Żony 2015 cz. 5 - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-05-20, 20:09   #241
sQuaara
Zakorzenienie

Dot.: Żony 2015 cz. 5

Cytat:
Napisane przez viva91 Pokaż wiadomość
Cieszę się jak cholera, jarają mnie garnki-bomby

Jakby taki garnek stał sobie gdzieś pod murem to też może nikt by się nim nie zainteresował, tutaj wyglądało to inaczej - kto normalny wbiega do autobusu, zostawia reklamówkę i wybiega na tym samym przystanku? Nic dziwnego, że ludzie zareagowali. Tak jak dziś zareagowali na torbę. I bardzo dobrze

P.S. Rower kupiony!
jestes fanem rozumiem?
Stary 2016-05-20, 20:16   #242
MagicGirls
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sQuaara Pokaż wiadomość
az dziwne Oni raczej drugorzednie traktuja kobiety.... a przynajmniej tak by sie moglo wydawac) skad wiesz ze muzulmanin??

wrocilam do domu! jak czlowiek :D
Cytat:
Napisane przez krolewna_smieszka Pokaż wiadomość
Magic, ala tak naprawde to skad wiesz, ze Muzulmanin? :P Jest tez wielu Chrzescijan o ciemnych rysach. A z kolei nasz kolega Muzulmanin ma bardzo jasna skore i jasno brazowe wlosy. :P
Tylko Muzulmanki da sie latwo rozpoznac.

Już Wam się tłumacze-nie wiem czy to był Muzulmanin
Ciąża to stan umysłu W chwili gdy pisałam post ogarnęła Mnie budynioza ciążowa
Miałam pisać Arab/Turek ale bałam się ze posądzicie mnie o rasizm -on mi miejsce a ja go szufladkuje .Później dotarło do Mnie, że mogłam napisać chociaż mężczyzna o opalonej karnacji czy coś

W każdym bądź razie strasznie Mnie to zdziwiło przez to że oni tak właśnie traktują kobiety, chociaż może to już stereotypy .Najlepsza była mina najbliższych pasażerów ktorzy spojrzeli na nas, po czym mi na brzuch i głowy w szybę po czym jeden Pan zrobił się czerwony
Choć ja i tak nie wymagam by mi ustępować miejsca bardziej drażnią Mnie stare baby które przeciskaja się z siatami koniecznie przy moim brzuchu
Stary 2016-05-20, 20:25   #243
zonamojegomeza
Zakorzenienie

A macie odruch ze jak ktos szybko idzie, dzieci biegają albo cokolwiek w podobie to osłaniacie brzuch?
zonamojegomeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-20, 20:29   #244
MartusiaWu
Zakorzenienie

Cytat:
P.S. Rower kupiony!
poka, poka
MartusiaWu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-20, 20:34   #245
MagicGirls
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zonamojegomeza Pokaż wiadomość
A macie odruch ze jak ktos szybko idzie, dzieci biegają albo cokolwiek w podobie to osłaniacie brzuch?
Nie, przed dziećmi nie i mimo stałego kontaktu żadne mi na brzuch nie wpadło.
Natomiast mimo że Starym babą w autobusie/tramwaju się odsuwam to i tak mi się pchają
Stary 2016-05-20, 20:38   #246
migotka1010
Zakorzenienie

GG do migotka1010

Cytat:
Napisane przez sQuaara Pokaż wiadomość
tu tutorial : https://www.youtube.com/watch?v=-MBb2qoSXB0

az dziwne Oni raczej drugorzednie traktuja kobiety.... a przynajmniej tak by sie moglo wydawac) skad wiesz ze muzulmanin??

wrocilam do domu! jak czlowiek :D
Dzieki. Czułam, że to tylko na hybrydzie wyjdzie.. szkoda..

[...] i ślubujesz mi uśmiech przy porannej kawie, parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę [...]

Od jutra się uczę!
migotka1010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-20, 21:25   #247
krolewna_smieszka
Zakorzenienie

Wydaje mi sie, ze dopoki brzuch nie jest wielki, to ludzie sie boja ustepowac, zeby nie obrazic kobiety, jesli to nie ciaza. Kiedys widzialam taka sytuacje. Dziewczyna prawie sie zapadla pod ziemie, gdy chlopak jej ustapil, ona, ze dziekuje, a on "Przeciez pani jest w ciazy?', ona: "Nie..." i burak.

Gadalam teraz w czasie lunchu z moim teamem o tym gapieniu sie na ludzi na miescie. I wszyscy potwierdzili, ze tu w Vancouver ludzie strasznie sie wgapiaja w obcych. xD

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-05-20, 21:35   #248
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Napisane przez MartusiaWu Pokaż wiadomość
poka, poka
Taki o
Początkowo miałam obawy, że łatwo będzie widoczny na nim brud, ale przypomniałam sobie rowery mój i brata, które są w ciemniejszych kolorach a brud widać i tak
XS, koła 26, dokupiliśmy błotniki, światła i kłódkę.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg B16223-500x500.jpg (35,1 KB, 25 załadowań)
Stary 2016-05-20, 21:39   #249
sQuaara
Zakorzenienie

nie tylko
w YT wpisz ombre paznokcie czy cos i pokaze jak zrobic normalnym lakierem.... najczesciej sposob z gabka, ktorego ja nie ogarnelam
nigdy tak jak hybryda normalnym nie probowalam zrobic, ale... nie widze powodu dla ktorego mialoby sie nie udac.
hyvryda to lakier ktory zamiast schnac sie utwardza w lampie, ale maluje sie tak samo, lakiery sie rozprowadza tak samo, to nie zel czy cos wg mnie tym sposobem spokojnie normalnym lakierem zrobisz
Stary 2016-05-20, 21:46   #250
MartusiaWu
Zakorzenienie

Cytat:
Taki o
Początkowo miałam obawy, że łatwo będzie widoczny na nim brud, ale przypomniałam sobie rowery mój i brata, które są w ciemniejszych kolorach a brud widać i tak
XS, koła 26, dokupiliśmy błotniki, światła i kłódkę.
mam fazę na biały rower, zamierzam swój przemalować na biało
mam złoty teraz i jest uwalony tak samo jak każdy inny kolor nie wiem czy to ma znaczenie
droga impreza?
MartusiaWu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-20, 21:59   #251
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Napisane przez MartusiaWu Pokaż wiadomość
mam fazę na biały rower, zamierzam swój przemalować na biało
mam złoty teraz i jest uwalony tak samo jak każdy inny kolor nie wiem czy to ma znaczenie
droga impreza?
No właśnie mój jest żółty, taki przyciemniony, matowy, a po kilku jazdach jest zdecydowanie bardziej przyciemniony
Cena całkiem przyjemna, bez dodatków 1300 zł. W pierwszym sklepie ceny zaczynały się od 2200 zł tej samej firmy Wiadomo, że tamte rowery musiały mieć coś ekstra, no ale nie kupujemy sprzętu dla profesjonalnej kolarki, po prostu chcieliśmy dobrej jakości zwykły rower

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-05-21, 00:00   #252
krolewna_smieszka
Zakorzenienie

W Warszawie to lepiej nie miec dobrego roweru. Koszmarnie kradna. :/ Znam mnostwo osob, ktorym skradziono, lacznie z dziewczyna, ktorej w zyciu ukradli ze 3 rowery, bo zawsze ma dobry (bardzo duzo jezdzi). Raz jej ukradli, gdy bylismy z nia u znajomych, doslownie kilka pieter nad miejscem, gdzie stal rower. Zadne linki, klodki czy zamykane klatki schodowe nie sa przeszkoda. Zostawiasz rower na osiedlu przypiety linka na pol h i gdy wracasz, juz go nie ma.
Stary 2016-05-21, 02:24   #253
krolewna_smieszka
Zakorzenienie

O mamo. Kupiłam sobie bezglutenowe wafelki w czekoladzie, bo akurat były na promocji i zamiast 6$ kosztowały 4$. Rozkosz! (choć do polskich glutenowych wafelków im daleko )
Stary 2016-05-21, 03:54   #254
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez krolewna_smieszka Pokaż wiadomość
Wydaje mi sie, ze dopoki brzuch nie jest wielki, to ludzie sie boja ustepowac, zeby nie obrazic kobiety, jesli to nie ciaza. Kiedys widzialam taka sytuacje. Dziewczyna prawie sie zapadla pod ziemie, gdy chlopak jej ustapil, ona, ze dziekuje, a on "Przeciez pani jest w ciazy?', ona: "Nie..." i burak.D
Teraz jest akcja "jestem w drodze" ze znaczkami dla ciezarnych. Zeby dalo się je rozróżnić np w autobusie od pań, ktore mają większy brzuch.
Stary 2016-05-21, 06:02   #255
dotuniek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MagicGirls Pokaż wiadomość

Już Wam się tłumacze-nie wiem czy to był Muzulmanin
Ciąża to stan umysłu W chwili gdy pisałam post ogarnęła Mnie budynioza ciążowa
Miałam pisać Arab/Turek ale bałam się ze posądzicie mnie o rasizm -on mi miejsce a ja go szufladkuje .Później dotarło do Mnie, że mogłam napisać chociaż mężczyzna o opalonej karnacji czy coś

W każdym bądź razie strasznie Mnie to zdziwiło przez to że oni tak właśnie traktują kobiety, chociaż może to już stereotypy .Najlepsza była mina najbliższych pasażerów ktorzy spojrzeli na nas, po czym mi na brzuch i głowy w szybę po czym jeden Pan zrobił się czerwony
Choć ja i tak nie wymagam by mi ustępować miejsca bardziej drażnią Mnie stare baby które przeciskaja się z siatami koniecznie przy moim brzuchu
To zacznij jednak wymagać miejsca dla siebie bo nie chodzi o Twoją wygodę tylko bezpieczeństwo malucha, żebyś przy jakimś zdarzeniu nie dostała w brzuch właśnie
dotuniek jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-05-21, 06:20   #256
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Podcczas moich 3 podrozy2 autobusem w ciąży mialam siedzace miejsce. Ale bez oporów poprosilabym kogos zeby ustąpił mi miejsca.

Za to panowie przepuszczają mnie w kolejkach (poczta, apteka). Mi szybciej i wygodniej ale też tak miło, że zauważają ciezarna za sobą.
Stary 2016-05-21, 06:28   #257
dotuniek
Zakorzenienie

Ja często jeżdżę komunikacja zbiorową zawsze mam miejsce i jeszcze nie zdarzyło mi się o nie prosić... a spostrzeżenia mam takie że tylko mężczyźni ustępują miejsca sami z siebie i to w różnym wieku, przez całą ciążę raz może dwa zdarzyło mi się żeby kobieta wstała
Stary 2016-05-21, 06:37   #258
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Ja wczoraj w kolejce do lekarza ( najpierw do rejestracji) weszłam, zapytałam ktora ostatnia i usiadłam. Byłam chyba 7, duszno, do tego skurcze. Spojrzenia starszych pań, ze one stoją a ja siedzę (45 min czekałam az wejdę) bezcenne. Żeby mogły to by mnie chyba w tej kolejce postawiły.
Stary 2016-05-21, 06:40   #259
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Ja jak będę w ciąży już chociażby troche widocznej to będę korzystała ze wszystkich przywilejów chocby ludzie mieli się na mnie dziwnie patrzeć i coś tam mamrotac bede chodziła do kas dla uprzywilejowanych, w Rossmannie bez kolejki będę stać, w autobusie poproszę o ustąpienie miejsca. I będę miała wszystkich w d.... ale jak teraz widzę kobietę w ciąży sama ją przypuszczam, ustępuje miejsca itp.

Jadę dziś z koleżankami do mieszkania i będziemy myśleć gdzie jakie meble, jak garderobę zaprojektować itp bo we wtorek przychodzi gość od mebli i muszę mu dać jakieś gotowe pomysły. Tż daje mi wolną rękę potem idziemy na spacer nad jezioro i do domku, a potem idziemy z Tż pooglądać jakieś sofy z itp.
Jutro jedziemy na piknik do Pszczyny z Tż, a po drodze do żor bo Tż jakies autko dla mnie upatrzyl i jedziemy obejrzec

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
pysia1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-21, 07:20   #260
aneta_91
Zakorzenienie

Dzień dobry!
Stary 2016-05-21, 07:21   #261
MagicGirls
Zakorzenienie

Dobry!

Cytat:
Napisane przez dotuniek Pokaż wiadomość
To zacznij jednak wymagać miejsca dla siebie bo nie chodzi o Twoją wygodę tylko bezpieczeństwo malucha, żebyś przy jakimś zdarzeniu nie dostała w brzuch właśnie
Tż mówi mi to samo...Mi głupio było by poprosić żeby ktoś mi miejsca ustąpił.Może to świadomość, że pracuje z nie przymuszonej woli i skoro się decyduje to muszę być świadoma plusów i minusów,nie wiem w każdym bądź razie mi było by głupio.
Zazwyczaj jak wsiadam na pętli to udaje mi się złapać miejsce.Czasem rezygnuję bo ludzie pchają się na chama, a też zdarza się jak wczoraj ze wsiadam w tramwaj 2 przystanki za pętlą i wtedy nie ma już miejsc siedzących.
Stary 2016-05-21, 07:51   #262
dotuniek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MagicGirls Pokaż wiadomość
Dobry!

Tż mówi mi to samo...Mi głupio było by poprosić żeby ktoś mi miejsca ustąpił.Może to świadomość, że pracuje z nie przymuszonej woli i skoro się decyduje to muszę być świadoma plusów i minusów,nie wiem w każdym bądź razie mi było by głupio.
Zazwyczaj jak wsiadam na pętli to udaje mi się złapać miejsce.Czasem rezygnuję bo ludzie pchają się na chama, a też zdarza się jak wczoraj ze wsiadam w tramwaj 2 przystanki za pętlą i wtedy nie ma już miejsc siedzących.
to nie chodzi o twoją wygodę tylko bezpieczeństwo. Jak autobus szarpnie to ta babeczka w najgorszym wypadku nabije sobie siniaka, w ekstremalnej sytuacji złamie rękę... ty możesz stracić ciążę! A jak Ty złamiesz rękę to nikt Ci rtg nie zrobi i tak dalej. Ja na początku tak się krygowałam jak Ty, ale dwa razy spotkałam super babeczki. Za pierwszym razem jechałam jeden przystanek tramwajem i mówię, że mi ciężej wstać z miejsca niż przestać ten jeden przystanek - a ona na to, że moje wyrzuty sumienia to jedno jak coś się stanie, ale żebym pamiętała że ją też zjedzą wyrzuty jakby mi się coś przez ten jeden przystanek stało. A za drugim razem wracałam pociągiem z Krk do siebie na wieś i nie było zupełnie miejsca bo to przed Wielkanocą było, przycupnęłam tak żeby mi nikt na brzuch nie naciskał na co wstała Pani tak koło 50tki i mówi, żebym siadała bo w brzuchu rośnie nasza emerytura
I serio to nei chodzi o wygodę, a o bezpieczeństwo brzucha i jego mieszkańca.
Stary 2016-05-21, 08:17   #263
Anabele23
Zakorzenienie

hejka
Cytat:
Oparzyłam się olejem

A wcześniej chciałam coś sprawdzić i musiałam zerknąć na kilka zdjęć z wesela - rany jakie ja miałam białe zęby A nic poza nieco droższą pastą wybielającą nie stosowałam... Chyba muszę kupić ją ponownie
podrzuć nazwę tej pasty
Stary 2016-05-21, 08:19   #264
Kelpie
Zakorzenienie

Bry
Kelpie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-21, 08:36   #265
zmotywowanaja
Zakorzenienie

Stary 2016-05-21, 08:40   #266
Justuus
Zakorzenienie

Dzień dobry
Nie ma to jak spać w swoim łóżeczku
Justuus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-21, 08:50   #267
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Napisane przez Anabele23 Pokaż wiadomość
podrzuć nazwę tej pasty
Blanx Med, choć w internecie ludzie są średnio zadowoleni, widać nie na każde przebarwienia się nadaje, u mnie to głównie z kawy.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-05-21, 09:06   #268
misiaa91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zonamojegomeza Pokaż wiadomość
Teraz jest akcja "jestem w drodze" ze znaczkami dla ciezarnych. Zeby dalo się je rozróżnić np w autobusie od pań, ktore mają większy brzuch.
W Londynie (w innych miastach pewnie tez, ale nie mam porównania) są znaczki do przypięcia 'baby on the board'. Dużo ludzi praktykuje, mnie sie to podoba, nie ma żadnych niedomówień.

Dzień dobry!
Stary 2016-05-21, 09:16   #269
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Magic ja tez pracowałam z własnej woli. A jednak w szkole na przerwach jak ktos biegł odruchowo ustawiałam sie tyłem byle nie dostać w brzuch. Jakoś tak nieświadomie to robiłam.
Hamujący autobus to nie jest najbezpieczniejsze miesjce. Zwłaszcza jak się stoi.
Stary 2016-05-21, 09:58   #270
sQuaara
Zakorzenienie

baby on board w birmingham nie zauwazylam...

sobota..a ja w pracy..... O_o

oooo jeski jeski

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości