Aborcja - wątek zbiorczy. Część 2. - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-04-08, 10:13   #241
thirky
on tired little feet

Dot.: Aborcja - wątek zbiorczy. Część 2.

Cytat:
Napisane przez zakonna Pokaż wiadomość
No to może 30 lat temu ten film jeszcze nie istniał i mnie ta przyjemność ominęła.
Jest z 84 roku. W każdym razie ominęła

I saw it first!’ squeaked Sniff, ‘I must choose a name for it.
Wouldn’t it be fun to call it Sniff? That’s so short and sweet.
thirky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-08, 11:26   #242
Shar14
Zadomowienie

Widziałam go kiedyś hobbystycznie, żeby zobaczyć o co im chodzi. Nie ruszył mnie wcale. Mnie go nikt nie puszczał, o ile kojarzę to w ogóle na religii tematu aborcji nie było. Może z raz wspomniano, ale w sensie sugestii, że jest niezgodne z nauką KK. Choć z religii wypisałam się w 2 LO bodajże.
Oczywiście dla dzieci z 5 klasy podstawówki nie jest to absolutnie odpowiedni temat. Ciekawi mnie czemu natomiast nie puszcza się w szkołach drastycznych filmów z porodów. Taka hipokryzja i indoktrynacja. Swoją drogą film jest straszliwie naciągnany i aż zieje propagandą. Przyjmując, że płód do pewnego momentu działa na zasadzie zwierzęcych odruchów to nic dziwnego, że jak go coś tyka to się odsuwa. Już w świecie roślin są takie zachowania.

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez Shar14
Czas edycji: 2016-04-08 o 11:27
Shar14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-08, 11:55   #243
201611240917
Konto usunięte

Też nikt nam w szkole nie puszczał tego filmu.
Aż sobie obejrzę o czym mowa.
201611240917 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-08, 12:29   #244
kahoko hino
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez adeedra Pokaż wiadomość
Ale w piątej klasie?
PIĄTEJ?!
no. niespecjalnie mnie ruszył, nie do końca wiedziałam, o co chodzi. kilka lekcji później była moja ostatnia lekcja religii, bo wyszłam, jak usłyszałam temat. i nigdy nie wróciłam.
kahoko hino jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-08, 13:44   #245
Iska00
Zadomowienie

A jaki to był temat?

Ja oglądałam wyżej wymieniony film w szkole.
W ramach takiego jakby kursu przedmałżeńskiego w liceum.
Jeśli ktoś chciał zaliczyć kurs bez chodzenia w przyszłości na dziwne spotkania do kościoła, to wystarczyło zostać kilka razy po lekcjach. W ramach spotkań rozmawialiśmy z księdzem katechetą na różne "życiowe" tematy. Na jednym ze spotkań oglądaliśmy powyższy film. Dla mnie ten film nie był jakoś szczególnie poruszający. Spodziewałam się czegoś gorszego.
Kurs zaliczyłam, mam certyfikat, ale od tego czasu trochę zmieniłam swój światopogląd i ślubu kościelnego nie wezmę

Edytowane przez Iska00
Czas edycji: 2016-04-08 o 13:46
Iska00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-08, 13:51   #246
kahoko hino
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iska00 Pokaż wiadomość
A jaki to był temat?
matka boska a twoja matka - w czym matka boska jest lepsza od twojej matki.

konsternacja na twarzach piątoklasistów. ja się spakowałam i wyszłam.
kahoko hino jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-08, 14:48   #247
Untrue
BAN stały

"Niemy krzyk" na religii to jeszcze ujdzie.
Pamiętam jak nam puszczali dla całej szkoły, całego gimnazjum na świetlicy ten film, każda klasa musiała obejrzeć, ksiądz był obecny na każdym seansie i kilka nauczycielek. Było to wielkie wydarzenie jak akcje antynarkotykowe, czy antyprzemocowe czy inne chodzące po szkołach. Pamiętam, że propaganda zadziałała na jeszcze niemyślące samodzielnie młode umysły i dziewczyny się zarzekały, że nigdy tego nie zrobią itp.
Untrue jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-04-08, 14:49   #248
Weronika__
Raczkowanie

Masa kobiet zarzeka się ze by tego nie zrobiła. Ale życie potrafi zweryfikować nasze poglądy.

Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka
Weronika__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-08, 14:54   #249
Shar14
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Weronika__ Pokaż wiadomość
Masa kobiet zarzeka się ze by tego nie zrobiła. Ale życie potrafi zweryfikować nasze poglądy.

Dlatego krzycząc te głupie hasła i popierając debili (za przeproszeniem) w rządzie same sobie ukręcają sznur. Ale oczywiście to dla nich zbyt trudne do ogarnięcia, że być może kiedyś same będą tej aborcji potrzebować, bo coś tam. Wtedy to jest "szczególny przypadek" i hipokryzja jak stąd do Wielkiego Kanionu.
Także sprowadza się to znów do tego, że niektórzy ludzie mają bardzo wąskie horyzonty myślowe i widzą tylko "czarne" lub "białe" bez całej gamy szarości pomiędzy.

Edytowane przez Shar14
Czas edycji: 2016-04-08 o 14:55
Shar14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-08, 15:03   #250
Weronika__
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Shar14 Pokaż wiadomość
Dlatego krzycząc te głupie hasła i popierając debili (za przeproszeniem) w rządzie same sobie ukręcają sznur. Ale oczywiście to dla nich zbyt trudne do ogarnięcia, że być może kiedyś same będą tej aborcji potrzebować, bo coś tam. Wtedy to jest "szczególny przypadek" i hipokryzja jak stąd do Wielkiego Kanionu.
Także sprowadza się to znów do tego, że niektórzy ludzie mają bardzo wąskie horyzonty myślowe i widzą tylko "czarne" lub "białe" bez całej gamy szarości pomiędzy.

Otóż to. Dzis wydaje mi się ze mogłabym ciążę usunąć . Czy będę faktycznie chciała jak przyjdzie co do czego nie wiem. Ale chciałbym mieć szansę podjęcia decyzji

Stary 2016-04-08, 15:26   #251
Swetru
BAN stały

Nawet jeśli przyjmiemy wszyscy że człowiek zaczyna się od zapłodnienia to nadal nie można zmuszać do porodu kobiet zgwałconych [zarodek znalazł się w macicy wbrew woli kobiety a więc jest agresorem (że nieświadomym to bez znaczenia, wina nie jest wymogiem do obrony, jak chory psychicznie czyli wolny od przypisania mu winy zaatakuje mnie to nie mogę się bronić?) czyli matka może się go pozbyć] oraz zagrożonych śmiercią lub ciężkim kalectwem (tu chyba nie muszę tłumaczyć? terminy: obrona konieczna, stan wyższej konieczności). Wymuszanie porodu dzieci z wadami letalnymi też stoi z prawem o stanie wyższej konieczności (krótką wegetacją noworodka nie jest na tyle wysokim dobrem żeby zmuszać matkę do przebycia ciąży) i jest po prostu idiotyczne.
Swetru jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-04-08, 15:27   #252
Cindy28
Lux Mundi

Tego filmu nie puszczano u mnie ani w podstawówce ani LO, chociaż pojęcie aborcji jako takiej oczywiście się pojawiało.
A na lekcji religii w liceum oglądaliśmy "Foresta Gumpa", "Życie jest piękne" czy "Cześć Tereska".
Z kolei, żeby mieć możliwość otrzymania potwierdzenia ukończenia kursu przedmałżeńskiego była mowa i sprawdzian z sytuacji kiedy można ubiegać się o unieważnienie ślubu kościelnego.
Czytając Wasze wypowiedzi bardzo się cieszę, że moi katecheci byli normalni.
Stary 2016-04-08, 15:51   #253
favianna
Zakorzenienie

