|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#241 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Niech z welonem suknie niosą - jednak nie pójdziemy boso! PM2016 cz. 45
|
|
|
|
#242 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Daj przepis na takie naleśniki Ja raz próbowałam zrobić jakieś wegańskie ale wyszło tyle, że zwyzywałam patelnie i wylałam ciasto do zlewu![]() Muszę zrobić zakupy w różnych miejscach i nie wiem jak to zgrać. Chciałabym już wszystko skompletować do tych pierdół ślubnych, które sama robię. W ogóle znalazłam takie serwetniki i chciałabym je mieć u siebie. http://www.slubnezakupy.pl/sklep,127...ione_60szt.htm Nie podobają mi się serwetki postawione a moja sala zawsze je stawia. Ale chyba to oznaczałoby zbyt duże zafiksowanie ![]() W biedrze chyba są karimaty, albo będą - muszę zaraz ofertę przejrzeć ![]() edit. Będą, od 15.02 Muszę kupić![]() ---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ---------- PaLLitQa - współczuje My zaczęliśmy ostatnio trochę załatwiać więc się uspokoiłam. Mamy sporo dograne, omówione itd. Pochwalę się, że wczoraj M. zrobił wszystkie przody winietek a więc są już prawie gotowe. Zostało tylko przewiązanie sznurka Teraz mogą leżeć i czekać
Edytowane przez Sophie24 Czas edycji: 2016-02-12 o 09:24 |
|
|
|
|
#243 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Na pewno ćwiczenie jest na plus ale chodzi mi o ćwiczenie samej w domu i w tym problem bo właśnie słyszałam ze ćwicząc w domu bez znajomosci można dobie krzywdy narobić nie ze w ogóle. Ceny zajęć niestety sa mega wysokie i nie chce na to wydawać zreszta w większości trzeba umowę podpisać na rok minimum co jest bez sensu dla mnie Cytat:
Ja tez chce storczyk
|
||
|
|
|
#244 | ||||||
|
Japońska rzepa
|
Dzień dobry dziewczyny
Nie wchodziłam wczoraj,bo uwalił mnie na tym ostatnim egzaminie i trochę doła złapałam,bo naprawdę umiałam i napisałam ok,wiec poszłam z siostrą do galerii na zakupy Niestety wpadły tylko 2 pomadki,ale kupiłam też koszulkę czystą i będę robić takie coś : http://pl.dawanda.com/product/939715...ski-longsleeveDzisiaj za to obudziła mnie ciąża albo choroba,bo nie zdążyłam wstać a ledwo doleciałam z głową do kibelka. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
O,też chcę się wybrać. ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
My nie mamy tak: ustalonego menu tortu i ciast podziękowań dla rodziców alkoholu wydrukowanych i rozdanych zaproszeń papeteria czyli zawieszki na butelki,winietki,menu,ksi ega gości koszyczki ratunkowe pudełko na koperty paznokcie (muszę nabyć lakier,bo po prostu siostra mi pomaluje) Musimy dokupić koszule dla tż (zrobimy to na dniach,bo są fajne przeceny) garnitur brązowy dla tż Czarne buty dla tż dla mnie jakieś sandałki na zmianę (chociaż spodobały mi się te, z innego wątku,ale nie wiem,czy wygodne i nie trwarde http://allegro.pl/brokat-swiecace-ba...873133023.html ) Kurs tańca Wczoraj pojechałam siostrę odwieźć i chwilę z rodzicami pogadałam.Uparli się na dzika w całości,więc będzie Ale zastrzegłam,że żadnych jabłek w pysku ani petard w Ustaliliśmy też, że chyba zaangażujemy trójkę dzieciaków moich cioć, trzy dziewczynki,bo mają ok. 3-5 lat, żeby szły przed nami w kościele. Wiem,że wielu się to nie podoba,ale ja chcę,zeby odprowadził mnie tata i chcę uniknąć sytuacji,że tż będzie jak ten cieć stał sam w kościele,więc zamierzam zrobić mały konwój . Tak myślę,ze najpierw się zagoni gości do kościoła, potem wejdą te dziewuszki,potem parami druhny i drużbowie, potem tż a na koniec ja z tatą.
|
|
#245 |
|
Zakorzenienie
|
Z waszych list brakuje nam:
- dokumentów z USC, musimy wziąć wolne i podjechać - poradni (jeszcze dwa spotkania) - obrączek (będą jutro )- całego stroju dla TŻ z wyjątkiem spinek - noclegów dla gości - zaproszeń ![]() - podziękowań dla rodziców - mojej sukni (jutro pierwsza przymiarka) - dokumentów kościelnych (w niedzielę będzie metryczka, w marcu protokół) - koszyczków ratunkowych (po wypłacie zaczynam kompletować) - pończoch (po wypłacie zamawiam) - win i szampanów - grzebienia do włosów - kokardek na wódkę - planu stołów - paznokci - baniek mydlanych - pieniędzy na panieński ![]() Większość jest pod kontrolą lub w trakcie, ale i tak stres jest.
