Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz.34 - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-03-14, 20:01   #241
201604301943
Konto usunięte

Dot.: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz.34

[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;57335926]Ja właśnie słyszałam, że jak się leje za dużo płynu do płukania to może tak zatęchle pachnieć pranie, dodatkowo ten płyn powinno się rozcieńczać przed wlaniem do pralki.[/QUOTE]
Racja. Trzeba dobrze popatrzeć na opakowanie ile każą dawać i czy to nie koncentrat. Odkąd rozcieńczyłam płyn do płukania (trochę słabiej niż w zaleceniach producenta), to bardziej go czuję i nie ma takiego dziwnego zapaszku potem. Ktoś to właśnie radził tu w wątku.
201604301943 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-14, 20:27   #242
03a25f57c1c12b64185d06c737e7e94991ae1a10_6577a308dca3f
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez beatiska Pokaż wiadomość
Ja sobie nie wyobrażam umyć twarzy bez wody. Ile zuzywasz wacikow?
Domyślam się, że nie każdemu coś takiego posłuży. Około 4 waciki.

Jednak dodam, że nie używam podkładu - czasem krem bb, zazwyczaj korektor i puder bambusowy rano - do wieczora pozostają tylko resztki makijażu, no i zanieczyszczenia.
03a25f57c1c12b64185d06c737e7e94991ae1a10_6577a308dca3f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-14, 20:36   #243
eemilka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez WrednaMyszka Pokaż wiadomość
Dzięki

Dzięki Nie znam, sprawdzę.

Na 4 osoby (ale na 2 też mogą być), obojętne, bardziej imprezowe, strategiczne, średniozaawansowani
Znamy/mamy: carcassone, taboo, dobble, party time, 5 sekund
Activity!

Wysłane z mojego D6503
eemilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-14, 20:42   #244
201708160922
Konto usunięte

Ja nie używam toniku po micelu. Rano albo micel, albo srebro koloidalne.
201708160922 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-14, 20:43   #245
MalinowaMamba
Zakorzenienie

Pracuje od 1 marca. Ma umowe zlecenie, ktorej jeszcze nie podpisalam. Zaraz 1 marca oddawalam kwestionariusz z moimi danymi, ktore mieli wyslac do centrali itd. W tym tygodniu miala przyjsc ta umowa do podpisania i ona bedzie z dniem 1marca. Normalnie tez wpisuje swoje godziny pracy do segregatora z wykazem godzin. W kwestionariuszu zaznaczalam opcje ubezpieczenia zdrowotnego. Problem jest taki ze chyba dopadla mnie angina. Ostatni raz bylam w pracy w piatek ijutro powinnam isc. Chcialabym isc do lekarza i na l4, bo pieniadze sa mi potrzebne ale nie wiem jak z tym ubezpieczeniem... Nie chcialabym zeby sie okazalo u lekarza ze widnieje w systemie na czerwono bo potrzebuje antybiotyku..
MalinowaMamba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-14, 20:50   #246
Veredise
Zakorzenienie

A wcześniej miałaś jakąś umowę? Bo z tego co wiem, to ubezpieczenie trwa 30 dni po zakończeniu umowy zlecenia.

Veredise jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-14, 20:50   #247
eibhlin87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MalinowaMamba Pokaż wiadomość
Pracuje od 1 marca. Ma umowe zlecenie, ktorej jeszcze nie podpisalam. Zaraz 1 marca oddawalam kwestionariusz z moimi danymi, ktore mieli wyslac do centrali itd. W tym tygodniu miala przyjsc ta umowa do podpisania i ona bedzie z dniem 1marca. Normalnie tez wpisuje swoje godziny pracy do segregatora z wykazem godzin. W kwestionariuszu zaznaczalam opcje ubezpieczenia zdrowotnego. Problem jest taki ze chyba dopadla mnie angina. Ostatni raz bylam w pracy w piatek ijutro powinnam isc. Chcialabym isc do lekarza i na l4, bo pieniadze sa mi potrzebne ale nie wiem jak z tym ubezpieczeniem... Nie chcialabym zeby sie okazalo u lekarza ze widnieje w systemie na czerwono bo potrzebuje antybiotyku..
Jeśli to jest tylko ubezpieczenie zdrowotne to ono chyba uprawnia tylko do leczenia na nfz a nie do l4
Stary 2016-03-14, 20:50   #248
Moviolka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez juli_jka Pokaż wiadomość
po moich przebojach z materacem - czy po złożeniu go możesz go unieść ...

nie umiem sie nim obsłużyć.
czytałam, e można gotowe fiszki ściągnąć, albo z innymi ludźmi pisać, czy kontaktować, i teraz nie wiem czy to ja nie umiem, czy źle czegoś się naczytałam

po roku kiedy pkt dostałaś
Używam od niedawna, nie słyszałam o kontaktowaniu się z innymi ludźmi, więc na to pytanie nie odpowiem. Co rozumiesz przez ściąganie gotowych fiszek? Możesz w wyszukiwarce poszukać czegokolwiek i znajdujesz wrzucone przez innych materiały i z nich korzystasz np. w formie fiszek.
Możesz też sama stworzyć listy słówek, które możesz też wydrukować.
Logujesz się przez komórkę czy na kompie? W komputerze pooglądaj sobie wszystkie opcje. Niektóre z nich są płatne.
Moviolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-14, 20:58   #249
MalinowaMamba
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Veredise Pokaż wiadomość
A wcześniej miałaś jakąś umowę? Bo z tego co wiem, to ubezpieczenie trwa 30 dni po zakończeniu umowy zlecenia.
Mialam, ale skonczyla sie z koncem grudnia. Szefowa mowila ze normalnie moge miec l4 na tym ubezpieczeniu (kosztuje jakos 40zl miesiecznie) to juz kurde teraz niewiem... Licze na to ze odkad zaczelam pracowac to zglosili mnie do zusu w ciagu tych 7 dni. Jutro rano jeszcze do niej zadzwonie, powiem co i jak ale mam nadzieje ze moge normalnie isc do lekarza. A nie jak podpisze ta umowe skoro ona i tak bedzie miala niby ta date 1.03...
MalinowaMamba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-14, 20:58   #250
tekila901
Zakorzenienie

[1=03a25f57c1c12b64185d06c 737e7e94991ae1a10_6577a30 8dca3f;57337976]Z tego co wiem, po micelu wcale nie trzeba stosować toniku.

U mnie to wygląda w ten sposób, że oczyszczanie (w tym demakijaż) wykonuję micelem na waciku - do skutku, potem nakładam krem, olejek albo nic. Rano używam hydrolatu, żeby jeszcze mniej agresywnie oczyścić skórę - ale długo używałam tego samego micela, co wieczorem i nic złego się nie działo.
Raz/dwa razy w tygodniu wykonuję peeling (zwykle naturalny) i to jest jedyny moment, w którym używam wody z kranu do twarzy.

Odstawienie wody z codziennej pielęgnacji było przełomem w pielęgnacji mojej trądzikowej, suchej skóry.
[/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez CzasKomety Pokaż wiadomość
Ja nie używam toniku po micelu. Rano albo micel, albo srebro koloidalne.
Dziękuję za odpowiedzi ja właśnie też mam cerę trądzikowa i mam nadzieję, że przejście na micele coś pomoże a zmywam makijaż do czystego wacika
Stary 2016-03-14, 21:03   #251
olemartii
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez loving_angel Pokaż wiadomość
zapraszam
Wysłałam PW
olemartii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-14, 21:07   #252
beatiska
Zakorzenienie

[1=03a25f57c1c12b64185d06c 737e7e94991ae1a10_6577a30 8dca3f;57345981]Domyślam się, że nie każdemu coś takiego posłuży. Około 4 waciki.

Jednak dodam, że nie używam podkładu - czasem krem bb, zazwyczaj korektor i puder bambusowy rano - do wieczora pozostają tylko resztki makijażu, no i zanieczyszczenia.[/QUOTE]

Ja podobnie,bez podkładów itp.
Używam teraz micela Garnier różowy, wcześniej Sylveco. Jednak zawsze po miałam uczucie takiej jakby lepkości. Też tak masz? I na to krem? Kurde wydaje mi się to niemożliwe i, że sobie wszystko zapcham
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu.

Narysuj mi coś

23/6
beatiska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-14, 21:07   #253
semantique
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez eibhlin87 Pokaż wiadomość
Żadne tabletki Xw1 nie zastąpią używania soli do zmywarki. Nabłyszczacza nie trzeba używać.
Ja finisha nie polecam, u mnie zostawiał osad na garach. Teraz używam lidlowych i biedronkowych, a do szybkiego mycia proszku z rossmana.
Też używam tabletek z lidla i według mnie zmywają ok.
Stary 2016-03-14, 21:34   #254
Madzia9999
Zakorzenienie

[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;57335926]Ja właśnie słyszałam, że jak się leje za dużo płynu do płukania to może tak zatęchle pachnieć pranie, dodatkowo ten płyn powinno się rozcieńczać przed wlaniem do pralki.[/QUOTE]
Dotka90 pisała jakiś czas temu zeby płyn do plukania wodą roznieńczać. Jak tak robię i ubrania mega pachna Używam jakiegoś z Biedry Eden limita na zimę.

Cytat:
Napisane przez almondfairy Pokaż wiadomość
Czy jeśli kupię tabletki do zmywarki 3w1 (mycie, płukanie i zmiękczanie wody) to muszę jeszcze dodatkowo wsypywać do zmywarki soli do zmiękczania wody?
Warto kupować 3w1? Czy lepiej kupić wszystkie środki osobno?

Które tabletki do zmywarek polecacie? Finish będą ok?
Ja mam Finish 12in1 ale i tak sol i nabłyszczacz daję dodatkowo.

Sophia Loren
Madzia9999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-14, 21:35   #255
voice_of_silence
Zakorzenienie

Dziewczyny, mam pytanie dot. hmm praw konsumenta? Zamówiliśmy szafę do zabudowy w przedpokoju i dodatkowob pawlacz z przesuwnymi drzwiami. To było robione na wymiar wszystko. Jednak okazało się, że pawlacz został źle wymierzony i jest po prostu za długi. Pomijam fakt, że ściany w miejscu, gdzie miał wisieć są okropnie krzywe, na co wcześniej nie zwróciliśmy uwagi i właściwie ja się rozmyśliłam i mogłabym się obejść bez tego. Rozumiem to tak, że mogę odmówić tego pawlacza powołując się na fakt, że został źle wymierzony i po prostu nie zmieści się tam, gdzie miał się pierwotnie znajdować. Natomiast czy mogę nie zgodzić się, jeśli firma zaproponuje, że go poprawią i skrócą? Najchętniej bym go po prostu oddała licząc na zwrot kasy, bo kosztował niemało. Czy prawo mówi coś o tym, że w pierwszej kolejności oni muszą podjąć się naprawy tego, czy to już zależy ode mnie? (bo być może będzie z tym za dużo zachodu, ale chcę się przygotować na wypadek gdyby taka propozycja padła).
voice_of_silence jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-14, 21:36   #256
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Żadne tabletki Xw1 nie zastąpią używania soli do zmywarki. Nabłyszczacza nie trzeba używać.
Ja finisha nie polecam, u mnie zostawiał osad na garach. Teraz używam lidlowych i biedronkowych, a do szybkiego mycia proszku z rossmana.
Jasne sól musi być!
Chodzi Ci o Domol? Może głupie pytanie ale w ktore miejsce zmywarki wrzucassz ten proszek? Tam gdzie tabletki się wkłada?

Sophia Loren
Madzia9999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-14, 21:36   #257
7ff68c701155e8d8df718a53d4dcd8f42fe80c19_6010ad0234c28
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Madzia9999 Pokaż wiadomość
Dotka90 pisała jakiś czas temu zeby płyn do plukania wodą roznieńczać. Jak tak robię i ubrania mega pachna Używam jakiegoś z Biedry Eden limita na zimę.
tak mi się wydawało, że to ona pisała
7ff68c701155e8d8df718a53d4dcd8f42fe80c19_6010ad0234c28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-14, 21:36   #258
pleaseclick
Raczkowanie

Cytat:
Cytat:
Jeśli to jest tylko ubezpieczenie zdrowotne to ono chyba uprawnia tylko do leczenia na nfz a nie do l4
Na l4 nie ma co liczyć, bo prawo do zasiłku chorobowego otrzymuję po 90dniach płacenia tego ubezpieczenia, a od 1.03 pracujsze i to w dodatku jeszcze nie podpisałas tak naprawdę umowy...

Edytowane przez pleaseclick
Czas edycji: 2016-03-14 o 21:43
pleaseclick jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-14, 21:41   #259
Veredise
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez voice_of_silence Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mam pytanie dot. hmm praw konsumenta? Zamówiliśmy szafę do zabudowy w przedpokoju i dodatkowob pawlacz z przesuwnymi drzwiami. To było robione na wymiar wszystko. Jednak okazało się, że pawlacz został źle wymierzony i jest po prostu za długi. Pomijam fakt, że ściany w miejscu, gdzie miał wisieć są okropnie krzywe, na co wcześniej nie zwróciliśmy uwagi i właściwie ja się rozmyśliłam i mogłabym się obejść bez tego. Rozumiem to tak, że mogę odmówić tego pawlacza powołując się na fakt, że został źle wymierzony i po prostu nie zmieści się tam, gdzie miał się pierwotnie znajdować. Natomiast czy mogę nie zgodzić się, jeśli firma zaproponuje, że go poprawią i skrócą? Najchętniej bym go po prostu oddała licząc na zwrot kasy, bo kosztował niemało. Czy prawo mówi coś o tym, że w pierwszej kolejności oni muszą podjąć się naprawy tego, czy to już zależy ode mnie? (bo być może będzie z tym za dużo zachodu, ale chcę się przygotować na wypadek gdyby taka propozycja padła).
Po pierwsze, czy te meble kupowaliście jako osoba fizyczna, czyli konsument, czy są "na firmę"?
Po drugie, kto źle wymierzył? Wy? Czy oni? Bo jak Wy, to kiszka. Jak oni - tzn. zrobili niezgodnie z zamówieniem - to wtedy możesz żądać naprawy albo obniżenia ceny/zwrotu ceny. To zależy od Ciebie, co wybierzesz, ale jest haczyk:

"Jeżeli sprzedany Produkt ma wadę, Klient może złożyć oświadczenie o obniżeniu ceny albo odstąpieniu od Umowy Sprzedaży, chyba że Sprzedawca niezwłocznie i bez nadmiernych niedogodności dla Klienta wymieni wadliwy Produkt na wolny od wad albo wadę usunie."

Edytowane przez Veredise
Czas edycji: 2016-03-14 o 21:44
Veredise jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-14, 21:47   #260
eibhlin87
Zakorzenienie

Cytat:
Reklamację zawsze możesz złożyć zawsze. Ale to chyba jakiś szczególny przypadek, bo rzecz robiona na zamówienie, jeszcze nie użytkowany a ty chciałabyś go w sumie zwrócić (jeśli jest za długi to pewnie po prostu materiał przytną na odpowiednią długość...). Możesz powołać się np. na przekroczony termin wykonania (o ile miało to miejsce). Wpłaciłaś zadatek czy zaliczkę?

Cytat:
Napisane przez Madzia9999 Pokaż wiadomość
Jasne sól musi być!
Chodzi Ci o Domol? Może głupie pytanie ale w ktore miejsce zmywarki wrzucassz ten proszek? Tam gdzie tabletki się wkłada?
Tak, sypię do komory na tabletkę Ale proszku używam tylko do krótkich myć, bo podobno zdarza się, że tabletka nie zdąży się rozpuścić
Stary 2016-03-14, 21:48   #261
voice_of_silence
Zakorzenienie

Cytat:
Po pierwsze, czy te meble kupowaliście jako osoba fizyczna, czyli konsument, czy są "na firmę"?
Po drugie, kto źle wymierzył? Wy? Czy oni? Bo jak Wy, to kiszka. Jak oni - tzn. zrobili niezgodnie z zamówieniem - to wtedy możesz żądać naprawy albo obniżenia ceny/zwrotu ceny. To zależy od Ciebie, co wybierzesz.
Meble kupowaliśmy jako osoba fizyczna. Wymiary były robione przez szefową firmy meblarskiej. Dziękuję za odpowiedź. Chciałam się upewnić zanim zacznę się upierać i walczyć o zwrot, bo nie wiadomo czy by na to tak łatwo przystali.

Edytowane przez voice_of_silence
Czas edycji: 2016-03-14 o 21:50
Stary 2016-03-14, 21:53   #262
szprotka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Buzzerka Pokaż wiadomość
Mam ten sam problem z dziwnym zapachem odkąd kupiłam Lenor ostatnio i sie zastanawiałam czemu tak. Zmienię płyn i zobacze jak bedzie, Tobie tez polecam

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Też miałam problem z lenorem i doszłam do tego, że on jest za gęsty dla mojej pralki. Zmieniłam na inny i jest lepiej.
szprotka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-14, 21:54   #263
voice_of_silence
Zakorzenienie

Cytat:
Reklamację zawsze możesz złożyć zawsze. Ale to chyba jakiś szczególny przypadek, bo rzecz robiona na zamówienie, jeszcze nie użytkowany a ty chciałabyś go w sumie zwrócić (jeśli jest za długi to pewnie po prostu materiał przytną na odpowiednią długość...). Możesz powołać się np. na przekroczony termin wykonania (o ile miało to miejsce). Wpłaciłaś zadatek czy zaliczkę?
Wpłaciliśmy zaliczkę. Rzecz niby na zamówienie, ale nie do końca zgodna z zamówieniem. Nie miało miejsca przekroczenie terminu

Cytat:
Napisane przez Veredise
"Jeżeli sprzedany Produkt ma wadę, Klient może złożyć oświadczenie o obniżeniu ceny albo odstąpieniu od Umowy Sprzedaży, chyba że Sprzedawca niezwłocznie i bez nadmiernych niedogodności dla Klienta wymieni wadliwy Produkt na wolny od wad albo wadę usunie."
No tak, czyli chyba muszę liczyć na to, że uda nam się dogadać po prostu.
Stary 2016-03-14, 21:54   #264
201604250941
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez MalinowaMamba Pokaż wiadomość
z 1 marca? jest 14, na zgloszenie pracownika do ZUS masz 7 dni o dpodpisania umowy, wiec albo zglosili Cie od razu bez umowy, albo nie zglosili wcale i juz nie moga zglosic od 1 marca
wez sie dowiedz lepiej, bo moze pracujesz za darmo
201604250941 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-14, 21:54   #265
03a25f57c1c12b64185d06c737e7e94991ae1a10_6577a308dca3f
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez beatiska Pokaż wiadomość
Ja podobnie,bez podkładów itp.
Używam teraz micela Garnier różowy, wcześniej Sylveco. Jednak zawsze po miałam uczucie takiej jakby lepkości. Też tak masz? I na to krem? Kurde wydaje mi się to niemożliwe i, że sobie wszystko zapcham
Mnie Sylveco nie podpasował, właśnie miałam po nim poczucie lepkości. Po Garnierze wszystko jest normalnie, raz na jakiś czas lekkie uczucie ściągnięcia skóry.
Czasem przemywam twarz olejem jojoba (skrapiam nim namoczony w cieplej wodzie wacik) i potem nie nakładam już nic.

Nic złego mi się nie dzieje, jak nakładam (łagodny) krem po oczyszczeniu tylko micelem.

Żaden ze mnie ekspert - ale wiem, że wiele odmian trądziku wywołanych jest właśnie przez agresywne oczyszczanie. Przy czym dla każdej skóry ta agresywność oznacza co innego - dla jednych szorowanie żelami antybakteryjnymi, dla innych woda na co dzień.

Skóra to całkiem mądry organ. Sama się złuszcza, zrzuca naskórek, wydziela sebum itd. - myślę, że nie trzeba jej w tym wszystkim aż tak wspomagać, jak to się współcześnie robi ale to moje zdanie.
03a25f57c1c12b64185d06c737e7e94991ae1a10_6577a308dca3f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-14, 21:54   #266
assiuci
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pleaseclick Pokaż wiadomość
Na l4 nie ma co liczyć, bo prawo do zasiłku chorobowego otrzymuję po 90dniach płacenia tego ubezpieczenia, a od 1.03 pracujsze i to w dodatku jeszcze nie podpisałas tak naprawdę umowy...
A jeżeli ja pracuje od połowy lutego na pełny etat, a wcześniej byłam na kuroniu to czy teraz chcąc iść na l4 mam taką możliwość normalnie? Nie będzie żadnych problemów? Właśnie jutro wybieram się do lekarza bo straciłam głos a w pracy muszę dużo mówić a jak zaczęłam czytać to mi w głowie się już miesza
assiuci jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-14, 21:58   #267
juli_jka
now or never

Cytat:
Napisane przez Moviolka Pokaż wiadomość
Używam od niedawna, nie słyszałam o kontaktowaniu się z innymi ludźmi, więc na to pytanie nie odpowiem. Co rozumiesz przez ściąganie gotowych fiszek? Możesz w wyszukiwarce poszukać czegokolwiek i znajdujesz wrzucone przez innych materiały i z nich korzystasz np. w formie fiszek.
Możesz też sama stworzyć listy słówek, które możesz też wydrukować.
Logujesz się przez komórkę czy na kompie? W komputerze pooglądaj sobie wszystkie opcje. Niektóre z nich są płatne.
kontaktowaniu z innym, bo tu sa jakieś klasy.
mam na tablecie
Stary 2016-03-14, 21:58   #268
beatiska
Zakorzenienie

[1=03a25f57c1c12b64185d06c 737e7e94991ae1a10_6577a30 8dca3f;57352091]Mnie Sylveco nie podpasował, właśnie miałam po nim poczucie lepkości. Po Garnierze wszystko jest normalnie, raz na jakiś czas lekkie uczucie ściągnięcia skóry.
Czasem przemywam twarz olejem jojoba (skrapiam nim namoczony w cieplej wodzie wacik) i potem nie nakładam już nic.

Nic złego mi się nie dzieje, jak nakładam (łagodny) krem po oczyszczeniu tylko micelem.

Żaden ze mnie ekspert - ale wiem, że wiele odmian trądziku wywołanych jest właśnie przez agresywne oczyszczanie. Przy czym dla każdej skóry ta agresywność oznacza co innego - dla jednych szorowanie żelami antybakteryjnymi, dla innych woda na co dzień.

Skóra to całkiem mądry organ. Sama się złuszcza, zrzuca naskórek, wydziela sebum itd. - myślę, że nie trzeba jej w tym wszystkim aż tak wspomagać, jak to się współcześnie robi ale to moje zdanie.[/QUOTE]

Dzięki. I sorki, że tak wypytuje, no ale dla mnie to zaskoczenie, żeby nie myc twarzy wodą. Zawsze jak umyje twarz żelem i woda to wtedy czuje taka czystość
Jednak zastanowię się, czy rano tylko nie przetrzeć twarzy micelem, bo teraz też myje żelem, a nie czuję takiej potrzeby
Nie mam jakiś mega problemów, ale zawsze twarz mogłaby wyglądać lepiej.
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu.

Narysuj mi coś

23/6
beatiska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-14, 21:59   #269
agatkaao0
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez asia_aisa Pokaż wiadomość
W 99% przypadków nie ma

Wysłane z mojego D5503 przy użyciu Tapatalka
[1=03a25f57c1c12b64185d06c 737e7e94991ae1a10_6577a30 8dca3f;57337976]
Nawet jak jest, to z taką dopłatą, że prawie nigdy się nie opłaca. Niestety są nieugięci i nawet jak były te zamachy i 4 stopień zagrożenia terrorystycznego, nie odpuścili tych zasad.[/QUOTE]

tak myślałam
dziękuję za pomoc

— Czesław Miłosz
agatkaao0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-14, 22:05   #270
eibhlin87
Zakorzenienie

Cytat:
Wpłaciliśmy zaliczkę. Rzecz niby na zamówienie, ale nie do końca zgodna z zamówieniem. Nie miało miejsca przekroczenie terminu

No tak, czyli chyba muszę liczyć na to, że uda nam się dogadać po prostu.
Jeśli nie przekroczyli terminu i towar dostarczą taki jak zamówiłaś to według mnie nie masz podstaw do reklamacji.

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości