|
|
#241 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: pytanie do pana doktora
agacynda: a na przyszłość radzę się zabezpieczyć, bo chyba już nikt nie wierzy że 'za pierwszym razem się nie zachodzi'
|
|
|
|
#242 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Petting, dziewica, kropelka i ciąża - wątek zbiorczy
wlasnie o to chodzi ze bylismy zabezpieczeni prezerwatywa...
|
|
|
|
#243 |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
A czy nie najprościej jest zrobić test i mieć z głowy?
|
|
|
|
#244 |
|
Zakorzenienie
|
no to skoro miałaś okres i byliście zabezpieczeni to musiałabyś mieć niesamowite szczęście żeby zajść w ciążę.
a dla pewności zrób test |
|
|
|
#245 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: miesiaczka a serce?
Cytat:
|
|
|
|
|
#246 |
|
Wtajemniczenie
|
No to co pozostaje mi tylko badanie dojelitowe??? ale to bardzo boli a dotego u nas lekarz sadysta robi to bez znieczulenia
|
|
#247 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#248 |
|
Wtajemniczenie
|
Ami ale ja juz tyle razy byłam z moim brzuszkiem u lekarza, ze aż głowa boli
miałam robione różne badania włącznie z połykaniem rury i wszystko niby jest ok a brzuszek i tak boli, podobno to na tle nerwowym i tyle.
|
|
#249 |
|
Zakorzenienie
|
połykanie rury czyli gastroskopia to przy problemach z żołądkiem. Jesli jest problem z jelitami to powinnas isc do proktologa - to moze byc np. zespol jelita wrażliwego, albo hemoroidy, w kazdym razie nie można tego lekceważyc. Kolonoskopia powinna byc robiona w znieczuleniu, tylko niestety trzeba sie o nie stanowczo upomnieć.
|
|
|
|
#250 |
|
Zadomowienie
|
Padłam, leżę, wstać nie mogę.
Przeczytałam wątek cały dopiero teraz, śmiałam się jak cholera... ale nic nie przebiło rzekomego serca dziecka w brzuchu... Siedzę z otwartą buzią i myślę, o czym rodzice z dziećmi rozmawiają (pomijając szkołę i lekcję biologii- jak sądze obowiązkowej)
|
#251 |
|
Raczkowanie
|
Czy mozliwe jest,zebym była w ciązy jezeli kochałam się z chłopakiem 31,12.Okres dostałam 23.12,moje cylke sa zwykle 28 dniowe.
Jak wam się wydaje??? |
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#252 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Czy to możliwe??
Zabezpieczyliście się?
(jeśli nie:tak, jest możliwe, żebyś była w ciąży)
|
#253 |
|
Raczkowanie
|
Nie,nie zabezpieczylismy się,ale to długa historia.Pytam,bo przeciez to nie były moje dni płodne....
|
|
|
|
#254 |
|
Zakorzenienie
|
Kalendarzyk nie jest chyba najskuteczniejszą metodą antykoncepcji... skąd możesz wiedzieć na 100% że nie byłaś wtedy płodna?
|
#255 |
|
Rozeznanie
|
No cóż... tzw "kalendarzyk" nie jest już nawet traktowany jako jedna z naturalnych metod zapobiegania ciąży.
Zgadnij, dlaczego? |
|
|
|
#256 |
|
Zakorzenienie
|
był to 9 dzień cyklu, wiec ja wcale nie byłabym przekonana o tym, że to dni niepłodne. poza tym dziewczyny dużo powiedziały o dniach płodnych i niepłodnych, a szczególnie o skuteczności tej metody, ktora waha sie w granicy 30%. dlatego tak..możliwe jets byś była w ciąży.
i ręce opadaja, jak tu wszyscy beztrosko pisza o tym, że kochają się bez zabezpieczenia, a później nagle przychodzi refleksja czy ciąża jest możliwa. ech..szczególnie, że ciąża jest możliwa ZAWSZE! niezależnie od metody. |
|
|
|
#257 |
|
Zakorzenienie
|
nie zapominajmy o tym ze plemnik potrafi przezyc w naszym wnetrzy do 5 dni wiec zaczynaja sie dni plodne...
|
|
|
|
#258 |
|
Wtajemniczenie
|
okładnie plemniki to "cwane" i wytrwałe bestie. Mogą zyć bardzo długo 5 a nawet do ponad 5 dniu w organiźmie kobiety, maja tam do tego sprzyjające warunki. Wiec niestety ale jest mozliwe że jestes w ciązy.
|
|
|
|
#259 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Radze udac sie do apteki po test
|
|
#260 |
|
Przyczajenie
|
Boje Sie!!!!pomocy!!!
Witam!!
Mam bardzo wazne dla mnie pytanie a raczej kilak pytan. Czy moze dojsc do zapłodnienia poprzez przeniesienia nasienia <recznie>? I czy jest mozliwe ze jestem w ciazy mimo ze przez ostatnie 3 mesiace miałam normalnie miesiaczke. Dopiero do tego miesiaca sie cos zaczeło nie mam miesiaczki i czuje sie <dziwnie> nie potrafie tego opisac, boli mnie równiez brzuch. Prosze o szybka odpowiedz czy mozliwe jest ze jestem w ciazy?? PROSZE!! ![]() |
|
|
|
#261 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Boje Sie!!!!pomocy!!!
Odpowiedź: tak, możliwe.
Wnioskuję o dołączenie wątku do wątku zbiorczego o nastolatkach, peetingu i ciąży. |
|
|
|
#262 |
|
Zadomowienie
|
Elciu... idź do lekarza
My, przez internet, nie mamy przecież możliwości by to sprawdzić! Takich wątków było już mnóstwo. Mamy doskonale działającą wyszykiwarkę, ale ponieważ jesteś tu nowa...1. Teoretycznie tak, jeśli na palcach było nasienie i zostało wprowadzone do pochwy można "zajść w ciążę ręcznie". 2. Zdarza się, że na początku ciąży występują krwawienia takie jak miesiączkowe. 3. NIE, nie powiedziałam Ci, że na pewno jesteś w ciąży, a jedynie odpowiedziałam na 2 Twoje pytania 4. IDŹ DO LEKARZA...w realu On będzie wiedział, powie i od razu jasna sytuacja.
|
|
|
|
#263 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie chcę być niegrzeczna, ale zaczyna mnie to wkurzać
Non stop te same tematy - nowe osoby może się nie zdążą tak od razu zapoznać z zasadami, ale na litość boską oczy chyba mają...To nie jest przychodnia ginekologiczna - od takich porad jest ginekolog - my nie zdołamy pomóc "zdalnie". A test ciążowy??? Apeluję do rozsądku - dobrze się zabezpieczajcie, a dopiero potem bawcie w dorosłych ![]() mech ----> podziwiam za cierpliwość
|
#264 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#265 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#266 | |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
![]() Na razie u mnie ganiają się tylko koty, ale to nie to samo ![]() Wątki połączone... |
|
|
|
|
#267 |
|
Zadomowienie
|
Wiewióry ostatnio ciągle latają we dwie, więc mam nadzieję że się rozmnożą (o ile nie przyjdzie im do głowy antykoncepcja
)Pomyslę nad eksportem małych wiewiórków do Was, albo importem Was do moich wiewiórków Nie ma to jak w lesie mieszkać
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#268 |
|
Zakorzenienie
|
mech sprawdź czy przypadkiem nie zabezpieczają się bielizna bo wtedy z wiewuórczątek może nic nie wyjść
|
|
|
|
#269 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#270 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale spokojnie, z tego co widzę zwierzaki bezwstydnie biegają bez majtek
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:47.

ale miałam pare miesięcy temu usg robine i nawet nerki mi sprawdzli i wszystko ok. Może to gazy mi skaczą w jelitach 

Non stop te same tematy - nowe osoby może się nie zdążą tak od razu zapoznać z zasadami, ale na litość boską oczy chyba mają...