Sierpnióweczki 2016! Część V. - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-05-17, 11:00   #241
gosiaczkam
Raczkowanie

Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część V.

Cytat:
Napisane przez znowuzapomnialamhasla Pokaż wiadomość
Dziewczyny, witam się i żegnam zarazem. Za 3h mamy lot. Wracam do Was za tydzien-mam nadzieję, że wypoczęta i gotowa do porodu (ha ha!). Postaram się odezwać w międzyczasie. Sciskam!!!!!

Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka
Udanego wypoczynku. Bawcie się dobrze

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość
o korkach przez dzień wolny w Niemczech..ostrzegają,żeb y się nie zbliżać w te rejony Pl
dzień wolny był wczoraj

Ja po glukozie i.... nie było źle. Myślałam że to bardziej okropne. Dobrze że w DE nie trzeba być na czczo i tylko jedno badanie po godzinie bo nie wytrzymałabym z głodu. Wynik wyszedł dobry więc uczciłam to magnumem. Szyjka 5 cm więc super
gosiaczkam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-17, 11:02   #242
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ziuta. Pokaż wiadomość
Ojej

Mój gin takie nowoczesny jest że system wysyła smsy i przypomina o wizycie
Głodnemu to chleb na myśli

Super ciuszki. Ja mam 3-pak pajaców ze Smyka i 1 szt jest większa od 2-ch pozostałych

Kochany TŻ fajną wycieczkę zaplanował
Co do cukru to masz rację, zdrowy organizm zmetabolizuje cukier niezależnie czy ostatni posiłek zjesz o 22 czy o 2 w nocy. Poza tym w nocy jak nie jemy to glukoza jest odzyskiwana z wątroby (bo przecież cukier jest nam stale potrzebny do życia) więc jak masz cukrzyce to sam organizm za dużo sobie tego cukru odzyska.

Rzeczywiście blog fajny, dużo się dowiedziałam, ale z niektórymi rzeczami się nie zgadzam. Np. nie uważam że mleko jest produkowane zawsze w stałym składzie niezależnie ile i co jemy, że organizm będzie produkował mleko jakby kosztem siebie. Do pewnego momentu pewnie tak, ale organizm nie jest głupi i nie zagłodzi się na śmierć i w przypadku poważnego niedożywienia mleko będzie niepełnowartościowe a z czasem przestanie je produkować. Przykładem są odchudzające nastolatki które przestają miesiączkować. Organizm wie że i tak nie ma tyle energii do reprodukcji, więc wyłącza zbędny (w tym momencie) proces

za okres próbny TŻa
Okazja! krążek bardzo wygodny, mało używany
Jaki ogrom ciuszków!

Miłego wypoczynku

Fajny odpoczynek. Taki detoks od neta też by mi się przydał

Talantea za przeprowadzkę

Co do chrzcin to też myślę żeby zrobić w domu ale z cateringiem. A przy obsłudze gości pomoże mi mama. Poza tym nie będzie więcej niż 12 osób razem z nami.
Wydaje mi się, że hafija jednak wie co mówi, prowadzi kwartalnik laktacyjny, fundację, i ma całą rzeszę mądrych ludzi po swojej stronie. To nie jest tylko blog bez żródeł pisany na kolanie co się jej wydaje.

Gdyby było tak jak mówisz, to w podobnym procesie organizm odrzucałby ciążę. A jednak zabierze Tobie by dać dziecku. Np wypadną Ci zęby, kości staną się słabe, itd - bo wszystkie minerały pójdą w dziecko.

Z laktacją jest tak, że jeśli się ją utrzymuje to ona jest. Ale w tym co piszesz jest ziarenko prawdy. Ja swojej laktacji nie utrzymywałam, bo przeszłam na mm. W tym czasie miałam kamienie w woreczku żółciowym i moim jedynym posiłkiem po którym nie miałam ataku był suchy chleb i woda. I faktycznie laktacja się po prostu wyłączyła. Ale dopóki ściągałam mleko regularnie to ono było.

Jeszcze nawet przykład pierwszy z brzegu - Afryka, kraje 3 świata - tam kobiety karmią dzieci nawet do lat 4/5. Słabo z wyżywieniem, a mleko mają.

Edytowane przez TinkerrBell
Czas edycji: 2016-05-17 o 11:03
TinkerrBell jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-17, 11:04   #243
Fantasmagori
Zakorzenienie

Jezu dziewczyny chyba coś jest nie tak

---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ----------

Właśnie się szykowałam na wizytę do gina bo miałam iść z tymi wynikami hemoglobiny i pod prysznicem poczułam że coś mi wylatuje taki gęsty śluz jakby podbarwiony krwią jezu co to

Fantasmagori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-17, 11:08   #244
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Fantasmagori Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ----------

Właśnie się szykowałam na wizytę do gina bo miałam iść z tymi wynikami hemoglobiny i pod prysznicem poczułam że coś mi wylatuje taki gęsty śluz jakby podbarwiony krwią jezu co to

Biegiem do szpitala((( To mógł być czop
Stary 2016-05-17, 11:11   #245
DobraDusza88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
Ja się uśmiałam z nich

Ja w niedzielę jechałam z córką pociągiem. Był mega ścisk. Jedna Pani tak na oko 60 lat ustąpiła nam miejsce, a obok siedziały 2 siksy 15-16 lat z nosem w tablecie a na przeciwko chłopcy też w tym samym wieku
Powinnam ich stamtąd pogonić, bo to było miejsce dla matki z z dzieckiem, ale zauważyłam to dopiero później....

Spodenki bardzo tanie, 10-15 zł
taka gimbaza to moim zdaniem najgorsza jest;/ zawsze się pierwsi wciskają do autobusu/tramwaju i mało kiedy ustąpią miejsca starszej osobie a co dopiero ciężarnej...

Cytat:
Napisane przez tija93 Pokaż wiadomość
Policzyłam ubranka

- 3 bluzeczki
- 3 swetry z kapturem rozpinane
- 3 bluzy rozpinane bez kaptura
- 2 bawełniane śpiochy
- 5 welurowych śpiochów
- 14 pajaców bawełnianych
- 6 pajaców welurowych
- 6 rampersów
- 11 spodenek
- 4 półspiochy
- 1 spodenki sztruksowe
- 1 ogrodniczki
- 5 czapeczek bawełnianych
- 5 par skarpetek
- 1 sukienka
- 1 kaftanik
- 1 chustka na szyje
- 22 body z długim rękawkiem
- 21 body z krótkim rękawkiem

Rozmiary 56/62 i kilka 50.

Do tego:
- 5 kocyków
- 1 ręcznik z kapturkiem
- 1 rożek
- 1 otulacz
- 2 śpiworki
- 2 prześcieradła do łóżeczka
- 7 pieluszek bawełnianych/flanelowych
- 12 tetrowych pieluszek
- 10 mini ręczniczków z Ikei

Chyba potrzebujemy nowej komody
to chyba już masz wszystko?

Cytat:
Napisane przez pysiaczek21 Pokaż wiadomość
Hej potrzebuję pomocy, robię właśnie zamowienie na gemini i mam narazie to: żel do mycia ciała i włosów HIPP, bepanthem, pampersy rozmiar 1, pieluchy tertrowe 10szt, pieluchy flanelowe 1szt( na próbę, wiecej kupie gdzies stacjonarnie bo musze pomacac ), szczotka do butelek i smoczkow, patyczki higieniczne, nożyczki i cążki, szczotka z naturalnym włosiem, płatki kosmetyczne, butelka avent natural, aspirator do nosa, termometr kąpielowy, sól fizjologiczna.
Czy coś jeszcze potrzebuję czy narazie mi starczy?
miałam Ci pisać o podkładach itp ale doczytałam, że już masz ja wzięłam jeszcze octanisept i wodę morską do noska.
Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość

Podziel się pierogami .
Ja ostatnio mam takiego lenia, że już nawet za prasowanie, które ogólnie lubię, ciężko mi się zabrać.

(...)

Widzę, że piszecie o chrzcinach. My w sumie jeszcze nic nie postanowiliśmy ale pewnie zrobimy je w lokalu naszych znajomych gdzie robiliśmy nasze przyjęcie weselne. Wzięli od na 25zł od osoby, jedzenia było sporo, wszyscy byli zadowoleni do tego stopnia, że teraz brat robił u nich komunię.

U mnie 28 tydzień a więc weszłam już w 3 trymestr. Jak to zleciało....
Jemy sobie z córą kinder chocolate. Na 13 mam dentystę a potem kursy. Po kursach może się zmobilizuję i pojadę w końcu na basen...Obiecałam też obiad TŻetowi, dyskusja rano była krótka
ja: pozmywaj
on: nie chce mi się
ja: jak pozmywasz to Ci obiad zrobię.
Poszedł zaraz chłop zmywać. Takie rarytasy jak obiad to u nas nie codziennie .
zapraszam na pierożki w czwartek pewnie będziemy jeść, bo dzisiaj ugotuję też na jutro.

25zł od osoby?? toż to strasznie mało! i brawa za 3 trymestr
Stary 2016-05-17, 11:11   #246
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiaczkam Pokaż wiadomość
Udanego wypoczynku. Bawcie się dobrze

dzień wolny był wczoraj

Ja po glukozie i.... nie było źle. Myślałam że to bardziej okropne. Dobrze że w DE nie trzeba być na czczo i tylko jedno badanie po godzinie bo nie wytrzymałabym z głodu. Wynik wyszedł dobry więc uczciłam to magnumem. Szyjka 5 cm więc super
tak,wiem,że wolne było wczoraj..przez to był zakaz poruszania się dla samochodów ciężarowych stąd korki przy granicy dziś

dobre wieści..ja idę w czwartek napić się tego eliksiru...

Cytat:

może czop? a może jakaś infekcja? jedź do lekarza albo na IP,najlepiej weź wkładkę załóż,żeby móc pokazać
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-17, 11:12   #247
Fantasmagori
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TinkerrBell Pokaż wiadomość
a może to od seksu wczoraj? Byłam dość sucha, a to wygląda trochę jak resztka spermy tylko takie różowe elementy ma

właśnie zebrałam to na wkładkę i pokażę lekarzowi

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-05-17, 11:14   #248
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pysiaczek21 Pokaż wiadomość
Hej potrzebuję pomocy, robię właśnie zamowienie na gemini i mam narazie to: żel do mycia ciała i włosów HIPP, bepanthem, pampersy rozmiar 1, pieluchy tertrowe 10szt, pieluchy flanelowe 1szt( na próbę, wiecej kupie gdzies stacjonarnie bo musze pomacac ), szczotka do butelek i smoczkow, patyczki higieniczne, nożyczki i cążki, szczotka z naturalnym włosiem, płatki kosmetyczne, butelka avent natural, aspirator do nosa, termometr kąpielowy, sól fizjologiczna.
Czy coś jeszcze potrzebuję czy narazie mi starczy?
może woda morska?gaziki jałowe?coś na ciemieniuchę np olej ze słodkich migdałów?
Stary 2016-05-17, 11:15   #249
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
a może to od seksu wczoraj? Byłam dość sucha, a to wygląda trochę jak resztka spermy tylko takie różowe elementy ma

W sumie też może być. Znowuzaomniałamhasła też po powitaniu męża miała jakiś krwotok, który nie spowodował żadnych zmian w ciąży...
Ale mimo wszystko w takiej sytuacji lepiej by potwierdził to lekarz
Stary 2016-05-17, 11:16   #250
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:

a to bardzo możliwe,że po współżyciu..plus podrażniona śluzówka..
Stary 2016-05-17, 11:20   #251
tija93
Zakorzenienie

Cytat:

Właśnie miałam pytać czy współżyłaś. Leć na IP lub do lekarza i wszystko się zaraz wyjaśnij
Stary 2016-05-17, 11:20   #252
Fantasmagori
Zakorzenienie

dobrze że dzisiaj wizyta bo tak to bym do szpitala faktycznie jechała ale mój lekarz i tak jest ordynatorem w szpitalu więc chyba lepiej po prostu na wizytę pójdę

Stary 2016-05-17, 11:21   #253
Aniol1985
Zadomowienie

Cytat:
Też pomyslałam, że to czop może być. Najlepiej bedzię jak skonsultujesz sie szybko ze swoim ginekologiem i on ci powie czy szpital czy inna opcja. 3mam kciuki zeby było wszystko oki.

--------------------------------
Dziewczyny dopiero waz nadrobiłam no masakra ile już napisałyście i to w NOWYM wątku... Ja latałam od soboty w poszukiwaniu szafy (w niedziele poszukiwania na necie bo święto). Masakra była , robimy w mieszkaniu czystki i mój men sie zagalopował , mamy zamiar pozbyc sie meblościanki starej z pokoju babci i tam szafe wstawic dużą bo meblościanka wielka ale bardzo nie praktyczna i mało mieści. Jak mnie nie było w domu to mój men powyciagał wszystko do worów, kartonów i część luzem leży wyglada jak na śmietnisku... Delikatnie sie zagonił i babci meble już poprzerabiał na czynniki pierwsze nie ma mowy o złożeniu ich bo je połamał. w rezultacie wszystko stoi po całej chacie a ja w sklepie sie dowiedzialam, że terminy realizacji zamówień to 6 tydodni MASAKRA dla mnie. Wczoraj jezdziliśmy chyba po wiekszości sklepow w moim miescie i los sie do nas usmiechnął bo tą szafe , którą sobie upatrzyłam ww innym sklepie z długim terminem realizacji , mieli spakowaną na magazynie dzisiaj u mnie będzię w domu po 15stej jupiii.

Gratuluje wam wszystkim 100 dniówek, kolejnych ukończonych tygodni , wejście w 3 trymestr i oby tak dalej minimum do 38 tygodnia
Aniol1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-17, 11:22   #254
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
dobrze że dzisiaj wizyta bo tak to bym do szpitala faktycznie jechała ale mój lekarz i tak jest ordynatorem w szpitalu więc chyba lepiej po prostu na wizytę pójdę
o której masz lekarza? leci jeszcze?
Stary 2016-05-17, 11:23   #255
Fantasmagori
Zakorzenienie

nie, teraz jest taki biały jak normalnie... wizytę mam o 14

Stary 2016-05-17, 11:26   #256
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
A może dałoby radę się szybciej do lekarza dostać?
Stary 2016-05-17, 11:26   #257
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:

trzymam kciuki za wizytę..pomiędzy tymi wszytskimi czynnościami zajrzyj do nas i daj znać jak tam Jasio
fajnie,że się spotkacie z Natalią-koniecznie czekamy na fotki w klubie
wpadam tylko na chwilkę, choć żeby was nadrobić od wczoraj 21 trzeba prawie 30min ...

Cytat:
Dla mnie hafija jest guru w tym temacie. Czytałam mocno jeszcze zanim zaszłam w ciąże od początku byłam zdeterminowana by sie udało.
Ostatnio na tutejszym forum dziewczyna pisała, ze 4 tygodniowy synek pręży sie przy karmieniu i co? 3/4 komentarzy było o tym by przeszła na mm. Smutne bardzo

---------- Dopisano o 06:33 ---------- Poprzedni post napisano o 06:29 ----------

Obudziłam sie z jeszcze większym bólem gardła a do pracy muszę iść - sezon urlopowy
Jutro już nie pójdę ... Dziś będę robić płukanki z wody utlenionej. Zawsze jest tak, ze albo urok albo sraczka...
no to powrotu do zdrowia !!'
dobrze, że się zameldowałaś u nas

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Hej, melduję, że jestem, żyję, mamy się dobrze. Spędziłam cudowne dni na działce moich rodzicow z mężem i synkiem, odpoczęłam, opaliłam się, naczytałam książek za wszystkie czasy, przeszłam cudownie oczyszczający odwyk od internetu, mimo że nawet mi tam śmigał, to w ogóle nie miałam ochoty z niego korzystać, parę razy zerkałam, co u was, ale nie nadrabiałam. Chciałabym pozostać w tym stanie jak najdłużej, bo net to straszny złodziej czasu... Czuję się nieźle, rosnę, ale waga stoi, wizyta jutro. Dokucza mi ból miednicy i spojenia łonowego, ale ogolnie daję radę. Nie obiecuję, że będę na bieżąco, ale będę do was zaglądać

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
super, że odpoczęłaś - zazdroszczę

Cytat:

własnie zdałam sobie sprawę,że ja też byłam w szpitalu na badaniach przed ciążą a nie ogarnełam,że może z ubezpieczenia bym coś dostała..kurde no

chyba dopiszę do listy do szpitala,żeby zabrać własna pościel
zgłosić wciąż możesz trzeba przesłać wypis + druk zgłoszenia

pościel i materac trzeba zabrać

Cytat:
yhm..to mi się nie bardzo opłaca..bo ja byłam 1 dzień..
przeważnie jest tak, że płacą za min 2 doby, więc mogą odmówić ale zależy to od owu

Cytat:
Napisane przez florencee Pokaż wiadomość
Hej, dzisiaj ja stawiam soczek z okazji studniówki.
za studniówkę !!

Ja się zabieram zaraz do gina, później te pazurki a potem to warsztaty obyśmy się z Natalką odnalazły
12.12.2015 II kreseczki
23.08.2016 Czekamy na Ciebie maleństwo
Orange_tree1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-17, 11:26   #258
Fantasmagori
Zakorzenienie

nie bardzo bo on dojeżdża z innego miasta, przyjmuje od 14 i pierwsza jestem

Stary 2016-05-17, 11:34   #259
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
nie bardzo bo on dojeżdża z innego miasta, przyjmuje od 14 i pierwsza jestem
To już blisko do 14 Zuzia się rusza? Nadal jest tylko biały śluz? Jeśli tak to myślę, że możesz spokojnie poczekać do 14

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-05-17, 11:34   #260
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
nie, teraz jest taki biały jak normalnie... wizytę mam o 14
spokojnie..jeśli wczoraj współżyliście to stawiam na to,że to pozostałość po stosunku..

Cytat:
Napisane przez Aniol1985 Pokaż wiadomość
Dziewczyny dopiero waz nadrobiłam no masakra ile już napisałyście i to w NOWYM wątku... Ja latałam od soboty w poszukiwaniu szafy (w niedziele poszukiwania na necie bo święto). Masakra była , robimy w mieszkaniu czystki i mój men sie zagalopował , mamy zamiar pozbyc sie meblościanki starej z pokoju babci i tam szafe wstawic dużą bo meblościanka wielka ale bardzo nie praktyczna i mało mieści. Jak mnie nie było w domu to mój men powyciagał wszystko do worów, kartonów i część luzem leży wyglada jak na śmietnisku... Delikatnie sie zagonił i babci meble już poprzerabiał na czynniki pierwsze nie ma mowy o złożeniu ich bo je połamał. w rezultacie wszystko stoi po całej chacie a ja w sklepie sie dowiedzialam, że terminy realizacji zamówień to 6 tydodni MASAKRA dla mnie. Wczoraj jezdziliśmy chyba po wiekszości sklepow w moim miescie i los sie do nas usmiechnął bo tą szafe , którą sobie upatrzyłam ww innym sklepie z długim terminem realizacji , mieli spakowaną na magazynie dzisiaj u mnie będzię w domu po 15stej jupiii.

Gratuluje wam wszystkim 100 dniówek, kolejnych ukończonych tygodni , wejście w 3 trymestr i oby tak dalej minimum do 38 tygodnia
ależ szczęście ,że udało Wam się znaleźć tą szafę..masakra.. wyobrażam sobie ten armagedon..oby sprawnie porządki poszły...

Cytat:
Napisane przez Orange_tree1 Pokaż wiadomość
wpadam tylko na chwilkę, choć żeby was nadrobić od wczoraj 21 trzeba prawie 30min ...

przeważnie jest tak, że płacą za min 2 doby, więc mogą odmówić ale zależy to od owu
tak to jest jak się wpada na wizaż..na wizażu nalezy być...
pomyślę nad tym..muszę najpierw dostać w swoje ręce warunki ubezpieczenia...
najlepiej całe łóżko..nienawidzę spać poza domem..
Stary 2016-05-17, 11:37   #261
natalia_23
Zakorzenienie

witam

Cytat:

Wczoraj zamówiłam krążek, bo na stronie internetowej był formularz do zamówienia. Oby do czwartku doszedł! Śliczny taki, niebieski Wiecie, że na olx można używane kupić
nie rozważałaś opcji kupić używanego?

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Hej, melduję, że jestem, żyję, mamy się dobrze. Spędziłam cudowne dni na działce moich rodzicow z mężem i synkiem, odpoczęłam, opaliłam się, naczytałam książek za wszystkie czasy, przeszłam cudownie oczyszczający odwyk od internetu, mimo że nawet mi tam śmigał, to w ogóle nie miałam ochoty z niego korzystać, parę razy zerkałam, co u was, ale nie nadrabiałam. Chciałabym pozostać w tym stanie jak najdłużej, bo net to straszny złodziej czasu... Czuję się nieźle, rosnę, ale waga stoi, wizyta jutro. Dokucza mi ból miednicy i spojenia łonowego, ale ogolnie daję radę. Nie obiecuję, że będę na bieżąco, ale będę do was zaglądać

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
witaj fajny taki odpoczynek

Cytat:
Napisane przez Talantea Pokaż wiadomość
Ojoj jaki foch TZta Odpusc chłopu, przeciez chciał dobrze w koncu pomalował

Wstawiam mój brzuchol. Czuje sie wieeeelka. Ludzie juz zwracają uwagę i patrzą sie na niego
super brzuszek

Cytat:
Napisane przez florencee Pokaż wiadomość
Hej, dzisiaj ja stawiam soczek z okazji studniówki.

Cytat:

oby wszystko było ok

Cytat:
Napisane przez Orange_tree1 Pokaż wiadomość

no to powrotu do zdrowia !!'
dobrze, że się zameldowałaś u nas

super, że odpoczęłaś - zazdroszczę

za studniówkę !!

Ja się zabieram zaraz do gina, później te pazurki a potem to warsztaty obyśmy się z Natalką odnalazły
Mam nadzieje, że się odnajdziemy

Mikołaj 19.11.2011
natalia_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-17, 11:49   #262
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Tija tylko nie zapomnij sprzedać swojego
Ile pacjentek na 1 położną przypada u was?
zonamojegomeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-17, 11:58   #263
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zonamojegomeza Pokaż wiadomość
Tija tylko nie zapomnij sprzedać swojego
Ile pacjentek na 1 położną przypada u was?
Sprzedam! Nic się nie może zmarnować!

U nas jest jedna położna na każdy oddział czyli na ginekologie z patologią ciąży, noworodki i położnictwo z salą porodową. Na ginekologii mamy 14 łóżek, ale zdarzały się już dostawki
Stary 2016-05-17, 12:03   #264
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Tutaj na zmianie sa 2 polozne (pat. Ciazy), 20 pacjentek. Większość pod ktg, tetna co 3h, ciśnienia co 3h. Do tego porod do 5cm tez tutaj. I teraz 2 w stanie przerzucawkowym. Łóżek wolnych chyba juz brak, bo ciągle ktos dochodzi. Urwanie głowy mają.
Stary 2016-05-17, 12:07   #265
Fantasmagori
Zakorzenienie

Cytat:
To już blisko do 14 Zuzia się rusza? Nadal jest tylko biały śluz? Jeśli tak to myślę, że możesz spokojnie poczekać do 14

Tak tak, rusza się co mnie pociesza śluz biały cały czas ale mimo to denerwuję się

Stary 2016-05-17, 12:09   #266
zonamojegomeza
Zakorzenienie

A tak swoja droga ile kosztuje nowy krążek a po ile chodzą używane?
Może byc %.

---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ----------

Cytat:
Tak tak, rusza się co mnie pociesza śluz biały cały czas ale mimo to denerwuję się
Nerwami sobie nie pomagasz. Może to rzeczywiście reakcja na współżycie. Do 14 już mało czasu. Trzymam kciuki bys nie musiała odwiedzać szpitala.
Stary 2016-05-17, 12:13   #267
Fantasmagori
Zakorzenienie

Wiadomo że nerwy nic nie pomogą a wręcz przeciwnie ale...wiecie jak to jest jak człowiek się martwi o swój największy skarb teraz tylko żeby lekarz był na czas bo leje deszcz u mnie a on się często spóźnia w taką pogodę

Stary 2016-05-17, 12:17   #268
zonamojegomeza
Zakorzenienie

No wiemy wiemy.
Stary 2016-05-17, 12:20   #269
Kasmina
Rozeznanie

Fanta, będzie dobrze zobaczysz daj znać koniecznie po wizycie
Kasmina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-17, 12:28   #270
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Tutaj na zmianie sa 2 polozne (pat. Ciazy), 20 pacjentek. Większość pod ktg, tetna co 3h, ciśnienia co 3h. Do tego porod do 5cm tez tutaj. I teraz 2 w stanie przerzucawkowym. Łóżek wolnych chyba juz brak, bo ciągle ktos dochodzi. Urwanie głowy mają.
U mnie jeszcze były robione KTG z poradni K i krótkie zabiegi też z poradni K. Urwanie głowy często było.

Cytat:
Jeszcze trochę i lekarz Cię uspokoi

Cytat:
A tak swoja droga ile kosztuje nowy krążek a po ile chodzą używane?
Może byc %.
Nowy 144 plus wysyłka 26 (nie da się inaczej niż za pobraniem). Używki to zależy czy są wysterylizowane Od 60 do 100 zł

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości