|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#241 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz.34
[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;57335926]Ja właśnie słyszałam, że jak się leje za dużo płynu do płukania to może tak zatęchle pachnieć pranie, dodatkowo ten płyn powinno się rozcieńczać przed wlaniem do pralki.[/QUOTE]
Racja. Trzeba dobrze popatrzeć na opakowanie ile każą dawać i czy to nie koncentrat. Odkąd rozcieńczyłam płyn do płukania (trochę słabiej niż w zaleceniach producenta), to bardziej go czuję i nie ma takiego dziwnego zapaszku potem. Ktoś to właśnie radził tu w wątku. |
|
|
|
#242 |
|
Konto usunięte
|
Domyślam się, że nie każdemu coś takiego posłuży. Około 4 waciki.
Jednak dodam, że nie używam podkładu - czasem krem bb, zazwyczaj korektor i puder bambusowy rano - do wieczora pozostają tylko resztki makijażu, no i zanieczyszczenia. |
|
|
|
#243 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#244 |
|
Konto usunięte
|
Ja nie używam toniku po micelu. Rano albo micel, albo srebro koloidalne.
|
|
|
|
#245 |
|
Zakorzenienie
|
Pracuje od 1 marca. Ma umowe zlecenie, ktorej jeszcze nie podpisalam. Zaraz 1 marca oddawalam kwestionariusz z moimi danymi, ktore mieli wyslac do centrali itd. W tym tygodniu miala przyjsc ta umowa do podpisania i ona bedzie z dniem 1marca. Normalnie tez wpisuje swoje godziny pracy do segregatora z wykazem godzin. W kwestionariuszu zaznaczalam opcje ubezpieczenia zdrowotnego. Problem jest taki ze chyba dopadla mnie angina. Ostatni raz bylam w pracy w piatek ijutro powinnam isc. Chcialabym isc do lekarza i na l4, bo pieniadze sa mi potrzebne ale nie wiem jak z tym ubezpieczeniem... Nie chcialabym zeby sie okazalo u lekarza ze widnieje w systemie na czerwono bo potrzebuje antybiotyku..
|
|
|
|
#246 |
|
Zakorzenienie
|
A wcześniej miałaś jakąś umowę? Bo z tego co wiem, to ubezpieczenie trwa 30 dni po zakończeniu umowy zlecenia.
|
|
|
|
#247 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#248 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Możesz też sama stworzyć listy słówek, które możesz też wydrukować. Logujesz się przez komórkę czy na kompie? W komputerze pooglądaj sobie wszystkie opcje. Niektóre z nich są płatne. |
|
|
|
|
#249 |
|
Zakorzenienie
|
Mialam, ale skonczyla sie z koncem grudnia. Szefowa mowila ze normalnie moge miec l4 na tym ubezpieczeniu (kosztuje jakos 40zl miesiecznie) to juz kurde teraz niewiem... Licze na to ze odkad zaczelam pracowac to zglosili mnie do zusu w ciagu tych 7 dni. Jutro rano jeszcze do niej zadzwonie, powiem co i jak ale mam nadzieje ze moge normalnie isc do lekarza. A nie jak podpisze ta umowe skoro ona i tak bedzie miala niby ta date 1.03...
|
|
|
|
#250 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=03a25f57c1c12b64185d06c 737e7e94991ae1a10_6577a30 8dca3f;57337976]Z tego co wiem, po micelu wcale nie trzeba stosować toniku.
U mnie to wygląda w ten sposób, że oczyszczanie (w tym demakijaż) wykonuję micelem na waciku - do skutku, potem nakładam krem, olejek albo nic. Rano używam hydrolatu, żeby jeszcze mniej agresywnie oczyścić skórę - ale długo używałam tego samego micela, co wieczorem i nic złego się nie działo. Raz/dwa razy w tygodniu wykonuję peeling (zwykle naturalny) i to jest jedyny moment, w którym używam wody z kranu do twarzy. Odstawienie wody z codziennej pielęgnacji było przełomem w pielęgnacji mojej trądzikowej, suchej skóry. [/QUOTE] Cytat:
ja właśnie też mam cerę trądzikowa i mam nadzieję, że przejście na micele coś pomoże a zmywam makijaż do czystego wacika
|
|
#251 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#252 |
|
Zakorzenienie
|
[1=03a25f57c1c12b64185d06c 737e7e94991ae1a10_6577a30 8dca3f;57345981]Domyślam się, że nie każdemu coś takiego posłuży. Około 4 waciki.
Jednak dodam, że nie używam podkładu - czasem krem bb, zazwyczaj korektor i puder bambusowy rano - do wieczora pozostają tylko resztki makijażu, no i zanieczyszczenia.[/QUOTE] Ja podobnie,bez podkładów itp. Używam teraz micela Garnier różowy, wcześniej Sylveco. Jednak zawsze po miałam uczucie takiej jakby lepkości. Też tak masz? I na to krem? Kurde wydaje mi się to niemożliwe i, że sobie wszystko zapcham
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu. Narysuj mi coś 23/6 |
|
|
|
#253 |
|
Zadomowienie
|
Też używam tabletek z lidla i według mnie zmywają ok.
|
#254 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;57335926]Ja właśnie słyszałam, że jak się leje za dużo płynu do płukania to może tak zatęchle pachnieć pranie, dodatkowo ten płyn powinno się rozcieńczać przed wlaniem do pralki.[/QUOTE]
Dotka90 pisała jakiś czas temu zeby płyn do plukania wodą roznieńczać. Jak tak robię i ubrania mega pachna Używam jakiegoś z Biedry Eden limita na zimę.Cytat:
|
|
#255 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, mam pytanie dot. hmm praw konsumenta? Zamówiliśmy szafę do zabudowy w przedpokoju i dodatkowob pawlacz z przesuwnymi drzwiami. To było robione na wymiar wszystko. Jednak okazało się, że pawlacz został źle wymierzony i jest po prostu za długi. Pomijam fakt, że ściany w miejscu, gdzie miał wisieć są okropnie krzywe, na co wcześniej nie zwróciliśmy uwagi i właściwie ja się rozmyśliłam i mogłabym się obejść bez tego. Rozumiem to tak, że mogę odmówić tego pawlacza powołując się na fakt, że został źle wymierzony i po prostu nie zmieści się tam, gdzie miał się pierwotnie znajdować. Natomiast czy mogę nie zgodzić się, jeśli firma zaproponuje, że go poprawią i skrócą? Najchętniej bym go po prostu oddała licząc na zwrot kasy, bo kosztował niemało. Czy prawo mówi coś o tym, że w pierwszej kolejności oni muszą podjąć się naprawy tego, czy to już zależy ode mnie? (bo być może będzie z tym za dużo zachodu, ale chcę się przygotować na wypadek gdyby taka propozycja padła).
|
|
|
|
#256 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chodzi Ci o Domol? Może głupie pytanie ale w ktore miejsce zmywarki wrzucassz ten proszek? Tam gdzie tabletki się wkłada? ![]()
|
|
#257 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#258 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Edytowane przez pleaseclick Czas edycji: 2016-03-14 o 21:43 |
|
|
|
|
#259 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po drugie, kto źle wymierzył? Wy? Czy oni? Bo jak Wy, to kiszka. Jak oni - tzn. zrobili niezgodnie z zamówieniem - to wtedy możesz żądać naprawy albo obniżenia ceny/zwrotu ceny. To zależy od Ciebie, co wybierzesz, ale jest haczyk: "Jeżeli sprzedany Produkt ma wadę, Klient może złożyć oświadczenie o obniżeniu ceny albo odstąpieniu od Umowy Sprzedaży, chyba że Sprzedawca niezwłocznie i bez nadmiernych niedogodności dla Klienta wymieni wadliwy Produkt na wolny od wad albo wadę usunie."
- Ah elle aime bien ça les stratagemes! - Oui... - En fait, elle est un peu lache. Je crois que c'est pour ça que j'ai du mal a saisir son regard. Edytowane przez Veredise Czas edycji: 2016-03-14 o 21:44 |
|
|
|
|
#260 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale proszku używam tylko do krótkich myć, bo podobno zdarza się, że tabletka nie zdąży się rozpuścić
|
|
#261 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez voice_of_silence Czas edycji: 2016-03-14 o 21:50 |
|
|
|
|
#262 |
|
Zakorzenienie
|
Też miałam problem z lenorem i doszłam do tego, że on jest za gęsty dla mojej pralki. Zmieniłam na inny i jest lepiej.
|
|
|
|
#263 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#264 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
wez sie dowiedz lepiej, bo moze pracujesz za darmo |
|
|
|
|
#265 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Czasem przemywam twarz olejem jojoba (skrapiam nim namoczony w cieplej wodzie wacik) i potem nie nakładam już nic. Nic złego mi się nie dzieje, jak nakładam (łagodny) krem po oczyszczeniu tylko micelem. Żaden ze mnie ekspert - ale wiem, że wiele odmian trądziku wywołanych jest właśnie przez agresywne oczyszczanie. Przy czym dla każdej skóry ta agresywność oznacza co innego - dla jednych szorowanie żelami antybakteryjnymi, dla innych woda na co dzień. Skóra to całkiem mądry organ. Sama się złuszcza, zrzuca naskórek, wydziela sebum itd. - myślę, że nie trzeba jej w tym wszystkim aż tak wspomagać, jak to się współcześnie robi ale to moje zdanie.
|
|
|
|
|
#266 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak zaczęłam czytać to mi w głowie się już miesza
|
|
|
|
|
#267 | |
|
now or never
|
Cytat:
mam na tablecie
|
|
#268 |
|
Zakorzenienie
|
[1=03a25f57c1c12b64185d06c 737e7e94991ae1a10_6577a30 8dca3f;57352091]Mnie Sylveco nie podpasował, właśnie miałam po nim poczucie lepkości. Po Garnierze wszystko jest normalnie, raz na jakiś czas lekkie uczucie ściągnięcia skóry.
Czasem przemywam twarz olejem jojoba (skrapiam nim namoczony w cieplej wodzie wacik) i potem nie nakładam już nic. Nic złego mi się nie dzieje, jak nakładam (łagodny) krem po oczyszczeniu tylko micelem. Żaden ze mnie ekspert - ale wiem, że wiele odmian trądziku wywołanych jest właśnie przez agresywne oczyszczanie. Przy czym dla każdej skóry ta agresywność oznacza co innego - dla jednych szorowanie żelami antybakteryjnymi, dla innych woda na co dzień. Skóra to całkiem mądry organ. Sama się złuszcza, zrzuca naskórek, wydziela sebum itd. - myślę, że nie trzeba jej w tym wszystkim aż tak wspomagać, jak to się współcześnie robi ale to moje zdanie.[/QUOTE]Dzięki. I sorki, że tak wypytuje, no ale dla mnie to zaskoczenie, żeby nie myc twarzy wodą. Zawsze jak umyje twarz żelem i woda to wtedy czuje taka czystość Jednak zastanowię się, czy rano tylko nie przetrzeć twarzy micelem, bo teraz też myje żelem, a nie czuję takiej potrzeby Nie mam jakiś mega problemów, ale zawsze twarz mogłaby wyglądać lepiej.
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu. Narysuj mi coś 23/6 |
|
|
|
#269 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nawet jak jest, to z taką dopłatą, że prawie nigdy się nie opłaca. Niestety są nieugięci i nawet jak były te zamachy i 4 stopień zagrożenia terrorystycznego, nie odpuścili tych zasad.[/QUOTE] tak myślałam ![]() dziękuję za pomoc
|
|
#270 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli nie przekroczyli terminu i towar dostarczą taki jak zamówiłaś to według mnie nie masz podstaw do reklamacji.
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:17.

i sie zastanawiałam czemu tak. Zmienię płyn i zobacze jak bedzie, Tobie tez polecam