Mamusie kwietniowe 2016 w końcu tulą swoje maleństwa! Odchowalni część pierwsza! - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-06-02, 16:02   #241
akinomka03
Rozeznanie

Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 w końcu tulą swoje maleństwa! Odchowalni część pierwsza

Wasze kciuki podzialaly
Płakała przy wkuwaniu igły, polulalam ja i się uspikoila. Nawet pediatra mówiła że myślała że będzie gorzej. Za 5w1 zapłaciliśmy 110 zł.

W domu póki co jest normalnie, troche pospala, zjadla, uśmiechała się. Teraz znowu śpi.
Wasze dzieci tez mialy szczepienie w nozki? Myslalam ze w raczke bedzie miala.

Milenka waży 4860 g i mierzy 60 cm

Rozmawialam z pediatra na temat ubierania w upały i czapka zdecydowanie NIE to pierwszy błąd i dzieci są przegrzane.

Pelzanie
Moja też się przemieszcza na łóżku

Spanie na brzuchu
Milena nie lubi, polezy chwile i płacz, nie może ogarnąć tego żeby główkę na bok położyć i nosem w łóżko wali. Spała tylko raz.

Tabaska
Moja gada do kolorowej tetry powieszonej na oparciu łóżka to jej najlepsza zabawka, zaczepia ją rączka i se gada
Ostatnio coraz wiecej wydaje dźwięków
akinomka03 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-02, 16:02   #242
tabaska25
Zadomowienie

GG do tabaska25
Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 w końcu tulą swoje maleństwa! Odchowalni część pierwsza

Minimonix Rozje balas system ostatnia linijka
Stary 2016-06-02, 17:37   #243
AsiaPo
Mama Land

Ineso: Każda marka ma indywidualne rozmiary (literka miseczki), ale jest jedna zasada: Im większy obwód to miska też rośnie.

Wg tej zasady 70h=75g=65i

Więc jak Tobie wyliczyło 70h, a jest za mała miska, to alternatywą jest 70i. 70g będzie o wiele za mały.

Można też się pokusić o sprawdzenie 75g - fiszbina jest wtedy inaczej wyprofilowana, a miska będzie wielkościowo taka sama. Biust się zupełnie inaczej układa. Wtedy zalecam zwężenie obwodu u gorseciarki

No i pamiętaj, że prawidłowo dobrany obwód jest wtedy, gdy zapinasz się na luźną haftkę - tak, aby była możliwość ciaśniejszego zapięcia, gdy stanik się rozejdzie (a rozejdzie się na bank ).

Dzięki za odpowiedź z tetrami - ja w domu używam wyłącznie wody na płatkach kosmetycznych
Stary 2016-06-02, 18:13   #244
kajaja
Zadomowienie

Melduję się i ja zTośkiem na cycku
30.03.2016 Antek Fabian
kajaja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-02, 18:22   #245
Kayira
Zakorzenienie

MiniMonix to Ci sie tesciowa trafila. Ale fakt kasa zainteresowania nie zastapi

Akinomka oby wiec nic wiecej sie nie dzialo

Hej Kajaja

X byl wczoraj u tesciowej. Kuba dostal tak slodkie ciuszki ale za cieple... ech... nawet nie ubiore.. i kolejny kocyk
Za to od prababci kase. Musimy cos mu kupic.
A ja powinnam miec zakaz wchodzenia do pepco. Bo kupilam mu 2 pary krotkich spodenek

Nasz mały cud 22-04-2016
Kayira jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-02, 19:06   #246
gosiaczek071
Zakorzenienie

Ja sie tylko witam, ale ani nie nadrobię ani pewnie nie bede sie udzielać zbyt często ale buziaki dla wsystkich maluszków i mamusiek
gosiaczek071 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-02, 19:10   #247
justyna_fli
Zadomowienie

Annihilate straszne jest to przetykanie kanalika?
Kayira Ty sie dziwilas o wizyte przez tel? tutaj zrobia wszystko zeby czlowiek sie jak najdalej od lekarzy trzymal i d.upy nie zawracal i to jeden z ichnich sposobow lekarz Ci dzwoni i oferuje porade przez telefon
akinomka super ze Milenka dzielnie zniosla szczepienie nasz tez mial w nozki.
Ja dzis znow padam na twarz, rano wstalismy bo mial mi promotor pomoc na uczelni z praca, oczywiscie wielkie g z tego wyszlo bo to co mi powiedzial to rownie dobrze przez tel moznaby zalatwic... A maly rano mial super humor, szczerzyl sie caly czas a po poludniu histeria jakas, chce spac a nie moze, nie wiem czy to po szczepionkach czy kupsko go meczy bo znow 3 dni nie robil... Niby sie dosc wyspal na mnie/przy cycu ale dalej marudzi i tylko jak sie go buja to nie placze a pierdzi tak smierdzaco ze nos wykreca
Dawidek 31.10.2018

Edytowane przez justyna_fli
Czas edycji: 2016-06-02 o 19:12
justyna_fli jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-02, 20:56   #248
Kayira
Zakorzenienie

Gosiaczek kazdy ma ciut wiecej i mniej czasu buziaki i dla Was

Justyna az w szoku jestem. A wiem jacy sa lekarze bo pracowalam w przychodni ale to juz przegiecie wg mnie

Mlody wykapany spi.. co prawda pomarudzil pozniej z bakami ale juz spim ciekawe do ktorej

Nasz mały cud 22-04-2016
Stary 2016-06-02, 21:24   #249
Ineso
Matka Smoka

Cytat:
Napisane przez AsiaPo Pokaż wiadomość
Ineso: Każda marka ma indywidualne rozmiary (literka miseczki), ale jest jedna zasada: Im większy obwód to miska też rośnie.

Wg tej zasady 70h=75g=65i

Więc jak Tobie wyliczyło 70h, a jest za mała miska, to alternatywą jest 70i. 70g będzie o wiele za mały.

Można też się pokusić o sprawdzenie 75g - fiszbina jest wtedy inaczej wyprofilowana, a miska będzie wielkościowo taka sama. Biust się zupełnie inaczej układa. Wtedy zalecam zwężenie obwodu u gorseciarki

No i pamiętaj, że prawidłowo dobrany obwód jest wtedy, gdy zapinasz się na luźną haftkę - tak, aby była możliwość ciaśniejszego zapięcia, gdy stanik się rozejdzie (a rozejdzie się na bank ).

Dzięki za odpowiedź z tetrami - ja w domu używam wyłącznie wody na płatkach kosmetycznych
Dzięki Czyli jednak w miarę dobrze pamiętałam, a ten kalkulator coś bredzi. Ale z tym pogrubionym to mnie załatwiłaś - skąd Ty takie rzeczy wiesz?Ile taka gorseciarka bierze za zmniejszenie?
Niestety 70i jest dobre przy najciaśniejszym zapięciu. 65i było jednak za ciasne i z za małą miską. Ale dziewczyny pisały, że alles słabo się rozciąga to może uda mi się trochę ponosić.

Pytałam dzisiaj tż czemu tej tetry nie używamy, a on w sumie logicznie powiedział, że jak z tą kupą moczyć w tej samej wodzie?

A teraz przydługi opis dnia wraz z refleksją

Jak pisałam mój szkrab od kilku dni marudny już na maksa, nic w ciągu dnia nie mogę zrobić, bo ciągle trzeba się nim zajmować, prawie wcale nie śpi. Wczoraj znów miałam kryzys, tym bardziej że tż nie wrócił o tej godzinie co obiecał, itd. W każdym razie wczoraj wieczorem tż mówi, że dziś ma wolne i on się zajmie dzieckiem, a ja mam wolny dzień. I oto jak wyglądał mój wolny dzień/dzień opieki taty nad młodym:

7.00 - tż mnie wybudza, że mały chyba będzie chciał jeść. Wg mnie za wcześnie, no ale już nie usypiam.
7.30 - wstaję, myję się, pakuję mocz do pojemnika, bo muszę zawieźć do analizy. Dzieć nadal śpi. Więc ubieram się, robię kawę do kubka termicznego, itd. Dzieć nadal śpi.....
8.50 widzę, że mały się gramoli lekko więc nie znając litości dobudzam go i dostawiam do cycka - je ponad 40 minut a ja sprawdzam w necie ile może czekać mocz w pojemniku.....no cóż, krytyczny moment minął, nie oddam go już dziś do analizy.
9.50 - wychodzę w końcu z domu i jadę do lux med na badania i żeby aktywować konto dla małego. Potem jadę pomierzyć staniki, robię zakupy w biedronce i zlana deszczem z wywieszonym językiem, bo pewnie mały głodny wpadam do domu.
12.00 - w domu sajgon, jak rano...a dzieć śpi. Pytam tż czemu nie ogarnął nic, nawet po śniadaniu. I słyszę, że oni wstali przed 11, trochę sobie pogadali, mały znów usnął, a tż pisał służbowe maile. Padłam - kiedy ja miałam całe przedpołudnie dla siebie? Młody budzi się, więc karmienie. Potem tż coś ogarnia w piwnicy a ja bujam małego, bo teraz oczywiście nie śpi i jest nieodkładalny. Potem odgrzewam obiad, ogarniam jakieś rzeczy
15.00 - karmię ponownie i wybywam z domu. Jadę zatankować, oddać książkę do księgarni, wpadam do kolejnego sklepu pomierzyć staniki (bosz, ściągnęłam przymierzany stanik w przymierzalni a z cycka mi tryska...zestresowałam się, że poplamiłam ale na szczęście nie) i robię kolejne zakupy, tym razem w Kauflandzie.
18.00 - wpadam do domu....a dzieć śpi i właśnie się przebudza. I tż mówi, że cały czas spał. No gdzie tu sprawiedliwość? Dostaję szału, że tż nic cały dzień nie zrobił. A ten jeszcze do mnie, że nie rozumie czemu ja w wolny dzień latałam po sklepach zamiast odpocząć.

Ale wiecie co jest najgorsze? Że ja i tak odpoczęłam dziś - głupie wyrwanie się z domu i kontakt ze światem w takiej dawce przywróciły mnie do pionu.
Ineso jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-02, 23:34   #250
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Ineso usmialam sie

Mikołaj <3
01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3
kejka90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-03, 01:09   #251
Polinezyjka
Zakorzenienie

Akinomka! 8 h !!! Marzenie 😍 moja tez 7 tyg ale dzien w dzień nie moze zasnąć miedzy 17-23 :/

.

AsiaPo 😍 Twój opis podpełzania jest cudowny💖

Lulka 😁 fuuuj ja nikomu nie pozwalam prac mojej bielizny, nawet jak z rodzicami mieszkałam to sobie osobno przechowywałam brudna bielizne.

Ojej cos moja nie chce zasnąć z powrotem
21 tc córeczka
Polinezyjka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-06-03, 01:20   #252
Martinixxx
Zadomowienie

Ineso dobre😂 I tak masz dobrze, że z domu możesz wyjść. Mój to ma radar i rządzi jak mnie nie ma. Jak tylko opuszczenia mury chaty zaraz mam smsy że mam szybko wracać.Ostatnio nawet mleko zostawiłam i musiałam szybko z kościoła wychodzić. Wczoraj po południu poszłam na zakupy to tak jak zawsze śpi bite 3h tak teraz zdążyłam tylko bransoletki w Pandory wyczyścić. Na szczęście zasnął na nowo to sobie kilka rzeczy kupiłam. 💪

Martinixxx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-03, 01:29   #253
Polinezyjka
Zakorzenienie

Kurka nie wiem co jej jest ale spac nie chce
21 tc córeczka
Polinezyjka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-03, 01:42   #254
Kayira
Zakorzenienie

Inesco no coz.. to chyba jakas magia ze tatusiowie tak dzialaja na dzieci.
Ale fakt samo wyrwanie sie duzo daje ..

Nasz mały cud 22-04-2016
Stary 2016-06-03, 02:30   #255
tabaska25
Zadomowienie

GG do tabaska25

Ineso ja w domu zawsze z dzieckiem mam Sajgon, nie wiem co się stało ale nie śpi mi w ogóle, albo max pól godziny, wyjde na dwór to od razu usypia, a tz jak wraca i niby sie nim zajmuje to od razu mu usypia, wiec rozumiem o czym piszesz

Kurde zawsze ladnie spal do 2-3 a teraz któryś dzien z rzędu budzi sie 12-1 bo kupa idzie i tak mamy juz dzis druga pobudkę. Padam

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-06-03, 03:15   #256
Ineso
Matka Smoka

Wczoraj to faktycznie jakis cud, ze tyle byl grzeczny (albo solidarnosc plemnikow) ale jak nocki zwlaszcza na poczatku byly straszne to ja spalam a tz wytrwale sie nim zajmowal. On nie jest z takich co beda panikowac i raczej nie spodziewałam sie ze bedzie mnie wzywal na ratunek. To raczej ja jego. Takie odwrocone role mamy. Moze to troche dlatego ze ten start w szpitalu byl taki ze to tz calymi dniami zajmowal sie malym, potem w domu tez.

A ja dzis pierwszy raz karmilam lezac a maly na mnie, brzuszek do brzuszka. Ale to jest slodkie, wymieklam. Po pierwszym wieczornym usnal na mnie i w komicznej pozycji przespal godzine. Potem na kolejnym karmieniu akurat wyszlam z pod prysznica wiec polozylam sie nago i on taki cieplutki na mnie Ale najlepsze ze jak go polozylam na brzuszku on podniosl glowe, i widzial ze sutek jest kawalek dalej to zamiast podpelznac to tylko czekal robiac ustami rybke))
Stary 2016-06-03, 03:42   #257
akinomka03
Rozeznanie

Ineso
Też marzę o takim dniu ;-) mój mąż też ma jakiś dziwny wpływ na małą :-P szybciej ode mnie potrafi ją uspokoić jak marudzi.

Poli
Może ma gorszy dzień albo ten kolejny skok.

Tabaska
Moja w dzien to samo, śpi krotko, 20-30 minut albo takie drzemki po 5-10 minut i jak nie śpi to najlepiej być koło niej, gadać to polezy, sama się nudzi.
Za to w nocy nadrabia spanie.

Po tym szczepieniu spała od ok. 17 do 4 z trzema krótkimi przerwami, raz na jedzenie, raz ją obudziłam zmiana mega zasilanego pampka i drugi raz na jedzenie.

Mleko z butelki
Wczoraj rano odciagnelam mleko na wyjazd do przychodni, nie wykorzystalismy więc chcialam dac jej w domu żeby nie zmarnować. A ona za nic nie chciała z butli... wypychala smoczek, plula, dlawila się. Próbowałam i probowalam i nic :'( a przeciez przez pierwsze trzy tygodnie była oprócz kp na butli.
Martwi mnie to bo musze wyjsc do fryzjerki na farbowanie, chciałam na jakieś zakupy wyjść a jak nie chce butli to będzie problem :-\

Edytowane przez akinomka03
Czas edycji: 2016-06-03 o 03:48
akinomka03 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-03, 05:29   #258
Kayira
Zakorzenienie

Inesco <3 czlowiek sie potrafi rozczulic

Akinomka chyba musi sie nauczyc. Ja dzis z moim bede testowac.

Nasz mały cud 22-04-2016
Stary 2016-06-03, 06:02   #259
velika
Winter is coming

Ineso dobre😊 ale u mnie to samo, jak się chłop mala zajmuje to ona śpi albo jest spokojna przynajmniej. Ale miałaś dzień dla siebie, dobre i to!
Stanik 65i był za ciasny bo za mała miska. Jak pasowal ci 70i to z 65 micha J albo K
Butla- kurde jak tak piszecie o problemach to muszę przetestować moja, bo ona ostatnio butle w pysku to miała w 5 czy 6 dobie życia... A ja za miesiąc jade na koncert i nie będzie mnie jakieś 12h...
Nie piłam nic wczoraj A moje cycki oszalaly. Nad ranem musiałam odpalić laktator bo lało się ze mnie, sciagnelam z jednej 80 ml w 4 minuty. Teraz kurde leje się z drugiej.. A skoro mam zapas to sobie może dziś cydr odpale

velika jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-06-03, 06:33   #260
Ineso
Matka Smoka

Velika - tak wlasnie kombinowalam z miska tylko okazuje sie ze z tych usztywnianych modeli nie ma wiekszych. Pojade dzis jeszcze raz i zobacze ta cara mia skoro zachwalacie. Ale chyba wezme tez kelly jednak bo bez najmniej widoczny i chce usztywnienia.

Mnie tez Akinomka wystraszyla z ta butla - ostatni raz pil w szpitalu i nie bylo problemu. Musze. odciagnac i sprawdzic bo okaze sie ze tez nigdzie sie nie wybiore. A w dodatku na darmo zamowilam smoczki nowe.
Na jaki koncert wybywasz?
Stary 2016-06-03, 07:09   #261
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Velika ja czasem tez mam taka nadprodukcje. Np karmie w nocy malego a drugi cyc twardy jak skala wiec tez musze odciagac.

Mikołaj <3
01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3
kejka90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-03, 07:18   #262
velika
Winter is coming

Ineso na Black sabbath😊 w sierpniu jeszcze jest Rammstein i tu mam dużo blizej ale po lipcowy koncercie zdecyduje czy jechać.
Ja stanik mam 70 właśnie bo z 65 nie ma takich dużych misek
Kejka no zdarza się ale dziś to hardcorowo bylo, poszłam do kuchni a mleko mi po nogach leciało masakra

velika jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-03, 07:54   #263
tabaska25
Zadomowienie

GG do tabaska25

Akinomka mój Igor tez nie lubi sam, zaraz marudzi a mnie to denerwuje i musze przy nim siedziec a najlepiej on na mnie i z nim gadać

Wiesz czytałam ze to jest tez tak ze dziecko nie chce od matki butle, ja swojego nie karmilam jeszcze butelka ale mąż tak i od razu zalapal, wiec moze to jest kwestia tego typu ze kojarzy cie z przytulaniem do cycucha

U mnie ostatnio bardzo rzadko żeby cyc byl twardy jak kamień i przez to mysle ze mam malo pokarmu, ale z miękkich tez leci jak z kranu

REKLAMA
Stary 2016-06-03, 08:59   #264
Iwoncia81
Zakorzenienie

O matko jaka ja z wizażem do tyłu!!
Wchodze na poprzedni wątek a tam cisza jakaś, nikt nic nie pisze

Witam sie na odchowalni z moim wiecznie marudzącym albo płaczącym bąblem

U nas ciężko z czasem.
Wiecznie coś robie przy małym, a własciwie przy dwóch. Nie potrafie nawet obiadu zrobić...
Kupiłam chuste ale jakoś wątpie bym umiała go zamotać bo sie wiecznie drze i wygina. O własnie znowu marudzi...
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-03, 09:07   #265
patulinka94
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Polinezyjka Pokaż wiadomość
Kurka nie wiem co jej jest ale spac nie chce
Moja też dziś w nocy dała popis. Nie spala od 2.30 do po 5! PADAM...

Cytat:
Napisane przez Ineso Pokaż wiadomość
Wczoraj to faktycznie jakis cud, ze tyle byl grzeczny (albo solidarnosc plemnikow) ale jak nocki zwlaszcza na poczatku byly straszne to ja spalam a tz wytrwale sie nim zajmowal. On nie jest z takich co beda panikowac i raczej nie spodziewałam sie ze bedzie mnie wzywal na ratunek. To raczej ja jego. Takie odwrocone role mamy. Moze to troche dlatego ze ten start w szpitalu byl taki ze to tz calymi dniami zajmowal sie malym, potem w domu tez.

A ja dzis pierwszy raz karmilam lezac a maly na mnie, brzuszek do brzuszka. Ale to jest slodkie, wymieklam. Po pierwszym wieczornym usnal na mnie i w komicznej pozycji przespal godzine. Potem na kolejnym karmieniu akurat wyszlam z pod prysznica wiec polozylam sie nago i on taki cieplutki na mnie Ale najlepsze ze jak go polozylam na brzuszku on podniosl glowe, i widzial ze sutek jest kawalek dalej to zamiast podpelznac to tylko czekal robiac ustami rybke))
Jej jak cudownie

U nas znów jest tak że jak ja gdzieś wychodzę to ta mówi że u mnie Zosia zawsze śpi A jak jest z nim to płacze i spać nie chce. Pewnie dlatego tak mówi żebym często nie wychodziła 😜😃
patulinka94 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-03, 09:21   #266
AsiaPo
Mama Land

Tabaska, Akinomka: Dołączam do klubu matek dzieci znudzonych Martyna też beze mnie nie chce funkcjonować, a najlepiej żeby ją nosić. Ale nie w chuście, nie, nie, bo za blisko cyca bez możliwości go pociumkania

Wczoraj nakarmiłam do bólu i zamotałam - wyszłyśmy do Paczkomatu, zasnęła. To bylo chwilę po 18, więc skorzystałam z okazji i sprzątnęłam chałupę z nią w chuście O 20 wyciągnęłam, kąpiel i usypianie. O 21 nadal nie spała, to zaryzykowałam i odłożyłam z Szumisiem do łóżka. Po pól godziny dokarmiłam i zasnęła 😲 a za oknem biły się dwie sąsiadki

Ineso: Oficjalne stanowisko z miseczkami i profilowaniem fiszbin jest takie, że się one nie różnią. Z doświadczenia wiem, że leżą inaczej. Nie wiem jaki jest koszt skrócenia, ale pewnie około 10zł.

Dziś TZ odkrył ciemną stronę rodzicielstwa Mała drugą noc z rzędu od drugiej spać nie może. O 5 wymiękłam i ja i M. Przejął Mąż tulił, próbował uśpić - mi dawał tylko do karmienia. Ja karmiłam na leżąco i przysypiałam, a on nawigował małą i autkiem by się dogadali

Po 8 wstałam, on pól godziny po mnie i pyta: Zmęczona jesteś? Ja też, ale Ty pewnie i tak mniej spałaś 😁

Jeszcze nigdy nie usłyszałam od niego że nic nie robię od kiedy jest dziecko i po dzisiejszej nocy na pewno nie usłyszę
Stary 2016-06-03, 09:22   #267
lulka19
Zakorzenienie

Akinomka brawo dla Milenki Dzielna dziewczynka, o cudnym imieniu, moje wybrane dla dziewczynki

Ineso każdy odpoczywa jak chce Dobrze, że wyrwałaś się z domu

Poli mi TŻ prał bieliznę jak byłam w ciąży i musiałam leżeć, ale teraz robię to sama. Jego brat pomylił worki bo oba były w łazience...

i jak tam mała?

Wy narzekacie, że Wasze dzieci mało śpią, a my z TZ zamartwiamy się bo nasz od 3 dni jest za grzeczny. Je, spi, nie marudzi... Aż dziwne. Nie dogodzi się nikomu
lulka19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

REKLAMA
Stary 2016-06-03, 09:31   #268
Kayira
Zakorzenienie

Velika zapas sie zda. Zazdroszcze koncertu...
My pod nosem mamy fajny ale nie za bardzo mamy co z mlodym zrobic...

Inesco pochwal sie zakupem. Jak sie uda to ja dzis tez podskocze cos zobaczyc

Tabaska.. ciekawe z ta butla od taty...

Iwoncia witaj. Wspolczuje.. ale pewnie sie unormuje..
Moze jakis doradca?

AsiaPo przynajmniej swiadom jak noc wyglada

Moj w nocy od 2 juz marudny. Spac malo co chcial i najlepiej na mnie. Ale fakt X dzis bardzo pomogl. Zaraz zbieramy sie na USG bioderek. Ciekawe czy cos bedzie...
I udalo mi sie w nocy odciagnac i zamrozic porcje.
A druga mala wzielam z soba. Zobaczymy czy w ogole w awaryjnej sytuacji bedzie chcial butle.
I koniecznie musimy znow do smoka przyzwyczaic.
W szpitalu ciagnal tu juz nie chce

Nasz mały cud 22-04-2016
Stary 2016-06-03, 10:31   #269
annihilate
Rozeznanie

Hej Mamusie

Justyna generalnie przy samym zabiegu nie mogłam być więc nie wiem jak to dokładnie wygląda. Jest to jednodniowy pobyt w szpitalu, rano zabieg a po południu do domu się wychodzi. Robią to w znieczuleniu miejscowym na sali operacyjnej. Oddałam im go uśmiechniętego i taki do mnie wrócił, tylko właśnie te oczko miał zakrawione i w tym dniu leciały mu krwawe łzy, ale na drugi dzień praktycznie nic nie było widać. Tam gdzie my byliśmy była super opieka i wydaje mi się, że dzięki temu dobrze to zniósł. My, rodzice jednak to bardziej przeżywamy niż dzieci.

Mój Piotrek też w nocy i dzisiaj jakiś taki nieswój, wczoraj po tym szczepieniu ciągle spał, potem w nocy się zaczęło marudzenie. Gorączki nie ma na szczęście, pewnie jeszcze odreagowuje..

Dzisiaj mi przyszły legginsy treningowe w nagrodę za stracone kilogramy rozmiar l, a nie xl

Ineso popieram, wyjście z domu bez dzieci to też odpoczynek psychiczny na pewno :P

Velika ja też zazdroszczę koncertu.. ehh my za miesiąc idziemy na wesele się pobawić i ciekawe jak to będzie, bo starszego bez problemu zostawimy u babci, a młodszego Tż się boi, bo za mały niby, nie wiem jak on sobie to wyobraża w takim razie, ja już mu gadam żebyśmy go spróbowali zostawić z dziadkami choć na chwilę żeby się przyzwyczajał już a on schizuje.. a żeby nie było to chodzi o jego rodziców.

PIOTR 08.04.2016
annihilate jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-03, 10:45   #270
HappyGirl888
Raczkowanie

My wlasnie po szczepieniu, troche płaczu było ale utulilam i przy cycu odpłynęła a teraz sobie spacerujemy po parku. Mam nadzieje ze wieczór bedzie ok.
Mały klocek wazy 5910g wiec w 2 miesiące przybrała 2,5 kg (szok), Polozna powiedziała ze mieści sie w normie ale jest blisko górnej granicy..
Pytałam pediatrę o te kupki to powiedziała, ze widocznie duzo je ( co widać po wadze) i nadmiar musi wydalać wlasnie za pomocą kupek i wszystko jest ok. Ale dziwi mnie to, bo ona nie je często a jak juz je to max 10 min.

Wczoraj próbowałam ją karmić przez butelkę bo osiągnęłam sporo pokarmu i niestety nie dało rady, bo wypluwała, prężyła sie, ale moze tak jak Tabaska mówi, ze to ktoś inny powinien spróbować bo butli nie chciała a cycusia juz bardzo chętnie.

AsiaPo współczuje nocki ale dobrze ze masz takie wsparcie w tz. Szacun.
HappyGirl888 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości