|
|
#241 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Co ostatnio sobie uszyłyście?
Sliczny misiu! Miałaś jakiś wykrój tego misia?
Kinolec - bardzo podobały mi się Twoje sukienki wieczorowe. Może też coś podobnego uszyję A tak przy okazji zapytam się, czy miseczki w tych sukienkach usztywniałaś filzeliną?
|
|
|
|
|
#242 |
|
Zadomowienie
|
to są dwa różne misie, ale wykroje miałam do obu... i do obu były za małe głowy :/
|
|
|
|
|
#243 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
w tych sukienkch nie usztywniałam miseczek szyłam je normalnie i wykanczałam podkładem ok 2 zc z lewej strony - poprostu załozyłam stanik z ramiaczkiem zakładanym przez szyje było bardzo przez to wygodnie
|
|
|
|
#244 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie
Ja osobiście stawiam pierwsze kroki w szyciu ale moja koleżanka z pracy pomogła mi uszyć spódniczkę sylwestrową pzrerobioną z sukienki Mam nadzieje ze kiedyś dojdę do takiej wprawy w szyciu i serfowaiu po tym forum i będe mogła się pochwalić pozdarwiam |
|
|
|
|
#245 |
|
Przyczajenie
|
Ja osobiście nic ale przerobiła mi koleżanka z pracy sukienkę z tafty na spódniczke sylwestrową jak wdroże sie w serfowanie po tym forum to podeśle zdjecie pozdrawiam i udanej zabawy sylwestrowej
|
|
|
|
|
#246 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
w razie co ja czekam na jakies szkice (takie mniej wiecej) obecnie na jakies 2 tygi jestem odcieta od maszyny wiec nie moge nic wymodzic
|
|
|
#247 |
|
Przyczajenie
|
Całkiem fajne gratuluję .Ciekawe Kiedy ja dojdę do takiej wprawy pozdrawiam
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#248 |
|
Konto usunięte
|
-
Edytowane przez b8ae395ad20fac79699d786016c1d68a9b01f66e_62eafdf253efe Czas edycji: 2009-05-26 o 08:33 |
|
|
|
|
#249 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny mam prośbe ... czy ktoś potrafiłby narysować mi wykruj takiej bluzeczki ? znaczy dół to chyba prostokąt , ale nie wiem jak uszyć góre :/ Porsze niech ktoś mi to rozrysuje , wytłumaczy ... cokolwiek
http://www.allegro.pl/item153460526_...ra_orsay_.html |
|
|
|
|
#250 |
|
Zakorzenienie
|
Bardzo fajne rzeczy tu widzę. Ja moje pierwsze kroki stawiałam przy spodniach dla synka. Wykrój robiłam sama krok po kroku z pomocą fajnej książki. Niestety nie mogę załączyć zdjęcia bo synek już z nich wyrósł a spodnie poszły dla synka koleżanki. Byłam z siebie wówczas bardzo dumna.
|
|
|
|
|
#251 |
|
Zadomowienie
|
[1=b8ae395ad20fac79699d786 016c1d68a9b01f66e_62eafdf 253efe;3363807]rewelacyjne te misie ... prosze wrzuc tu jakieś wykroje do nich
... ewentualnie na maila mozesz mi wysłać - imp18@o2.pl - z góry dziękuję [/quote]Obiecuję, źe prześlę, ale proszę o uzbrojenie się w cierpliwość
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#252 |
|
Konto usunięte
|
nikt mi z tą bluzeczką nie pomoze ?
|
|
|
|
|
#253 |
|
Przyczajenie
|
ja tez poprosze wykrój misi: madetka@op.pl
|
|
|
|
|
#254 |
|
Zadomowienie
|
[1=b8ae395ad20fac79699d786 016c1d68a9b01f66e_62eafdf 253efe;3381532]nikt mi z tą bluzeczką nie pomoze ?
[/quote]kiedys szyłam sobie podobna i w oim watku umieszczałam wykrój do niej jak znajde tennn watek to zaraz ci przesle linka o juz mam http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=142526
|
|
|
#255 |
|
Konto usunięte
|
ooo dziękuję bardzo
troche inaczej chyba miseczki są krojone ale nie szkodzi interesuje mnie tylko jeszcze jedna rzecz... co to są części nr 1 i 2 na wykroju :| nie moge ich nigdzie dopasować :|
|
|
|
|
|
#256 |
|
Zakorzenienie
|
Oto moja ostatnia praca. Fakt nie są to sukienki dla mnie
. Uszyłam je wczoraj dla moich córeczek (3 mies i 20 mies), będą (mam nadzieję) idealne na jutrzejsze urodziny babci .
|
|
|
|
|
#257 |
|
Zadomowienie
|
[1=b8ae395ad20fac79699d786 016c1d68a9b01f66e_62eafdf 253efe;3392940]ooo dziękuję bardzo
troche inaczej chyba miseczki są krojone ale nie szkodzi interesuje mnie tylko jeszcze jedna rzecz... co to są części nr 1 i 2 na wykroju :| nie moge ich nigdzie dopasować :|[/quote]1 i 2 to sa majtaski hi hi hi PRzesliczne te sukienusie az mi sie łza w oku zakreciła i ja bym chciała moc miec dla kogo uszyc taka sukienke
|
|
|
#258 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#259 |
|
Przyczajenie
|
Ostatnio uszyłam sobie fioletową sztruksową spódnicę biodrówkę, z dłuższym zaokrąglonym tyłem. Ponieważ wydawała mi się jakas taka smutna to wyhaftowałam na niej ręcznie parę kwiatków i ozdobiłam cekinami.spódniczka1.jpg
|
|
|
|
|
#260 |
|
Rozeznanie
|
Spódnica jest boska
Też chcę taką mieć!!! |
|
|
|
|
#261 |
|
Konto usunięte
|
Kurde ja pare razy próbowałam jużjakieś haftowane ozdoby zrobić ale zawsze mi krzywo i brzydko wychodzą
nie wiem o co chodzi może nie mam do tego daru albo cierpliwości
|
|
|
|
|
#262 |
|
Zakorzenienie
|
ja pracuje nad rekawiczkami bez palców tylko sniegu nie ma
|
|
#263 |
|
Przyczajenie
|
Ja zawsze rysuję wzór mydłem krawieckim i staram trzymać się lini.
|
|
|
|
|
#264 |
|
Zakorzenienie
|
Spódnica jest bombowa. Ja nie potrafię niestety haftować. Moją spódnicę ozdobiłam maleńkimi paciorkami z naszyjnika babci którym "zajęła" się jakiś czas temu moja córka. Jak tylko uda mi się wkońcu zrobić zdjęcie to na pewno ja pokaże
|
|
|
|
|
#265 |
|
Raczkowanie
|
Stellario - piękna spódnica.
|
|
|
|
|
#266 |
|
Zakorzenienie
|
Myszka 80, sukienusie bajera
stellaria, spódnica bombowa |
|
|
|
|
#267 |
|
Konto usunięte
|
nie żebym sie upominała
ale tak tylko przypominam o tych wykrojach do misiów (na wypadek jakbyś zapomniała :P )
|
|
|
|
|
#268 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() a tak to namieszałam ze hoho![]() Ostatnio uszyłam sobie jeszcze topik z bolerkiem ale nie moge pokazac niestety bo baterie siadły w aparacie:/ale przy najblizszej okazji pokaze
|
|
|
|
|
|
#269 |
|
Raczkowanie
|
I ja się podczepię
![]() Przyznam się ze zaczynałam od szycia prostych szwów na kwadratowym skrawku materiału i ręcznego dziergania dziórek. Skończyłam kiedyś tam technikum odzieżowe. Nie pracuję w zawodzie, ale zamiłowanie do szycia mam do dziś i nie chce się wcale z nim rozstawac. W swoim otoczeniu nie znam prawie nikogo (poza moją mamą) kto szyje. Ogólnie wiekszość robi wielkie oczy słysząc o moich zamiłowaniach - czy Wy tez tak macie?... Ciesze się, że trafiłam na tak wielkie grono szyjących ;-) Chwale się moimi ostatnimi wytworami:
|
|
|
|
|
#270 |
|
Zadomowienie
|
swietna ta spodnica
|
![]() |
Nowe wątki na forum Druty, igła i szydełko
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:55.

A tak przy okazji zapytam się, czy miseczki w tych sukienkach usztywniałaś filzeliną?

ale co najgorsze nie mozna bylo zalozyc stanika do tej sukienki wiec musialam jeszce uszyc do tego stanik.O MÓJ BOŻE ale ja sie naszylam i ogolnie jak sobie pomysle to szyłam go dłuzej niz cala sukienke.hihihiihhi.ale to ju za mna