|
|
#241 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowe mamusie 2015 cz. V
Namarelle hmm
Wstawie foto później mojego jesli dam rade z tel ---------- Dopisano o 08:30 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ---------- Ja z kobo kupiłam bazę pod podkład
|
#242 |
|
Zakorzenienie
|
Jak syn miał ataki złości to mu mówię, ze ma walić ręką w poduszki albo miękka część sofy bo często sie Ninie obrywalo albo mnie,pewnie jakby był zwierz to i zwierz by zebrał.
Wytlumaczylam ze jak si3 złości to nie bić ludzi bo to boli tylko może poboksowac poduszki. |
|
|
|
#243 |
|
Zakorzenienie
|
Rozłożyło mnie okropnie. Leżę pod kocem, mąż obiad gotuje, dziecko dom roznosi.
|
|
|
|
#244 |
|
Zadomowienie
|
Jelonku zdrówka
Moja Gwiazda ma jakąś manię ostatnio i budzi się po 2 w nocy i co chwilę "miauczy", a to smoczka chce, a to pić, a to diabli wiedzą co... już było lepiej że budziła się raz czy dwa, a dzisiaj w nocy to chyba z 10 razy do niej wstawałam A co do bicia, gryzienia i innych, to Zośka jedynie moją mamę po buzi szczypie, albo za włosy ją ciągnie, mnie ani męża raczej nie tyka. No a jak jej się coś nie podoba to albo się w pałąk wywija, albo kładzie się na podłodze i beczy, zazwyczaj wtedy mowię jej że jak się wypłacze to niech przyjdzie i siadam na kanapie i czekam. chwila moment i jej przechodzi ![]() Boże, Święta za pasem a ja mam bałagan w chałupie że hej... Chętnych do sprzątania brak
|
#245 |
|
Zakorzenienie
|
Iwona u mnie też chaos w domu. Liczę, że mąż coś ogarnie.
Dziś po raz kolejny Mała przez sen gadała "tuku tuku". Wasze dzieci mówią przez sen? |
|
|
|
#246 |
|
Zakorzenienie
|
jelonku, zdrowka! dobrze, ze maz ogarnie obiad itp
![]() Jasiek mowil przez sen tylko podczas wysokiej goraczki. iwona, sorry ale milo slyszec ze nie tylko ja budze sie trylion razy w nocy ![]() ---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ---------- chwalilam sie juz ze Jasiu wali kolka kredka jak cyrkiel? moj maly picasso. ![]() juz mam gniazdko dla niego uszykowane. jak po przebudzeniu jutro zobaczy nowa ksiazke i znikopis to ale bedzir radość! |
|
|
|
#247 |
|
Zakorzenienie
|
Aczka super, że artysta się rozwija. Moja zamknie kółko, ale nie jest mocno kształtne. Za to dziś pomazała mazakiem szybkę w piekarniku. Będzie chyba artystką niezależną
|
|
|
|
#248 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
moje dziecko śpi, a ja zamiast wziąć się za robotę to wizażyk rządzi
|
|
#249 |
|
Zakorzenienie
|
Jelonek nie daj sie chorobie!
Aczka łoł ale masz zdolniache😊 Ja po usg wsio ok😊 Pisze tu bo komp zepsuty a z tel nie wejde😞 ---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ---------- Iwona na święta ewakuuj sie z domu i juz porządek nie będzie potrzebny😁
|
#250 |
|
Zakorzenienie
|
na kulinarny wrzucilam przepis na pasztet.
moze jakies smakolyki swiateczne macie w zanadrzu?
|
|
|
|
#251 |
|
Zakorzenienie
|
Jelonku zdrowia!
My się wybraliśmy na basen, mala wczoraj juz roznosiła mieszkanie. Troche się wkurzyłam bo nas rozdzielili z grupa z ktora Werka od roku pływała, ale cieszyliśmy sie po dłuższej przerwie z pobytu w wodzie ![]() i wkurzylam sie ciut bo zostalam wystawiona do pracy od 8 do 15 jutro i w piatek.. Koleżanka wziela L4 ktora miala mnie zmienić po połowie dnia, ale nie pozwolono jej się ze mną zamienić zeby ona byla do południa a ja od południa to wywalila zwolnienie, rozumiem ja bo ona ma tam spięcie z dyrka, ale sa chętne osoby do pracy to nikomu nie pozwoliła przyjść D. tylko mnie dowaliła godziny.. 👎:/ przedstawiam wam moja Koko Szanel do koszyczka, znajoma mi zrobila na szydełku
|
#252 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#253 |
|
Zakorzenienie
|
a Ci kolezanka zrobila psikusa, namarelle. nie lubie takiego elastycznego postępowania.
ewka, na kulinarny paulina wrzucila kilka fajnych salatek - zerknij
|
|
|
|
#254 |
|
Zakorzenienie
|
Aczka akurat ja koleżankę rozumiem, w jej sytuacji a ma nie ciekawa zrobiłabym to samo, tylko byly co najmniej 3 osoby chętne do pracy i myślała ze któraś z nich pójdzie a tu d.pa. Maz ma popoludniowki do soboty od jutra akurat.. No nic, żyć trza dalej
tylko z żalem![]() ja tez idę na gotowe wiec może upiekę karpatkę tylko
|
#255 |
|
Zadomowienie
|
Hello
![]() tż w delegacji to my z młodym u rodziców, nie chciałoby mi się rano wstawać i wozić go do nich a tak to wracam z pracy obiad zrobiony, młody z dziadkami zadowolony ![]() Niestety i mnie przeziębienie łapie - ale walcze zawzięcie ! Kupiłam młodemu tablice z mazakiem ale nie jest jeszcze nim zainteresowany, coś tam porysuje i rzuca. Na święta do babci mamy zrobić sałatkę, jakieś ciasto i coś do picia
|
|
|
|
#256 |
|
Zakorzenienie
|
Ja robię na święta baby. W Poniedziałek wyprawiam urodziny, więc muszę stworzyć jakiś tort i parę przekąsek. Jak nie dojdę do siebie, to święta odwołuję
![]() Polecam sałatkę z ziemniaków, boczku, rzodkiewki, koperku z sosem czosnkowym. Jest pycha! Szwagierka na pewno ją zrobi na Wielkanoc, więc się objem. |
|
|
|
#257 |
|
Rozeznanie
|
hej babeczki
sie rozpisałyscie... nadrobilam ![]() Tradycyjnego zdrowka zycze. U nas poki co starszyzna wyleczona a dziecko jakims cudem zadnych zarazkow nie podlapalo, ale troche obawiam sie swiat, bo po ostatnich Mala przechodzila swoja pierwsza chorobe- podlapala od dzieciakow... Mam niezly nawal w robocie, wracam do domu, a ksiezniczka akurat zazwyczaj lapie mocne marudzenie i tak dopoki nie pojdzie spac, potem cos do jedzenia zrobic, ogranac siebie i kimono... nie mam chwilowo czasu, wiec na pisanie i swiateczne porzadki przyjdzie czas w kwietniu Poza tym tak jak i u wiekszosci chyba z Was moja Dama to zlosnica, gryzie jak ja juz wkurze zakazem zazwyczaj jakims i tez robi te swoje smieszne minki jak sie zlosci ![]() Ewka- ciezarowka oszczedzaj sie kobieto jak tylko mozesz!Ewka 2- gratuluje odwagi i juz nie moge sie doczekac, aby zobaczyc efekt tej bolesnej zachcianki No i bym zapomniala brawo dla Kubusia za kolejne postepy ![]() Aczka tak sie zapierasz zapierasz, ze cos czuje ze jako nastepna bedziesz z brzuszkiem (ciazowym, a nie spozywczym) chodzila cos mialam jeszcze pisac ale zapomnialam dzis wieczor lenia- nic nie robie: obiadu na jutro nie bedzie, a dziecko zje ze sloiczka jak bedzie laskawa kurde Jasiek juz kolka pisakami wykreca, a moja kredkami to uwielbia rzucac, za to jak sie dorwie jakims cudem do laptopa to pol godziny potem zajmuje nam powrot do wstepnych ustawien- taki spec od skrotow klawiszowych aa no i sortera tez za bardzo jeszcze nie ogarnia- jak jej sie uda to mysle, ze to bardziej przypadekno i z nowosci kupilysmy buty- te deichmanowskie wygladem szalu nie ma, ale za to ksiezniczka w mig opanowala poruszanie sie w nich- taaaaaka z niej dumna jestem ostatnio pol godziny babke po schodach przeganiala |
|
|
|
#258 |
|
Zakorzenienie
|
jelonku, babke piaksowa robisz, czy jaka?
pepa, paskudo, nie kracz! nie ma szans na brzuszek :p ja Jaska nie dopuszczam do elektroniki, bo raz drugi pozwoliłam w telefonie grzebac dla swietego spokoju i pozniej żądał strasznie, histerie robil! no nie ma i juz. |
|
|
|
#259 |
|
Zakorzenienie
|
Aczka robię babkę cytrynową i taką piernikową. To u mnie standard na Wielkanoc. Chcę też zrobić mini baby, bo się zaopatrzyłam w fajne foremki.
Mała mi pokasłuje. Pierwszy raz w jej życiu. |
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#260 |
|
Zakorzenienie
|
Mam nerwa wiec posmęciłam w klubie...
Właśnie jakie Wasze dzieci maja pantofelki?M ma befado i tak sie jej mega noga poci ze skarpeta mokra
|
#261 |
|
Zakorzenienie
|
jelonku, dmuchaj na zimne - lec do lekarza. ja nie wiem czy to w calej Polsce, ale u nas to wysyp oskrzeli i pluc...
niewinny kaszel a jednak. piernikowa? mniam ---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ---------- my mamy Danielki. stopa sucha ![]() befado to kiszka, ewka. sztuczne tworzywa. |
|
|
|
#262 |
|
Zakorzenienie
|
Jelonku zdrowia!
---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ---------- Dobry wieczór. Straciłam głos po pracy :'( jak zwykle w środę. Befado są przereklamowane, dużo lepsze są zetpol i viggami. Noga się nie poci, są przewiewne. Jutro na rehabilitację pędze z dwójką.
|
#263 |
|
Zakorzenienie
|
Ewka befado sa slabe. No i sztywne, za sztywne dla zdrowej stopki.
Aczka ja robię babke marmurkowa 😁 i ciasto marchewkowe z biala polewa z almette i mazurek - inny bo kruchy spod z orzechami, powidla śliwkowe i u góry beza 😁 ---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ---------- No i my tez danielki mamy
|
|
|
|
#264 |
|
Zadomowienie
|
Zdrowka dla chorujacych!
krwawienia miedzy miesiaczkami przy kp sie moga zdarzac, a tak to wszystko ok 😊 jeszcze mam za tydzien podejsc sprawdzic czy pecherzyk pekl i byla owulacja ( a wg mnie byla dzis). Jesli mam okresy reguralnie to kp nie ma raczej wplywu na zajscie w ciaze, natomiast wg mojego gina nie powinno sie karmic w ciazy... Jak zajde w ciaze to odstawie, a na razie zostawiam nocne kp 😊 babka cytrynowa jest swietna! I jest jedynym ciastem, ktore pieke na te swieta w trzech egzemplarzach. W pierwszy dzien jade z N do rodzicow, tz w pracy, w drugi idziemy do jego siostry. Dom pucuje, bo akurat meza mam w domu. Iwona, a ty siedz na wizazu bez wyrzutow sumienia i rob tylko to co absolutnie musisz, przeciez mialas sie oszczedzac! czytam ksiazke "Polskie morderczynie", niesamowite jak czasem dziwnie zycie sie uklada i normalna, zwyczajna kobieta kogos zabija...polecam! |
|
|
|
#265 |
|
Zakorzenienie
|
Aaczka u nas tez panują oskrzela! Bez temp sam kaszel
Dzieki za opinie o butkach musze cos poszukać A w sumie te befado mamy od sąsiadki jej córka ma nozke wysoka na podbiciu i szybko jej noga rośnie wiec przynosi na buciki ![]() Dzieki😊 ---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ---------- Biedro babe cytrynowa uwielbiam!!
|
#266 |
|
Wtajemniczenie
|
ewka1368 - my pantofelków po domu nie używamy, stopa wolna, w dodatku bosa musi być
ale z tym poceniem mamy to samo, w sumie to jestem zadowolona z bucików za 50 zł ze Smyka na zimę, gdyby nie to pocenie, normalnie ciepło aż bucha i wkładka wilgna. Sandałki kupię z tych firm lepszych polecanych przez dziewczyny namarelle - ja też robię karpatkę tylko że ja z pudła ![]() z pracą współczuję, ale dasz radę! może będzie mniej dzieci w tych dniach ![]() schudłam 3 kg na tych owsiankach, także polecam w razie zgrubnięcia przez święta przez kogokolwiek !
08.05.2014 Jaś, Nasz Bączek ![]() Edytowane przez LindaC Czas edycji: 2016-03-24 o 08:06 |
|
|
|
#267 |
|
Zakorzenienie
|
linda, gratki! ladnie schudlas
teraz strach sie bedzie brac za salatki, babki
|
|
|
|
#268 |
|
Wtajemniczenie
|
dzięki
no właśnie troszkę teraz się świąt boję, ale nie będę wydziwiać i robić dla siebie sałatki z płatków owsianych czy babki z tego, choć pewnie przepis w internecie by się znalazł hehe bo już różności z tych płatków robiłam coś tam zjem w umiarkowanych ilościach jak coś to podjedz za mnie, 4 z przodu jak pamiętam, więc pełen luz masz
|
#269 |
|
Zakorzenienie
|
Ja robię też warzywna babkę, więc Linda zapraszam. Po niej nie zgrubniesz
|
|
|
|
#270 |
|
Wtajemniczenie
|
widziałam właśnie jelonek na kulinarnym i czaję się by zrobić
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:15.

13.08.2011r.