![]() |
#241 |
po drugiej stronie szafy
|
Dot.: Mamusie październikowe 2015 :D
Mała, nie świruj, każde dziecko przybiera w swoim tempie, przecież to samo było w brzuszku, raz przybierały mniej, raz więcej, ważne że się rozwija, że jest najedzona, że dobrze wygląda, że mieści się w siatce centylowej, a że w jednym tygodniu czy dwóch przybiera trochę mniej, a w kolejnym więcej, to przecież normalka.
Wpychając jej na siłę "bo statystyki mówią" tylko krzywdę jej robisz, co widzisz przecież. A co do Pasztetniczka to wiecie, no na IP jej powiedzieli że młody ma większe zapotrzebowanie, przecież wcześniej przybierał w normie, a był głodny. Myślicie że na IP wprowadzili ją w błąd i że on wcale nie chce jeść, tylko się nudzi? Może i fakt...tyle że ja po swojej widzę kiedy wymaga uwagi, a kiedy butli.
![]() |
#242 | |
Zadomowienie
|
ADA, bardzo Ci dziękuję za porady
![]() ![]() Niestety wiekszosc z tego co piszesz probowalam i zero rezultatu ![]() Ja go karmię tylko swoim mlekiem ale już praktycznie tylko butelką, bo pierś chwyta tylko przez nakładkę (jego buźka malutka a moje sutki strasznie niechwytne, nawet po postymulowaniu laktatorem), a przy nakladce to sie tylko ciągle krztusił i dopiero ulewał strasznie, przez co w ogole juz nie nadązal z najadaniem sie w stosunku do potrzeb i dopiero był ryk. Od czasu jak pije z butelki to ogolnie juz sporo sie poprawilo, potrafi sie najesc odrazu, nie ulewa tyle, kolki od łapania powietrza praktycznie przeszły. Pediatra na IP i rodzinna obie potwierdzily, ze w takim razie nie zostaje mi nic innego jak karmic butelka, najwazniejsze ze moim pokarmem. O picie z golego sutka to juz walczylam z laktatorka w szpitalu, podcinalismy mu tez wedzidelko ale bez skutku, musialabym chyba sutki sobie zoperowac bo to takie miękkie trojkąty z nich, brodawki nie wystaja ![]() Pytasz, czy próbowalam go nosic przy sobie, kłasc obok i probowac spać razem - milion razy, tak samo kladzenie na moim gołym brzuchy, tulenie; on wydaje się miec to totalnie w doopce, uspokaja sie dopiero jak naje znowu mleka. No i on nie ma czegos takiego, ze np. zasypia w ramionach czy chociazby uspokaja ![]() Tez myslalam ze moze chodzi o sama potrzebe ssania - a gdzie tam, przez chwile jest spokoj i zaraz wypluwa smoka bo nie leci i i tak chce butle. Smoczki rózne probowalam:, Mam, Avent, Lovi, z kazdym to samo. Co prawda czasem odlozony ze smoczkiem usypia ale dopiero jak go uda mu sie wypluc ![]() Dlatego tez ostateczniie zaczelam szukac problemów z bardziej przyziemnej strony, czyli czy cos w brzuszku mu nie dolega. Pediatra mówila, ze z racji że tyle wciąga na raz to moze sporo ulewac i miec ogolnie problem z jelitkami zeby przystosowaly się do przemialu takiej ilosci. Dlatego też za poradą Malej sprobowałam z tym Lakcidem i wiesz co - jak ręką odjał! Pol godziny po podaniu wczoraj wieczorem zakokoniony usnal i spal ponad 3h ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Co do kladzenia na brzuszku - sprobuje tak jak radzisz wiecej go klasc ![]() ![]() Mała, chyba strzal w 10 ten Lakcid!! Maks pięknie spal wieczorem i w nocy po podaniu, nawet ulewac przestal! Przejdziemy cala kuracje i powinno byc juz duzo lepiej ![]() Btw, mąz mimo brania lekow juz rozlozyl sie totalnie, dzis jest jeszcze gorzej niz wczoraj, chyba nie obejdzie sie bez antybiotyku a jeszcze weekend akurat ![]() ---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ---------- Cytat:
![]() To taki charakterystyczny płacz + wklada paluszki do buzi a w kokonie zaczyna obżerac brzeg pieluchy ![]()
![]() |
![]() |
#243 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczynki na co ten lakcid??? Wiem, że pisalyscie, ale zapomniałam
![]()
![]() |
![]() |
#244 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#245 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do Pasztetnika to kurczę próbuje coś kminić, bo się biedna męczy koszmarnie, ale jak pisałam ja się tam nie znam za bardzo. Tyle co po obserwacji Gabrysi, ale każdy stworek inny Cytat:
![]() ![]() Ja musze zapytać położnej czy tę kurację można powtarzać jakby się pojawiły problemy znowu. Gabrysia jak na razie odpukać nie płacze przy kupce jak wczesniej, ale nie wiem ile taka kuracja działa. Właśnie położnej zaufałam w tym przypadku, że lepszy Lakcid niż Biogia, bo Ona chodzi i widzi setki dzieci. Rodzice Jej mówią jak dziecko zareagowało i Biogaię trzeba długo brać żeby pomogła. Ja też kupiłam i nie wiem czy podawać Jej czy nie, ale na razie po kuracji jest ok to się wstrzymam z Biogaią ![]()
![]() |
![]() |
#246 | |||
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#247 |
Wtajemniczenie
|
Mala..tak jak Elve napisala..kazdy dzidziuś przybiera swoim rytmem rozwojowym..raz więcej na tydzień raz mniej..bo przeciez zawsze moze być tak ze akurat w tym tygodniu "karmi " sie mózg..
Dopóki nic innego sie nie dzieje jest w porządku..nie martw się..😘 Pasztetniczku...to cudownie ze maluszek zmienił strategię i postanowił jednak odespać i pozwolić na atak "dobrych" bakterii...super..odpoczy waj teraz ile możesz 😚 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#248 |
Zadomowienie
|
Fuck, Czuje ze i mnie grypa dopadla, glowa mi pęka i robi się goraco a w nogi zimno i niedobrze mi... A mąż w jeszcze gorszym stanie niz wczoraj, jakas grypa-morderca, leki nie pomagaja i to zawsze na weekend takie rzeczy... jak sie maly nie zarazi to bedzie cud
![]() ![]()
![]() |
#249 |
Rozeznanie
|
Mala możliwe, że wstawialam ale nie pamiętam:p
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#250 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Szkoda, bo fajny artykuł był. Może ja znajdę ---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ---------- TO nie ten artykuł, ale też nawet fajnie w skrócie opisane: http://www.mjakmama24.pl/niemowle/pi...1.html?&page=1 ooooo to fajne ![]() musze obejrzeć i zobaczyć czy faktycznie się zgadza niby https://dlaczegoplacze.wordpress.com...placz-dziecka/
![]() |
![]() |
#251 |
Wtajemniczenie
|
Dzisiaj dlugo wyczekiwany spacer Inga katarek miala to nie chcialam jej dobic a pogoda srednia byla , dzis na spacerku dwie moje dziewuszki smacznie spaly
![]()
16.01.2014r. Inga ![]() 14.10.2015r. Nel <3 02.2017r. maleństwo <3 Edytowane przez AgatkaSz Czas edycji: 2015-11-21 o 16:43 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#252 |
Wtajemniczenie
|
Moja Nel ma ciegle krostki na twarzy ile sie utrzymuja potowki bo juz zaczynam sie denerwowac i wymyslac ze moze to uczulenie jakies ? Jak myslicie? Ma to tylko na buzi na policaczkach mniej teraz jej wysypalo czolo.
![]() |
#253 |
Zakorzenienie
|
O kurczę sporo tego. Niestety ja się nie znać. Gabrysi wyskakują, ale na razie takie pojedyncze na szczęście
![]() |
#254 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Qrde, jak nie urok to sr*czka...
![]() |
![]() |
#255 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#256 |
Zakorzenienie
|
Pasztetnik był mąż na nocnym dyżurze?? JAk się trzymasz?
![]() MAggie a Ty jak sobie radzisz bez męża??
![]() |
#257 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny załamałam się
![]() Moja mała ma prawdziwe kolki. Dziś czwarty dzień koszmarny, pełen prężenia się, krzyku i trudności z przystawianiem ![]() Ręce mi odpadają od noszenia jej.
![]() |
#258 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
JAk Maksowi Pasztetnika pomoże LAkcid to może też spróbuj
![]() |
![]() |
#259 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Narazie daję radę ![]() Pawełek bardzo grzeczny ale przywiązał się już do smoczka i czasami wypluje to trzeba gonić żeby mu go ponownie dać wrr ![]() Ale powtarzam sobie ze lepsze to niż pięść ![]() A jak pięknie główkę wysoko podnosi do góry jak leży na brzuszku ![]()
![]() |
![]() |
#260 |
Zadomowienie
|
wpadłam sie tylko przywitać, Pasztetniczku jak dobzre że małemu pomogł ten Lakcid! musze o nim pamiętać jakby mojemu bąblowi zaczeło cos dolegać. Mam tylko nadzieje że Cie choroba nie rozłoży i że mąż sie jakos ogarnie z tego żeby Ci pomóc :/
Toska współczuje tych kolek :/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#261 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
bo ja dalej, ale jak na @ to za słabe to krwawienie... Cytat:
Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#262 |
Zakorzenienie
|
Elo
![]() Mąż ZNÓW ![]() ![]() ![]() Bad day dzisiaj miałam w kuchni i na koniec szeregu katastrof spaliłam na węgiel piernik ![]() ![]() ![]() TOŚKA biedne Wy ![]()
![]() |
#263 |
Zakorzenienie
|
ale bym sobie wyszła na taką imprezkę , albo się chociaż piwka napiła ze znajomymi... no nic w przyszłym roku będzie mi to dane
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#264 |
Wtajemniczenie
|
Tośka bidulko Ty
![]() Też muszę pamietać o tym lakcidzie w razie co tfu tfu ![]() Oliathhhh uwielbiam Cię czytać haha ![]() Emilka też nie mam kasy z zusu jeszcze za ostatnie zwolnienie..jaja sobie robią ![]() My cycamy, Julek przespał 3godz, wow. Ciekawe czy da się odłożyć do łóżeczka ...
![]() |
![]() |
#265 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dobry pomysł z zamachem na męża ![]() Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
![]() |
![]() |
#266 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ---------- Moje dziewczyny sie chyba zmowily jak jedna ladnie zasypia to druga marudzi jak druga ladnie spi cala noc to tam tam znowu placze i wez tu sie wyjspij ![]() Tż wraca jutro do pracy dopiero teraz bede wykonczona po calym dniu :/
![]() |
![]() |
#267 |
po drugiej stronie szafy
|
Tosieńka trzymajcie się
![]() Oliath, jak mąż po imprezie? ![]() AgatkaSz, faktycznie konkretna ta wysypka, moja młoda ma delikatniejszą, już schodzi i dalej nie wiem co jest przyczyną, czy hormony, czy upał, czy woda...
"Widziałeś tę dziewczynę? Ma nogi za milion złotych!" - pomagamy Dianie ![]() Edytowane przez elvegirl Czas edycji: 2015-11-22 o 07:52 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#268 |
Wtajemniczenie
|
Mala gdybym byla w domu to dałabym lakcid choćby dziś ale w szpitalu mam ograniczone możliwości
![]() W nocy spalam 2,5h tylko
![]() |
#269 | |||
Zakorzenienie
|
A mój wczoraj wieczorem podrinkował sobie i kazałam Mu spac w salonie, żeby nam nie chuchał smrodkiem. Mała marudziła to pierwszy raz Ją wzięłam do mnie do łóżka i momentalnie zasnęła. Otwierała tylko oczka, patrzyła, że mamusia się tula i zamykała. W nocy się przebudziłam, patrzę a Ona się gapi na mnie heheh jak zobaczyła, że Ja otworzyłam oczy to się uśmiechnęła i zamknęła oczka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Czyli krochmalem smarujesz buźkę?? A robisz tak jak ja gotując czy rozrabiasz w zimnej wodzie makę ziemniaczaną??? Maggie, Agatka to może też smarujcie buzię ![]() ![]() JA takie pojedyncze jak wyskoczą to smaruje mleczkiem. Znowu GABI MA TAKĄ JAKBY PRZESUSZONĄ SKÓRKĘ NA CZOLE i takie szorstkie. Smarowałam Jej olejem kokosowym, ale też przetrę krochmalem dla nawilżenia i mleczkiem moim ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Pasztetnik a jak Maksiu?? Dalej widzisz poprawę czy dalej lipa?? A jak u Was ze zdrówkiem??
![]() |
![]() |
#270 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:54.