|
|
#241 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Jablonex (i inne koraliki) - Łódź, Wrocław, Warszawa...
Tońka, napisz jak udały Ci się zakupy. Ja wybieram się na Orlą w piątek. Który sklep polecacie ze względu na cenę drutu srebrnego?
Pozdrowienia dla Warszawianek!
|
|
#242 |
|
Raczkowanie
|
Drut srebrny to w Armie chyba najlepiej, w hopei dość drogo jak chodzi o srebrny
Ja też lecę w piatek po bigle na Orlą
Moje Twory: Seria G&M i wcześniejsze zapraszam do oglądania ![]() Nowości NIE BĘDZIE!![]() ![]() ![]() z cyklu MŻ: Najlepsza żona to taka, ktora ma cztery ręce i nie ma języka ![]() ![]() by kobitka z bazaru MŻ=mądrości życiowe |
|
|
|
|
#243 |
|
Zakorzenienie
|
W takim razie relacja z Jaspera:
![]() Masa perłowa płaska w formie łezek, małych i dużych kwadratów. Z kolorów zapamiętałam żółty, brązowy, niebieski i różowy, cena 10 do 14 zł za sznurek (małych kwadratów mieści się tam ok. 50) Kamienie różniste - sieczka, kulki, walce, poduszeczki (tygrysie oko, fluoryt, jaspis, obsydian, kwarc różowy, turkus, czerwony koral, możliwe, że jeszcze coś przeoczyłam ). Z opisu wydaje się dużo, ale np. obsydian śnieżny widziałam tylko w formie walców. W kącie było też coś ładnego, perłowomasopodobnego, ale z koleżanką dałyśmy sobie spokój i zostawiłyśmy to sobie na kiedy indziej. Ponadto mnóstwo nieprzewierconych kamieni, o ile ktoś jest w stanie wyrobić dziurkę, to polecam kupić, bo niektóre są naprawdę piękne.
|
|
|
|
|
#244 |
|
Przyczajenie
|
Witam mam ogromna prosbe do wszystkich osob zorientowanych w koralikach.
Prosił bym o zapoznanie sie z moim postem ktory jest tutaj, http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=120045 Jesli ktokolwiek widzil lub ktokolwiek wie niech odpowie w tamtym tamacie lub do mnie na PM! Prosze bardzo czekam na Wasza pomoc! Pozdrawiam, keluJ |
|
|
|
|
#245 |
|
Raczkowanie
|
Tońka, dzięki za relacje ze sklepu.
Irrrka, w takim razie idę do Army. A drut posrebrzany tam sprzedają? Może się spotkamy .keluj, zerknęłam do Twego wątku ale niestety nie mogę Ci pomóc.
|
|
#246 |
|
Zakorzenienie
|
Posrebrzany jest.
|
|
|
|
|
#247 |
|
Raczkowanie
|
ja chcialam tu sie poskarzyc, jako ze zawsze wychwalałam pod niebiosa Arme, ale niestety musze teraz ostro skrytykowac! zdecydowanie w tej chwili wybiore Hopee albo Pana na Elektoralnej, no coz, ja rozumiem, ze podwyzka cen srebra, ale jakos nigdzie nie tak jak w armie, zreszta z jakims opoznieniem, bo jeszcze ostatnio było normalnie, do tej pory placilam 3-3,20 za gram we wtorek zaplacilam ponad 4,60 za gram!!! to jest jednak przesada, niektore rzeczy jeszcze wiecej i troszke jestem w szoku, bo nawet qnszt, ktory krytykowalam za ceny wychodzi po prostu taniej :/
Dodatkowo przelicajac w domu zauwazylam, ze jednak licząc nawet po 5 zl za gram naciagneli mnie na jakies 15 zlotych wiecej, no coz stracili klientke, bo jestem bardzo rozczarowana i zniesmaczona... Poza tym jesli para rurek dystanowych kosztuje u nich 5 zl, a w necie te same nie wiecej niz 2 zl, na Elektoralnej 2,3 no to cos jest naprawde nie tak... Dlatego przestrzegam osoby idace w strone Army aby najpierw sie dowiedzialy ile, bo przyzwyczajenie do tanich cen tam moze troszke zszokowac... a szkoda. |
|
|
|
|
#248 |
|
Zadomowienie
|
To jak bedzie z Krakowem? bo widzialam ze tylko ktos wymienil ulice Rakowicka. sa jeszcze inne miejsca z koralikami? bo bede sie wybierac tam w przyszlym tygodniu to bym mogla zajsc
|
|
|
|
|
#249 |
|
Raczkowanie
|
a czy ktoś zna jakiś sklep/hurtownię z półfabrykantami do wyrobu biżuterii- w LUBLINIE???????????
|
|
|
#250 |
|
Zakorzenienie
|
a ja sie podpinam tylko czy ktos zna HURTOWNIE z półfabrykatami w Łodzi
?
|
|
|
|
|
#251 |
|
Zakorzenienie
|
Ja byłam wczoraj w Armie i wszystko było po staremu. Nawet bigle wyszły mi taniej, niż się spodziewałam.
Może wrócili do starych cen?
|
|
|
|
|
#252 |
|
Przyczajenie
|
Jak wszyscy to wszyscy
Gdzie można znaleźć sklep w Rzeszowie, najlepiej w okolicy Baranówki?? (ja w okolicy narazie to tylko pasmanterie jedną znalazłam, gdzie tylko jest jede rodzaj zapięcia i tyle :/
|
|
#253 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://allegro.pl/my_page.php?uid=2564738 Nigdy u niego nie kupowałam, więc nie mogę powiedzieć nic na temat towaru ale odbiór osobisty jest możliwy Poza tym ta ich siedziba (ul. Gałczyńskiego 18/26) chyba jest też sklepem z koralikami.
|
|
|
|
#254 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#255 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#256 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o koraliki to polecam pasmanterie Kłębuszek na Karmelickiej, między Bagatelą, a Alejami oraz pasmanterie, do której się wchodzi przez sklep z bielizną na rogu Długiej i Szlak - w krakowskich wątkach znajdziesz dokładniejsze wytłumaczenie jak tam dojśc ![]() Cytat:
Edytowane przez joanna_k Czas edycji: 2008-07-17 o 21:49 Powód: połączenie sąsiednich postów |
||
|
|
|
|
#257 |
|
Zakorzenienie
|
Podciągam, żeby wątek nie zaginął
. Ja się jutro prawdopodobnie wybieram do Warszawy, więc odwiedzę Orlą i może Jabłonex na Marconich Dziękuję za wszystkie adresy .
|
|
|
|
|
#258 |
|
Zakorzenienie
|
Hula - ponoć na Marconich tylko hurt.
Ale z chęcią dowiem się aktualnych informacji. W razie czego może odwiedzić też GoldPol na Al. Krakowskiej, niedaleko Okęcia.
|
|
|
|
|
#259 |
|
Przyczajenie
|
hej dziewczyny, a wiecie może gdzie w Czechach można kupić koraliki, bo z tego co słyszałam to tam kupuje się na wagę, a w najbliższym czasie mam zamiar się tam wybrać, więc proszę o podpowiedzi
|
|
|
|
|
#260 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. No i może skocze jeszcze do GoldPolu A no i na Marconich to jednak nie zajrzę, skoro tylko hurt. Pozatym - mam tam trochę daleko, więc nawet nie byłoby sensu na darmo. .
|
|
|
|
|
|
#261 |
|
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny
Nie wiecie gdzie w Kielcach mogłabym kupić cokolwiek do wyrobu biżuterii?
|
|
|
|
|
#262 |
|
Raczkowanie
|
C.d. Łódź - ja znalazłam kolejne źródło róznych koralików - mianowicie hurtownię POLIMEX - (Włókniarzy/Św. Teresy) istne szaleństwo
mają też sprzedaż detaliczną - można tam oprócz guzików, suwaków, wszelkich taśm, cekinów kupić też koraliki, choć tylko drobne (ok.2-3mm) a także w kształcie rurek, wybór ogromny (torebeczka kosztuje 60gr) i zauważyłam że cały czas przybywa nowy asrtyment więc być może tylko patrzeć jak się pojawią i większe, niestety nie uraczymy tam półfabrykantów bo to hurtownia ogólnie krawiecka
|
|
#263 |
|
Raczkowanie
|
Na marconich byłam, nie ma co... w bloku firma,a raczej filia jablonexu
sama sie zawiodłam, Tońka, a co to za GoldPol i co tam jest? nie znam
Moje Twory: Seria G&M i wcześniejsze zapraszam do oglądania ![]() Nowości NIE BĘDZIE!![]() ![]() ![]() z cyklu MŻ: Najlepsza żona to taka, ktora ma cztery ręce i nie ma języka ![]() ![]() by kobitka z bazaru MŻ=mądrości życiowe |
|
|
|
|
#264 |
|
Zakorzenienie
|
Hurtownia pasmanteryjna. Nie byłam, ale na zdjęciach widziałam ogromny budynek. Przy Al. Krakowskiej niedaleko Okęcia. Czarny kot pokazywała tu na forum porównanie torebki małych koralików z Qnsztu i z GoldPolu. Różnica była zasadnicza.
Ale więcej powiedzieć nie jestem w stanie, bo jeszcze mnie tam nie wywiało.
|
|
|
|
|
#265 |
|
Raczkowanie
|
Rodzine mam w tycz stronach
tam tez za raszynem mamy dzialke... moze kiedys sterroryzuje tatusia,zeby zboczyl z drogi na dizalke i mnie tam zawiozł... znam ten budynek z widzenia...
|
|
|
|
#266 |
|
Przyczajenie
|
Ja osobiście goldpolu nie polecam. Raz byłam - jedynie drobizna była, mały wybór.
|
|
|
|
|
#267 |
|
Rozeznanie
|
no ja byłam ostatnio - ale własnie po drobne ... no i .. hmm.. pytam się "czy są szklane koraliki?" "nie"
pytam drugi raz "są, tam" ... oczywiście stwierdzenie, ze 'tam' niewiele pomogło pytam po raz trzeci i uzyskuję pomoc - pokazano mi 3 sznurki jakiś paskudztw - szklanych niewątpliwie, ale wielkich. pytam o drobne - tylko plastik bla bla ok, wezme plastik. no i grzebię w tych koralikach - ale jakoś takie ciezkie są.. wziełam 3 paczki wielkie i dwie małe - wrócę z mamą po dokładkę [ale już weźmiemy na firmę - marżę narzucają potworną!] w domu potraktowałam korale zapalniczką, bo nei chciało mi się wierzyć, że są z tworzywa no i co się okazało ? SZKLANE. brak mi słów... |
|
|
|
|
#268 |
|
Raczkowanie
|
w Goldpolu kiedyś był większy wybór i często tam kupowałam koraliki...ostatnio marnie.
Jedyne to co mają tanie i super wybór to tasiemki atłasowe. Jak ktoś jest w okolicy to warto się tam wybrać bo sama hutrownia jest ogromna i można się czymś 'zainspirować'
|
|
|
|
|
#269 |
|
Raczkowanie
|
ee to bleee
wole pasgale to najlepsza hurtownia w wawce jaka znam
|
|
|
|
#270 |
|
Rozeznanie
|
a gdzie jest ? bo chyba przegapiłam o tym info ... :/ ja szukam cały czas drobnych w przyzwoitych cenach plus drucików jakis kolorowych i tasiemek z szyfonu also w normalnych cenach... a i rzemienie.. na allegro mi się nie uśmiecha płacić około 4 zł za 50 cm :/
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Biżuteria
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:26.

Ja też lecę w piatek po bigle
na Orlą
Nowości NIE BĘDZIE!

Może wrócili do starych cen?

.

nie znam