznanie

Cytat:
Margueri ja nie czuje codziennie niestety :-( mam 16 tydz. Ale czułam juz ruchy i niestety nie jest mi dane codziennie. Ale jeszcze chyba wcześnie jest
Ja mam 17t1d i też ruchy czuje raz na 3-4 dni max. Myśle,że jeszcze z dwa, trzy tygodnie i będziemy czuć codziennie
3.08.2015- dwie kreski
10.04.2016- dzidzia
a_g_ata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-01, 10:09   #256
Polinezyjka
Zakorzenienie

Jutro bede miec 16tydz 1 dz ale ruchów brak jednakże przy pierwszej ciąży to chyba normalne ?

Hmm a ja zamiast zjeść śniadanie normalne to dalej jestem najedzona po wczorajszym kebabie (polówce) ale ostryy byl aż czkawkę dostałam!

W każdym razie zrobiłam herbatkę i tak mnie ciągnie do sklodkiego ze zjadłam tego drugiego ptasiego mleczka co mi zostało z wczoraj i chyba zjem raffaello :P albo kanapke z marmolada hm hm

Boziutrzeba uważać na te slodkie smaki by się nie roztyć :P

Kolezanka sobie pozwalala na wszystkie słodkie zachcianki i przytula 25 kg schudla z 7 i zostalo jej dużo za dużo biedna teraz ma dola strasznego
21 tc córeczka
Polinezyjka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-01, 10:09   #257
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Polinezyjka Pokaż wiadomość
Moja sałatka Kochane
Mango, Granat, 2 jabłka, 2 banany, 5 mandarynek, winogrona (odpestkowałam wszystkie :P)
o jesu moje podniebienie jest w niebie !
aaaaaa! daj mi!!! nie chcialoby mi sie robic, na gotowa za to mega chetna jestem

---co do witaminy K---
niestety, ale jak czytam cos takiego...
"Ze względu na rolę tej witaminy w zapobieganiu koagulacji krwi (zlepianiu się składników krwi). Z tego powodu enzym uzyskiwany z natto, o nazwie nattokinaza, stosowany już od ponad 20 lat, jest skutecznym środkiem rozrzedzającym krew, który z powodzeniem może być stosowany jako całkowicie bezpieczna alternatywa dla takich środków, jak rozrzedzająca krew aspiryna."
...to juz wiem, ze osoba piszaca o tym goofno wie za przeproszeniem.
co nie zmienia faktu, ze suplementujac duza ilosc witaminy D trzeba zadbac o odpowiedni poziom witaminy K - i to nie zeby zapobiegac koagulacji, o zgrozo, tylko zeby regulowac gospodarke wapnia.
jak ktora zainteresowana, to moge wieksze wypociny na ten temat rozpracowac. nie jestem lekarzem, ale akurat w tym temacie jestem szkolona przez kardiologow osobiscie - na potrzeby mojego syna.
Stary 2015-11-01, 10:13   #258
Polinezyjka
Zakorzenienie

Agatka to Twoja pierwsza ciaza jak dobrze pamiętam ? Kiedy poczułaś ruchy bo miedzy nami tydzien różnicy hihi💖

---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ----------

Cloche ja bym chetnie się dowiedziała skąd z natury brać Wit D (jak słońca brak) i w takim razie K , kiedys szukalam na necie ale czasem takie bzdury mozna znaleźć - artykuły pisane jeden od drugiego zgapiane nie sprawdzone w żadnych źródłach i bzdury tam same. :P
21 tc córeczka
Stary 2015-11-01, 10:15   #259
velika
Winter is coming

Margueri, ja też nie czuję codziennie. Czułam smyranko przez trzy dni, przedwczoraj coś jakby lekki kopniaczek, a wczoraj cisza.
heh Polinezyjnka na razie nie wyglądasz na taką, która by się miała roztyć Ja jestem ciekawa co mi gin powie po ostatnich wynikach, bo glukoza mi wyszła w normie, ale blisko górnej granicy. Pewnie zaraz będę leciała robić krzywą.
Dzisiaj idziemy na jedzonko do teściowej, mam nadzieję, że nie narobi za dużo dobrego bo się znowu objem i będę miała wyrzuty sumienia

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-11-01, 10:17   #260
beth007
Zadomowienie

Polinezyjka ooo kebaba to ja bym zjadła dziś pewnie mogę zapomnieć haha.

Ja po wczorajszej wizycie znów jeden kg mniej. Hurraaa! :-P W sumie 4-5 kg na minusie od początku ciąży. Tylko ze nic nie jadłam a teraz gdy zaczynam to pewnie już tylko kilogramy na plus będą się pojawiać :-(

Stary 2015-11-01, 10:21   #261
tabaska25
Zadomowienie

GG do tabaska25

Beth007 ja luteine mam 2x2 dziennie dopochwowo, do tego 2x1 magnez, doraźnie nospe. Mam nadzieje ze niedługo to twardnienie ustanie, mysle ze zaparcia do tego tez sie dokladaja, bo raz na kilka dni to stanowczo za malo:/
Stary 2015-11-01, 10:22   #262
kropcia007
Wtajemniczenie

Mamusie kwietniowe 2016 - część II

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
aaaaaa! daj mi!!! nie chcialoby mi sie robic, na gotowa za to mega chetna jestem

---co do witaminy K---
niestety, ale jak czytam cos takiego...
"Ze względu na rolę tej witaminy w zapobieganiu koagulacji krwi (zlepianiu się składników krwi). Z tego powodu enzym uzyskiwany z natto, o nazwie nattokinaza, stosowany już od ponad 20 lat, jest skutecznym środkiem rozrzedzającym krew, który z powodzeniem może być stosowany jako całkowicie bezpieczna alternatywa dla takich środków, jak rozrzedzająca krew aspiryna."
...to juz wiem, ze osoba piszaca o tym goofno wie za przeproszeniem.
co nie zmienia faktu, ze suplementujac duza ilosc witaminy D trzeba zadbac o odpowiedni poziom witaminy K - i to nie zeby zapobiegac koagulacji, o zgrozo, tylko zeby regulowac gospodarke wapnia.
jak ktora zainteresowana, to moge wieksze wypociny na ten temat rozpracowac. nie jestem lekarzem, ale akurat w tym temacie jestem szkolona przez kardiologow osobiscie - na potrzeby mojego syna.

Dokładnie by wapno trafiało do kości a nie gromadziło sie w tętnicach i doprowadzało do ich zwapnienia :tak: ja biorę codziennie dawkę 1000iu wit d3 i 100mcg k2 suplementy mam firmy swanson lub nos foods sprowadzam je z zagranicy.

Co do ruchów ja jestem 18 tydz 2 dni i nic nie czułam i nie czuje

Kwietniowa Mamusia - Maja

Edytowane przez kropcia007
Czas edycji: 2015-11-01 o 10:25
kropcia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-01, 10:24   #263
tabaska25
Zadomowienie

GG do tabaska25

Ja jestem w 17t6d a ruchy czułam raz, w sumie to juz nie wiem czy to byly ruchy bo to bylo jakies 2 tyg temu i od tamtej pory nic, jak poczuje cos wyraźniej to porównam czy to bylo tamto uczucie ale dzidzia zdrowa wiec na razie sie nie martwie tym ze tego nie czuje, gin powiedzial ze okolo 20t powinnam juz czuc

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-11-01, 10:25   #264
margueri
Zadomowienie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
Margueri, ja też nie czuję codziennie. Czułam smyranko przez trzy dni, przedwczoraj coś jakby lekki kopniaczek, a wczoraj cisza.
Dzięki dziewczyny uspokoiłyście mnie Ja czuję ruchy, ale co kilka dni od jakiegoś już czasu...jak rozmawiałam z lekarzem to mówił mi, że jeszcze tydzień-dwa tyg i powinny być już bardziej wyczuwalne i regularne...zobaczymy...

M&B

"Małżeństwo to diament szlifowany całe życie"
A.R.