To moje cialo
https://youtu.be/z2ME8sR-bnY
favianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-08, 16:34   #254
_Jinx_
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Swetru Pokaż wiadomość
Nawet jeśli przyjmiemy wszyscy że człowiek zaczyna się od zapłodnienia to nadal nie można zmuszać do porodu kobiet zgwałconych [zarodek znalazł się w macicy wbrew woli kobiety a więc jest agresorem (że nieświadomym to bez znaczenia, wina nie jest wymogiem do obrony, jak chory psychicznie czyli wolny od przypisania mu winy zaatakuje mnie to nie mogę się bronić?) czyli matka może się go pozbyć] oraz zagrożonych śmiercią lub ciężkim kalectwem (tu chyba nie muszę tłumaczyć? terminy: obrona konieczna, stan wyższej konieczności). Wymuszanie porodu dzieci z wadami letalnymi też stoi z prawem o stanie wyższej konieczności (krótką wegetacją noworodka nie jest na tyle wysokim dobrem żeby zmuszać matkę do przebycia ciąży) i jest po prostu idiotyczne.
Wiem co masz na myśli. To tak jak z przykładem kiedy ktoś (nazwijmy go agresorem) podczepi do Ciebie kogoś chorego, kto nie będzie funkcjonował bez udziału np. Twoich nerek. Możesz wtedy szlachetnie się zgodzić, że użyczysz tych swoich nerek na kilka miesięcy albo na rok, póki nie znajdą się jakieś nerki do przeszczepu. Jednak żadne prawo nie może zabraniać Ci uwolnić się od tego człowieka, ani oskarżać o morderstwo nawet jeśli ten człowiek nie miał wpływu na to, że go do Ciebie podczepiono i bez tych Twoich nerek umrze.

Edytowane przez _Jinx_
Czas edycji: 2016-04-08 o 16:36
_Jinx_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-08, 16:51   #255
Weronika__
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez _Jinx_ Pokaż wiadomość
Wiem co masz na myśli. To tak jak z przykładem kiedy ktoś (nazwijmy go agresorem) podczepi do Ciebie kogoś chorego, kto nie będzie funkcjonował bez udziału np. Twoich nerek. Możesz wtedy szlachetnie się zgodzić, że użyczysz tych swoich nerek na kilka miesięcy albo na rok, póki nie znajdą się jakieś nerki do przeszczepu. Jednak żadne prawo nie może zabraniać Ci uwolnić się od tego człowieka, ani oskarżać o morderstwo nawet jeśli ten człowiek nie miał wpływu na to, że go do Ciebie podczepiono i bez tych Twoich nerek umrze.
Ja podalam w pewnej dyskusji z proliferem podobny przyklad. O jakie swiete oburzenie. I rada ze powinnam matce za dzierzawe ciala podziekowac.
I wgl takie dziwne rzeczy

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-04-08, 17:12   #256
Mirajane
Raczkowanie

Znalazłam dzisiaj jeden taki mem http://kwejk.pl/obrazek/2632187/but-but.html a pod nim poniższe zacytowane komentarze. Moim zdaniem w tym właśnie tkwi kwintesencja absurdu całej sytuacji. Kobieta (nie mężczyzna!) jest sprowadzana do podmiotu grzesznego.... i głupiego np. "Trzeba było nie dawać du.....py", "To ty je usunęłaś", "Trzeba było myśleć tym wcześniej", "Sama się prosiłaś", "Widziały gały kogo brały", "I ty się nazywasz kobietą", "Feminazistka", itd. Ale pełna tolerancja dla uciekających tatusiów. Daje 400 zł (o ile) alimentów i ciesz się dziewko, że coś dostajesz. Moje postrzeganie feminizmu nie jest w pełni zgodne z formą jakie serwują nam obecne zbiory feministek, ale będę rękami i nogami podpisywać się wraz z nimi aby ustawa nie weszła.

"Bo tu nie chodzi o żadną ochronę życia. Dyskusja z zygociarzem zawsze w końcu dojdzie do "było nie dawać dupy" - i tu wychodzi ich prawdziwa motywacja. Seksu zakazać się nie da, ale niech chociaż wizja przymusowego porodu będzie jakąś karą. Utrudnianie ludziom życia to takie hobby sfrustrowanych seksofobów."

"Pro life nie jest pro life, ponieważ totalnie mają w dupie co się z dzieckiem stanie po urodzeniu. Trafi do domu dziecka? Spoko. Wyrośnie na patolę? Spoko. Zdechnie z głodu, bo matka wszystko przepije? Spoko. Uduszony skończy w beczce? Spoko.
Wszystko spoko, ale aborcja? Na boga to się nie godzi!"
Why are you still so afraid?

Razem 02.2011
Mirajane jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-08, 17:31   #257
rembertowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
"niemy krzyk" jest z 1984 roku.
ale puszczać go na szerszą w PL zaczęli jakoś w latach dziewięćdziesiątych, i pewnie raczej bliżej połowy niż przed. Wcześniej, jeszcze w późnych osiemdziesiątych, na pewno epatowali dużymi, kolorowymi zdjęciami "płodów po aborcji". W kościele, do którego uczęszczałam, taką właśnie wystawkę ustawili na galerii, którą się przechodziło do sali, w której urzędowały bielanki. Nie dało się dam trafić bez przechodzenia obok tego barbarzyństwa. Pamiętam głęboki szok spowodowany tym widokiem, miałam wtedy może dziesięć lat. Jak okazali, to zbierali podpisy pod stosownym kwitem, i brali je od wszystkich, nawet od dzieci, które ledwo potrafiły się podpisy.
rembertowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-08, 17:41   #258
201605090949
Konto usunięte

Cytat:
Po pierwsze, żadna kobieta zarodka nie urodzi. Płód jak już. Po drugie, uważasz, że letalny płód może być abortowany, bo kobieta się będzie musiała męczyć do porodu, ale już nieletalny acz z poważnym zespołem/zespołami wad wrodzonych nie może być abortowany, bo...? Bo jak kobieta/rodzina będą się męczyć latami to już jest okej? Obecne prawo jest za bardzo restrykcyjne, a ludzie dyskutują nad tym, czy aby nie jest za bardzo liberalne, jednocześnie podkreślając, że to co chce ustanowić PiS jest zbyt restrykcyjne.
201605090949 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-08, 17:46   #259
Mirajane
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ZaleszczotekKsiazkowy Pokaż wiadomość
Po pierwsze, żadna kobieta zarodka nie urodzi. Płód jak już. Po drugie, uważasz, że letalny płód może być abortowany, bo kobieta się będzie musiała męczyć do porodu, ale już nieletalny acz z poważnym zespołem/zespołami wad wrodzonych nie może być abortowany, bo...? Bo jak kobieta/rodzina będą się męczyć latami to już jest okej? Obecne prawo jest za bardzo restrykcyjne, a ludzie dyskutują nad tym, czy aby nie jest za bardzo liberalne, jednocześnie podkreślając, że to co chce ustanowić PiS jest zbyt restrykcyjne.
Ja całkowicie nie jestem zwolennikiem postulatów organizacji pro-life, jednakże mogłabym ich pogląd próbować "zrozumieć", jeżeli za urodzeniem dziecka chorego w Polsce, a nawet urodzeniem dziecka zdrowego szła by jakaś pomoc od państwa. A tak to uródź i radź sobie sama.

Razem 02.2011

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-04-08, 19:21   #260
Swetru
BAN stały

Święta hehe prawda Mirajane. Jak internet długi i szeroki NIGDY nie spotkałem przeciwnika aborcji który uważałby kobietę za równą mężczyźnie. Według moich doświadczeń przeciwnik prawa do aborcji = szowinista. I nie nazywałbym takich ludzi proliferami bo zazwyczaj ludzie reprezentujący TE środowiska dopuszczają mnóstwo okazji do zabójstwa mimo że nie jest to konieczne. Co do epatowania obrazkami płodów - ja mogę zrobić mem, zdjęcie zmasakrowanego złodzieja z dopiskiem "zabity dla radia z samochodu". Ciekawe czy kogoś to ruszy

---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ----------

Cytat:
Napisane przez ZaleszczotekKsiazkowy Pokaż wiadomość
Po pierwsze, żadna kobieta zarodka nie urodzi. Płód jak już. Po drugie, uważasz, że letalny płód może być abortowany, bo kobieta się będzie musiała męczyć do porodu, ale już nieletalny acz z poważnym zespołem/zespołami wad wrodzonych nie może być abortowany, bo...? Bo jak kobieta/rodzina będą się męczyć latami to już jest okej?
Jeżeli rodzina będzie się latami męczyć to rozumiem że dziecko też. Czyli sytuacja taka jak napisałem.
Swetru jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-08, 19:28   #261
Mirajane
Raczkowanie

Cytat:
Święta hehe prawda Mirajane. Jak internet długi i szeroki NIGDY nie spotkałem przeciwnika aborcji który uważałby kobietę za równą mężczyźnie. Według moich doświadczeń przeciwnik prawa do aborcji = szowinista. I nie nazywałbym takich ludzi proliferami bo zazwyczaj ludzie reprezentujący TE środowiska dopuszczają mnóstwo okazji do zabójstwa mimo że nie jest to konieczne. Co do epatowania obrazkami płodów - ja mogę zrobić mem, zdjęcie zmasakrowanego złodzieja z dopiskiem "zabity dla radia z samochodu". Ciekawe czy kogoś to ruszy

---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ----------

Jeżeli rodzina będzie się latami męczyć to rozumiem że dziecko też. Czyli sytuacja taka jak napisałem.

Dlatego wkurzam się, że tak na prawdę o babskich sprawach chcą decydować mężczyźni. Jakoś nigdy w dziejach świata nie zdarzyło się, aby to mężczyzna w wyniku gwałtu zaszedł w ciążę lub zmarł na skutek choroby współistniejącej z ciążą

---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ----------

Jak mężczyzna odchodzi od rodziny, bo urodziło się chore dziecko to często słyszy się "oj biedak psychicznie nie wytrzymał/ albo nie dojrzał". Ale jak kobieta porzuci chore dziecko to jest szmatą, wyrodną matką, potworem, to się nie godzi.

Razem 02.2011
Stary 2016-04-08, 19:40   #262
201607040940
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Mirajane Pokaż wiadomość
Dlatego wkurzam się, że tak na prawdę o babskich sprawach chcą decydować mężczyźni. Jakoś nigdy w dziejach świata nie zdarzyło się, aby to mężczyzna w wyniku gwałtu zaszedł w ciążę lub zmarł na skutek choroby współistniejącej z ciążą

---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ----------

Jak mężczyzna odchodzi od rodziny, bo urodziło się chore dziecko to często słyszy się "oj biedak psychicznie nie wytrzymał/ albo nie dojrzał". Ale jak kobieta porzuci chore dziecko to jest szmatą, wyrodną matką, potworem, to się nie godzi.
podobnie ocenia się kobiety porzucające zdrowe dzieci z ojcem i odchodzące do innego partnera...
A mężczyźni - oni po prostu tacy są.
201607040940 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-08, 19:44   #263
Shar14
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Gosiaczek1969 Pokaż wiadomość
podobnie ocenia się kobiety porzucające zdrowe dzieci z ojcem i odchodzące do innego partnera...
A mężczyźni - oni po prostu tacy są.
Podobnie jak kwestia: ona - szmaci się, on - używa życia. Tak długo jak takie stereotypy będą powszechne, tak długo myśl feministyczna będzie miała rację bytu i jest o co walczyć.

Stary 2016-04-08, 19:49   #264
201607040940
Konto usunięte

Cytat:
Podobnie jak kwestia: ona - szmaci się, on - używa życia. Tak długo jak takie stereotypy będą powszechne, tak długo myśl feministyczna będzie miała rację bytu i jest o co walczyć.

te podwójne standardy są dla mnie . Ona się puszcza a on kogut.
Stary 2016-04-08, 19:50   #265
Mirajane
Raczkowanie

Dlatego ciekawa jestem jak bardzo realne ma szanse PiS na przegłosowanie ustawy (jeśli dotrze do rozpatrzenia jej przez Sejm). Pewne jest, że to ostatnia kadencja PiSu, chyba że zmienią tak konstytucję i ordynację wyborczą, że będą rządzić jak despoci.

Razem 02.2011
Stary 2016-04-08, 19:56   #266
201607040940
Konto usunięte

jak najbardziej mają realne szanse.
Duża grupa osób uważa że wie lepiej co kobieta powinna zrobić. Kobiety są za głupie by umieć same zdecydować co będzie najlepsze, zgodne z sumieniem i rozsądkiem. sarkazm.
Stary 2016-04-08, 20:51   #267
Imperialista
BAN stały

Dot.: Manifestacje przeciwko zaostrzeniu prawa aborcyjnego

Ja jestem zwolennikiem logicznego podejścia do sprawy. Legalizacja aborcji czyli zostawienie tego na życzenie kobiety powinna zwolnić facetów od płacenia alimentów w przypadku "wpadek". Żeby uściślić, np. jest sobie para i zaliczają wpadkę. Kobieta chce urodzić, a facet usunąć. W takim przypadku powinien mieć prawo do wyrzeczenia się praw ojcowskich i nie powinien być zobowiązany do płacenia alimentów.
Imperialista jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-04-08, 21:54   #268
motyla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Imperialista Pokaż wiadomość
Ja jestem zwolennikiem logicznego podejścia do sprawy. Legalizacja aborcji czyli zostawienie tego na życzenie kobiety powinna zwolnić facetów od płacenia alimentów w przypadku "wpadek". Żeby uściślić, np. jest sobie para i zaliczają wpadkę. Kobieta chce urodzić, a facet usunąć. W takim przypadku powinien mieć prawo do wyrzeczenia się praw ojcowskich i nie powinien być zobowiązany do płacenia alimentów.
o_O

taa, bo dla wszystkich kobiet aborcja to jest jak wyciśnięcie pryszcza, nigdy nie cierpią psychicznie, nigdy nie mają żadnych powikłań fizycznych.
motyla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-08, 21:59   #269
Djuno
Regulator reniferów

Cytat:
Napisane przez motyla Pokaż wiadomość
o_O

taa, bo dla wszystkich kobiet aborcja to jest jak wyciśnięcie pryszcza, nigdy nie cierpią psychicznie, nigdy nie mają żadnych powikłań fizycznych.
Podobnie, jak facet po wypłacie, jak przyjdzie do alimentów...
Stary 2016-04-08, 22:04   #270
d169664e00d109aa737daf198b1aecbf032d7859
Konto usunięte

Cytat:
Widziałam go kiedyś hobbystycznie, żeby zobaczyć o co im chodzi. Nie ruszył mnie wcale. Mnie go nikt nie puszczał, o ile kojarzę to w ogóle na religii tematu aborcji nie było. Może z raz wspomniano, ale w sensie sugestii, że jest niezgodne z nauką KK. Choć z religii wypisałam się w 2 LO bodajże.
Oczywiście dla dzieci z 5 klasy podstawówki nie jest to absolutnie odpowiedni temat. Ciekawi mnie czemu natomiast nie puszcza się w szkołach drastycznych filmów z porodów. Taka hipokryzja i indoktrynacja. Swoją drogą film jest straszliwie naciągnany i aż zieje propagandą. Przyjmując, że płód do pewnego momentu działa na zasadzie zwierzęcych odruchów to nic dziwnego, że jak go coś tyka to się odsuwa. Już w świecie roślin są takie zachowania.

Ja miałam świetnego nauczyciela biologii w gimnazjum. Fantastyczny człowiek. Ale wyświetlił nam film z porodu na zajęciach. Moja reakcja była taka, że schowałam się pod ławkę i powiedziałam mu, że ja tego horroru oglądać nie będę.
W każdym razie jak będę mieć swoje dzieci to na bank ich na religię na pranie mózgu nie puszczę.

Edytowane przez d169664e00d109aa737daf198b1aecbf032d7859
Czas edycji: 2016-04-08 o 22:06
d169664e00d109aa737daf198b1aecbf032d7859 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości