Mamusie październikowe 2015 :D - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-11-21, 10:27   #241
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Dot.: Mamusie październikowe 2015 :D

Mała, nie świruj, każde dziecko przybiera w swoim tempie, przecież to samo było w brzuszku, raz przybierały mniej, raz więcej, ważne że się rozwija, że jest najedzona, że dobrze wygląda, że mieści się w siatce centylowej, a że w jednym tygodniu czy dwóch przybiera trochę mniej, a w kolejnym więcej, to przecież normalka.
Wpychając jej na siłę "bo statystyki mówią" tylko krzywdę jej robisz, co widzisz przecież.

A co do Pasztetniczka to wiecie, no na IP jej powiedzieli że młody ma większe zapotrzebowanie, przecież wcześniej przybierał w normie, a był głodny. Myślicie że na IP wprowadzili ją w błąd i że on wcale nie chce jeść, tylko się nudzi? Może i fakt...tyle że ja po swojej widzę kiedy wymaga uwagi, a kiedy butli.
Stary 2015-11-21, 10:45   #242
Pasztetnik
Zadomowienie

ADA, bardzo Ci dziękuję za porady
Niestety wiekszosc z tego co piszesz probowalam i zero rezultatu
Ja go karmię tylko swoim mlekiem ale już praktycznie tylko butelką, bo pierś chwyta tylko przez nakładkę (jego buźka malutka a moje sutki strasznie niechwytne, nawet po postymulowaniu laktatorem), a przy nakladce to sie tylko ciągle krztusił i dopiero ulewał strasznie, przez co w ogole juz nie nadązal z najadaniem sie w stosunku do potrzeb i dopiero był ryk. Od czasu jak pije z butelki to ogolnie juz sporo sie poprawilo, potrafi sie najesc odrazu, nie ulewa tyle, kolki od łapania powietrza praktycznie przeszły. Pediatra na IP i rodzinna obie potwierdzily, ze w takim razie nie zostaje mi nic innego jak karmic butelka, najwazniejsze ze moim pokarmem. O picie z golego sutka to juz walczylam z laktatorka w szpitalu, podcinalismy mu tez wedzidelko ale bez skutku, musialabym chyba sutki sobie zoperowac bo to takie miękkie trojkąty z nich, brodawki nie wystaja
Pytasz, czy próbowalam go nosic przy sobie, kłasc obok i probowac spać razem - milion razy, tak samo kladzenie na moim gołym brzuchy, tulenie; on wydaje się miec to totalnie w doopce, uspokaja sie dopiero jak naje znowu mleka. No i on nie ma czegos takiego, ze np. zasypia w ramionach czy chociazby uspokaja O dziwo zasypia dopiero odlozony do łóżeczka.
Tez myslalam ze moze chodzi o sama potrzebe ssania - a gdzie tam, przez chwile jest spokoj i zaraz wypluwa smoka bo nie leci i i tak chce butle. Smoczki rózne probowalam:, Mam, Avent, Lovi, z kazdym to samo. Co prawda czasem odlozony ze smoczkiem usypia ale dopiero jak go uda mu sie wypluc
Dlatego tez ostateczniie zaczelam szukac problemów z bardziej przyziemnej strony, czyli czy cos w brzuszku mu nie dolega. Pediatra mówila, ze z racji że tyle wciąga na raz to moze sporo ulewac i miec ogolnie problem z jelitkami zeby przystosowaly się do przemialu takiej ilosci. Dlatego też za poradą Malej sprobowałam z tym Lakcidem i wiesz co - jak ręką odjał! Pol godziny po podaniu wczoraj wieczorem zakokoniony usnal i spal ponad 3h Ok. 23:50 wybudzilam, zeby nakarmic, to wciągnal kolejne 100ml i znów odplynąl, spal do 4:20 A nakarmiony... od 5:10 spal znowu do 8:00! I co wazne, przestal ulewac Chyba cos faktycznie musialo go dręczyc brzuszkowo. Teraz od 8:00 dopiero 20min temu mi usnal, no ale jest rano, jasno, to nakarmiony sobie lezal na lozku i podziwial swiat - najwazniejsze że spokojnie i bez ryku jak wczoraj Po takim godzinnym podziwianiu zawolal ze znowu glodny to nakarmilam i w koncu w kokonie odpłynąl Takze chyba pomogl Lakcid.
Co do kladzenia na brzuszku - sprobuje tak jak radzisz wiecej go klasc Jak uleje, to wytre i niech polezy, moze pouklada mu sie lepiej w brzuszku.

Mała, chyba strzal w 10 ten Lakcid!! Maks pięknie spal wieczorem i w nocy po podaniu, nawet ulewac przestal! Przejdziemy cala kuracje i powinno byc juz duzo lepiej

Btw, mąz mimo brania lekow juz rozlozyl sie totalnie, dzis jest jeszcze gorzej niz wczoraj, chyba nie obejdzie sie bez antybiotyku a jeszcze weekend akurat

---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ----------

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
A co do Pasztetniczka to wiecie, no na IP jej powiedzieli że młody ma większe zapotrzebowanie, przecież wcześniej przybierał w normie, a był głodny. Myślicie że na IP wprowadzili ją w błąd i że on wcale nie chce jeść, tylko się nudzi? Może i fakt...tyle że ja po swojej widzę kiedy wymaga uwagi, a kiedy butli.
No po nim ewidentnie widac, kiedy glodny
To taki charakterystyczny płacz + wklada paluszki do buzi a w kokonie zaczyna obżerac brzeg pieluchy Smoczek lapie na minute i wypluwa z rykiem dalej, a jak przylozyc palec do buzi to tak zasysa jakby mial urwac :P
Maks 30.10.2015, 21:30

42 ->...->56,2->57,5->...70cm
Pasztetnik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-21, 10:45   #243
krolewna1986
Wtajemniczenie

Dziewczynki na co ten lakcid??? Wiem, że pisalyscie, ale zapomniałam można to tak bez konsultacji z pediatra stosowac?

Juliś 

Aniołek[*]30tc
krolewna1986 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-21, 10:48   #244
Pasztetnik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez krolewna1986 Pokaż wiadomość
Dziewczynki na co ten lakcid??? Wiem, że pisalyscie, ale zapomniałam można to tak bez konsultacji z pediatra stosowac?
To naturalne bakterie, profilaktycznie na poprawę flory brzuszka, te same co już w nim sa Nie zaszkodza a mogą pomoc, mozna podawac juz od 1 doby życia, to taka kuracja na 10 dni.

Stary 2015-11-21, 10:54   #245
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
Mała, nie świruj, każde dziecko przybiera w swoim tempie, przecież to samo było w brzuszku, raz przybierały mniej, raz więcej, ważne że się rozwija, że jest najedzona, że dobrze wygląda, że mieści się w siatce centylowej, a że w jednym tygodniu czy dwóch przybiera trochę mniej, a w kolejnym więcej, to przecież normalka.
Wpychając jej na siłę "bo statystyki mówią" tylko krzywdę jej robisz, co widzisz przecież.

Chyba masz rację Widze, że nie służy Jej jak się obeżre prosiątko Wyglada zdrowo i to najważniejsze. Będziemy kontrolować i tyle. Jak coś będzie nie tak to poszukam pomocy

Co do Pasztetnika to kurczę próbuje coś kminić, bo się biedna męczy koszmarnie, ale jak pisałam ja się tam nie znam za bardzo. Tyle co po obserwacji Gabrysi, ale każdy stworek inny

Cytat:
Napisane przez Pasztetnik Pokaż wiadomość
Dlatego tez ostateczniie zaczelam szukac problemów z bardziej przyziemnej strony, czyli czy cos w brzuszku mu nie dolega. Pediatra mówila, ze z racji że tyle wciąga na raz to moze sporo ulewac i miec ogolnie problem z jelitkami zeby przystosowaly się do przemialu takiej ilosci. Dlatego też za poradą Malej sprobowałam z tym Lakcidem i wiesz co - jak ręką odjał! Pol godziny po podaniu wczoraj wieczorem zakokoniony usnal i spal ponad 3h Ok. 23:50 wybudzilam, zeby nakarmic, to wciągnal kolejne 100ml i znów odplynąl, spal do 4:20 A nakarmiony... od 5:10 spal znowu do 8:00! I co wazne, przestal ulewac Chyba cos faktycznie musialo go dręczyc brzuszkowo. Teraz od 8:00 dopiero 20min temu mi usnal, no ale jest rano, jasno, to nakarmiony sobie lezal na lozku i podziwial swiat - najwazniejsze że spokojnie i bez ryku jak wczoraj Po takim godzinnym podziwianiu zawolal ze znowu glodny to nakarmilam i w koncu w kokonie odpłynąl Takze chyba pomogl Lakcid.
Co do kladzenia na brzuszku - sprobuje tak jak radzisz wiecej go klasc Jak uleje, to wytre i niech polezy, moze pouklada mu sie lepiej w brzuszku.

Mała, chyba strzal w 10 ten Lakcid!! Maks pięknie spal wieczorem i w nocy po podaniu, nawet ulewac przestal! Przejdziemy cala kuracje i powinno byc juz duzo lepiej

Btw, mąz mimo brania lekow juz rozlozyl sie totalnie, dzis jest jeszcze gorzej niz wczoraj, chyba nie obejdzie sie bez antybiotyku a jeszcze weekend akurat

---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ----------

To taki charakterystyczny płacz + wklada paluszki do buzi a w kokonie zaczyna obżerac brzeg pieluchy Smoczek lapie na minute i wypluwa z rykiem dalej, a jak przylozyc palec do buzi to tak zasysa jakby mial urwac :P
o to pięknie pospał. Mam nadzieję, ze pomoże LAkcid i ureguluje. Ja się nie dziwię, że ma problemy z brzuszkiem jak tyle wcina żarłoczek My jak się najemy tak dużo to też isę dobrze nie czujemy a jelita mamy dojrzałe to co dopiero taki maluch. Musi się układ pokarmowy dostosować do Jego wymagań jedzeniowych
Ja musze zapytać położnej czy tę kurację można powtarzać jakby się pojawiły problemy znowu. Gabrysia jak na razie odpukać nie płacze przy kupce jak wczesniej, ale nie wiem ile taka kuracja działa. Właśnie położnej zaufałam w tym przypadku, że lepszy Lakcid niż Biogia, bo Ona chodzi i widzi setki dzieci. Rodzice Jej mówią jak dziecko zareagowało i Biogaię trzeba długo brać żeby pomogła. Ja też kupiłam i nie wiem czy podawać Jej czy nie, ale na razie po kuracji jest ok to się wstrzymam z Biogaią
Stary 2015-11-21, 11:14   #246
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez mala29lll Pokaż wiadomość
Chyba masz rację Widze, że nie służy Jej jak się obeżre prosiątko Wyglada zdrowo i to najważniejsze. Będziemy kontrolować i tyle. Jak coś będzie nie tak to poszukam pomocy
I tak trzymać. Moja teraz między wizytami u pediatry przybrała zdecydowanie więcej niż statystyki każą ale z kolei poprzednio było nieco mniej, w siatce wszystko pięknie się mieści, więc nie ma co szaleć i przekarmiać/głodzić, bo mondre artykuły piszo, że ma być tyle i tyle tygodniowo
Cytat:
Właśnie położnej zaufałam w tym przypadku, że lepszy Lakcid niż Biogia, bo Ona chodzi i widzi setki dzieci. Rodzice Jej mówią jak dziecko zareagowało i Biogaię trzeba długo brać żeby pomogła. Ja też kupiłam i nie wiem czy podawać Jej czy nie, ale na razie po kuracji jest ok to się wstrzymam z Biogaią
Moja pediatra mówi, że Biogaia to tak jak Actimel dla nas, bardziej profilaktycznie się to bierze. Ja podaję codziennie.

---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ----------

Cytat:
U mnie identycznie a jak wezmę na ręce, to mi ramiona chce zjeść
Stary 2015-11-21, 13:24   #247
ada32
Wtajemniczenie

Mala..tak jak Elve napisala..kazdy dzidziuś przybiera swoim rytmem rozwojowym..raz więcej na tydzień raz mniej..bo przeciez zawsze moze być tak ze akurat w tym tygodniu "karmi " sie mózg..

Dopóki nic innego sie nie dzieje jest w porządku..nie martw się..😘

Pasztetniczku...to cudownie ze maluszek zmienił strategię i postanowił jednak odespać i pozwolić na atak "dobrych" bakterii...super..odpoczy waj teraz ile możesz 😚

W

G
ada32 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-21, 14:27   #248
Pasztetnik
Zadomowienie

Fuck, Czuje ze i mnie grypa dopadla, glowa mi pęka i robi się goraco a w nogi zimno i niedobrze mi... A mąż w jeszcze gorszym stanie niz wczoraj, jakas grypa-morderca, leki nie pomagaja i to zawsze na weekend takie rzeczy... jak sie maly nie zarazi to bedzie cud Najgorsze ze nie ma kto nam tu pomoc

Stary 2015-11-21, 14:50   #249
EMI2014
Rozeznanie

Mala możliwe, że wstawialam ale nie pamiętam:p
EMI2014 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-21, 16:16   #250
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
Mala..tak jak Elve napisala..kazdy dzidziuś przybiera swoim rytmem rozwojowym..raz więcej na tydzień raz mniej..bo przeciez zawsze moze być tak ze akurat w tym tygodniu "karmi " sie mózg..

Dopóki nic innego sie nie dzieje jest w porządku..nie martw się..😘
DZięki JAk wyżej pisałam będziemy kontrolować, ale póki mała ma sie dobrze i ma pucusie to już się nie martwię

Cytat:
Fuck, Czuje ze i mnie grypa dopadla, glowa mi pęka i robi się goraco a w nogi zimno i niedobrze mi... A mąż w jeszcze gorszym stanie niz wczoraj, jakas grypa-morderca, leki nie pomagaja i to zawsze na weekend takie rzeczy... jak sie maly nie zarazi to bedzie cud Najgorsze ze nie ma kto nam tu pomoc
O kurde. Weź sobie Rutinoscorbin nawet 3x3 dziennie. Nie zaszkodzi, bo ja nawet w ciąży tak brałam przy przeziębieniu. Gin tak kazał. A mąż niech jedzie na nocny dyżur do przychodni albo IP. TO już nie jest kwestia tylko Jego zdrowia więc migusiem niech śmiga.

Cytat:
Napisane przez EMI2014 Pokaż wiadomość
Mala możliwe, że wstawialam ale nie pamiętam:p
Szkoda, bo fajny artykuł był. Może ja znajdę

---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ----------

TO nie ten artykuł, ale też nawet fajnie w skrócie opisane:
http://www.mjakmama24.pl/niemowle/pi...1.html?&page=1

ooooo to fajne Niby filmiki z rozpoznaniem płaczów dziecka i opisy
musze obejrzeć i zobaczyć czy faktycznie się zgadza niby
https://dlaczegoplacze.wordpress.com...placz-dziecka/
Stary 2015-11-21, 16:38   #251
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Dzisiaj dlugo wyczekiwany spacer Inga katarek miala to nie chcialam jej dobic a pogoda srednia byla , dzis na spacerku dwie moje dziewuszki smacznie spaly

Edytowane przez AgatkaSz
Czas edycji: 2015-11-21 o 16:43
AgatkaSz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-11-21, 16:41   #252
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Moja Nel ma ciegle krostki na twarzy ile sie utrzymuja potowki bo juz zaczynam sie denerwowac i wymyslac ze moze to uczulenie jakies ? Jak myslicie? Ma to tylko na buzi na policaczkach mniej teraz jej wysypalo czolo.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1448124088087.jpg (44,9 KB, 36 załadowań)
Stary 2015-11-21, 17:11   #253
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgatkaSz Pokaż wiadomość
Moja Nel ma ciegle krostki na twarzy ile sie utrzymuja potowki bo juz zaczynam sie denerwowac i wymyslac ze moze to uczulenie jakies ? Jak myslicie? Ma to tylko na buzi na policaczkach mniej teraz jej wysypalo czolo.
O kurczę sporo tego. Niestety ja się nie znać. Gabrysi wyskakują, ale na razie takie pojedyncze na szczęście
Stary 2015-11-21, 17:26   #254
Pasztetnik
Zadomowienie

Cytat:
DZięki JAk wyżej pisałam będziemy kontrolować, ale póki mała ma sie dobrze i ma pucusie to już się nie martwię

O kurde. Weź sobie Rutinoscorbin nawet 3x3 dziennie. Nie zaszkodzi, bo ja nawet w ciąży tak brałam przy przeziębieniu. Gin tak kazał. A mąż niech jedzie na nocny dyżur do przychodni albo IP. TO już nie jest kwestia tylko Jego zdrowia więc migusiem niech śmiga.
d

---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ----------

Qrde, nie wiem gdzie tu maja nocny dyżur, musze poszukac... no musi sie leczyc zaczac czym innym jak najszybciej bo za dlugo to trwa, a ja oszaleje i tak mnie dol lapie bo nie dosc ze maly ma odpaly takie jak Wam pisalam, to jeszcze siedze z nim 24h na dobe w zacienionej sypialni bo w salonie panuje zaraza, i nikt mi nie pomoze go przypilnować zebym mogla sie umyc czy cos, jestem wycienczona i jeszcze mnie tez dopada chorobsko, jak ja mam sie nim zajmowac jak sama nie mam sily soba sie zajac i potrzebuje pomocy
Qrde, jak nie urok to sr*czka...

Stary 2015-11-21, 18:57   #255
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:

Mala bardzo fajny artykuł )

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-11-21, 20:51   #256
mala29lll
Zakorzenienie

Pasztetnik był mąż na nocnym dyżurze?? JAk się trzymasz?

MAggie a Ty jak sobie radzisz bez męża??
Stary 2015-11-21, 20:54   #257
toskaKrk
Wtajemniczenie

Dziewczyny załamałam się
Moja mała ma prawdziwe kolki. Dziś czwarty dzień koszmarny, pełen prężenia się, krzyku i trudności z przystawianiem
Ręce mi odpadają od noszenia jej.
toskaKrk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-21, 21:11   #258
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez toskaKrk Pokaż wiadomość
Dziewczyny załamałam się
Moja mała ma prawdziwe kolki. Dziś czwarty dzień koszmarny, pełen prężenia się, krzyku i trudności z przystawianiem
uuuuuuuuu współczucia
JAk Maksowi Pasztetnika pomoże LAkcid to może też spróbuj
Stary 2015-11-21, 21:31   #259
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:
Pasztetnik był mąż na nocnym dyżurze?? JAk się trzymasz?

MAggie a Ty jak sobie radzisz bez męża??
Póki co mam przyjaciółkę na tydzień wiec dużo mi pomaga i jest ok końcem przyszłego tyg zostanę sama na 2 tyg a później mąż wraca.
Narazie daję radę

Pawełek bardzo grzeczny ale przywiązał się już do smoczka i czasami wypluje to trzeba gonić żeby mu go ponownie dać wrr
Ale powtarzam sobie ze lepsze to niż pięść

A jak pięknie główkę wysoko podnosi do góry jak leży na brzuszku

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-11-21, 21:33   #260
kasia_aa
Zadomowienie

wpadłam sie tylko przywitać, Pasztetniczku jak dobzre że małemu pomogł ten Lakcid! musze o nim pamiętać jakby mojemu bąblowi zaczeło cos dolegać. Mam tylko nadzieje że Cie choroba nie rozłoży i że mąż sie jakos ogarnie z tego żeby Ci pomóc :/

Toska współczuje tych kolek :/
kasia_aa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-21, 22:04   #261
emylka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Mi później zawsze zaczynały wypadać, tak ze 2 mies. po porodzie, i dość długo leciały, kolejne 2 miesiące jakoś, ale dokładnie nie pamiętam - za to tyle, że grzywkę sobie po Lilo wyhodowałam regularną potem z tych ODRASTAJĄCYCH baby hair
mi też tak późno jak nie jeszcze później zaczeły włosy lecieć i trwało to bardzo długo, aż miałam zakola. na szczęście wszystko odrosło

Cytat:
o 24 godzinie karmienie, później przed 7 i teraz. Dalej śpi Kochane dziecko, ale co się namarudziła wczoraj to już moje.

A mnie macica pobolewa. Takie kurczenie jak na początku tylko mniej bolesne

No proszę jaka zmiana. Może Jej zostanie. To nie bierz do łóżka, bo znowu Jej się odwidzi

heheh nooooo trzeba uważać JA ciągle dostaję kopy w cycki. Gabi chyba sobie chce śmietanę zrobić z mleczka albo masło jakie heheh

JAk zwykle mam dylemat czy iść pod prysznic czy się obudzi kozunia, bo coś tam pojękuje. Chyba ciśnie w pieluszkę przez sen
a krwawisz dalej?
bo ja dalej, ale jak na @ to za słabe to krwawienie...

Cytat:
Napisane przez AgatkaSz Pokaż wiadomość
Borko takie ma! a nawet miał jeszcze więcej, zaczeło się od pojedyńczych krostek, a później z dnia na dzień miał coraz więcej i były i na głowie, karku, poniżej karku, dekoldzie. teraz już pomału schodzą, ale jeszcze ma tego sporo. ja przemywałam częsciej buźke solą fizj. , krochmalem myłam i smarowałam alantanem. ale przede wszystkim przemywanie.

Cytat:
Dziewczyny załamałam się
biedna

Borysek 09.10.2015

zapraszam do klików w banerek
emylka86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-21, 23:16   #262
Oliath
Zakorzenienie

Elo
Mąż ZNÓW na firmowej imprezie, więc spędzam noc sama dzieci śpią
Bad day dzisiaj miałam w kuchni i na koniec szeregu katastrof spaliłam na węgiel piernik normalnie czad, włączyłam niechcący drugi raz piekarnik i poszłam na górę z małymi piernikiem można ludzi zabić, kamień normalnie, może się przyda jak ślubny wróci znowu o 10 rano, będzie czym przyj.ebać z półobrotu

TOŚKA biedne Wy
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-21, 23:32   #263
emylka86
Zakorzenienie

ale bym sobie wyszła na taką imprezkę , albo się chociaż piwka napiła ze znajomymi... no nic w przyszłym roku będzie mi to dane przynajmniej ta druga opcja, bo pracy po macierzyńskim to ja już nie mam. swoja drogą zus mi jeszcze kasy za listopad nie wypłacił

Borysek 09.10.2015

zapraszam do klików w banerek
emylka86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-22, 01:20   #264
krolewna1986
Wtajemniczenie

Tośka bidulko Ty

Też muszę pamietać o tym lakcidzie w razie co tfu tfu

Oliathhhh uwielbiam Cię czytać haha

Emilka też nie mam kasy z zusu jeszcze za ostatnie zwolnienie..jaja sobie robią

My cycamy, Julek przespał 3godz, wow. Ciekawe czy da się odłożyć do łóżeczka ...

Juliś 

Aniołek[*]30tc
krolewna1986 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-22, 05:31   #265
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:
Elo
Bad day dzisiaj miałam w kuchni i na koniec szeregu katastrof spaliłam na węgiel piernik normalnie czad, włączyłam niechcący drugi raz piekarnik i poszłam na górę z małymi piernikiem można ludzi zabić, kamień normalnie, może się przyda jak ślubny wróci znowu o 10 rano, będzie czym przyj.ebać z półobrotu

TOŚKA biedne Wy
nieźle.
Dobry pomysł z zamachem na męża

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
Stary 2015-11-22, 07:28   #266
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez emylka86 Pokaż wiadomość
mi też tak późno jak nie jeszcze później zaczeły włosy lecieć i trwało to bardzo długo, aż miałam zakola. na szczęście wszystko odrosło

a krwawisz dalej?

Borko takie ma! a nawet miał jeszcze więcej, zaczeło się od pojedyńczych krostek, a później z dnia na dzień miał coraz więcej i były i na głowie, karku, poniżej karku, dekoldzie. teraz już pomału schodzą, ale jeszcze ma tego sporo. ja przemywałam częsciej buźke solą fizj. , krochmalem myłam i smarowałam alantanem. ale przede wszystkim przemywanie.

biedna
No moja tez ma tego sporo i wyglada okropnie, ale to potowki czy nadal te zmiany hormonalne jakis? Przemywalam woda przegotowana ale balam sie smarowac ze cos pogorsze

---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ----------

Moje dziewczyny sie chyba zmowily jak jedna ladnie zasypia to druga marudzi jak druga ladnie spi cala noc to tam tam znowu placze i wez tu sie wyjspij
Tż wraca jutro do pracy dopiero teraz bede wykonczona po calym dniu :/
Stary 2015-11-22, 07:50   #267
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Tosieńka trzymajcie się Biedne jesteście, ciągle coś...

Oliath,
jak mąż po imprezie?

AgatkaSz,
faktycznie konkretna ta wysypka, moja młoda ma delikatniejszą, już schodzi i dalej nie wiem co jest przyczyną, czy hormony, czy upał, czy woda...

Edytowane przez elvegirl
Czas edycji: 2015-11-22 o 07:52
elvegirl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-22, 08:18   #268
toskaKrk
Wtajemniczenie

Mala gdybym byla w domu to dałabym lakcid choćby dziś ale w szpitalu mam ograniczone możliwości
W nocy spalam 2,5h tylko
toskaKrk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-22, 09:08   #269
mala29lll
Zakorzenienie

A mój wczoraj wieczorem podrinkował sobie i kazałam Mu spac w salonie, żeby nam nie chuchał smrodkiem. Mała marudziła to pierwszy raz Ją wzięłam do mnie do łóżka i momentalnie zasnęła. Otwierała tylko oczka, patrzyła, że mamusia się tula i zamykała. W nocy się przebudziłam, patrzę a Ona się gapi na mnie heheh jak zobaczyła, że Ja otworzyłam oczy to się uśmiechnęła i zamknęła oczka No słodziak taki, że tylko schrupać Teraz tata wyparzył gębę i z Nim lula w łóżku, a ja robię sobie SPA. Wydepilowałam busz na nogach i zaraz idę się domyć porządnie, bo te poranne prysznice to szybciorem jak małż w pracy, a wieczorem nie mam siły po opiece nad mała i generalnych porządkach w chacie. NA szczęście powoli dochodze do ładu z tymi wszytskimi szafkami, szafami. Leżąca ciąża równa się zapier... po Przynajmniej na święta będzie luz, bo wsio porobione będzie, a mi kg lecą hihih choć zrzuciłam już całość z ciąży czyli ok 20 kg a te 10 sprzed ciaży coś się nie chcą ruszyć

Cytat:
Napisane przez emylka86 Pokaż wiadomość
a krwawisz dalej?

(
Krwawieniem bym tego nie nazwała. Raczej plamienie teraz ale macicę czuję jak karmię. Kurczy się i dobrze. Bebech był konkretny to i czasu trzeba na skurczenie

Czyli krochmalem smarujesz buźkę?? A robisz tak jak ja gotując czy rozrabiasz w zimnej wodzie makę ziemniaczaną???
Maggie, Agatka to może też smarujcie buzię W sumie co tam ma zaszkodzić? Zwykła mąka i działa przeciwzapalnie więc w sumie racja Emylko
JA takie pojedyncze jak wyskoczą to smaruje mleczkiem.
Znowu GABI MA TAKĄ JAKBY PRZESUSZONĄ SKÓRKĘ NA CZOLE i takie szorstkie. Smarowałam Jej olejem kokosowym, ale też przetrę krochmalem dla nawilżenia i mleczkiem moim

Cytat:
Elo
na coś by się przydał ten suchar piernik I o której wrócił??

Cytat:
Mala gdybym byla w domu to dałabym lakcid choćby dziś ale w szpitalu mam ograniczone możliwości
W nocy spalam 2,5h tylko
No tak, ale jakby Jej nie przeszło po szpitalu. Kurde no Wy to macie pecha biedule Kładź dużo na brzuszku jak da rady i masuj plecki odwrotnie do ruchu wskazówek zegara. Pewnie to wiesz, ale tak napisałam na wszelki wypadek. Gabi często po takim dłuższym leżeniu walnie kupkę i popuszcza bączki i lepiej. Jednak widzę różnicę ogromną po kuracji LAkcidem. Juz nie mogłąm patrzeć jak się męczy z kupką albo dojrzał bardziej przewód pokarmowy hmmm...
Pasztetnik a jak Maksiu?? Dalej widzisz poprawę czy dalej lipa?? A jak u Was ze zdrówkiem??
Stary 2015-11-22, 10:28   #270
niud
Wtajemniczenie

Cytat:
W nocy spalam 2,5h tylko
W szpitalu nie mogą w w żaden sposób pomóc? Mam nadzieję że uda Wam się przespać chociaż trochę w ciągu dnia. Trzymam mocno kciuki za poprawę.
Cytat:
A mój wczoraj wieczorem podrinkował sobie i kazałam Mu spac w salonie, żeby nam nie chuchał smrodkiem. Mała marudziła to pierwszy raz Ją wzięłam do mnie do łóżka i momentalnie zasnęła. Otwierała tylko oczka, patrzyła, że mamusia się tula i zamykała. W nocy się przebudziłam, patrzę a Ona się gapi na mnie heheh jak zobaczyła, że Ja otworzyłam oczy to się uśmiechnęła i zamknęła oczka No słodziak taki, że tylko schrupać Teraz tata wyparzył gębę i z Nim lula w łóżku, a ja robię sobie SPA. Wydepilowałam busz na nogach i zaraz idę się domyć porządnie, bo te poranne prysznice to szybciorem jak małż w pracy, a wieczorem nie mam siły po opiece nad mała i generalnych porządkach w chacie. NA szczęście powoli dochodze do ładu z tymi wszytskimi szafkami, szafami. Leżąca ciąża równa się zapier... po Przynajmniej na święta będzie luz, bo wsio porobione będzie, a mi kg lecą hihih choć zrzuciłam już całość z ciąży czyli ok 20 kg a te 10 sprzed ciaży coś się nie chcą ruszyćala:

Krwawieniem bym tego nie nazwała. Raczej plamienie teraz ale macicę czuję jak karmię. Kurczy się i dobrze. Bebech był konkretny to i czasu trzeba na skurczenie

Czyli krochmalem smarujesz buźkę?? A robisz tak jak ja gotując czy rozrabiasz w zimnej wodzie makę ziemniaczaną???
Maggie, Agatka to może też smarujcie buzię W sumie co tam ma zaszkodzić? Zwykła mąka i działa przeciwzapalnie więc w sumie racja Emylko
JA takie pojedyncze jak wyskoczą to smaruje mleczkiem.
Znowu GABI MA TAKĄ JAKBY PRZESUSZONĄ SKÓRKĘ NA CZOLE i takie szorstkie. Smarowałam Jej olejem kokosowym, ale też przetrę krochmalem dla nawilżenia i mleczkiem moim

na coś by się przydał ten suchar piernik I o której wrócił??

No tak, ale jakby Jej nie przeszło po szpitalu. Kurde no Wy to macie pecha biedule Kładź dużo na brzuszku jak da rady i masuj plecki odwrotnie do ruchu wskazówek zegara. Pewnie to wiesz, ale tak napisałam na wszelki wypadek. Gabi często po takim dłuższym leżeniu walnie kupkę i popuszcza bączki i lepiej. Jednak widzę różnicę ogromną po kuracji LAkcidem. Juz nie mogłąm patrzeć jak się męczy z kupką albo dojrzał bardziej przewód pokarmowy hmmm...
Pasztetnik a jak Maksiu?? Dalej widzisz poprawę czy dalej lipa?? A jak u Was ze zdrówkiem??
Mój też ma takie szorskiego czoło. W ogóle to chyba nam się taka delikatna ciemieniucha ma brwiach robi i nie wiem czy to mie jest połączone. Przemywam co zmianę pieluchu wodą i jakby schodzi.
niud jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości