|
|
#241 | |
|
Przyczajenie
|
Dwa razy koryguję brwi:
Przed pomalowaniem... a potem gry już narysuję kredką linie brwi, usuwam te włoski, których nie widziałam wcześniej. Pozdrawiam nocne marki ))D Cytat:
Można to zrobić na dwa sposoby; na sam krem do powiek, lub już na podkład. Cienie te KOLOROWE trzymają się wtedy dłużej. Najlepiej używać jak najjaśniejszego odcienia różu. Na takim "podkładzie"także fajnie trzymają się cienie holograficzne.
Cenię ludzi , którzy chcą dawać innym nadzieję Edytowane przez Jelonek Czas edycji: 2008-07-09 o 12:07 Powód: Post pod postem |
|
|
|
|
|
#242 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: jakie znacie makijażowe sztuczki?
... ?
|
|
#243 |
|
Zakorzenienie
|
Sztuczka podłapana od jednej z wizażanek, wkładam tusz pod kolano w celu rozgrzania go
o wiele lepiej nakłada się na rzęsy, nie skleja i świetnie można wytuszować rzęsy, polecam ten trik
|
|
|
|
|
#244 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czarodziejka zawsze działa. Źle czy dobrze, okaże się później. Ale trzeba działać, śmiało chwytać życie za grzywę. Żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się. TELEPORT czyli niedzielne zapiski <- Bloguję
|
|
|
|
|
|
#245 |
|
Zakorzenienie
|
A jak dlugo trzymasz go pod tym kolanem?
|
|
|
|
|
#246 |
|
Zakorzenienie
|
A to różnie, zwykle zaczynam ogrzewać na początku malowania się, czasami w połowie
Po prostu, jak buteleczka z tuszem w dotyku jest ciepła to można malować
Czarodziejka zawsze działa. Źle czy dobrze, okaże się później. Ale trzeba działać, śmiało chwytać życie za grzywę. Żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się. TELEPORT czyli niedzielne zapiski <- Bloguję
|
|
|
|
|
#247 | |
|
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
Cytat:
fajna sztuczka
|
|
|
|
|
|
#248 |
|
Wtajemniczenie
|
hm.. o tym jeszce nie slyszalam musze wyprobowac
))) a co myslicie o nakladaniu podkladu zwilzona gabeczka (czy jak to sie tam nazywa) zawsze gdzy ja proboje tego triku zostaja takie jakby smugi czy zacieki...
|
|
|
|
|
#249 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#250 |
|
Rozeznanie
|
ja zawsze nakładam na mokrą gąbeczkę...może za dużo nakładasz tego podkładu?...mi jeszcze nigdy nie zostały smugi.
|
|
|
#251 |
|
Zakorzenienie
|
Tak tak to właśnie dzięki Tobie
dzieki za ten wspaniały pomysł, teraz ten trik stosuje przy każdym malowaniu rzęs i jest napewno lepszy efekt |
|
|
|
|
#252 |
|
Zakorzenienie
|
To ja mam radę na naturalne rozświetlenie oka:
Zamiast białej kredki która jest bardzo kontrastowa w stosunku do tuszu polecam beżową lub blado różową wygląda to naturalniej. Jeszcze słyszałam że do fioletowych cieni pod oczami powinno się używać żółtego (bananowego) korektora a na wypryski zielonego
|
|
|
#253 |
|
Przyczajenie
|
Moje sztuczka
Zamiast malowac rzesy nakladam na nie henne czarna i rowniez na brwi. |
|
|
|
|
#254 |
|
Zakorzenienie
|
Też stosuje henne na rzęsy, i przy mojej jasnej cerze i również jasnych wlosach starcza to na makijaż oczu
ale dla osob, ktore naturalnie maja ciemne rzesy i wlosy to nic nie da, nie pogrubi rzęs ani nie podkręci...
|
|
#255 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() I maluje sobie rzesy gore tuszem nowym, a te dolne takim juz lekko przyschnietym (czyt. starszym). Przynajmniej mam mniejszego stresa, ze zrobie sobie pande. ![]() A co do malowania oczu wewnatrz - rowniez preferuje srebrna kredke (ktora swoja droga kupilam przez przypadek, a teraz nie moge sie juz z nia rozstac)
![]() Edytowane przez broadwaydream Czas edycji: 2008-08-23 o 16:49 Powód: (dodanie brakujacego slowa) |
|
|
|
|
|
#256 |
|
Przyczajenie
|
Jak tusz jest stary i wysycha wystarczy kropelka plynu do demakijazu i jest jak nowy
|
|
#257 |
|
Zakorzenienie
|
ciekawy wątek
![]() z moich sztuczek to korektor - obowiązkowo najlepiej magic HR wokół oczu i na powieki i na usta. na to podkład, puder sypki i zaaawsze bronzer najlepszy Chanel nr 21 albo 22. na to róż chanel tea rose i na to shimmer rose Diora. Otrzymujemy tak świeży wygląd, że więcej nie potrzeba. Aha, no i oczywiście brwi to podstawa, raz że dobrze wyprofilowane, dwa ułożone żelem do brwi isadora albo tweezerman. jako baza super sprawdza się cień buttermilk clinique, ładnie rozjaśnia spojrzenie i jest matem w sumie. poza tym podstawowym trikiem to są dobre pędzle. najlepiej kilka. nie można zrobić dobrego makijażu bez odpowiednich pędzli. |
|
|
|
|
#258 |
|
Wtajemniczenie
|
Moje ostatnie odkrycie - malowanie rzęs trzymając lusterko prostopadle do twarzy (pod brodą) wtedy rzęsy są lepiej podkręcone
Często też używam jasnego, perłowego cienia jako rozświetlacz na policzki.
|
|
#259 |
|
Wtajemniczenie
|
o i jeszcze trik ktory stosuje przy wiekszych wyjsciach(normalnie to mi sie nie chce
)to przylozenie do twarzy na troche kostki lodu owinietej w chusteczke. mam dosyc problemowa cere a od tego zwerzaja sie pory i wogole cera jest latwiejsza do obrobki ze sie tak wyraze
|
|
|
|
|
#260 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podobno wtedy makijaż dłużej się trzyma
|
|
|
|
|
|
#261 |
|
Wtajemniczenie
|
hm... no moze i zeczywiscie wtedy sie dluzej trzyma.. ja mam z tym problem szzegolnie po 8 h w szkole... moze jakis trikna utrzymanie przyzyciu make up-u ktos ma bede wdzieczna
![]()
|
|
|
|
|
#262 |
|
Zakorzenienie
|
z tymi trikami to chyba jednak najbardziej jest tak, że najważniejsza jest jednak dobra pielęgnacja, przynajmniej na starość w okolicach 30-tki
![]() im lepiej nawilżona cera, tym lepiej wszystko się trzyma i wygląda
|
|
|
|
|
#263 |
|
Rozeznanie
|
starość ok 30 no no
|
|
|
|
|
#264 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam
dziewczyny znacie jakieś makijażowe triki na ładniejszy wygląd nosa chodzi mi o to aby wydawał się węższy
|
|
#265 |
|
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
możesz go wyszczuplic poprzez aplikację na jego boki ciemniejszego podkładu lub pudru, środek powinien byc na całej długości jasniejszy
|
|
|
|
|
#266 |
|
Raczkowanie
|
Moje sztuczki są dość oklepane ;p
- jeśli moja cera jest w dobrej kondycji tj. nie mam wielu wyprysków czy zaczerwienień, stosuje podkład zmieszany 1:1 z kremem, w takiej ilości w jakiej zwykle stosuje podkład - nakładam podkład, potem trochę pudru, jeśli ciągle są jakieś zaczerwienienia, stosuję korektor i te miejsca pudruje raz jeszcze -moje brwi które lubią się stroszyć dyscyplinuję kremem do stylizacji włosów -intensywne cienie na dzień nakładam patyczkiem do uszu, tworząc gruba kreskę -pod błyszczyk Bourjois Eau de Gloss nakładam na usta warstwę pudru - błyszczyk lepiej sie trzyma No to chyba tyle..... Nie! Znam sztuczkę na powiększenie biustu ;p Rowek zaznaczamy pudrem brazującym, a rozswietlaczem piersi ;p |
|
|
|
|
#267 |
|
Raczkowanie
|
Z tym biustem to dobre
![]() Może wypróbuję
|
|
|
|
|
#268 |
|
Rozeznanie
|
No to czas na moje triki:
1. Żeby oko było ładnie zaznaczone ale jednocześnie wyglądało naturalnie, maluję je kredką (zwykle czarną) a następnie delikatnie rozcieram brzeg kredki patykiem do uszu- makijaż jest subtelny 2. Podpatrzone wiele lat temu u koleżanki- była blondynką i miała jasną oprawę oczu. Żeby oko było wyraziste, zaraz po nałożeniu kremu a jeszcze przed nałożeniem podkładu malowała wokół oka grubą krechę czarną kredką- taką bardzo niedbałą kreskę Następnie zmywała oko preparatem do demakijażu a potem normalnie robiła makijaż. Chodziło o to, że warstwa kredki wchodziła między rzęsy i sprawiało to wrażenie, że są gęstsze. Przy jej delikatnej urodzie efekt był świetny!3. Jeśli chcę by oko wyglądało ponętnie, górne rzęsy tuszuję w bok, tzn nie wykonuję ruchu tuszem od dołu ku górze, tylko zczesuję rzęsy od połowy oka w stronę ucha- mam nadzieję, ze dałyście radę sobie to wyobrazić ![]() 4. Sposób na przedłużenie makijażu- przed nałożeniem kremu myję twarz lodowata wodą 5. Zawsze rozcieram podkład na linii szczęki żeby nie było maski a jeśli zachodzi potrzeba, makijażuję także szyje i dekolt (raczej latem na imprezach typu śluby, gdzie mam mocniejszy make-up i odkryty dekolt 6. Cień dłużej trzyma się na powiekach (a jednocześnie jest intensywniejszy) jeśli nałożymy go zwilżonym aplikatorem 7. I najważniejsza sztuczka- RÓŻ drogie Panie ) a teraz nie wiem jak ja mogłam kiedykolwiek robić makijaż bez różu!! Kto nie używa- polecam zacząć
|
|
#269 |
|
Raczkowanie
|
Przed nałożeniem podkładu rozgrzewam go .. o wiele ładniej wtapia się w skórę
|
|
|
|
|
#270 |
|
Zakorzenienie
|
Gdy nie mam ze sobą rozświetlacza to zamiast niego używam cieni do oczu.
Biorę jakiś w jasnym odcieniu (biały, srebrny, złoty, beżowy- ważne by był połyskujący, perłowy, albo metaliczny). Wcześniej podkreślam policzki różem w kolorze zbliżonym do naturalnych rumieńców. Następnie biorę pędzel do różu, przeciągam nim po cieniu i następnie na górnej linii wcześniej nałożonego różu, nakładam ten cień delikatnym i szybkim ruchem- chodzi o to by nie dawać zbyt dużo koloru tylko rozświetlenie. Im wyżej tym lepiej (bez przesady), twarz staje się promienna i wyszczuplona. Efekt jest super
![]() |
Nowe wątki na forum Makijaż - pytania do wizażystki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:44.

))

o wiele lepiej nakłada się na rzęsy, nie skleja i świetnie można wytuszować rzęsy, polecam ten trik

) a teraz nie wiem jak ja mogłam kiedykolwiek robić makijaż bez różu!! Kto nie używa- polecam zacząć