Rolki - przejechane ok 20 km (2/28(17))
margueri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-01, 10:27   #265
nunus89
Raczkowanie

Ja od samego początku jestem na "wspomagaczach"
na początku brałam 3x2 tabl duphastonu i 2 dopochwowo luteine na noc plus 2x dziennie magnetyczne b6. Później duphastonu 3x1, a Podczas ostatniej wizyty pani dr zdecydowała, że pora małego od tego odzwyczajac, wiec duphastonu został 1x dziennie, luteine i magnez jak było. Podczas badania okazało się ze mam przednia ścianę na granicy ujścia, szyjka długa, ale nie podniosło się jak powinno więc luteine jeszcze została. Poza tym pregza plus i pregza z dla a kwas foliowy odstawieniu, ja jeszcze jestem tarczycowa wiec aplikuje 100 euthyroxu także mój syn na śniadanie dostaje garść tabletek

Dziękuję Wam za wszystkie cenne rady, wysłałam małża mego do apteki bo tantum się skończył, wczoraj psiknelam ale już resztunia była.
nunus89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-01, 10:31   #266
Polinezyjka
Zakorzenienie

Cytat:
heh Polinezyjnka na razie nie wyglądasz na taką, która by się miała roztyć
heh niby sama to wiem ALE
moja mama jak była ze mną w ciąży to przed ciążą miała identyczną figurę jak ja, nawet ważyła mniej niż ja -ale waga nie ma nic do rzeczy.
Chodzi o to, że do połowy ciąży jako tako wyglądała normalnie, a od 4-5 miesiąca mama mojego ojca zaczęła w nią tak ładować jedzenie, że całościowo przytyła ponad 20 kg i nigdy się jej nie udało zrzucić -a jest z tych co całe życie są na diecie, ale nie są konsekwentne.
Problem był taki, że jako bardzo młoda kobieta chciała jakoś przypodobać się teściowej, ta jej nie lubiła, więc aby się przypodobać to jadła to co ta dawała.
A u babci obiad był taki:
zupa (duuuużo na talerzu, dużo wszystkiego w zupie, mocno tłusta),
drugie danie -takie wiecie typowe, mięso na tłuszczu, mocno zatłuszczone, ziemniaki, ogórki, sałatki.
Po obiedzie MUSIAŁO się zjeść deser, a po deserze paluszki ciastka, pierniki itd.
NIENAWIDZIŁAM TEGO bo mnie jako mała dziewczynkę też tak zmuszali, ale wtedy mama już broniła mnie i jadłam ile chciałam i tylko narzekała ta część rodziny, że jestem za chuda. Kuzynkę natomiast roztyli bardzo. Długo była grubiutka.
No więc mam taką lekką traumę bo mama mi powtarza, że mam to w genach i też mogę tak tyć - dlatego no pozwalam sobie na słodkie itp. a potem mam wyrzuty sumienia heh.

Cytat:
Polinezyjka ooo kebaba to ja bym zjadła dziś pewnie mogę zapomnieć haha.

Ja po wczorajszej wizycie znów jeden kg mniej. Hurraaa! :-P W sumie 4-5 kg na minusie od początku ciąży. Tylko ze nic nie jadłam a teraz gdy zaczynam to pewnie już tylko kilogramy na plus będą się pojawiać :-(
No ja jak zaczęłam jeść normalnie to i tak ani nawet kg nie przytyłam - ale lekarka powiedziała, że wszystko co jem po prostu idzie w dziecko itd.

Cytat:
Napisane przez kropcia007 Pokaż wiadomość
Dokładnie by wapno trafiało do kości a nie gromadziło sie w tętnicach i doprowadzało do ich zwapnienia :tak: ja biorę codziennie dawkę 1000 wit d3 i 100 k2 suplementy mam firmy swanson lub now foods sprowadzam je z zagranicy.

Co do ruchów ja jestem 18 tydz 2 dni i nic nie czułam i nie czuje
No to nie ma się chyba czym przejmować moja znajoma (pierworódka) poczuła dopiero w 21 tyg jakieś tam ruchy
21 tc córeczka
Stary 2015-11-01, 10:31   #267
justyna_fli
Zadomowienie

Witam po weselu. Mam hita
Bylismy zaproszeni na 19, natomiast impreza dla rodziny trwala juz od 13. Wiec jak tam dojechalismy to wszyscy juz byli nawaleni w trzy . Bylo sporo darmowego alkoholu, ale tylko wina, piwa i cydr (w tym moj ulubiony truskawkowo-limonkowy ). Pomine fakt, ze zarowno cos mocniejszego jak i bezalkoholowe napoje trzeba bylo kupowac w barze . Pic nie moglam, maz tez nie za bardzo bo prowadzil, no ale mysle sobie dobra, chociaz obiad zjem Mial byc o 21. Chwile przed odtanczyli pierwszy taniec, zaraz potem pokroili torta, ale nikt nie dostal No i wybila godzina 21. Na szwedzki stol wniesli... rybe z frytkami w papierowych tytkach Czekalismy jeszcze chwile czy cos doniosa ale to bylo wszystko Tak wiec ustawilismy sie grzecznie w kolejce i wzielismy swoje porcyjki. Byly nawet takie male, drewniane widelczyki, co by palcami nie jesc Potem jeszcze sie okazalo, ze byla tez wersja z nuggetsami z kurczaka, takze byly do wyboru dwa dania No i sosy w miseczkach, mozna sobie bylo polewac ketchupem, majonezem albo tatarskim Torta potem cichaczem wniesli, ale byl ohydny, o smaku puddingu bozonarodzeniowego Takze wrocilam do domu glodna i zla. Ogolnie to nawet jak na angielskie standardy przegieli, bo chociaz normalny obiad powinnien byc. A my kasy na prezent nie pozalowalismy O tyle dobrze ze byl niezly dj i mozna bylo potanczyc, bo serio nie wiem co bysmy mieli tam robic Ale i tak sie zmylismy o 23 . A oto obiad weselny inglisz stajl
Aha Polinezyjka, zaproszenia nie mam, gdzies sie zapodzialo Sama juz nie wiem czy to bylo tam napisane, czy tylko panna mloda ostrzegala, zeby sie najesc. No w sumie to miala racje...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg WP_20151031_003.jpg (67,7 KB, 44 załadowań)
Dawidek 31.10.2018

Edytowane przez justyna_fli
Czas edycji: 2015-11-01 o 10:34
justyna_fli jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-11-01, 10:38   #268
kropcia007
Wtajemniczenie

Justyna na pewno mówisz o kopparberg limonkowo truskawkowym

Kwietniowa Mamusia - Maja

kropcia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-01, 10:40   #269
velika
Winter is coming

ryba na papierowych tackach to ja już wolę te nasze przesadne wesela z przepychem
Polinezyjka, jak będziesz jadła normalnie, nawet pozwalając sobie na słodkie to nie przytyjesz tak mocno Niepotrzebnie cię mama straszy. Przecież ona nie utyła z powietrza, tylko od tłustego jedzenia.
Ja od rodziny mojej teściowej też zawsze słyszałam, że przytyję w ciąży, a potem nie zrzucę. U niego w rodzinie wszystkie kobiety mocno w ciąży tyły i potem im zostawało. W mojej na odwrót, mama po dwóch ciążach bardzo zeszczuplała i ma super figurę do dzisiaj. Wczoraj sobie kupiłam kieckę, w której wyglądam extra, dzisiaj ją na ten obiad do teściowej założę i tym babom pokażę, że da się nie utyć 20 kilo

Edytowane przez velika
Czas edycji: 2015-11-01 o 10:44
Stary 2015-11-01, 10:43   #270
justyna_fli
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kropcia007 Pokaż wiadomość
Justyna na pewno mówisz o kopparberg limonkowo truskawkowym
Rekorderlig Kopparberg tez dobre ale za slodkie troche
Cytat:
ryba na papierowych tackach to ja już wolę te nasze przesadne wesela z przepychem
Musialybyscie widziec moja mine, jak sie zorientowalam ze to nie przystawka, tylko danie glowne
Dawidek 31.10.2018
justyna_fli jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości