ALIEXPRESS (chińskie Allegro) - wątek plotkowy część VI - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-04-14, 18:00   #241
assiuci
Zakorzenienie

Dot.: ALIEXPRESS (chińskie Allegro) - wątek plotkowy część VI

Kończy mi się dziś czas ochrony na jedną rzecz. Pisałam do sprzedawcy, niby wysłał. Status od 26 lutego jest niezmieniony "shipped by air". Zakładać spór czy przedłużać czas?
assiuci jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-14, 18:03   #242
migea
Zadomowienie

Wkoncu po 2 miesiacach doleciały hybrydy.
Piknie zmieniaja kolor.
Czerwony na pazurkach miodzio wygląda
Ostatni to tale na probe kupilam kolor tez mi odpowiada ale ten nie zmienia koloru.

Linki
http://pl.aliexpress.com/item/12ML-1...ilNewVersion=2

http://pl.aliexpress.com/item/Elite9...ilNewVersion=2

http://www.aliexpress.com/snapshot/7...72654894078319
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_20160414_150357.jpg (130,4 KB, 44 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_20160414_150419.jpg (183,3 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_20160414_153819.jpg (188,5 KB, 65 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_20160414_153912.jpg (198,1 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_20160414_154015.jpg (257,8 KB, 43 załadowań)

Edytowane przez migea
Czas edycji: 2016-04-14 o 18:05
migea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-14, 18:30   #243
Rotkohl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez migea Pokaż wiadomość
hej na fb laska wlasnie robila opinie tych lamp i na maila moge napisac co pisala bo nie chce tutaj lamac regulaminu ale finał sprawy byl taki ze nic nie pobije tej lampy
http://pl.aliexpress.com/item/Abody-...ddresstype=600

Lampa ma diody nowej generacji, które utwardzają zarówno wszystkie rzeczy do LED jak i UV (w tym żele starej generacji) w krótkim czasie
Lampa utwardza hybrydy w 5 sec, a bardzo mocno napigmentowane kolory w 10 a co wazne jeszcze jest foto które pokazuje
porównanie wielkości ze standardową tunelówką oraz Diamond 36W. Abody zajmuje podobną ilość miejsca na biurku co Diamond, a przy tym w środku jest tak dużo miejsca jak w tunelówce
Widziałam, że te abody są polecane, tylko to nie dla mnie a siostra się uparła, że chce led + ccfl i nie da się jej przetłumaczyć
Lampa ma być do profesjonalnego użytku, do tej pory miała 2 oddzielne UV i LED i chciała jedną zamiast tego. Sam przedstawiciel uczciwie powiedział, że te wszystkie lampy u nas dostępne są na ali a ceny 2 krotnie niższe
Rotkohl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-14, 19:42   #244
jaksy
Zasiedzenie

Cytat:
z reguły bierz większe ale sa wyjątki jak mnie spotkał:

np kupilam suknie i wg tabeli w biuscie powinna miec 110cm a ma 121cm i spor załozony

http://pl.aliexpress.com/item/2015-S...ilNewVersion=2
Dzięki, wezmę większy, bo jak przyjdzie za mały to nic z tym nie zrobię, a tak to chociaż będę miała nadzieję, że uda mi się go jakoś zwęzić w razie czego.
Kupuję ten kostium jak coś http://pl.aliexpress.com/item/Owlpri...8-a83f8e476449
więc mogę później napisać jak ta rozmiarówka wypada gdyby ktoś był zainteresowany.
Stary 2016-04-14, 19:54   #245
ADMIRABLA
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez wildDaisy Pokaż wiadomość
Dziękuję A jak się to skończyło, dostała zwrot/dobrą rzecz?
Napisałam do niego, zapytałam czy wysłał drugą sukienkę i to na nią mam czekać, bo pierwszą dostałam, ale zamawiałam inny rozmiar. I załączyłam zdjęcia, żeby w końcu zakumał, że ja mam sukienkę
Tak dostała zwrot bo dostała zupełnie coś innego niż zamawiała.

Cytat:
Napisane przez assiuci Pokaż wiadomość
Kończy mi się dziś czas ochrony na jedną rzecz. Pisałam do sprzedawcy, niby wysłał. Status od 26 lutego jest niezmieniony "shipped by air". Zakładać spór czy przedłużać czas?
Pewnie nierejestrowana na dwoje babka wróżyła albo dojdzie po czasie albo nie. Zależy od ciebie czy chcesz czekać czy powołać się na 60dni dostawy. Do mnie przyszły dwie paczki po czasie i to sporo po upływie czasu i jedna dwa dni po rozpatrzeniu sporu więc różnie bywa.

Edytowane przez ADMIRABLA
Czas edycji: 2016-04-14 o 20:01
ADMIRABLA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-14, 20:00   #246
ADMIRABLA
Rozeznanie

Torebka model Birkin Hermes 35 Taupe (bez logo) http://ali.pub/ngfuq zam 29.03 otrz 13.04
Torebka dotarła w idealny stanie dzięki poduszce powietrznej w środku, brak zagięć, wgnieceń itp. Torebka starannie wykonana, dobrze równo uszyta i obszyta, brak dziwnych pokracznych łączeń. Szwy równe, żaden nie jest przeszyty dwa razy.
Okucia metalowe porządnie wykonane, podwójne i dobrze przymocowane śrubkami. Wszystko było zaklejone i nic się w transporcie nie porysowało. Torebka przyszła z woreczkiem przeciw kurzowym, zabezpieczonymi folią rączkami, dodatkowym paskiem również złożonym i zapakowanym. Torebka ze skóry ekologicznej bardzo dobrej jakości, bardzo fajna miękka w dotyku, z dobrze odwzorowaną fakturą skóry litchi. Na dole torebki metalowe nóżki na wzmocnionych brzegach. Do torebki dołączona również apaszka którą można zawinąć dookoła rączki ew zawiązać kokardę. Wewnątrz dwie kieszenie, jedna zapinana na suwak druga bez. Torebka bez zapachu, dla mnie udany zakup
Gdyby ktoś był zainteresowany tym modelem z logo mogę podać linki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC07661 fb.jpg (130,6 KB, 213 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Bez nazwy fb.jpg (99,2 KB, 102 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Bez nazwy.jpg (98,6 KB, 74 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg fb.jpg (75,7 KB, 63 załadowań)
Stary 2016-04-14, 20:22   #247
assiuci
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ADMIRABLA Pokaż wiadomość
Pewnie nierejestrowana na dwoje babka wróżyła albo dojdzie po czasie albo nie. Zależy od ciebie czy chcesz czekać czy powołać się na 60dni dostawy. Do mnie przyszły dwie paczki po czasie i to sporo po upływie czasu i jedna dwa dni po rozpatrzeniu sporu więc różnie bywa.
No wlasnie temu mam klopot bo nie wiem co robić
Stary 2016-04-14, 20:25   #248
migea
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Rotkohl Pokaż wiadomość
Widziałam, że te abody są polecane, tylko to nie dla mnie a siostra się uparła, że chce led + ccfl i nie da się jej przetłumaczyć
Lampa ma być do profesjonalnego użytku, do tej pory miała 2 oddzielne UV i LED i chciała jedną zamiast tego. Sam przedstawiciel uczciwie powiedział, że te wszystkie lampy u nas dostępne są na ali a ceny 2 krotnie niższe
To moze powiedz siorze ze takie sa bo ja szczerze nie wiedzialam ze hybryde w 5sec mozna utwardzic - ta utwardza przeciez led i zele nawet te stare
ma automat
tym bardziej do profesjonalnego jak najbardziej sie nada lepiej niz ta co chce
a tym bardziej ze cena jest wcale nie jakas wyzsza bardzo czy cos
i zwroci uwage niech tez siora na czas jaki utwardza wlasnie ta szok

Podaj maila to ci wysle opis jej konkretny i porownanie na zdjeciu nawet mam jak ona wyglda w porownaniu do tych co siora chce

ja mam led ale mysle czy sie jej nie pozbyc wlasnie i nie kupic tej

Edytowane przez migea
Czas edycji: 2016-04-14 o 20:30
migea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-14, 22:11   #249
Rotkohl
Zakorzenienie

Cytat:
To moze powiedz siorze ze takie sa bo ja szczerze nie wiedzialam ze hybryde w 5sec mozna utwardzic - ta utwardza przeciez led i zele nawet te stare
ma automat
tym bardziej do profesjonalnego jak najbardziej sie nada lepiej niz ta co chce
a tym bardziej ze cena jest wcale nie jakas wyzsza bardzo czy cos
i zwroci uwage niech tez siora na czas jaki utwardza wlasnie ta szok

Podaj maila to ci wysle opis jej konkretny i porownanie na zdjeciu nawet mam jak ona wyglda w porownaniu do tych co siora chce

ja mam led ale mysle czy sie jej nie pozbyc wlasnie i nie kupic tej
Mówiłam jej ale się upierala bo jej przedstawiciel jakiś powiedział że te najlepsze
Potem poszukałam konkretnych porównań i jej zaczęłam czytać i w końcu przekonałam - szczególnie tym że Led ccfl nie radzi sobie jakoś szczególnie z żelem. Zamówiliśmy więc ta, cena właściwie nawet niższa niż ta o której myślała.
Rotkohl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-14, 23:57   #250
migea
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Rotkohl Pokaż wiadomość
Mówiłam jej ale się upierala bo jej przedstawiciel jakiś powiedział że te najlepsze
Potem poszukałam konkretnych porównań i jej zaczęłam czytać i w końcu przekonałam - szczególnie tym że Led ccfl nie radzi sobie jakoś szczególnie z żelem. Zamówiliśmy więc ta, cena właściwie nawet niższa niż ta o której myślała.
dokladnie - czasami warto pytac i drazyc temat
Stary 2016-04-15, 10:52   #251
Emilia 25
404 Not Found

Dotarł kolejny zegarek i też jest świetny.

Stary 2016-04-15, 10:53   #252
ADMIRABLA
Rozeznanie

Cytat:
No wlasnie temu mam klopot bo nie wiem co robić
Otwórz spór a jak dojdzie to po czasie możesz zwrócić mu kasę kupując raz jeszcze

Czas edycji: 2016-04-15 o 10:54
Stary 2016-04-15, 11:24   #253
wildDaisy
żona bez ogona

Ehh, Chińczyk mi odpisał, że rozmiar wysłał dobry - że to chińska rozmiarówka Ale sukienka jest tak mała, że moja siostrzenica nawet głowy w nią nie włoży, a na zdjęciach rozmiar 4 lata wydawał się całkiem spory. No i ma 12 na metce, jakby na 12 miesięcy, bo taki rozmiar też jest na aukcji Chyba muszę odpuścić w takim razie, niech mu będzie.

---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ----------

Ej kurde, teraz patrzę na komentarze i pierwszy komentarz pod aukcją -
babka zamówiła rozmiar na 4 lata, zmierzyła, że mniejsza niż w aukcji i wstawiła zdjęcia w komentarzu, na metce ma 12 tak jak moja sukienka. Więc jednak Chińczyk robi mnie w jajo, tłumacząc, że to chińska rozmiarówka albo pomylił kiece, albo podał złe wymiary w aukcji

Edytowane przez wildDaisy
Czas edycji: 2016-04-15 o 11:31
wildDaisy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-15, 11:55   #254
Wieszczka
Zadomowienie

Cytat:
Ehh, Chińczyk mi odpisał, że rozmiar wysłał dobry - że to chińska rozmiarówka Ale sukienka jest tak mała, że moja siostrzenica nawet głowy w nią nie włoży, a na zdjęciach rozmiar 4 lata wydawał się całkiem spory. No i ma 12 na metce, jakby na 12 miesięcy, bo taki rozmiar też jest na aukcji Chyba muszę odpuścić w takim razie, niech mu będzie.

---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ----------

babka zamówiła rozmiar na 4 lata, zmierzyła, że mniejsza niż w aukcji i wstawiła zdjęcia w komentarzu, na metce ma 12 tak jak moja sukienka. Więc jednak Chińczyk robi mnie w jajo, tłumacząc, że to chińska rozmiarówka albo pomylił kiece, albo podał złe wymiary w aukcji
Taaa a ja kiedyś zamówiłam rozmiar M a dostałam S (na metkach tak było i wymiary zgadzały się z tabelą, więc nie ma mowy o np źle wszystej metce) a Chińczyk i tak upierał się, że wysłał dobry rozmiar. No niestety maj frend, musiał oddać hajs.
Wieszczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-15, 12:47   #255
ADMIRABLA
Rozeznanie

Cytat:

Jak sukienka ma inne wymiary niż te z aukcji rób spór zrób screen zamówienia jaki rozm kupiłaś, zrób screen z wymiarami z aukcji i dodaj foto sukienki z miarką żeby było widać wymiary i tyle.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-04-15, 19:39   #256
malami34
Raczkowanie

Szukam torebek Guess - podpowiecie?
malami34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-15, 19:44   #257
assiuci
Zakorzenienie

Cytat:
Otwórz spór a jak dojdzie to po czasie możesz zwrócić mu kasę kupując raz jeszcze
Dokładnie tak zrobiłam. Póki co chinczyk się nie odzywa i żadnej wiadomości nt sporu nie mam. Zobaczymy jak to się rozwinie
Stary 2016-04-16, 07:51   #258
paulisia401
Przyczajenie

Poda ktoś linka do okularów RB
paulisia401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-16, 19:06   #259
ADMIRABLA
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez paulisia401 Pokaż wiadomość
Poda ktoś linka do okularów RB
A jakiego modelu szukasz?

Cytat:
Dokładnie tak zrobiłam. Póki co chinczyk się nie odzywa i żadnej wiadomości nt sporu nie mam. Zobaczymy jak to się rozwinie
Stary 2016-04-17, 07:14   #260
paulisia401
Przyczajenie

Cytat:
A jakiego modelu szukasz?

Erika
Stary 2016-04-17, 22:05   #261
maudy
Wtajemniczenie

Hej może któraś z Was ma pulsometr zamawiamy z Ali ale z funkcją wodoszczelna? Bo poluje na coś godnego polecenia ;-)
maudy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-18, 12:17   #262
ADMIRABLA
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez paulisia401 Pokaż wiadomość
Erika
w tym sklepie masz fajne RB erika za 7.99 z całym pakietem, dobrej jakości z UV400 http://ali.pub/lubz8
zamawiasz z ten sposób, klikasz na link i kupujesz pierwszy kwadrat a potem w wiadomości do zamówienia wpisujesz model kolor i ilość sztuk np: RB 4171 C2 *1 czyli np Erika, kolor czarny mat ilość 1.
tutaj masz katalog i instrukcje jak się zamawia
http://v.yupoo.com/photos/sunglasses...bums/33874564/

Czas edycji: 2016-04-18 o 12:29
Stary 2016-04-18, 13:12   #263
Sozain
Raczkowanie

Cytat:
Moja koleżanka miała podobnie, napisała do sprzedawcy raz i podobnie odpisał napisała drugi bo myślała że ang nie rozumie a on to samo. W końcu otworzyła spór i zaznaczyła o co chodzi i nagle zaczął pisać na temat. Zobacz, sprawdź, napisz raz jeszcze jeśli odpowie to samo otwórz spór bo nic nie zdziałasz
To niekoniecznie jest tak, że oni ściemniają tylko niektórzy po prostu MAJĄ kiepski ang i nie rozumieją o co nam chodzi czasem

Miałam tak, że dostałam rzecz z której byłam zadowolona, wystawiłam dobrą opinię i napisałam by dali też feedback, to mi odp że bardzo przeprasza, że jeszcze nie dostałam, że sprawdzał z pocztą i doszło do mojego kraju i czy mogę sprawdzić na swojej poczcie...

Tak więc nie zawsze kumają i tyle, odp mu że ja mam towar żeby się nie martwił i że dałam mu 5* itd. nie wiem czy zrozumie... zobaczę

---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ----------

Hmmm jednak nie rozumie... a nie ma powodu udawać, że nie kuma bo ja mam towar z którego jestem zadowolona... bywa

odpuszczam bo nie wiem już jak to mu wutłumaczyć
Sozain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-18, 13:56   #264
ADMIRABLA
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Sozain Pokaż wiadomość
To niekoniecznie jest tak, że oni ściemniają tylko niektórzy po prostu MAJĄ kiepski ang i nie rozumieją o co nam chodzi czasem

Miałam tak, że dostałam rzecz z której byłam zadowolona, wystawiłam dobrą opinię i napisałam by dali też feedback, to mi odp że bardzo przeprasza, że jeszcze nie dostałam, że sprawdzał z pocztą i doszło do mojego kraju i czy mogę sprawdzić na swojej poczcie...

Tak więc nie zawsze kumają i tyle, odp mu że ja mam towar żeby się nie martwił i że dałam mu 5* itd. nie wiem czy zrozumie... zobaczę

---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ----------

Hmmm jednak nie rozumie... a nie ma powodu udawać, że nie kuma bo ja mam towar z którego jestem zadowolona... bywa

odpuszczam bo nie wiem już jak to mu wutłumaczyć
Akurat w tym przypadku tak było że wysłał jej trzy razy tego samego maila i jak otworzyła dispute to nagle nauczył się pisać po ang i zaczął z nią rozmawiać nt produktu ale że ona się wkurzyła nie chciała już nim gadać. Więc czasem bywa że nie znają a czasem nie.

---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ----------

Cytat:
Napisane przez Asiuchal Pokaż wiadomość
Polecicie jakies aukcje z zegarkami a'la Daniel Wellington?
Załącznik 6350671

Szukałam w weekend dla koleżanki i znalazłam damska 36 z cyrkoniami ale na skórzanych paskach http://ali.pub/kbx29
tutaj kupowałam kolorowe paski http://ali.pub/u3m96
Stary 2016-04-18, 15:34   #265
Hosenka*
Zakorzenienie

Hej Jestem nowa

Otrzymane dzisiaj zegarki (równo po 15 dniach od kupna) zmusiły mnie do znalezienia tego watku

Biały kosztował niecałe 7 zł, a brązowy niecałe 6 zł, wysyłki darmowe. Czekam na jeszcze jeden zamówiony w tym czasie, a dziś zamówiłam 3 zegarki Cluse.
Czekam jeszcze na torbę materiałową taką zwykłą, na działkę i kliknięte dziś lakiery hybrydowe (zamówione ponad 2 miesiące temu nie dotarły, dostałam zwrot i dziś znalazłam taniej te lakiery).
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: png zegarek.png (603,3 KB, 49 załadowań)
Rodzaj pliku: png zegarek 2.png (425,7 KB, 50 załadowań)

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-18, 17:08   #266
Asiuchal
Zakorzenienie

Cytat:
Szukałam w weekend dla koleżanki i znalazłam damska 36 z cyrkoniami ale na skórzanych paskach http://ali.pub/kbx29
tutaj kupowałam kolorowe paski http://ali.pub/u3m96
Dziekuje.
Asiuchal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-18, 17:10   #267
blue3
dead & alive

Pisałam ostatnio w sprawie porysowanych kolczyków Tiffany- sprzedawca zgodził się na częściowy refund

W tym czasie doszła do mnie też obudowa: http://pl.aliexpress.com/item/Case-F...344405398.html poczekam kilka dni z wystawieniem oceny, bo z wyglądu wszystko jest ok i jest bardzo ładna, ale już od pierwszych minut po włożeniu obudowy telefon zaczął gubić zasięg
blue3 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-04-18, 19:02   #268
ADMIRABLA
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez blue3 Pokaż wiadomość
Pisałam ostatnio w sprawie porysowanych kolczyków Tiffany- sprzedawca zgodził się na częściowy refund

W tym czasie doszła do mnie też obudowa: http://pl.aliexpress.com/item/Case-F...344405398.html poczekam kilka dni z wystawieniem oceny, bo z wyglądu wszystko jest ok i jest bardzo ładna, ale już od pierwszych minut po włożeniu obudowy telefon zaczął gubić zasięg
A czy ona jest metalowa? Bo jeśli tak to mogą być problemy tak samo jak z lustrzanymi też telefony gubią zasięg

Cytat:
Napisane przez Asiuchal Pokaż wiadomość
Dziekuje.
Nie ma za co
Stary 2016-04-18, 20:01   #269
assiuci
Zakorzenienie

Doszły dziś do mnie okulary i krótki top. Zamówione 31.03 i wczoraj jak sprawdzałam statusy to nic mi się nie wyświetliło. Dostawa ekspresowa jak na ostatnie zamowienia

A co do sporu ze sprzedawca o kolczyki nie zaakceptował mnie i prosił żeby poczekać jeszcze bo na pewno dojdą... masakra
Stary 2016-04-18, 20:03   #270
paulisia401
Przyczajenie

Cytat:
w tym sklepie masz fajne RB erika za 7.99 z całym pakietem, dobrej jakości z UV400 http://ali.pub/lubz8
zamawiasz z ten sposób, klikasz na link i kupujesz pierwszy kwadrat a potem w wiadomości do zamówienia wpisujesz model kolor i ilość sztuk np: RB 4171 C2 *1 czyli np Erika, kolor czarny mat ilość 1.
tutaj masz katalog i instrukcje jak się zamawia
http://v.yupoo.com/photos/sunglasses...bums/33874564/

Dzieki, nigdy nie wiedziałam jak zamawiać z tych linków

---------- Dopisano o 19:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ----------

A moze któraś z Was zamawiała koszule Tommy Hilfiger?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości