Lato minęło, jesień nadeszła, zima tuż tuż - wątek starań i mamuś cz.XV - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-11-15, 11:31   #241
Calineczka 27
Zakorzenienie

Dot.: Lato minęło, jesień nadeszła, zima tuż tuż - wątek starań i mamuś cz.XV

Kanwa, a dzisiaj jeszcze plamisz? Najczęściej te krwiaki sie chyba wchłaniają. Co mówił lekarz? Bardziej cie uspokoił czy wystraszył?
Kiss, co chcesz kupić? Domino dostał pieniazki. Tylko od chrzestnej dodatkowo taki pociag, do jego wagonikow wklada sie pierwszy pukiel wlosow i zęba.
Szczerze to wolalabym, zeby dostal wiecej prezentow zamiast tej kasy. Mialby pamiątkę albo coś do zabawy . Tak to się kupuje najpotrzebniejsze rzeczy a jakby dostał coś fajowego to by miał .
Dla mnie dady tez są słabe.

Edytowane przez Calineczka 27
Czas edycji: 2015-11-15 o 11:33
Calineczka 27 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-15, 11:38   #242
kanwa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Calineczka 27 Pokaż wiadomość
Kanwa, a dzisiaj jeszcze plamisz? Najczęściej te krwiaki sie chyba wchłaniają. Co mówił lekarz? Bardziej cie uspokoił czy wystraszył?
Kiss, co chcesz kupić? Domino dostał pieniazki. Tylko od chrzestnej dodatkowo taki pociag, do jego wagonikow wklada sie pierwszy pukiel wlosow i zęba.
Szczerze to wolalabym, zeby dostal wiecej prezentow zamiast tej kasy. Mialby pamiątkę albo coś do zabawy . Tak to się kupuje najpotrzebniejsze rzeczy a jakby dostał coś fajowego to by miał .
Tak plamię ale tylko ta stara krew ze mnie wylatuje ale tak może być.Wydaje mi się ze ten krwiak wczoraj pękł i stąd tej krwi tyle.A dziś tylko wylatuje to co było w środku i świeżej krwi niema.
On mnie najpierw nastraszył a później jak zobaczył krwiaka to jakby odetchnął.
Wydaje mi się że ten krwiak był tam już od 2 tygodni bo miałam już plamienie brązowe i też umawiałam się na gwałt ma wizytę.Lekarka wtedy mnie zbadała i powiedziała że to od leków. Pewnie szybko robiła usg i nie popatrzyła :/ A tak bym poszła na zwolnienie i się oszczędzała od razu.A ja sobie normalnie pracowałam,łaziłam na spacery i tańczyłam z odkurzaczem.
kanwa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-15, 11:53   #243
Calineczka 27
Zakorzenienie

Kiedyś czytywalam blog takiej dziewczyny z endometrioza i u niej krwawienie było spowodowane chyba tym, że się odklejal pęcherzyk. I wydaje mi się, że to o wiele gorsze. Może dlatego lekarz trochę odetchnal, bo serduszko bije a krwiaczek może być na innej ściance nawet. Krwawienie na razie nie zaszkodziło dziecku a teraz już jest go mniej albo wcale. A wiesz... mój lekarz w klinice od samego początku mówił dziecko a nie zarodek. Poza tym jestem pewna, że tak naprawdę to nie szalałas z odkurzaczem tylko robiłaś to bardzo delikatnie.
Kurde.. mam nowy tel i tak mi się źle na nim pisze. Grrr

Czas edycji: 2015-11-15 o 11:55
Stary 2015-11-15, 12:11   #244
kanwa
Zakorzenienie

Czas pokaże.Robię wszystko według zaleceń.Dobrze że niema krwi nowej już.

Lekarzom ciężko tylko przy pomocy usg i badania wziernikiem ocenić skąd krew. Takie mam wrażenie.
No cóż.Muszę czekać i dbać o siebie.
Stary 2015-11-15, 12:16   #245
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Cali ja wiem ze młody dostanie mate edukacyjną bo się nas jedni pytali czy posiadamy.

Od jednych dostane leżaczek bujaczek a resztę to nie wiem.

Wiem ze od chrzestny ch i dziadków młody dostanie kasę

A co od reszty gości nie wiem

---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ----------

Cytat:
Napisane przez kanwa Pokaż wiadomość
Czas pokaże.Robię wszystko według zaleceń.Dobrze że niema krwi nowej już.

