![]() |
#241 | |
Gość
|
Dot.: Do filtromaniaczek:)
Cytat:
Poulette, nie wiem, jak Ty sprawdzałaś na BU - tam są aż DWA wątki szczegółowo tłumaczące, czemu Superdefence się nie nadaje. Dział ochrony słonecznej: http://www.phpbbserver.com/phpbb/vie...hp?t=127&mforu m=biochemiaurody http://www.phpbbserver.com/phpbb/vie...hp?t=98&mforum =biochemiaurody Edytowane przez Sandija Czas edycji: 2006-02-11 o 12:14 Powód: Podam linki |
|
![]() |
![]() |
#242 |
Zakorzenienie
|
Dołączam się do Was - ale dopiero zaczynam moję 'przygodę' z filtrami
![]() Zaczęłam przeglądać wątki nt. blokerów i poważnie się przeraziłam ![]() ![]() Dzisiaj zaczynam poszukiwania... Chyba zacznę z emulsją Avene 50+ i Biodermą Fluide 100 SPF. Mam cerę młodą, naczynkową, wrażliwą i ze skłonnością do przesuszeń. Jestem aktualnie po zabiegu laserowym zamykania naczyń. Podobno przy naczynkowej cerze filtry są koniecznością? Czy emulsja Avene i wspomniana Bioderma będą dla mnie odpowiednie, czy dowiem się tego jedynie metodą prób i błędów? Obecnie mam na twarzy Vichy 60, ale nie mleczko żelowe tylko krem. Nie dałam rady nałożyć nawet 1,5ml na twarz jednocześnie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#243 |
Zadomowienie
|
Ja dopiero niedawno zaczęłam nakładać te przepisowe 2 ml (blokery stosuję swiadomie od listopada), stopniowo przyzwyczajałam się do większej ilości, co nie znaczy że wcześniej nakładałam jakąś cieniutką warstewkę
![]() beoneself, niestety znalezienie odpowiedniego blokera wiąże się z metodą prób i błędów, ale przede wszystkim trzeba się starać o próbki w aptece ![]() Ale miałam szczęście z tą emulsją Avene, kórej wcześniej nie testowałam- jest dla mnie idealna; to samo z tonującą biodermą (Photoderm max 100). Natomiast z niebarwionym kremem Biodermy,, też 100 miałam ciężkie przejścia- całe szczęście znakomicie nadaje się na szyję ![]() Ja do Vichy też podchodzę bardzo sceptycznie ze względu na ten alkohol- po kremach L'Oreala (Hadrafresh i Pure Zone: alc.denat. wysoko w składzie) nabawiłam się takich masakrycznych alergii, że nie wiem czy przy Vichy zaryzykowałabym nawet z próbką ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#244 |
Gość
|
Beonself, jak jesteś naczynkowcem, to filtry sa koniecznością (dla nienaczynkowców też
![]() Jak masz cerę skłonną do przesuszeń, to BioDerma powinna Ci się spodobać, jest taka solidna. Avene znowu genialnie nawilża i koi. Vichy stosuję tylko na ciało, zaryzykowałam na paszczę i mnie zapchało,a alkohol w okolicy oczu .... ![]() Ja, chociaż mam cerę mieszaną, bez problemu nakładam 2,5 ml - wmasowuję sobie ok.5min, a resztę zostawim do wchłonięcia. Parę minut straszę Teżeta, ale potem ok. |
![]() |
![]() |
#245 |
Zadomowienie
|
Alchemiczko co do tej skrobii to ten Luskiewnik polecał chyba proporcję 1:1, ale ja myślę że to jest wzgledne- jak tak zrobiłam, to mi mój "puder"wyszedłl za ciemny i bardzo wysuszał, no i było więcej widocznych okruszków cynamonu. To musisz raczej dostosować do własnych upodobań. Ja na 4 łyżki mąki dałam 1 cynamonu, ale potem troche zmieniałam tą mieszankę- albo trochę cynamonu to znowu mąki do niej dosypałam...
![]() U mnie też najlepiej wchłania się emulsja Avene ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#246 |
Zadomowienie
|
O tak, Sandija masz rację, przy naczynkach bloker tym bardziej wskazany
![]() ![]() O wiele lepszy efekt niż po tych wszystkich drogeryjnych seriach-cud dla naczynkowców ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#247 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wypróbowałam też wymieszanie skrobi z cynamonem i wiecie co? To wygląda super! Nie wiem, która z Was Kochane na to wpadła, ale efekt jest świetny. Mam tylko malutkie pytanko. Skrobia się nie gryzie z filtrem to wiem. A co z cynamonem? Czy on też nie zaszkodzi filtrom? Dzieki Dziewczyny za wszystko. Dzięki Wam zaczęłam stosować filtry (na razie zużywam próbki, ale przymierzam się do pełnowymiarowego produktu), dzięki Wam tez odkryłąm skrobię z cynamonem. Pozdrawiam serdecznie, buziaki ![]() ![]() ![]()
![]() |
#248 | |
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
Pozdrawiam ![]() ![]()
![]() |
#249 |
Zadomowienie
|
Kajol dziękuję
![]() ![]()
#250 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#251 |
Gość
|
L V, ja właśnie używam praktycznie tylko Avene - u mnie tylko one się sprawdzają i nie bielą
![]() Alchemiczko, nazywa się Very High Protection Lotion spf 40, 100ml cena ok.55 zł, więc się opłaca. Panie w aptece kojarzą go pod nazwą mleczka dla dzieci, dziecko jest obok kółka z filtrem. Na zdjęciu jest wersja dla pomarańczowa, u nas dostępna żółta. |
![]() |
![]() |
#252 |
Zadomowienie
|
Jeszcze raz wielkie dzięki Dziewczyny. Ja się tutaj tyle rzeczy dowiaduję w ciagu tych kilku miesięcy odkąd się zarejestrowałam, co normalnie nie dowiedizałabym się w ciagu 10 lat. Pozdrawiam serdecznie, na pewno wypróbuję ją w przyszłości, gdy będzie dopływ gotówki
![]() Pozdrawiam serdecznie, Alchemiczka ![]() ![]()
#253 |
Raczkowanie
|
U mnie sie lepi emulsja Avene- to jedyny moj zarzut (po kilku dniach uzywania) nastepne bedzie mleczko avene+50 lub +40 ,ewent LRP-DP 60 -najlepsze jednak by były testerki przed kupnem
pozdrówka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#254 |
Zakorzenienie
|
Mam do Was pytanie w związku z kremami z filtrami
![]() Otóż czy oprócz nich używacie także kremów nawilżających ? ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#255 |
Zadomowienie
|
Odpowiednia warstwa filtrów powinna wystarczyć za nawilżanie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#256 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#257 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny kusicie tym Avene, kusicie. Jednak aktualnie u mnie w aptekach Avene nie ma
![]() ![]() ![]()
#258 | |
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#259 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
podpinam sie pod to pytanko ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#260 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#261 |
Raczkowanie
|
tak sie zastanawiam czy ....np. lepiej nałozyc zalecana ilosc (2 ml) mleczka avene (mniej lepkiego) +40 i miec ochrone zgodna z spf 40 niz meczyc sie z +50,60.. i w efekcie nakładam go mniej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#262 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
BTW, jest az tak duza różnica w wchłanialności miedzy tymi dwoma produktami? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#263 |
Zakorzenienie
|
Ha, wysępiłam kolejną próbkę!
![]() ![]() A w poniedziałek będę mieć albo Biodermę Fluid 100 albo także wcześniej wspominaną emulsję Avene. Niestety muszę się decydować w ciemno, bo NIGDZIE nie mają próbek tych firm, wszędzie tylko Vichy... Będę 'informować' na bieżąco ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#264 |
Zakorzenienie
|
Coś ostatnio zaczęła mnie drażnić ta lepkość emulsji avene, a pozatym lekko pozapychała mi pory. Widać różnicę, przez kilka dni musiałam się trochę podmalować więc nakładalam biodermę fluid, choć normalnie w zimie nakładam emulsję avene. Kiedy wróciłam do emulsji po przymusowej przerwie, widzę że pory są zanieczyszczone. Niestety
![]() Dlaczego tak trudno znaleźć swój bloker idealny? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#265 |
Zakorzenienie
|
Co do tego jak odmierzyć te 2 ml jeśli nie macie miarki do syropu. Najłatwiej zrobić to strzykawką, albo 2 albo 5 albo co tam w domu macie. Nabrać 2 ml wody, czy herbaty i siup do łyżeczki lub na wgłębienie dłoni. I już widać ile to jest te 2 ml. Duuuużo!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#266 |
Zadomowienie
|
Świetny pomysł
![]()
#267 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny poradźcie jakich składników należy unikac w podkładach i w pudrach, żeby nie zaszkodzic, albo zaszkodzic w najmniejszym stopniu filtrom? U mnie niestety wyjście bez podkładu, korektora pod oczy na razie odpada, cera daleka jest od ideału
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#268 |
Zadomowienie
|
tu jest bardzo fajny wątek Sylwiastej o niełączeniu:
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=74149 A ja mam inne pytanie: jak sie perfumujecie, żeby nie zniszczyć warstwy filtra- bo spryskiwanie dekoltu, czy miejsc za uszami (czasem perfumy leja się troche po szyi) chyba nie wchodzi w grę ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#269 |
Zakorzenienie
|
Wątek o niełączeniu ciekawy, jednak niestety niewiele z tego rozumiem
![]() ![]() Dzisiaj testuję mleczko żelowe Vichy i jest całkiem-całkiem. Ciężko mi ocenić, bo nie mam porównania z innymi. Skrobia spisuje się idealnie - po przypruszenie zapominam, że mam na twarzy jakikolwiek tłusty krem. Jakoś to będzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#270 |
Zadomowienie
|
podaje link do BU, temat: ochrona UV ust (to ja w sumie o to pytałam, ale może jeszcze kogos zaciekawi
![]() http://www.phpbbserver.com/phpbb/vie...biochemiaurody |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:29.