|
#246 |
|
Zakorzenienie
|
[1=52226a6b84e10414ec85695 991496d596c4cbe57_65555ba 93c74a;55583826]Tez tak mam
![]() Na pewno ćwiczenie jest na plus ale chodzi mi o ćwiczenie samej w domu i w tym problem bo właśnie słyszałam ze ćwicząc w domu bez znajomosci można dobie krzywdy narobić nie ze w ogóle. Ceny zajęć niestety sa mega wysokie i nie chce na to wydawać zreszta w większości trzeba umowę podpisać na rok minimum co jest bez sensu dla mnie Ja tez chce storczyk [/QUOTE]No, no, zrozumiałam, że chodzi o samodzielne Pewnie na początek faktycznie warto iść na zajęcia. U nas ceny są znośne, za godzinę zegarową jest zazwyczaj 30zł. Karnet miesięczny na 8 wejść chyba jakieś 160zł (zależy gdzie). Ale najbliższy klub, który to prowadzi ma zajęcia na 20 do 21. O 21 to ja już w łóżku jestem a nie tam z zajęć miałabym wracać:P Dlatego w domu chce poćwiczyć. Tyle, że ja po prostu od zawsze dużo się gimnastykowałam to wierzę, że mi to pomoże w ogarnięciu asan.Tylko żebym ruszyła tyłek:P |
|
|
|
#247 |
|
żona
|
Głupie pytanie: ale co macie na myśli pisząc papiery z USC?
![]() Spoko że wychodzę za mąż a tak mało kumam
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#248 |
|
Zakorzenienie
|
PaLlitqa zaświadczenie o tym że nie jesteś mężatką ani nie ma innych przeciwwskazań prawnych
|
|
|
|
#249 |
|
Zakorzenienie
|
Dokument z USC, coś takiego:
http://alfadruk.sklep2.pl/m201-zaswi...twa-p-328.html Załatwia się to w USC w tej gminie, w której bierzecie ślub (nawet jeśli ten USC nie jest Waszym "rodzinnym" USC). Do tego potrzeba skróconego aktu urodzenia, który USC może sobie ściągnąć więc wystarczy tylko im zgłosić, że będzie on potrzebny. Edytowane przez Sophie24 Czas edycji: 2016-02-12 o 09:47 |
|
|
|
#250 | ||
|
Zadomowienie
|
Ale faaaajnie
Cytat:
Cytat:
![]() My nie mamy: nauk (czekam aż TŻ się z kapelanem dogada); munduru dla TŻ (w kwietniu jedziemy do Wawy na zdjęcie miary); sukienki na poprawiny; biżuterii; księgi gości (robi się powoli) pudełka na obrączki (ciągle się przymierzam do rozpoczęcia pudełka na koperty; zamówionego tortu (ale wstępnie cukiernia wybrana) prezentów dla rodziców i drużbów (wybrane, ale jeszcze nie zakupione); winietek, menu (to jeszcze czas na to) instaxa (kupimy trochę później, żeby miał dłuższą gwarancję - chcemy sprzedać potem); stojak i tablicę z ustawieniem gości; film z podziękowaniem (musimy wymyślić co w ogóle chcemy kręcić); wstążki na krzesła (muszę dokupić); transport dla gości USC (idziemy pod koniec miesiąca bo wtedy jest czynne do 18) hmm... co jeszcze... pewnie jeszcze trochę tego jest, ale ogólnie nie mamy jakichś szczególnych braków, raczej wszystko idzie planowo Edytowane przez sensualna Czas edycji: 2016-02-12 o 09:49 |
||
|
|
|
#251 |
|
żona
|
|
|
|
|
#252 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
U mnie nie dość ze umowy chcą na minimum ileś czasu to jeszcze sa w godzinach np 6 rano albo 20.00 jak ja dopiero prace kończę wiec masakra
|
|
|
|
|
#253 |
|
Japońska rzepa
|
aaa,jeszcze nie mam kieliszków do rozbicia, a chce jakies ładne zrobić
|
#254 |
|
Zakorzenienie
|
Mam pytanie do tych papierów z Usc, bo mam skrócony odpis aktu urodzenia od mamy, ale wiem,że usc może go sobie pobrać. Płaci się wtedy coś więcej niż jak się z aktem przyjdzie?
|
|
|
|
#255 |
|
Zadomowienie
|
A my w walentynki będziemy mieć pierwszą rocznicę narzeczeństwa
Jutro będziemy świętować, idziemy do tej samej restauracji co rok temu rok już minął... jeju nieźle, zleciało, a jeszcze niedawno był rok do ślubu, a to już 4 i pół miesiąca |
|
|
|
#256 |
|
nibyżona
|
lolus
całego dzika? kurde szkoda tyle mięsa, udziec byłby lepszy ale jak się uparli to wiadomo. ja się bardzo cieszyłam, że tata zamiast czegoś takiego zrobił kabanosy i kiełbasy i były na zimnej płycie i sobie bardzo goście chwalili ![]() Sophie chodzi właśnie o to żeby poprawnie wykonywać ćwiczenia ![]() wieczorkiem wstawię przepis na naleśniki. też najpierw chciałam wywalić, ale oagrnęłam że muszę robić je mniejsze i dłużej trzymać na patelni. niestety w smaku nie powalają, ale jak dodałam ananasa i jogurt było spoko następnym razem więcej otrębów dodam ![]() a co do listy... mi pomogła ale ja musiałam szybko ogarnąć wiele spraw więc nie miałam czasu na nie odhaczanie
|
#257 | |
|
Japońska rzepa
|
Cytat:
Tata mówi,że zostanie na poprawiny,a jak nie zjedzą to się pomrozi, no cóż, ich wybór ![]() Boże,jak mnie mdli... Chyba jakiś wirus złapałam..
|
|
#258 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=52226a6b84e10414ec85695 991496d596c4cbe57_65555ba 93c74a;55584716]U mnie nie dość ze umowy chcą na minimum ileś czasu to jeszcze sa w godzinach np 6 rano
albo 20.00 jak ja dopiero prace kończę wiec masakra[/QUOTE]No właśnie. Te godziny czasem średnie. Ja chciałam gdzieś po drodze z pracy zahaczyć o jakąś szkołę ale przyznałam sama przed sobą, że nie będę się oszukiwać - nie chce mi się. A poza tym przez pracę M. nie zawsze bym mogła bo pies by czekał na spacer i nie mogłabym go tak przetrzymywać. Ja chyba kupie w Pepco zwykłe i może uda mi się dorwać jakąś farbę do szkła, maznę je od dołu i zwiąże wstążką. I tak do pobicia i tak to mi szkoda je ogarniać jakoś lepiej ![]() Widziałam info o dziku - u nas też był w menu w gratisie. Zrezygnowaliśmy z niego. Choć wiem, że rodzice by byli za ale nie powiedzieliśmy nic o tym. Woleliśmy fajniejsze menu za niższą cenę:P Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#259 |
|
Konto usunięte
|
Piszecie o naleśnikami i zachciało mi sie przez was racuchów z jabłkami
|
|
|
|
#260 |
|
żona
|
|
|
|
|
#261 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziś będę smażyć zwykłe naleśniki do krokietów ale czasem fajnie byłoby coś nowego spróbować![]() U nas lista jest głównie dla M. bo ja z tyłu głowy mam całą listę a on by o połowie zapomniał ![]() Łyknij probiotyki. Jak mnie mdli i nudzi to tylko po to sięgam. No i elektrolity. |
|
|
|
|
#262 | |
|
nibyżona
|
Cytat:
ale pewnie uswiadamianie im tego jest bez sensu ![]() kuruj się
|
|
#263 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, po drugie: no jest moje, jestem do niego przyzwyczajona i tak dziwnie mi będzie się inaczej przedstawiać... TŻ twierdzi, że to teraz będzie moje, no ale to jednak jakoś inaczej, niby moje, ale jednak nie moje, takie "pożyczone" na zawsze |
|
|
|
|
#264 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
dane mogą pobrać o ile są zmigrowane, także zanim się wybierzesz warto sprawdzić czy są, o ile nie prosiłaś o to wcześniej raczej nie są jak zgłosisz prośbę o migrację, to w ciągu 2 tygodni będą zmigrowaneCytat:
|
|||
|
|
|
#265 | ||
|
Japońska rzepa
|
Cytat:
![]() Cytat:
W ogóle jakoś spokojniej podchodzę do tego wesela po tym cywilnym,mam takie poczucie,że miałam już to co chciałam a teraz to w sumie jak chcą,to niech robią i się cieszą. Skoro ma to sprawić,że moja 90 letnia prababcia będzie zachwycona to niech tak będzie.Też sie boję tego, właśnie wszyscy ostrzegają
|
|
#266 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() PaLLitQa współczuję Lolus zdrówka |
|
|
|
|
#267 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Śmialiśmy się bo przyszło jakieś awizo do nas i listonosz tak je wpisał jakbym była na nim ja już z nazwiskiem M. Bo imię wpisał, że wygląda jak moje a nazwisko jak M. |
|
|
|
|
#268 | |
|
żona
|
Cytat:
![]() tak cieszę się, ale nie cieszę ![]() Ciężkie do wyrażenia w słowach
|
|
|
|
|
#269 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#270 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie w nowym watku
![]() Sesja juz za mna 😄 Ja bardzo sie ciesze ze przejmuje nazwisko Tz, chociaz obiektywnie nie jest ladne ![]() Za migracje aktow w usc nic sie dodatkowo nie placi, tylko 84 zl za wydanie aktu malzenstwa
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:35.

Ja raz próbowałam zrobić jakieś wegańskie ale wyszło tyle, że zwyzywałam patelnie i wylałam ciasto do zlewu

Ale zastrzegłam,że żadnych jabłek w pysku ani petard w 

albo 20.00 jak ja dopiero prace kończę wiec masakra