![]() |
#241 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 1
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#242 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() te chustę drugą zamówiłam, a od tamtego kasy nie wydębię, przecież on towar wysłał, a że utknął... byłam dziś na basenie odkrytym ze starszakiem. byla moja kumpela z 3 miesiecznym dzieckiem i drugim takim jak moj starszak.chlopaki sie wyszarpali w wodzie, a my mamuski karmiace, na ławeczce.odpoczęłam psychicznie...
![]() |
#243 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A mi Kochana nie udało się poprasowac bo dzień marudy i spanie na mnie. Może wieczorem się uda. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja ![]() ![]() ![]() 15 kg do celu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#244 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#245 | |
Ania
|
Cześć mamusie
![]() Hanusia śpi, a ja nadrabiam forum- a za chwilę idziemy na mini grilla do siostry ![]() Pikpik- kiepsko z tą chustą..;/ oby nowa przyszła szybko. Ania- moja Hania w dzień nie toleruje łóżeczka ![]() Cytat:
Mi się wydaje, że to ok. Jeśli obudziła się później sama na jedzenie, to chyba nie ma się co martwić ![]() [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;63326481]U nas leżaczek bujaczek z FP też mnie rano ratuje... Jak mam zrobic starszej sniadanie, to mlodsza czeka w leżaczku albo w chuście. Hania i Benjamin mają dziś równo miesiąc ![]() Byliśmy u pediatry dzisiaj i mamy skierowanie do poradni laktacyjnej własnie w sprawie węzidełka. Na wizycie patronażowej pediatra powiedziała, że węzidełko jest skrócone ale w normie, więc temat olałam. Ale Hana ostatnio łykała strasznie dużo powietrza i zauwazyłam, że to węzidełko jest jakos bardziej krótkie, czyli chyba nie rosnie. Wolałam to sprawdzić u pediatry do której chodzę z dziewczynami prywatnie. I ona w sumie na razie potwierdziła tylko że faktycznie jest skrócone, ale nie az tyle by od razu kierowac na podcięcie i poleciła mi znajoma położną, która pracuje w poradni laktacyjnej i ona zerknie na nasze cycolenie i to węzidełko. Jeśli sie okaże, że lepiej je podciąc, to muszę załatwić skierowanie do poradni laryngologicznej i będzie jak Haneczka pisała (jeszcze raz dziekuję za opis, bałam sie ewentualnego leżenia w szpitalu i odstawienia od piersi) - ciachną na miejscu i do domu. Póki co dużego problemu nie ma bo uwaga... Hana waży 5750, czyli w ciągu miesiąca przypakowała ponad 1,5kg ![]() ![]() Wrzuciłam do klubu kilka zdjęc z sesji ![]() No jeśli mówią, że nie jest mocno skrócone, to w razie w powinno być tak na szybko ![]() To wędzidełko może przeszkadzać przy ssaniu, ale nie musi, za to moze przeszkadzać później- przy mówieniu, więc tak czy siak warto to zrobić teraz.
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani ![]() "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#246 |
Zakorzenienie
|
Hej Laski, podczytuję Was, ale nie mam kiedy odpisać.
Któraś z Was (chyba australia) o piosence Będzie się działo - ostatnio ją śpiewałam, że niby śpiewają ją moje dziewczyny, tekst super pasuje "i znowu nocy będzie mało" itd. ![]() Patent z termoforem z pestek wiśni super, jak jest problem minuta, dwie i jest spokój. miszka Ty chyba pisałaś o uczuleniu na pomidory, mnie uczulają tylko świeże, ponoć w przetworach nie ma alergenów. Soffinka jak lek na AZS masz? ania rozumiem Cię w pełni, u mnie była mama, która jest bardzo wesołą osobą, a i tak po porodzie miałam doła i strach, że kiedyś przyjdzie taki okres, że z niewyspania padnę na twarz i sobie nie poradzę. Teraz jest już zdecydowanie lepiej, myślę, że to hormony, choć ostatnio miałam beznadziejną noc, bo brało mnie zapalenie pęcherza, strasznie,az nie chcę o tym pisać. Ty masz dużo różnych problemów, jesteś dużo sama, więc się nie dziwię, że wszystko widzisz w czarnych barwach. Pewnie jakbyś miała mamę do pomocy i wsparcia czułabyś się inaczej. chudziaszek napisała Ci o tej depresji, bo może rzeczywiście musisz poszukać pomocy z zewnątrz, może nawet jakaś koleżanka, abyś mogła spojrzeć na wszystko z dystansem. Moja mama mówi, że po urodzeniu brata miała depresyjne myśli, teraz wie, że niepotrzebnie tak myślała, u Ciebie niedlugo tez tak będzie, zobaczysz. Życzę dużo sił, głowa do góry, będzie dobrze. A propos facetów, mój też jest generalnie kochany, ale teraz czasami mnie mega wkurza. Dziecko mega płaczę, ja drugie karmię piersią, a on zero reakcji i wpatrzonyz w telewizor. Jak zwracam uwagę, on mówi, ze małe dziecko musi płakać, mężczyźni mają chyba inną wrażliwość na takie rzeczy. Ja, niewyspana po nocy, na sam dźwięk płaczu jestem mega rozdrażniona. Motylek jak żyjesz? Wysypiasz się w miarę?
![]() |
#247 |
Zadomowienie
|
Maść Elidel kupiliśmy ale jej nawet nie otworzyliśmy
Pokonujemy krostki kąpiele w nadmanganie potasu i nie jem nabiału i pomidorów :p ale za dwa tyg bede próbowała jesc te rzeczy zeby potwierdzić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#248 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;63326481]U nas leżaczek bujaczek z FP też mnie rano ratuje... Jak mam zrobic starszej sniadanie, to mlodsza czeka w leżaczku albo w chuście. Hania i Benjamin mają dziś równo miesiąc ![]() Byliśmy u pediatry dzisiaj i mamy skierowanie do poradni laktacyjnej własnie w sprawie węzidełka. Na wizycie patronażowej pediatra powiedziała, że węzidełko jest skrócone ale w normie, więc temat olałam. Ale Hana ostatnio łykała strasznie dużo powietrza i zauwazyłam, że to węzidełko jest jakos bardziej krótkie, czyli chyba nie rosnie. Wolałam to sprawdzić u pediatry do której chodzę z dziewczynami prywatnie. I ona w sumie na razie potwierdziła tylko że faktycznie jest skrócone, ale nie az tyle by od razu kierowac na podcięcie i poleciła mi znajoma położną, która pracuje w poradni laktacyjnej i ona zerknie na nasze cycolenie i to węzidełko. Jeśli sie okaże, że lepiej je podciąc, to muszę załatwić skierowanie do poradni laryngologicznej i będzie jak Haneczka pisała (jeszcze raz dziekuję za opis, bałam sie ewentualnego leżenia w szpitalu i odstawienia od piersi) - ciachną na miejscu i do domu. Póki co dużego problemu nie ma bo uwaga... Hana waży 5750, czyli w ciągu miesiąca przypakowała ponad 1,5kg ![]() ![]() Wrzuciłam do klubu kilka zdjęc z sesji ![]() Oby okazało się że wędzidełko jest ok. Cytat:
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;63328076]A i jeszcze na odparzone dupcie Pani doktor polecała pieluszki wielorazowe eko bambusowe... Czy któras z Was przerabiała temat? Ja sie wdrażam i co raz bardziej mnie ciekawią i przekonują. Dziewczyny w carrefurze jest promocja na pampers premium care. Powiększone opakowanie (np rozm 2 ponad 90szt) za 49,90. Kupiliśmy i od tego czasu mamy problemy z dupcią... Zauwazyłam, że są one inne niż te z rozm 2 bez promocji. Te z promocji (oprócz innych wzorków) są lekko większe, maja inny wkład i śmierdzą... Szok.[/QUOTE] Mój się cały czas odparza 😢przewijam często, zmieniłam pieluchy i wietrze i co już podleczę tą pupę to od nowa. Ręce już mi powstają, wiec jak byś wiedziała odnośnie tych pieluch o co chodzi i czy pomaga to daj znać. Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#249 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A z tą wagą to tak w cyfrach ladnie wyglada bo tylek i biodra mam dalej jak szafa ![]() ![]()
![]() |
#250 | |||
Wtajemniczenie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;63328076]
Dziewczyny w carrefurze jest promocja na pampers premium care. Powiększone opakowanie (np rozm 2 ponad 90szt) za 49,90. Kupiliśmy i od tego czasu mamy problemy z dupcią... Zauwazyłam, że są one inne niż te z rozm 2 bez promocji. Te z promocji (oprócz innych wzorków) są lekko większe, maja inny wkład i śmierdzą... Szok.[/QUOTE] Może to te ruskie? Rzucą niby tańsze a szajs. Starsza preferuje dady, kochana córunia, nie wpędza rodziców w koszta ![]() A właśnie, przeszłyśmy na rozmiar 2. Ale nie dlatego, że z 1 wyrosła (chociaż waży już 4,5kg), tylko dlatego, że zapas 1 się skończył i jedziemy na 2 ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#251 |
Zadomowienie
|
Przyznaje racje- maka ziemniaczana dziala cuda na pupie.
#252 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Jestem wściekła na męża! Poszlam pod prysznic a on mial się zająć małymi. Wychodze a ten siedzi z Hania na kolamach i ogląda tv a starsza wyciera podlogi...otulacxem w którym Hania śpi!!! Jest caly mokry bo na sucho nie wyciera- zmoczyla go w wiadrze z wodą. Zaje.biscie!!! Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#253 |
Zakorzenienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;63335946]Aniu jak wexidelko jest krótkie to podczas placzu można zauważyć. Język ma kształt serduszka. U Hani tak właśnie jest. Powinien być zaokrąglony.
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] zwróce uwagę jak to u Mai wygląda. Dziewczyny kolejny raz wielki placz przy kąpieli ![]() Az sama sie poplakalam ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ---------- Maria ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja ![]() ![]() ![]() 15 kg do celu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#254 | |
Zakorzenienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;63335946]Aniu jak wexidelko jest krótkie to podczas placzu można zauważyć. Język ma kształt serduszka. U Hani tak właśnie jest. Powinien być zaokrąglony.
Jestem wściekła na męża! Poszlam pod prysznic a on mial się zająć małymi. Wychodze a ten siedzi z Hania na kolamach i ogląda tv a starsza wyciera podlogi...otulacxem w którym Hania śpi!!! Jest caly mokry bo na sucho nie wyciera- zmoczyla go w wiadrze z wodą. Zaje.biscie!!! Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] O kurde ![]() ![]() ![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#255 |
Zakorzenienie
|
Veronique pierwsze dwa- trzy dni miałam wyjęte z życia po usunięciu ósemki. To samego dnia jeszcze było w miarę. Póki znieczulenie trzymało. Ale strasznie mi rana krwawila, przez dwa dni. Cała poduszkę zalalam krwią , mimo że zmienialam sobie co chwilę gaziki przy ranie. Na drugi dzień poszłam do dentystki żeby sprawdziła dlaczego tak krwawie i założyła mi nowy opatrunek. Akurat w ten sam dzień mieliśmy dni adaptacyjne w przedszkolu i pojechałam z Bartkiem. A tam mnie zaczęło telepac, jakbym była alkoholiczka. Ciągle było mi niedobrze , zbieralo mi się na wymioty. Raz mi było zimno raz ciepło. Pocilam się okrutnie, ale gorączki nie miałam. Bałam się ze wezmą mnie za jakąś patologie i wyrzuca z tego przedszkola , że na kacu przylazlam
![]() Ale mnie się wydaje ze to wina tego ze nie brałam antybiotyku. Bo mądra pani chirurg przepisała mi antybiotyk na który jestem uczulona (amoxycylina), mimo iż wyraźnie ja poinformowalam przed usunięciem zęba ze mam uczulenie. A jak na drugi dzień byłam u niej z tym krwawieniem i chciałam inny antybiotyk to powiedziała ze w takim razie mam nie brać w ogóle, chyba że pojawi się gorączka. Ogólnie to bolało okrutnie. Cały policzek po tej stronie gdzie był wyrwany ząb miałam spuchniety jak chomik jeszcze ponad tydzień po zabiegu. Na początku miałam problemy z mówieniem przez ból. Jeść i pić normalnie zaczęłam tez dopiero po kilku dniach. dlatego mając w pamięci to wszystko tak bałam się cesarki ![]() Pozostałe trzy ósemki tez powinnam usunąć , bo nie mają miejsca i rosnac będą mi krzywily resztę zębów. Ale odwlekam bo się boje powtórki ![]() a dodam że miałam usuwana dolną ósemke. Podobno z górnym jest lepiej, bo nie trzeba w kości gmerac ---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ---------- A z przeciwbólowych to brałam apap i ibuprom. Przy kp paracetamol chyba można w razie czego |
![]() ![]() |
![]() |
#256 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#257 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
MariaFrancesca a po prostu przykładasz ten termofor jak płaczą i się wyciszają? Bo ja dziś jak się darł próbowałam ale wrzask był dalej. Mój tż też ma takie akcje. W domu bałagan dziecko płacze a on gra😠nie często mu się to zdarza acz mega mnie to irytuje Cytat:
Normalnie pudruje tą mąką i tyle? Proszę mnie uświadomić . Zamiast kremu używam mąki ib tyle? [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;63335946]Aniu jak wexidelko jest krótkie to podczas placzu można zauważyć. Język ma kształt serduszka. U Hani tak właśnie jest. Powinien być zaokrąglony. Jestem wściekła na męża! Poszlam pod prysznic a on mial się zająć małymi. Wychodze a ten siedzi z Hania na kolamach i ogląda tv a starsza wyciera podlogi...otulacxem w którym Hania śpi!!! Jest caly mokry bo na sucho nie wyciera- zmoczyla go w wiadrze z wodą. Zaje.biscie!!! Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Te chłopy to naprawdę wyobraźni nie mają..baciki dla TŹ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#258 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak wkladam ja stopniowo. Na początku tak nie było. Ostatnio tez tak bylo ![]() W niedziele spróbujemy w nowej wannie i np brzuszkiem do wody. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
![]() ![]() |
![]() |
#259 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja za radą Dzanet (przepraszam jeśli się mylę ) Zuzie wkładam do wanienki przodem najpierw, tak żeby widziała co się dzieje. A dopiero później na plecki i się kapiemy Wcześniej od razu na plecki kladlam i był ryk przy każdej kąpieli. Odkąd robie tak ze najpierw "pokazuje" co się będzie działo jest ok i kąpiele są fajne ![]() Edytowane przez madzius90 Czas edycji: 2016-07-22 o 19:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#260 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
![]() ![]() |
![]() |
#261 |
Zadomowienie
|
Chudziaszek dokładnie tak. Czyscisz pupkę jak zawsze i na to maka. Krem juz zbedny. Ja uzywam wacika tak jak do pudru panie w filmach
![]()
#262 |
Zakorzenienie
|
A jak długo pozwalacie spać i nie jeść maluchom? Moja mała najchętniej by dziś cały dZień spala po tym szczepieniu
![]() ![]()
#263 |
Rozeznanie
|
Zabcia ja tak mam, jak spi to tylko w lewo odkreca glowe. Kazali mi karmic zeby gliwe obracal w druga strone. Czasami jak podczas snu podkladam puekuche to sie budzi. Nie wiem co z nim. Ale czasami spi z gkowa w druga strone
![]() |
#264 |
Wtajemniczenie
|
Madziuś, no nie pocieszasz mnie, a we środę mamy szczepienie, więc nawet w spokoju nie poumieram jakby co. Też dolną ósemkę mam do usunięcia. Jaki paracetamol, ja tu o ketonalu myślę
![]() Chudziaszek, normalnie zasypujesz pupę mąką i tyle ![]() A ząb znośnie, ale cały czas go czuję. Boję się nocy ![]()
![]() |
#265 |
Zakorzenienie
|
Serce boli jak słyszy się taki płacz
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#266 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ---------- Cytat:
Edytowane przez zabciajs Czas edycji: 2016-07-22 o 20:11 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#267 |
Zakorzenienie
|
Hej ho
![]() U nas dzisiaj fajny dzien mąż miał wolne i tak sobie spacerowalismy ![]() Chłopcy po kąpieli padli jak muchy a my odpalamy zaraz film Milerowie ![]() Co do kąpieli to mój uwielbia tylko maz go do łazienki weźmie to już radosc na buzi i relaks za to jak go wyjmuje to ryk jest hehe Rybka moja ![]() Co do ropiejacych oczek nam położna poleciła świetlik Wysłane z mojego EM63 przy użyciu Tapatalka
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2016-07-22 o 20:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#268 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem co jest bo je dzis od wieczora co godzine, ciumka paluchy jak cholera, co jest?!
![]() ![]() |
![]() |
#269 | ||||
Ania
|
MariaFranceska- fajnie, że się odezwałaś
![]() Dużo zdrówka i sił życzę ![]() [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;63335946]Aniu jak wexidelko jest krótkie to podczas placzu można zauważyć. Język ma kształt serduszka. U Hani tak właśnie jest. Powinien być zaokrąglony. Jestem wściekła na męża! Poszlam pod prysznic a on mial się zająć małymi. Wychodze a ten siedzi z Hania na kolamach i ogląda tv a starsza wyciera podlogi...otulacxem w którym Hania śpi!!! Jest caly mokry bo na sucho nie wyciera- zmoczyla go w wiadrze z wodą. Zaje.biscie!!! Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Oj dziś zdecydowanie nie jest dzień tż... Ja też się na swojego wkurzyłam dziś;/ Ania- a jaką masz temperaturę w pokoju?? Wkładaj bokiem do wody, żeby widziała co się dzieje ![]() ![]() A i jak mojej Hani jest za zimno, to też płacze podczas kąpieli.. Cytat:
![]() Ja jak wyrywałam ósemki, to super to przeszłam w porównaniu do Ciebie!! Także każda wyrwana ósemka to inaczej ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani ![]() "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#270 |
Rozeznanie
|
Hania, nie mam czasu pisac bo maly jest straszbym placzkiem. Tylko przy cycku by siedzial. Ja sie zastanawiam jak tu sobie radzicie ze mscie czas na wszystko, ja nawet nie nam kiedy spac, bo maly raz spi, raz nie. Ma problemy z brzuszkiem, teraz ma uczulenie na calym ciele i kapie go w fiolecie, troche znika. Maz stara sie jak moze, ale tez duzo pracuje i jak tylko wczesniej wraca to ja szczesliwa ze nie tylko ja bede sluchac placzu.
Ciezko jest samej i chyba zainwestuje w nosidelko, tylko boje sie ze potem nie bedzie chcial spac w lozeczku bo juz teraz ze duzo noszony to najcgetniej mu sie spi na kims :/ Mija troche ten okres placzu?
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:50.