|
|
#241 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: dziwne objawy podczas miesiączki
Cytat:
Ale jeśli w Twoim przypadku tego jest dużo i zamiast krwi pojawia się tylko to, to może czas wybrać się do lekarza.
|
|
|
|
#242 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Bardzo bolesna miesiaczka;(
Cytat:
Dobrze, że jest jak mówisz, bo wczoraj też nie mogłam już wytrzymać i pociągnęłam z gwinta Hehe, w sumie miesiączka, to jedyna okazja, kiedy piję, a jak już piję, to najlepiej za swoje zdrowie ![]() Z tym tabletkami jest jak z szamponem- trzeba co jakiś czas zmienić. Organizm się już do nich przyzwyczaił. Mój przyzwyczaił się kiedyś do Ibupromu, a teraz, jak łyknęłam go po dłuugim czasie, to czułam, że znowu działa
|
|
|
#243 |
|
Przyczajenie
|
Wielki Problem!!!
Mam bardzo wielki problem. Mam nadzieje że mi coś poradzicie. Chodzi o to że mam baaardzo obfite miesiączki. Mama mi mówi że napewni mi sie to unormuje ale nie wiem czy to jest normalne bo miesiączkuje juz ponad 2 lata (teraz mam 16 lat), wiec już dawno powinno byc dobrze a niestety nie jest
Dalej mam czekac czy może jest na to jakiś sposób. Prosze powiedzcie mi czy macie też taki sam problem jak ja i jeśli ktoś wie to jak można sobie z nim poradzic. Z góry bardzo Wam dziekuje!!! |
|
|
|
|
#244 |
|
BAN stały
|
Dot.: Wielki Problem!!!
Obficie, tzn. jak?
Mięśniaki można mieć w każdym wieku, a obfite krwawienia mogą doprowadzić do anemii. Idź do ginekologa, ale nie martw się na zapas. |
|
|
|
|
#245 |
|
Wtajemniczenie
|
watek bardziej nadaje sie na Ginekologie
watek kosmetyki https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post16332141 Miłość nie polega na wzajemnym wpatrywaniu się w siebie, ale wspólnym patrzeniu w tym samym kierunku. /Antoine de Saint-Exupéry/ |
|
|
|
|
#246 |
|
Przyczajenie
|
Byłam niedawno u lekarza i napewno nie mam anemii.
|
|
|
|
|
#247 |
|
BAN stały
|
Ale u gina z tym pewnie nie byłaś.
|
|
|
|
|
#248 |
|
Przyczajenie
|
No nie byłam.
|
|
|
|
|
#249 |
|
Wtajemniczenie
|
nie byłaś a wiec szerokiej drogi
musisz isc koniecznie, jesli te miesiączki są az tak obfite ze nie dajesz rady
|
|
|
|
|
#250 |
|
Zakorzenienie
|
to idź do ginekologa to rozwieje Twoje watpliwosci,
są też tabletki które zmnniejszają obfitość krwawienia ale sa na recepte wiec i tak bez lekarza sie nie obejdzie...
|
|
#251 |
|
Przyczajenie
|
Dziekuje bardzo za Wasze rady
|
|
|
|
|
#252 |
|
BAN stały
|
Niestety, nikt nie może Ci napisać, że wszystko jest ok i krwawienia się unormują, bo nikt tego nie wie.
Domowych metod za bardzo nie ma, poszukaj sobie ziółek zwiększających krzepliwość. |
|
|
|
|
#253 |
|
Zakorzenienie
|
najlepiej udaj się do ginekologa, jak dziewczyny radziły,jednak 2 lata to niewiele..wszystko się normuje, uwierz mi...zatem te obfitości mogą być chwilowe..
|
|
|
|
|
#254 |
|
BAN stały
|
Ja mam okres od 8miu lat i każdy okres to 5 dni krwawienia razem z duużymi skrzepami. Są tak duze że aż czasem mam wrażenie, ze to kawałki macicy, albo czego wylatuje, a nie tylko wysciołka.
Ale byłam u lekarza i taka moja uroda podobno. |
|
|
|
|
#255 |
|
Przyczajenie
|
Najlepiej pójdę do lekarza i bedzie wszystko wiadomo
|
|
|
|
|
#256 |
|
Wtajemniczenie
|
wizyta u ginekologa to najlepsze co możesz zrobić... ja nie miałam nigdy zbyt obfitych miesiączek (przynajmniej tak myślę), ale kiedyś przy okresie miałam okropne bule takie, że czasami nie mogłam nawet wyjść z domu, ale odkąd biore tabletki anty wszystko się unormowało... może na obfitość krwawień też by wpłyneło pozytywnie, ale wiem że jesteś dosyć młoda i ginekolog może nie będzie chciał ci przepisać żadnych pigułek.
|
|
|
|
|
#257 |
|
Przyczajenie
|
Ja podczas okresu zawsze mam te okropne bóle
Musze brac tabletki żeby mi przeszło. Tylko że czasem nie pomagają
|
|
|
|
|
#258 |
|
BAN stały
|
moja koleżanka miała zawsze bardzo bolesne i obfite miesiączki i okazało się, że ma małe torbiele, więc warto się wybrać do ginka
|
|
|
|
|
#259 |
|
Raczkowanie
|
Nie wiem Anka1829, czy to się odnosi akurat do Ciebie, ale po części tak. Wiem, że osoby otyłe, które źle się odżywiają mają problemy właśnie z obfitymi miesiączkami. Tak, jak dziewczyny dobrze mówiły, wybierz się do lekarza, bo duży ubytek krwi powoduje brak róźnych pierwiastków w ograniźmie, które mają wpływ nie tylko na anemię.
|
|
#260 |
|
Przyczajenie
|
Ja dobrze się odrzywiam (tak myśle). W moim przypadku obfite miesiączki napewno nie są spowodowane otyłością bo mam 170cm wzrostu i waże 56kg.
|
|
|
|
|
#261 |
|
Raczkowanie
|
Otyłości nie masz, a dobre odżywianie wcale nie wyklucza ubytku pierwiastków.
|
|
#262 |
|
Przyczajenie
|
wisniowa dziękuję za pomoc
|
|
|
|
|
#263 |
|
Raczkowanie
|
Proszę
I tak, jak inne wizażanki, gorąco polecam wizytę u ginekologa
|
|
#264 |
|
Raczkowanie
|
o matko, przerazilam sie. Ja mam bardzo bolesne okresy, kilka razy o malo co nie wyladowalam na pogotowiu, ale na szczescie jakos mi sie udawalo. tez mnie boli pupa przy okresie. Moja mame<zanim mnie urodzila> rowniez tak bardzo bolal brzuch, zdarzalo jej sie mdlec przy okresie. bylam na USG ale nic nie wykazalo. Krwawienia tez mam dosc obfite, zdarza sie, ze po 30 min 'przemakam', ale czasem takie, ze prawie wcale nic nie ekhm leci
a wizyty u gin. balabym sie, a konkretniej to balaby sie badania, bo sa rzeczy o ktorych mama nie moglaby sie dowiedziec, a 18-stka dopiero w tym roku ;x
|
|
|
#265 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wprawdzie jak się nie ma 18 lat to do ginekologa się idzie z pełnoletnim opiekunem ale do gabinetu się wchodzi samemu. Jeżeli ma się ukończone 15 lat to ginekologa obowiązuje tajemnica zawodowa i to co dzieje się w gabinecie to tylko Twoja i lekarza sprawa. Nie może nic powiedzieć Twojej mamie (no chyba ze ginekologiem jest baaardzo bliski znajomy twojej mamy na dodatek niedyskretna papla ale do takich się nie chodzi) bo by to było wykroczenie (karalne). Domniemywam ze chodzi o rozpoczęcie współżycia. Jeżeli tak to tym bardziej powinno się pójść przebadać u ginekologa.
|
|
|
#266 |
|
Zadomowienie
|
popieram^^
mama nie musi sie wszystkiego dowiedziec a wizyta u ginekologa po rozpoczeciu wspolzycia jest tym bardziej wskazana...a jesli do 18 lat brakuje niewiele (tzn ma sie 18 "rocznikowo") to moze jednak przyjma sama. na pocieszenie dodam, ze przewaznie z obfitych i bolesnych miesiaczek poprostu sie "wyrasta"... samam mialam z nimi problemy do niedawna, pierwszegoo dnia bole byly do tego stopnia uciazliwe ze kilka razy przyjezdzali po mnie rodzice do szkoly, czulam parcie na wszystko co mozliwe, wiec w "punkcie kulminacyjnym" mialam nawet biegunke... zaden wstrzas toksyczny to nie byl, bo tamponow (wtedy) nie uzywalam, podejrzewali anemie ale wyniki byly wporzadku... znalazlam na to sposob: bralam tabletki przeciwbolowe (polecam solpadine) nie gdy zaczynalam czuc bol, tylko od razu jak mi sie zaczal okres, wiec zazwyczaj jedna zupelnie rano (bo dostawalam miesiaczke rano) a druga w poludnie i to wystraczalo. pozniej wszystko ustalo i tabletki nie byly juz potrzebne. |
|
|
|
|
#267 |
|
Przyczajenie
|
długa miesiączka.
WITAM
juz przez kilka miesiecy mam okres przez prawie cały tydzien.Wiem ze inne dziewczyny maja po3-4 dni. co mam w tej sytuacji robic. prosze pomóżcie. z gory dzięki. pozdro |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#268 |
|
BAN stały
|
Dot.: długa miesiączka.
leciec do lekarza
![]() a niektore tez maja po tydz a nie tylko 3-4 dni |
|
|
|
|
#269 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a niektore maja ponad tydzien ![]() są tabletki ziołowe które zmniejszają krwawienie a wizyta u lekarza też nie zaszkodzi
|
|
|
#270 |
|
Zadomowienie
|
jak Cię to martwi to idź do lekarza
a długość okresu to sprawa indywidualna,jedne dziewczyny mają krótszy inne dłuższy
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:35.

Dalej mam czekac czy może jest na to jakiś sposób. Prosze powiedzcie mi czy macie też taki sam problem jak ja i jeśli ktoś wie to jak można sobie z nim poradzic.