![]() |
#241 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Sejm się pali czyli dyktatura jednej partii rządzącej
[1=b82ed09e83d6cc96f3cec4b 39c6008ed9e8c5acd_5dd3308 25eb9e;53675712]Irytuje mnie już ta cipodrama z powodu wygranej PiS-u. Ja nie popieram ani jednej, ani drugiej partii, ale jeśli mam być szczera, to popieram w 100% politykę PiS wobec przyjmowania uchodźców. PO nic dobrego nie zrobiło, ja tam nie żałuję, że przegrali. Już nie mogę patrzeć na te zakłamane gęby. Jak będzie z PiS-em, zobaczymy za 4 lata. Kiedyś kłóciłam się z moim facetem o Biedronia, ja go tak popierałam, a on do mnie powiedział "po owocach go poznamy", no i kurde miał rację. Okazuje się, że główna praca prezydenta Słupska to selfie, cięcie budżetu na durnych rzeczach typu dystrybutory z wodą i wszechobecny lans. Także w przypadku obecnego rządu wstrzymuję się od głosu, póki co.[/QUOTE]Nic dodać, nic ująć
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:27 ---------- Poprzedni post napisano o 23:20 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:33 ---------- Poprzedni post napisano o 23:27 ---------- Cytat:
![]() Tak samo super-hiper konstytucyjne było zawieszenie progu ostrożnościowego, ale wtedy jakoś nikt nie panikował, że państwo jest zadłużone tak, że aż politycy zawieszają progi oszczędnościowe... Ponad 50% PKB długu ale co tam, rodacy - nie ma się czym przejmować! ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#242 | |
BAN stały
|
Cytat:
Chociaż nie wierzę w to, że utratę zasiłku ktoś nazwał kradzieżą. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#243 | ||
Zakorzenienie
|
Huahuahua, dobre, serio
---------- Dopisano o 23:40 ---------- Poprzedni post napisano o 23:35 ---------- Cytat:
Spoko. Co tam WSI. Co tam wielokrotne kompromitowanie Polski na arenie międzynarodowej jak wchodzenie na stołek marszałka w japońskim parlamencie, siadanie zanim usiadła kanclerz Merkel czy głupie sugestie do Baracka Obamy. Co ja czytam ![]() ---------- Dopisano o 00:36 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:40 ---------- Cytat:
I dodała: - Jeśli rodzina tkwi w systemie pomocy społecznej 10 czy 15 lat, to jest to porażka pomocy społecznej. Lepsze 500 zł na dziecko niż bon na węgiel." Read more: http://wyborcza.biz/biznes/1,100896,...#ixzz3uFN1fN4J |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#244 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
I żeby nie było, nie popieram wszelkich dodatków socjalnych, ponieważ one nie zachęcają do tego, by osoby, które je otrzymują próbowały jakoś się ogarnąć. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#245 |
Konto usunięte
|
W tę sobotę odbędą się znowu protesty - możecie dołączyć, jeżeli sprzeciwiacie się działaniom PiSu. Organizowane są przez KOD - komitet obrony demokracji.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#246 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#247 |
BAN stały
|
Ale o co protestować? Ludzie sami wybrali taką władzę i są zadowoleni, to był wolny, demokratyczny wybór mam protestować, szarpać się w imię czego? Najlepiej by mniejszość wyjechała póki można i żyła tam gdzie jej odpowiada. Wałęsa mówi, że chyba znowu musi stanąć na czele bólu, coś czuję, że tym razem obrzucą go kamieniami.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#248 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#249 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Swoją drogą parę stron temu na tym czy innym politycznym wątku byłaś bardzo przeciwna działaniom obecnej władzy. Twój wpis to jakaś ironia czy zmieniłaś zdanie? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#250 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#251 | |
BAN stały
|
Cytat:
A tak serio Kaczyński nazwał gorszym sortem Polaków tych, którzy lecą na skargę do instytucji międzynarodowych. Niby to niewiele zmienia, ale denerwuje mnie jak używa się dwóch słów z całej wypowiedzi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#252 |
Konto usunięte
|
Lol, to tym gorzej, że tak ich nazwał. Jeśli polskie sądownictwo czy urzędnicy itp. kogoś wy...ło to jest gorszym sortem, że pójdzie do europejskiego trybunału praw człowieka (czy tego drugiego, bo wiem, że jest jeden w Hadze, drugi w Strasburgu)? Wiem, że Kaczyńskiemu pewnie chodziło o ludzi, którzy skarżą się na arenie międzynarodowej na zamach na trybunał, ale co to zmienia. Czytałem dzisiaj, że kilka tysięcy osób chce złożyć pozew za nazwanie ich gorszym sortem. W gruncie rzeczy to z 3/4 Polaków mogłoby się tam dopisać.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#253 |
Wizażowy Kot Igor
|
Ja jestem tym gorszym sortem Polaków. I to nawet nie całym Polakiem tylko pół-Polakiem
![]() Ale teraz poważnie: nie zamierzam wychodzić na ulicę. Wybory były demokratyczne a PiS nie robi nic, czego by nie zapowiadał w przemówieniach przedwyborczych. A że ludzie nie słuchali i jedyne, co zrozumieli to "pincet na dziecko" to już peszek. Naród ma taką władzę, na jaką zasługuje (w krajach demokratycznych). Chcieli pajdokracji, mają pajdokrację ( i nie mam tu na mysli wieku rządzacych bo nie zawsze dojrzewa się z wiekiem). Chcieli marionetki prezesa w pałacu prezydenckim- mają. I o co chodzi?
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! Edytowane przez Mijanou Czas edycji: 2015-12-17 o 06:13 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#254 |
BAN stały
|
Dobrze że nie ma już Platformesów
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#255 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
I nie, nie jestem zwolenniczką PO. Uważam, że przez 8 lat nic dla mnie nie zrobili. Chociaż uważam, że wiek emerytalny był podniesiony słusznie i 6latki w szkołach, to też dobra decyzja -rozumiem przesłanki tych decyzji. A najbardziej ucieszyło mnie invitro. Za jakieś 2 lata razem z TŻ zaczniemy starać się o dziecko i bardzo pocieszająca była myśl, że jeśli coś będzie nie tak (odpukać), to państwo nam pomoże w spełnieniu tego marzenia. A teraz PiS wszystko wycofuje i naprawdę ciężko to widzę.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#256 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#257 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#258 |
TheBill
|
Nigdy tego nie mogę zrozumieć dlaczego do przelicznika kto za a kto przeciw wrzuca się ludzi,którzy nie poszli do wyborów.Oni nie poszli,a to oznacza,że trzeba ich uznać za obojętnych.
![]() |
#259 |
Raczkowanie
|
Nie są obojętni, bo obowiązuje ich to samo prawo. No chyba, że nie muszą go przestrzegać, bo cytując za PiSem "to tylko opinia". Mam nadzieję, że następnym razem więcej osób ruszy tyłki do urn.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#260 |
Konto usunięte
|
Plan sobotnich demonstracji.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#261 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Myślę, że wiele rodzin, które zarabiają akurat tyle, by utrzymać siebie i jedno dziecko, chętnie z tego skorzysta i dzięki temu programowi zdecyduje się na więcej dzieci, niż normalnie byliby w stanie utrzymać. To 500 zł to jak podwyżka w pracy - idealne dla rodziców, którzy marzą o dużej ilości dzieci, ale boją się, że nie będzie ich na to stać, dlatego odwlekają decyzję. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#262 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#263 | |
Zakorzenienie
|
Ja jestem. Byłam święcie przekonana, że obietnice PiS to populistyczne obiecanki-cacanki, więc na nich nie głosowałam, a jestem w pozytywnym szoku, że tak poważnie potraktowali swoje obietnice. Jak wdrożą wszystkie, w przyszłej wyborach rozważę poważnie głosowanie na nich.
---------- Dopisano o 23:55 ---------- Poprzedni post napisano o 23:43 ---------- Cytat:
Co do zaś reszty ludzi to przypominam, że mediana zarobków w Polsce to 2 200 zł brutto, a przeciętna Polska rodzina jest 4-osobowa, co daje... ok. 500 zł na osobę właśnie ![]() W tym kontekście zdecydowanie się na dziecko dzięki dotacji nie wydaje mi się absolutnie niczym absurdalnym. Wielu rodzinom mimo zdecydowania się na dodatkowe potomstwo i tak podniesie się standard życia dzięki tym dotacjom właśnie. Edytowane przez Pantegram Czas edycji: 2015-12-17 o 22:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#264 |
BAN stały
|
Nie no co by nie mówić pięć stów to ogromne wsparcie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#265 | |
BAN stały
|
Cytat:
Ta skasują dodatki do czynszu, obiady fundowane przez MOPS w szkole ale ekstra -500 zł. Czynsz dla 4 osobowej rodziny to średnio 500-900 zł, obiad w szkole dla 1 dziecka to średnio ok. 300 zł miesięcznie. Gdzie tu widzicie zyski? 500 zł na wychowanie, ubranie i wyprawienie do szkoły to jest absolutnie nic. Każdy kto miał małe dziecko w domu wie, że 500zł na ubranka, pieluchy, mleko, zupki -srupki to często nawet nie połowa kosztów. Zyskują na tym "kombinatorzy w dochodach " i ludzie, których stać na kolejne dziecko bez tej kasy a biedota straci. Wyjdzie na to ,że dzieciak nie zje ciepłego posiłku bo matka 500zł doda do komornego albo przechla bo i takich rodzin jest pełno. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#266 |
TheBill
|
500 zł bez kontroli tego to katastrofa,kontrola tego to urzędasy (nowy elektorat) także też katastrofa.Powinni tę kasę władować w darmowe obiady w szkołach,wyprawki szkolne i ubrania.W sensie rzeczy do łapy nie kasa.
Prawdziwym realnym krokiem w kierunku tego,żeby Polak miał więcej siana w portfelu jest podwyższenie kwoty wolnej od podatku,którą PiS w tym osobiście prezydent Duda obiecał podwyższyć z żenującego 3tys. zł z kawałkiem do 8 tys.zł.
![]() |
#267 |
BAN stały
|
Osobiście uważam, że każde dziecko powinno mieć pieniądze z MOPS w talonach na jedzenie, na ubrania, podręczniki, przybory szkolne, obuwie i ewentualnie leki jeżeli są potrzebne co miesiąc i jeżeli dochód rodziny nie przekracza 2500zł netto. Bo każde dziecko zasługuje na zaspokojenie potrzeb a mamusia z tatusiem są DOROŚLI i niech sobie radzą SAMI.
Rodziny gdzie Basia ma 3 amanta i robi z nim 6 dziecko ale nie stać jej na wychowanie choć 1 powinny mieć dzieci zabierane - nie mówię o przypadkach gdy spotyka rodzinę nieszczęście bo i tak bywa tylko o umyślnym zachowaniu. Opiekunowie w domach dziecka powinni być ściśle kontrolowani, powinien być monitoring do, którego wgląd ma policja lub przydzieleni placówce kuratorzy - bo to co tam się wyprawia to tragedia. To jest podjęcie kroków, które coś istotnie zmienią a nie robienie w balona za 500 zł. ---------- Dopisano o 01:24 ---------- Poprzedni post napisano o 01:17 ---------- Dofinansowania dla NFZ na badania profilaktyczne - oszczędność i tak bo taniej i korzystniej dla ludzi jest wyleczenie każdego problemu zdrowotnego w 1 stadium i to powinien zlecać internista a większość badań być robione od ręki w przychodni - czas oczekiwania do specjalistów nieziemsko by się skrócił. Serio rozmawiałam z wieloma ciekawymi osobami na podobne tematy i pomysłów jest wiele ale po co? Lepiej robić demonstracje siły. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#268 |
Wizażowy Kot Igor
|
Ale po co to wklejasz, Zaleszczotku? Teraz to już musztarda po obiedzie. Too late. Jest ciekawie a będzie jeszcze ciekawiej.
Jarosław zapowiada, że do końca miesiąca ustawa o zmianie TK będzie "przeforsowana". I zapewne tak się stanie. Ja bym sobie życzyła, żeby ten naród dostał w końcu raz w doopę tak porządnie, żeby ekspresowo dorósł do demokracji i żeby ludzie zaczęli w końcu myśleć, kogo wybierają i komu powierzają rządy w kraju, w tym swój los. Nie na zasadzie "kto obieca dać mi więcej".
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#269 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#270 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale mogę przytoczyć inną historię. Pracownik mojego szwagra ma 4 dzieci. Z matką dzieci oczywiście ślubu nie ma, bo dostają dodatki dla samotnej matki. Jak usłyszał o 500+, to powiedział "No i super, będą mi wpadały 2tys co miesiąc za nic, więc będę mógł walnąć tę robotę i leżeć przed tv". Więc raczej obawiam się takich sytuacji.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:18.