Lekarzom ciężko tylko przy pomocy usg i badania wziernikiem ocenić skąd krew. Takie mam wrażenie.
No cóż.Muszę czekać i dbać o siebie.
Dbaj dbaj i mąż niech o ciebie dba.
Stary 2015-11-15, 12:21   #246
Calineczka 27
Zakorzenienie

Matę tez bym chciała dostać. A wiesz jaki bujaczek? Nas nikt nie pytał.
Stary 2015-11-15, 12:34   #247
Kissmisiaa
Zakorzenienie

O bujaczku niestety nie wiem z jakiej firmy
Stary 2015-11-15, 12:35   #248
Cos_
Zakorzenienie

Cali ja jestem na kupnie maty i zupełnie nie wiem co kupić. Skip hop jest bardzo drogi,wpadła mi w oko Prince lionheart jest ogromna
Kanwa najważniejsze ze to wszystko dobrze się skończyło
Stary 2015-11-15, 12:43   #249
Calineczka 27
Zakorzenienie

Cos, te maty skip hop podobno za☠☠☠. ..
Wrzuć linka, bo nie wiem, czy chodzi o taką duża mate?

---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ----------

Cos, te maty skip hop podobno za☠☠☠. .. znaczy fajne
Wrzuć linka, bo nie wiem, czy chodzi o taką duża mate?
Stary 2015-11-15, 12:52   #250
Cos_
Zakorzenienie

Cali te maty ze skip hopa sa super bo grube i duże a właśnie taka duża mi potrzebna tylko cena odstrasza
Znalazłam coś takiego http://mamaplus.pl/products/wielka-d...ince-lionheart
Stary 2015-11-15, 13:05   #251
Calineczka 27
Zakorzenienie

Jak byłam ten jeden raz z D. u fizjoterapeutki to bardzo polecala, żeby kupić taką piankowa mate. Tylko te tanie czasem śmierdzą tworzywem. Ale przecież nie dam za mate ponad 200 czy 300. Ta, która wrzuciłas tez fajna. My w gabinecie mamy takie maty - puzzle. A te skip hop chyba sierpniowki zachwalaly.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-11-15, 13:58   #252
elinka21
Zakorzenienie

fajna ta matka
dziewczyny a jak Wam się sprawdzają lezaczki tiny love?

Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka

Co serce pokochało, rozum nigdy nie wymaże ...
25.03.14
elinka21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-15, 14:13   #253
Calineczka 27
Zakorzenienie

Zależy, czego oczekujesz od lezaczka Ja go lubię.
Stary 2015-11-15, 14:16   #254
elinka21
Zakorzenienie

żałuję że to od razu nie kupilam teraz jak małego karmie coś takiego by się przydalo dziś jadł jabluszko z marchewka smakowalo

25.03.14
Stary 2015-11-15, 14:23   #255
Calineczka 27
Zakorzenienie

Dominik cały czas w tym śpi a jako krzesełko do karmienia tez posłuży. Ale Szymek miał taki zielony leżaczek chyba
Stary 2015-11-15, 15:03   #256
elinka21
Zakorzenienie

Cytat:
Dominik cały czas w tym śpi a jako krzesełko do karmienia tez posłuży. Ale Szymek miał taki zielony leżaczek chyba
krwmowy huśtawka hybrydowa średnio to lubi ale gondole lubi a tony love bardzo do gondoli zblizony, huśtawka kupilismy za 300zł iteraz sprzedalismy że 250 bo nie chciał tego i nie wiem co robic w tiny love fajnie też by się karmilo ja glupia

25.03.14
Stary 2015-11-15, 17:28   #257
buu007
Zakorzenienie

kanwa kochana,masz i nasza modlitwe o dzieciaczka
tylko sie moge domyslec jaki to stres jest

Cytat:
Napisane przez elinka21 Pokaż wiadomość
fajna ta matka
dziewczyny a jak Wam się sprawdzają lezaczki tiny love?

ja mialam,tzn mam ten tiny love juz spakowany,ja go bardzo lubialam,mloda w nim czasem spala na plasko i jej buczal,karuzelka jej sie podoba,pozniej czasem w nim jadla ale jak juz zaczela byc bardzo mobilna a szybko to nastapilo balam sie ze wypadnie bo nawet zapieta jakies cuda w nim wyprawiala
ja sobie chwale

II kreseczki- 3.06.14

i juz z nami

WYMIANA

buu007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-15, 19:18   #258
Cos_
Zakorzenienie

Cali wlasnie nasza rehabilitantka powiedziala zeby cos takiego kupic. Sa puzle owszem tylko one maja wkladane cyferki itp i zaraz mam czarny scenariusz w glowie ze beda do wygryzac itp. No wlasnie tez nie chce dac tyle za mate wiec chyba tylko ta wchodzi w gre ma duza powierzchnie.
Stary 2015-11-15, 21:15   #259
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez buu007 Pokaż wiadomość
nowa brawa dla Majeczki za pierwsze kroczki

fiona moj maz byl bardzo rad ze bylam w szpitalu,a nie ze wody odeszly mi w domu,bo widzac jak to wszystko bylo szybko powiedzial pozniej ze bal by sie ze nie dojedziemy do szpitala,a tak to juz bylam na miejscu,nie wazne ze w lazience :P

Magi ja wiem o tym,ale jest milion publikacji na milion tematow,kazdy sie madrzy,moim zdaniem we wszystkim jest troche przesady
ja tez nie jestem osobiscie za szybkim wprowadzaniem pokarmow,za podawaniem dzieciom duzej ilosci cukru,soli,no ale czasem jestem brana pod tym wzgledem za kosmitke

a apropo publikacji widzialam ostatnio na fb jak udostepnilas cos tam o nauczycielkach,wpis na jakims blogu,i mocno mna wstrzasnelo jak to latwo oceniac innych,bo autorka jechala po jakiejs pani nauczycielce od razu wymyslajac jej od najgorszych,mialam skomentowac stwierdzilam ze dla wlasnego zdrowia oleje to
kazdy ma jakies zdanie,ale wedlug mnie-zbyt latwo oceniamy innych,ba pierwsi do oceny jestesmy

pewnie juz po?ale no
Tylko wiesz sa publikacje i publikqcje. Ja widze roznice pomiedzy artykulikami z internetu a zalezeniami swiatowej organizaxji zdrowia oraz towarzystwa pediatrycznego. To sa oficjalnie wydane dokumenty opracowene przez zespoly specjalistow

Cytat:
Dzisiaj dzień zaczął się super a później masakra.
Sprzątałam sobie w najlepsze i czułam że coś ze mnie się leje ale myślałam że to leki wypływają.Poszłam siku a tam cała wkładka brązowo-czerwona na maksa.Serce tak mi zaczęło walić ze prawie zemndlałam.Szybko z Tż do samochodu i kierunek klinika.Ryczałam jak szalona. Cała drogę byłam pewna że to koniec.Położnej się rozryczałam w klinice.Ta mnie uspokoiła że dzwoni do lekarza i mnie wcisną na wizytę.W międzyczasie progesteron i estradiol.Siedzieliśmy 3 godziny w poczekalni.Myślałam że umrę ze strachu.W końcu weszliśmy.Badania lekarza i mnóstwo krwi.Lekarz mówi że chyba trzeba będzie jechać na pogotowie.Ja prawie mdleje.Ten mi karze iść się wysikać bo nie może nic zobaczyć na usg.Idę a serce podchodzi mi do gardła.Widząc tą krew mam ochotę rozryczeć się na maksa.W końcu wkłada sprzęt do usg,chwilę jeździ i pojawia się maleńki kropeczek i jego serce bije.Ja prawie puszczam pawia z emocji.Ten dalej jeździ i jeździ i znajduje krwiaka który prawdopodobnie jest przyczyną krwawienia.Zwiększa dawki leków i w razie krwawienia mam jechać natychmiast na ip albo wzywać karetkę.
Umrę chyba ze strachu o to dziecko.Przyjechaliśmy do domu i umyłam się i zaaplikowałam lutinus i na aplikatorze tylko lekko brązowa stara krew w ilości ledwo widocznej.
Jezu tak bardzo się boję.Proszę Was z całego serca o kciuki za mojego maluszka żeby krwiak się wchłonął. Boje się ruszać i iść do toalety
Kanwa Kochana, wiem ze sie boisz ale ja mialam krwiaka i urodzil sie zdrowy Darek. Mnie w pracy ( pisalam juz o tym) zalalo krwia. Tez myslal ze to koniec. Pojechalam na pogotowie. Mialam duzego krwiaka. Zalecenia to lezec i lezec. 3 miesiace lezalam i bralam duphaston i luteine. Po tym czasie krwiak sie calkowiciwie po czesci wchlonal a po czesci wydalil.
Chce ci powiedziec ze przy stosowaniu lekow i lezeniu krwiaki w wiekszoaci znikaja i nie zagrazaja ciazy. Trzymam kciuki

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-11-16, 04:05   #260
Calineczka 27
Zakorzenienie

Cos, tych puzzelkow to faktycznie nie warto. To wypada, ginie, byłoby co wkładać do buzi. Te, którą pokazałas na pewno wykorzystasz nawet jak dzieci będą starsze, bo Patryk będzie się długo długo mógł bawić autkami, jeżdżąc po uliczkach, wszystko można na tym robić. Tylko ja na razie chciałabym mniejszą, bardziej mobilną. W ogóle wczoraj przeniosłam łóżeczko z salonu do pokoju, gdzie śpimy, żeby już tam spał a nie w bujaczku, bo się robi mały. Tylko gdzie ja go teraz będę kladla, żeby go mieć na oku?
Widzisz Kanwa, Magia ci dobrze napisała. I będziesz miała taką ☠☠☠☠☠☠☠e, co o 5.05 nie chce spać. P.i.e.r.d.o. ł.e mi wykropkowalo

Czas edycji: 2015-11-16 o 04:08
Stary 2015-11-16, 05:30   #261
Cos_
Zakorzenienie

Cali teraz to moze D.bylby zainteresowany mata edukacyjna.? Jakby cos wisialo i mogl sobie podotykac.
Stary 2015-11-16, 06:26   #262
kanwa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Tylko wiesz sa publikacje i publikqcje. Ja widze roznice pomiedzy artykulikami z internetu a zalezeniami swiatowej organizaxji zdrowia oraz towarzystwa pediatrycznego. To sa oficjalnie wydane dokumenty opracowene przez zespoly specjalistow

Kanwa Kochana, wiem ze sie boisz ale ja mialam krwiaka i urodzil sie zdrowy Darek. Mnie w pracy ( pisalam juz o tym) zalalo krwia. Tez myslal ze to koniec. Pojechalam na pogotowie. Mialam duzego krwiaka. Zalecenia to lezec i lezec. 3 miesiace lezalam i bralam duphaston i luteine. Po tym czasie krwiak sie calkowiciwie po czesci wchlonal a po czesci wydalil.
Chce ci powiedziec ze przy stosowaniu lekow i lezeniu krwiaki w wiekszoaci znikaja i nie zagrazaja ciazy. Trzymam kciuki
Dzięki kochana.To ważne co napisałaś.Ja też leżę cały czas.Ciężko jest ale sobie książki muszę powyciągać i będę nadrabiać zaległości w czytaniu. Dziękuję Ci za dobre słowo Warto wiedzieć że pomimo takich trudności urodził się Twój zdrowy synuś

Cytat:
Cos, tych puzzelkow to faktycznie nie warto. To wypada, ginie, byłoby co wkładać do buzi. Te, którą pokazałas na pewno wykorzystasz nawet jak dzieci będą starsze, bo Patryk będzie się długo długo mógł bawić autkami, jeżdżąc po uliczkach, wszystko można na tym robić. Tylko ja na razie chciałabym mniejszą, bardziej mobilną. W ogóle wczoraj przeniosłam łóżeczko z salonu do pokoju, gdzie śpimy, żeby już tam spał a nie w bujaczku, bo się robi mały. Tylko gdzie ja go teraz będę kladla, żeby go mieć na oku?
Widzisz Kanwa, Magia ci dobrze napisała. I będziesz miała taką ☠☠☠☠☠☠☠e, co o 5.05 nie chce spać. P.i.e.r.d.o. ł.e mi wykropkowalo
Mam taką nadzieję i wierzę w moje dzieciątko,że sobie poradzi pomimo przeciwności.

Ja pamiętam jak wszystkie dzieci u nas w domu zawsze leżały na kocyku.A teraz takie są bajery że tylko kasę wyciągać.
Dzięki Cali za ciepłe słowa

Edytowane przez kanwa
Czas edycji: 2015-11-16 o 06:28
Stary 2015-11-16, 06:54   #263
Calineczka 27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cos_ Pokaż wiadomość
Cali teraz to moze D.bylby zainteresowany mata edukacyjna.? Jakby podłożu oso i mogl sobie podotykac.
Wiem, wiem. Tylko tej fizjoterapeutce chodzilo o to, zeby go klasc na takim podlozu, żeby się nie ślizgal. Nie na kocyku, łóżku, łóżeczku ciągle tylko na takiej piance właśnie. Chocby najzwyzklejszej tylko boje sie, ze taka taniocha to będzie smierdziec. Nie wiem, jaki to ma cel? Zeby dziecko sie bardziej stabilizowalo?Tak to o tej piance bym nawet nie myślała.

Czas edycji: 2015-11-16 o 06:56
Stary 2015-11-16, 08:22   #264
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki kochana.To ważne co napisałaś.Ja też leżę cały czas.Ciężko jest ale sobie książki muszę powyciągać i będę nadrabiać zaległości w czytaniu. Dziękuję Ci za dobre słowo Warto wiedzieć że pomimo takich trudności urodził się Twój zdrowy synuś

Mam taką nadzieję i wierzę w moje dzieciątko,że sobie poradzi pomimo przeciwności.

Ja pamiętam jak wszystkie dzieci u nas w domu zawsze leżały na kocyku.A teraz takie są bajery że tylko kasę wyciągać.
Dzięki Cali za ciepłe słowa
Wiesz Kanwa ja rozmawialam pozniej z wieloma osobami ktore mialy krwiaka. Okazuje sie ze to dosc czesta sprawa. U niektorych mniejsza u innych wieksza ( ja np mialam krwiaka wiekszego niz zarodek. Krwiak mial 3 cm a dziecko 1 cm a to juz bylo p9 tym jak mi czesc sie wydalilo) ale co wazne u wiekszosci nie powoduje to zagrozenia ciazy jesli przestrzega sie zalecen czyli odpoczywq sporo i lyka luteine w dawkaxh i formie prsepisanej przez lekarza.
Przypominam jednak o tym ze jak juz przyjdzie Ci z luteiny czy dupkq wchodzic to powoli..nqwet jesli lekarz utnie drastycznie bo niektorzy lubia tak robic

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-16, 08:31   #265
kanwa
Zakorzenienie

Magiusa ja biorę od transferu końskie dawki progesteronu i teraz w razie czego mam dodać.Jeżdżę do kliniki właśnie dlatego że lekarze na ip często karzą odstawić leki które biorę a są u mnie konieczne.Położna mi powiedziała że u 50% dziewczyn z krawuawieniem na Ip lekarze od razu chcą odstawić estrofem(estradiol) a on jest bardzo ważny w ciąży.Tylko dlatego tak robią bo w ulotce jest przeciwwskazanie do zażywania w ciąży.Dodatkowo według ulotki bierze się go doustnie natomiast ja biorę dopochwowo.
Na każdej wizycie nadam progesteron i estradiol żeby się upewnić że dawki mam dobrze dobrane.Dlatego zdecydowałam narazie do kliniki jeździć wciąż bo wiedzą co mają robić a "zwykły"ginekolog może się pogubić.
Dziękuję Ci za troskę i wsparcie
Stary 2015-11-16, 08:37   #266
Calineczka 27
Zakorzenienie

Ja tez do połowy ciąży jeździłam do kliniki, bo nie mogłam się przełamać.
Stary 2015-11-16, 08:43   #267
kanwa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tez do połowy ciąży jeździłam do kliniki, bo nie mogłam się przełamać.
Jakieś mam zaufanie większe do tych lekarzy z kliniki. Już nie raz mówili mi że mogę już iść do gina u siebie w mieście ale jakieś miałabum obawy.

Jak tam Dominik po imprezie?Odsypia?
Stary 2015-11-16, 10:19   #268
buu007
Zakorzenienie

Cali a moze z taka powierzchnia chodzi o to ze jak dziecko sie nie slizga to latwiej mu cwiczyc miesnie?bo wiesz nie rozplaszcza sie jak zaba
moja jak zaczyna raczkowa,a robila to naprawde szybko,u nas na panelach lezala placiem u tesciowej na dywnaie juz "stala" na czworaka i probowala cos tam kombinowac
juz mialam kupowac dywan ale mloda mimo przeszkod ruszyla sama

Magi wiem o tym publikacje i publikacje,wiekszosc od ekspertow badania wiarygodne,tylko tu mam zdanie jak Cali,ze za 10lat beda nowe badania nowe publikacje i kto wie czy wtedy wytyczne nie beda inne,nawet w zakresie zywiania,ba zwlaszcza w tym zakresie,jakby nie patrzec to te wytyczne co do zywienia zmieniaja sie do roku
moje znajome ktore mialy dzieci tylko na mm w wiekszosci otrzymywaly info ze po 4m-cu zycia rozszerzac diete,moja jak miala 4 i malo przybierala miala miec wprowadzone zoltko szpinak mieso burak,oczywiscie nie zrobilam tego,dalej przybierala malo,ale badania wszystkie miala w normie

II kreseczki- 3.06.14

i juz z nami

WYMIANA

buu007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-16, 10:57   #269
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Jeszcze kilka dni i Filip będzie ochrzczony
Dziś przyszła szatka i świeca
uploadfromtaptalk1447671433380.jpg
Stary 2015-11-16, 12:12   #270
Cos_
Zakorzenienie

Tak Cali chodzi o to zeby dziecko nie moglo nic gniesc w raczkach zeby szybciej rozprostowalo piastki i podpieralo sie na otwartych lapkach a co za tym idzie ladnie siadlo no i obroty lepiej cwiczyc i faktycznie mialam porownanie bo wczoraj dzieci lezaly na dywanie i takie piruety krecily ze bylam w szoku.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości