![]() |
#241 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy marzec 2016 epizod 1
Nadia
wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy ślubu! ![]() a co do skaz bialkowych i ogólnie uczulen /alergii też słyszałam, że dopiero po 3 miesiącu wychodzi wszystko, wcześniej się nie diagnozuje |
![]() ![]() |
![]() |
#242 |
Wtajemniczenie
|
Byłam na chustowym spacerze. Malutka spała cały czas. Dziś cały dzień jest marudna. Oczka ma przestraszone, duże. Rozgląda się tylko i ziewa,a spać nie chce. Spała dziś tylko dwie godziny na spacerze. Czasem się rozpłacze i nie można jej uspokoić od razu. Dziś skończyła 7 tydzień
![]() Ponawiam pytanie-czy dziecko w chuście ma mieć sztywno główkę czy może odchylić ją do tyłu? |
![]() ![]() |
![]() |
#243 |
Zadomowienie
|
Moja Ola miała 16 miesięcy jak zaszlam w drugą ciążę. Przy porodzie było dokładnie 2 lata i dwa tygodnie od pierwszego cc i próbowałam sn. Teraz bujalam się dwa dni ze skurczami porodowymi i nawet nie wiedziałam że szyjka się skraca
![]() ![]() Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
#244 |
Zadomowienie
|
Ooo dzis piekny temat, mi tez w glowie chodzi ciaza wien, ze jeszcze z 2lata ale tak sobie mysle
![]() A ja oddam wszystkie pieniadze, za kolejna cc i z reguly u nas tak jest ze jak byla jedna cc to drugs tez, czulam sie po niej bardzo dobrze ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#245 |
Wtajemniczenie
|
Mi za dobrze idzie sn żeby o cc myśleć
![]() ![]()
![]() |
#246 |
Wtajemniczenie
|
Dobry wieczór
M była bardzo dzielna na badaniach Okazalo się ze mocz tez powinismy mieć a tego nie wiedziałam Trochę z tym było przygód ale daliśmy radę ;-) przy okazji zrobilam male zakupy w Rossmannie i lidlu Ale Szymon miał dziś kiepski dzień Albo mamy skok albo nie lubi upałów Od 6 rano przespal w sumie może 3 godz Jestem wykonczona fizycznie a psychicznie w totalnym dołku Przytłacza mnie to wszystko :-( Maly ma dziś tez konkretny atak kolki Moje cycki sa poszarpane Mam po prostu dość wszystkiego Co do sn czy cc To w moim przypadku po traumie jaka miałam po sn zakonczonym cc który w sumie trwal 3 dni to dla mnie było jasne ze albo od razu cc albo nie zachodze w ciąże Niestety do samego końca moja druga cc stała pod znakiem zapytania bo tutaj jest ogromny nacisk na sn i redukcje liczby cc Ciesze się ze mi się udało z druga cc bo drugi raz nie bylabym w stanie znieść tego Nie chodzi tu o bol bo boli po cc również ale o to ze męczysz sie iles dni a nie ma rezultatu I ten strach o dziecko Nie życzę nikomu takiego porodu jaki mialam z M Uważam też ze jeśli ktoś uznal ze po sn chce cc to ma do tego pełne prawo Niestety lekarze maja inne zdanie na ten temat Nadia Wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy Gosiaczek Pogadaj z mezem i wyjaśnij mu co miałaś na myśli Czasem lepiej iść na kompromis nawet jeśli oznaczalby wyjazd do tesciow ;-) 32, Monikmi Zdrowka kochane Trzymajcie sie ![]()
01.04.2016 synek ![]() ![]() Edytowane przez moonunit Czas edycji: 2016-05-09 o 19:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#247 |
Zakorzenienie
|
Wiem ze cc to operacja. Nie chce żeby mi drugi raz urwało dupe. Może to kwestia czasu ale seks jest kiepski, powiem nawet - nieodczuwalny.
Skurcze parte to żywy ogień między nogami. Ja miałam parte 1,5h. Nabawiłam się hemoroidów a moje krocze płakało.. Ehh tragicznie wspominam poród.
![]() |
#248 |
Zadomowienie
|
To ja znów dobrze wspominam poród sn i drugi jakbym miała mieć to też sn chyba że musiało by być cc..
jakiś kiepski dzień dziś mała spała tylko na spacerze ale co wypadł jej smoczek to był płacz i od godziny 12 moje dziecko nie spało aż do teraz narazie śpi ale nie wiadomo jak długo.. mnie dziś bolała głowa i było mi nie dobrze i pierwsze słowa mojego męża " no nie gadaj że znów w ciąży jesteś".. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#249 |
Zakorzenienie
|
Ja moge drugi raz rodzic sn, dobrze wspominam. A juz parte to w ogole, 10min mega determinacji i sily bo wiedzialam, ze jeszcze chwila i mała wyjdzie
![]() ![]() ![]() Pociac sie dam tylko w klinice, jak za to zaplace. Nadia super, ze wizyty udane ![]() ![]() U nas intensywny dzien. Wrocilsmy ze spaceru, kapiel i cycamy. |
![]() ![]() |
![]() |
#250 |
Zakorzenienie
|
Monia, zgadzam się, bóle krzyżowe to masakra. Męczyłam się z nimi 12h.
![]()
![]() |
#251 |
Zakorzenienie
|
Ja parłam jak dzika, wszystkie siły na to wykorzystałam a Mała nie chciała wyjść.. Boże blagałam niebiosa żeby już było po wszystkim.. Jednym słowem jakby ktoś ogniem podpalał Bożenkę :-/ Nie wiem może dla kogoś było okej. Teraz jak jakimś cudem będzie drugie dziecko, to pierwsze co zrobię na wizycie u lekarza to zapytam czy dostanę skierowanie na cc. Jeśli nie to będę chodzić od lekarza do lekarza :-D
Gosiaczku - uważaj, wiesz jakie jest powiedzenie ginekologów? "nie ślizgaj się, bo się prędzej czy później wypier#olisz" :-D Nie chce Cię martwić ale takie "kończenie na brzuchu" leży teraz w łóżeczku i jutro kończy dwa miesiące ;-)
#252 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Gosiaczek Dark ma rację ;-) niestety to żadna metoda
01.04.2016 synek ![]() ![]() Edytowane przez moonunit Czas edycji: 2016-05-09 o 21:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#253 |
Zakorzenienie
|
Mnie chyba zbiera na chorobę. Łamie mnie w kościach.
#254 |
Zakorzenienie
|
Bosz.. Jak Wy możecie już myśleć o ciąży i porodzie?!
![]() ![]() Za nami intensywny dzień.. 7h chodzenia po sklepach budowlanych z moim cierpliwym bąbelkiem ![]() Czy któreś z dzieci ma rude włoski? ![]() ![]() ![]()
#255 |
Zadomowienie
|
Dobry wieczór
![]() ![]() Co do porodu to ja jak na razie nie chce 2 dziecka. Parte jako takie nie bolały, ale skurcze krzyżowe to była masakra... |
![]() ![]() |
![]() |
#257 |
Zakorzenienie
|
Emma nie mogę sie doczekac jak skończycie sie urządzać
My tez planujemy zakup domu tylko z drugiej ręki.
#259 |
Zadomowienie
|
Ale ciekawe tematy dzisiaj się tu rozwinęły
![]() Ja zawsze marzyłam o trójce dzieciaczkow ale pewnie nie zdecyduje się nawet na drugie i nie chodzi o żadne traumy związane z porodem ale o to jakie relacje miałam z Mężem. Dopiero od kilku dni jest w miarę ok, Mąż sporo zajmuje się Marcelem a i jakiś powiew romantyzmu się pojawił ![]() ![]() A ja sam poród wspominam super, wiadomo że brzuch bolal i wstać ciężko było ale gorsze dla mnie były niepowodzenia z karmieniem piersią, ale za drugim razem już bylabym mądrzejsza. Mogę rodzić przez cesarke bez problemu, to dla mnie żadna trauma i wiem że mój gin na pewno by nie robił na tym polu problemów. Moonunit Dzięki za życzenia zdrowia, przydadza się na pewno ![]() Wysłane z mojego MotoG3 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#260 | |
Zakorzenienie
|
A Wasi faceci co na to?
![]() bo mój bardzo chce dwójkę, od zawsze. I chyba to on mi narobil ochoty na drugie w przyszlosci ![]() Roznie bywalo, ale koniec koncow rodzenstwo u nas stoi za soba murem i jest wsparciem. Moja mama jest jedynaczką, jej mama tez byla jedynaczka. I powiem Wam, ze teraz nie jest za fajnie bo od strony mamy praktycznie nie ma rodziny, dziadkowie, jakies ciotki itp.nie zyja, rodzenstwa i kuzynów brak. Cytat:
![]() Ty sie przyznaj na jakiego rudego faceta sie zapatrzylas w ciazy haha ![]() Edytowane przez moooniaaaa Czas edycji: 2016-05-09 o 20:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#261 | |
Zakorzenienie
|
Wcale Ci się nie dziwię. Nic nie poszło po Twojej myśli.. U mnie tak samo ale dobrze, że chociaż udało się sn.
Cytat:
![]() Taki dom opłaca się bardziej niż budować samemu ![]()
![]() |
#262 |
Wtajemniczenie
|
Ja raczej chcę mieć drugie dziecko i na pewno znów chce rodzic sn. Było ok, urodziłam w dwie godziny i zaraz po porodzie chodziłam, nie bolało mnie jakoś specjalnie, bo nie wzięłam nawet ibupromu. Wiadomo, poród to nie jest przyjemność ale jakaś trauma czy masakra też na pewno nie.
#263 |
Zakorzenienie
|
U mnie się zaczęły krzyżowe pół godziny po tym jak odeszły mi wody.
Ale o bólu zapomniałam jak tylko małą zobaczyłam. ![]() Mnie po cc nie bolało jakoś bardzo. Nawet na obchodzie Andrzej się pytał dlaczego tu jeszcze nie wisi kroplówka z przeciwbólem. ![]()
![]() |
#264 |
Zakorzenienie
|
Moooniaaaa - u nas to samo z rodzeństwem. Za młody były sprzeczki, podkradanie kosmetyków starszej siostrze, kłótnie.. Teraz to pierwsza osoba do której pójdę z problemem. Na brata, mimo że za granicą, bardzo mogę liczyć, zawsze
![]()
#265 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na razie ma króciutkie włoski ale pod światło wyglądają na rude ![]() ---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ---------- Moniaaa Już daaawno miałaś pochwalić się swoją kuchnią (możesz na fb) ![]() ![]()
![]() |
#266 |
Zakorzenienie
|
A ja jestem wdzieczna rodzica za bycie jedynaczka
![]() Nie chce drugiego dziecka bo nie chce cesarki. mimo ze blizna piekna.. nie i ch.u.j :p Maz chce drugie :p to musi poszukac drugiej zony :p |
![]() ![]() |
![]() |
#267 | |
Zadomowienie
|
Witam się
Cytat:
![]() Ja trzeciego nie planuję i wstyd się przyznać ale jeszcze nie zaliczyłam męża ![]() Ale jakby sie wpadło to też cc poproszę. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#268 |
Zakorzenienie
|
Ja rzygalam jak kot po cc - to byl koszmar mega wymioty i nie mozliwosc podniesienia glowy wrr
|
![]() ![]() |
![]() |
#269 |
Konto usunięte
|
dzięki dziewczyny za życzenia
![]() oj ja do dyskusji o porodach nie dołączę. Nie mam jeszcze opini.Pamiętam ten ból jak na razie doskonale. Oski mi coś rozkrzyczal sie na wieczór - Nie wierzę w te skoki ale na nic innego nie wskazuje ten jego krzyk. O😮 już śpi na kolanach |
![]() ![]() |
![]() |
#270 |
Zadomowienie
|
ja wiecej dzieci nie chce..moze jakbym byla przed 30 to bym jeszcze sie zastanowila ale rocznikowo 34 lata mam dziekuje bardzo nie na moje sily kolejna ciaza..niechce kolejny raz przechodzic przez cesarke (naturalnie tymbardziej nie chce rodzic) w ogole zadnych szpitali nie chce.. 3 ostatnie miesiace w ciazy z bolacym kregoslupem tez nic przyjemnego, a dziecko mi tak daje popalic ze niemam czasu ani na wizaz ani na nic, myslalam ze inaczej bedzie wygladalo moje zycie jak sie mala urodzi a tu wszystko pod gorke nawet tz wraca pozniej z pracy bo mu dowalili roboty, w dzien nie spie bo mala spi praktycznie tylko na spacerze a w nocy co 2 godziny wstaje, moj tz czasem gada ze chce jeszcze jedno dziecko ale on nie ma czasu mnie odciazyc z jednym wiec mam nadzieje ze zostaniemy przy jedynaczce
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:26.