|
|||||||
| Notka |
|
| Zdrowie ogólnie W tym miejscu rozmawiamy o zdrowiu: od profilaktyki po sposoby leczenia. Porada uzyskana na forum nie zastępuje wizyty u lekarza, ma funkcję informacyjną! |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#241 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: czeste zapalenia drog moczowych - zbiorczy
ja polecam nasiadówki z rumianku albo calicum...a dla tych co nie moga probiotyki w tabletkach- doustnie, lacibios femina. super sprawa,
|
|
|
|
|
#242 |
|
Przyczajenie
|
polecam zajrzec na stronke
http://istemp.home.pl/zdrowieintymne/3.html To nowa stronka dzięki czemu ma dość aktualne informacje. znajdziesz tam opis chorób wraz z objawami i przebiegiem choroby i metody leczenia polecam... |
|
|
|
|
#243 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#244 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny ja tez sie z tym mecze juz od kilku lat. I wladnie dzis mnie zlapalo
( A nie jestem w domu tylko jeszcze kilka dni bede w Warszawie i nie mam jak isc do lekarza Prosze, powiedzcie mi czy jest w aptece cos naprawde skutecznego? Nie mam sil czytac calego watku.. Dodam ze juz pare razy bralam antybiotyki, ale teraz nie moge Jeszcze musze isc dzisiaj do pracy i jutro a potem dluga podroz do domu, ja nie wiem jak dam rade...
|
|
|
|
|
#245 |
|
Zakorzenienie
|
Niestety ja tez to mam... Chodze bez mala w barchanowych gaciach, podkoszulkach i cieplych butach, nie wyziebiam organizmu, a conajmniej 5razy w roku mnie to dopada. Kiedys lekarz przepisal mi na to BACTRIM forte - takie wielkie, kobylaste kapsulki, ale niewiele to dalo. Niezastapiony jest jednak furagin.
|
|
|
|
|
#246 |
|
Zakorzenienie
|
Dodam jeszcze, ze rowniez robilam sobie kiedys nasiadowki, ale niewiele dawaly. Potem gdy opowiedzialam o tym mojemu lekarzowi stwierdzil, ze nasiadowki to mit, poniewaz cieple powietrze powoduje rozmnazanie bakterii i ze lepiej stosowac preparaty doustne.
|
|
|
|
|
#247 |
|
BAN stały
|
ewakuacja, tak naprawdę to skuteczne leczenie to chyba antybiotyki ale póki co, to może urinal, vitabutin, dużo płynów, wit C, lacibios femina, soki kwaśnie (porzeczkowe, żurawinowe itd), woda z cytryną, jest też wiele herbatek moczopednych (urovit czy jakoś tak)- też warto zakupić, bawełniane gatki, nie wstrzymywaj moczu, nagrzewaj podbrzusze. szkoda, że furagin jest na recepte, bo jest niezły..
ulinkaaa, na to wyglada, że co lekarz to inny choć ja akurat się zgodzę z tymi preparatami doustnymi i to nie tylko jeśli chodzi o infekcję dróg moczowych ale też układu płciowego.
|
|
|
|
|
#248 |
|
Zadomowienie
|
Flybird dzieki. Jakos mi przeszlo, poczytalam troche ten watek i zazylam nospe forte, pije duzo wody z cytryna i z desperacji wzielam jeszcze etopiryne
Nie jestem zdrowa ale bol jest mniejszy. A slyszalescie o jakiejs szczypionce na to? Ponoc do konca zycia po niej nie ma praca sie powtorzyc ta dolegliwosc..Ponoc.
|
|
|
|
|
#249 |
|
Przyczajenie
|
no cóz ja też mam z nieszczęsnym pęcherzem problemy. Tylko u mnie jest o tyle dziwna sprawa ze nie mam przy tym zadnych bóli ani pieczenia nic. Ja robie siku i za chwile czuje ze znowu ni się chce a co ciekawe ide i robie siku bez problemu. No i powiedzcie mi co to czy to zapalenie czy co. Nie zawsze tak jest. A jak mam już takie cyrki to czuję "wysadzony" brzuch? macie też tak
|
|
|
|
|
#250 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#251 |
|
Zadomowienie
|
Ja juz jestem w domu wiec bede mogla pojsc do lekarza po antybiotyk. Ale juz mam dosc tych nawrotow.. mozecie powiedziec jaki plyn do higieny intymnej jest najlepszy, przy tej dolegliwisci?
|
|
|
|
|
#252 |
|
Raczkowanie
|
Ja stosuję naturalne i tanie metody , które polecałyście w tym wątku, a więc kilka razy w tygodniu sok z żurawiny (piję taki zagęszczony do rozcieńczania z wodą), 1-2 razy w miesiącu herbatkę z rumianku. Zaczęłam po ostatniej infekcji wyleczonej furaginem i od tamtej pory (8-9 miesięcy) mam spokój, a wcześniej to miałam zapalenie co jakieś 2 miesiące.
|
|
#253 |
|
Rozeznanie
|
Zgłasza sie kolejna cierpiąca na nawracające zapalenia pęcherza
Mam pęcherz bardzo wrażliwy na zimno, tzn. wystarczy, ze troszeczkę zmarznę w stopy i juz czuję pieczenie, ale przychylam się ku teorii wiążącej zapalenia z współżyciem seksualnym. U mnie problemy z pęcherzem nie występowały przed rozpoczęciem współżycia, a teraz od kilku lat nawracają kilka razy do roku. Najbardziej pomaga furagin, zawsze też biorę nospe, urosept to raczej profilaktycznie, podobnie urinal. Staram sie nie marznąć w stopy, a każdy stosunek wiąże się u mnie ze stałym rytuałem: siusiu przed, siusiu natychmiast po, dokładne umycie okolic intymnych, 2 tabletki uroseptu i 2 szklanki wody z dużą ilościa wyciśniętego soku z cytrynu. Odpukać - zapobiega nawrotom. Jest jednak wrogiem wszelkiej spontaniczności i psuje radość z tych chwil. Patrząć na swój przypadek i czytając Wasze historie widzę, jak bardzo nasza dolegliwośc utrudnia, unieprzyjemnia życie, staje się rodzajem fobii i obsesji - żeby tylko nie zmarznąć, żeby za chwile pzryjemności ( sex) nie płacić cierpieniem, ach... Ciepłe majtki, spanie w skarpetach i nieustanny lęk przed nawrotem
|
|
|
|
|
#254 |
|
Przyczajenie
|
Ja mam zapalenie pęcherza już kilka dobrych miesięcy, brałam już tyle leków, a i tak nic nie pomagało, jak mnie bolało tak bolało dalej, brałam furagin, nolicin, urosept i inne leki. Najgorzej bolał mnie pęcherz po stosunku, robiłam różne badania i nic nie wykryto. Lekarze też sa bezsilni. Więc zaczęłam się leczyć sama i nie dawno dowiedziałam się, że jest nowy lek URONAT i zaczęłam go brać i powiem wam, że na mnie on działa biorę dopiero kilka dni i już jest ogromna poprawa. Mam nadzieję że mnie wyleczy! POZDRAWIAM!
|
|
|
|
|
#255 |
|
BAN stały
|
hm.. ale ten uronat w ogóle nie zawiera żurawinki, która dobrze działa, więc dodatkowo do niego myślę, że warto jeszcze np. vitabutin dokupić
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#256 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#257 |
|
Raczkowanie
|
Co mi jest ;(
Witam.
Od kilku dni czuję..hmm..nie wiem jak to opisać...szczypanie..i parcie...w pochwie..nie wiem co to jest...tak jakby cały czas chciało mi się "siku" nie umiem tego opanowywać...powinnam dostać okres 3 dni temu, a narazie nic na to nie zapowiada ;( strasznie się martwię co się dzieje ;( Czy ktoś miał podobne objawy ? ;( martwię się ;( z góry dziękuję za odp. |
|
|
|
|
#258 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Co mi jest ;(
zapalenie pęcherza może?
|
|
|
|
|
#259 |
|
Wtajemniczenie
|
pewnie pecherz
idz do lekarza, nawet dzis na izbe przyjec mozesz sie wybrac, dostaniesz leki i od razu Ci sie polepszy, nie ma sensu sie meczyc |
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#260 |
|
Zakorzenienie
|
moze byc to zapalenie pecherza, ale niekoniecznie wiec pedz do lekarza
|
|
#261 |
|
Raczkowanie
|
dziekuje za odpowiedzi.
a czy któraś z Was miała zapalenie pęcherza ? ;( |
|
|
|
|
#262 |
|
Zakorzenienie
|
jeśli objawy są z pochwy to może to być zwykła infekcja, zapalenie, jeśli z pęcherza, poszukaj wątków na ten temat, dziewczyny radzą co robić
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=91326 https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=201442 https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=194592 Ja miałam ZP, nie jest to przyjemne, bolało i poszło mi w nerki, czyli sikałam krwią... |
|
|
|
|
#263 |
|
Zakorzenienie
|
Taverney, szczerze Ci współczuję, ja przechodziłam ZP ale wiele lat temu i od pierwszych objawów byłam pod kontrola lekarza.
Nie można bagatelizować podejrzenia o zp, bez lekarza tez sie nie obejdzie. Ja od pediatry słyszałam ze częste, niedoleczone zapalenia pęcherza u małych dziewczynek (mówił wtedy w kontekście niemowląt i małych dzieci) może być w przyszłości przyczyna niepłodności. Tysiunia_, objawy o których piszesz to prawdopodobnie stan zapalny, chociaż niekoniecznie pęcherza. Zbadaj się jak najszybciej, nie ma sensu się męczyć. z takich stanów pamiętam że charakterystyczne było u mnie to, że przy oddawaniu moczu miałam wrażenie że jest on gorący. |
|
|
|
|
#264 |
|
Zadomowienie
|
No właśnie bo opisujesz tu Tysiuniu szszypanie...w każdym razie proponuję ci na tą chwilę wypić duuuży kubek wody z sokiem z cytryny.Pamiętaj by dużo pić, dobry jest też sok z żurawiny.No i koniecznie lekarz.Zapewne przepisze ci furaginum.
Wiem co znaczy taki ból.Ostatnio znów o sobie przypomniał. |
|
|
|
|
#265 |
|
Raczkowanie
|
dziekuje Wam.
a Czy to może być przyczyną spóźniającej się miesiączki ? miałam ją dostać 3 dni temu ? ;( umówiłam się na wizytę u ginekologa..ale martwi mnie ta miesiączka ;( |
|
|
|
|
#266 |
|
Zakorzenienie
|
Moim zdaniem, moze byc to przyczyna opoznienia miesiaczki. Stan zapalny a nawet stres zwiazany z odczuwanym dyskomfortem. Miesiaczka potrafi sie spozniac takze bez powaznej medycznej przyczyny.
A czy zawsze mialas regularne miesiaczki? Tak samo dlugie cykle? Skoro umowilas sie juz na wizyte, nie stresuj sie tak bardzo. Moze to lepiej ze nie bedziesz miala okresu podczas wizyty ![]() Ja bym przyspieszyla wizyte, spodziewajac sie miesiaczki. Glowa do gory, lekarz na pewno przepisze antybiotyk i niedlugo poczujesz sie duzo lepiej. Tylko pamietaj aby wybrac do konca leki, a nie odstawic po ustapieniu objawow. Dokladnie tyle ile lekarz przykaze. I najlepie skontrolowac sie po skonczeniu terpii. Wiem ze sie nie chce, ale trzeba. Jesli podejrzewasz ze miesiaczka moze sie spozniac z powodu ciazy, to mozesz zrobic juz test.
Edytowane przez Betty83 Czas edycji: 2007-11-12 o 10:06 Powód: chcialam cos dopisac :) |
|
|
|
|
#267 |
|
Raczkowanie
|
nigdy nie miałam regularnych miesiączek, zazwyczaj co 34-36 dni, ale różnie to bywało..
a ciążę wykluczam. martwie się bardzo ![]() i dziekuje za odpowiedzi. pozdrawiam. |
|
|
|
|
#268 |
|
Raczkowanie
|
kurcze.. ja tez niestety mam nawracajace zapalenia.. wlasnie dzisiaj mnie dopadło.. i zastanawiam sie co zrobic zeby zapobiec temu raz a dobrze
właśnie czytam coś na temat alternatywnej medycyny, moze to pomoze
|
|
|
|
|
#269 |
|
Konto usunięte
|
mnie wczoraj dopadło. :[ biore urosept i chyba musze isc po zurawine
|
|
|
|
|
#270 |
|
Zadomowienie
|
Quska jesli mowa o medycynie alternatywnej to ja z całego serca polecam metodę samoleczenia BSM
Ja wyleczyłam się tym sposobem z nawracającego zapalenia pecherza, mąż z zapalenia prostaty,itp. Nie będe się o tym rozpisywać bo mam złe doświadczenia
![]() |
Nowe wątki na forum Zdrowie ogólnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:18.

( A nie jestem w domu tylko jeszcze kilka dni bede w Warszawie i nie mam jak isc do lekarza
choć ja akurat się zgodzę z tymi preparatami doustnymi i to nie tylko jeśli chodzi o infekcję dróg moczowych ale też układu płciowego.
Nie jestem zdrowa ale bol jest mniejszy. A slyszalescie o jakiejs szczypionce na to? Ponoc do konca zycia po niej nie ma praca sie powtorzyc ta dolegliwosc..Ponoc.

Ja wyleczyłam się tym sposobem z nawracającego zapalenia pecherza, mąż z zapalenia prostaty,itp.