![]() |
#241 | |
Zadomowienie
|
Dot.: staż
Cytat:
![]() Pracowałam w kwiaciarni kiedyś, super sprawa ![]() Pozdr i Gratulacje
![]() |
#242 | |
Zadomowienie
|
Dot.: staż
Cytat:
![]() No ja właśnie jestem po odpowiedniej szkole ![]() Podobno przepisy sie zmieniły od 01.01.2006r i nie patrzą na doświadczenie zawodowe, czyli ktoś taki jak ja, kto przepracował w swoim życiu 6 miesięcy może iść na staż. Będzie pretekst, żeby przeprowadzić się na stałe do Bydgoszczy. TŻ się ucieszy
![]() |
#243 |
Wtajemniczenie
|
Pytanie o STAŻ
Dziewczyny, czy to prawda, że żeby iść na staż trzeba być rok zarejestrowanym jako bezrobotny? Mam nadzieję, że to tylko głupia plotka, bo baaardzo popsułoby mi to plany :/
Przy okazji witam na forum ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#244 |
Zadomowienie
|
Dot.: Pytanie o STAŻ
z tego co wiem na staż można iśc od razu po szkole i wcale nie trzeba czekać roku...
|
![]() ![]() |
![]() |
#245 |
Zakorzenienie
|
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=53455
polecam ten wątek,
![]() |
#246 |
Wtajemniczenie
|
Dzięki dziewczyny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#247 |
Zakorzenienie
|
kto ma jeszcze staż i może się pochwalić przeżyciami ?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#248 |
Zakorzenienie
|
i teraz moje plany na drugi staz tez nie wypaliły, bo między jednym a drugim stazem musi minąć 6 miesięcy, a mi dopiero minęły 2
![]() no to ładnie ![]() i jak tu zapłacic za studia? ![]() ![]()
![]() |
#249 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#250 |
Zakorzenienie
|
gdzies w tym wątku jedna z wizażanek o tym pisała i na 100% weszła ta nowa ustawa z tego co pamiętam to 5 grudnia weszła w życie
potwierdzili to u mnie w UP, Ty smiało możesz iśc na drugi staż, ja narazie nie, dopiero jak minie te 6 miesięcy moge iść na kolejny staż przeszukaj ten wątek i napewno zjadziesz dużo o tej ustawie, chyba na drugiej stronie tego wątku to było jakoś niedoinformowani w Twoim UP sa ![]()
![]() |
#251 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#252 |
Zakorzenienie
|
ja teraz jak tylko bede już mogła iść na staż to będę prosic o jak najdłuzszą umowę, bo szanse na etat sa marne to lepiej rok pracować za 450zł niż popracować pół roku a później siedzec w domu
![]() ja już bym chciała iść do pracy, zastanawiam sie czy nie przejść sie po sanatoriach w moim miescie bo jest ich całkiem sporo i popytac czy nie mieliby jakiejkolwiek pracy, nawet jako sprzataczka, nawet na pół etatu, lepsze to niż nic
![]() |
#253 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#254 |
Zakorzenienie
|
Właśnie zaczął się 5 miesiąc mojego stażu w Komendzie Miejskiej Policji
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#255 |
Zakorzenienie
|
tez myśłałam nad kolejnym stażem w KOmendzie policji
wydaje mi sie że to byłaby ciekawa praca, ale z samymi facetami ![]() beat@ a jaką ty szkołe skończyłaś? mogłabys napisac co tam mniej więcej robisz? ![]()
![]() |
#256 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak to jest ciekawa praca, co tam że dużo facetów ![]() ![]() Ja głównie tam jestem w archiwum choć jak mnie kierowali na staż to wpisali sekretarka (zresztą wszystkim tak wpisują). no więc jestem w archiwum ale coż mam takie szczęście że przewinęłam się już przez kilka działów. Byłam już w sekcji dochodzeniowo-śledczej ![]() ![]() ![]() ![]() Tak więc nie mam nic przeciwko przedłużeniu stażu, jestem ZA. Wcale też bym się nie obraziła gdyby przyjmowali do pracy jakiegoś stażystę/ stażystkę. Znam już większość pracowników i są oni naprawdę bardzo sympatyczni. nie chciałabym mieć stażu w innym miejscu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#257 |
Raczkowanie
|
Blugirl chyba jedank nie musi być 6 miesięcy przerwy między stażami- ja swój (byłam 5 m-cy) skonczyłam w listopadzie a dzis dzwonił do mnie jakis facet z PUP, że w jakiejs firmie przyjmują ludzi na staż i zebym przyszła po skierowanie
![]() pozdarwiam |
![]() ![]() |
![]() |
#258 |
Zakorzenienie
|
beat2 to naprawde fajnie widze że tam masz, u mnie w miescie jest mała Komenda to nie wiem czy b przyjmowali wogóle stażystów
![]() Misia7 może to wszystko zależy od województwa, czy powiatu, może tkaie sobie dodatkowe wymagania u nas postawili, bo każdy PUP może takie ustalac, w przypadku kiedy jest wiele osób które na tym stażu jeszcze nigdynie były to ona mają pierwszeństwo z odbywaniu go ja tez skończyłam w listopadzie i już bym chciała iść na staż bo to zawsze jakieś pieniądze a nie wiecie dziewczyny czy będąc na stażu mamy sie rozliczać, czy przysyłali wam PITy? jak to jest? czy w nowym roku przysyłali czy dają wam PITy?
![]() |
#259 |
Raczkowanie
|
nie czytalam calego watku wiec nie wiem jak jest u Was dokladnie ale w moim miasteczku jest tak ze wiekszosc stazy jest dawana po znajomosci i reszta nie ma co liczyc na staze.dzwonia tylko do osob ktore mja ustawionych rodzicow ,ciotki itp.
oczywiscie caly styczen mi mowili ze kasy nie maja.ja jestem osiol uparty i sobie wychodzilam staz u dyrektora hospicjum.sama pozalatwialam wszystkie wnioski i co??zadzwonili po 3 dniach ze mam isc na staz od 6 lutego na pol roku echhhhh te urzedy pracy to sa chyba po to zeby ci tam pracujacy mieli prace-niby kasy nie maja a jakos dzieci dobrze zarabiajacych i liczacych sie rodzicow co chwile widze na stazu to raz,a dwa jak zlozylam sama wniosek to jakos sie znalazlo szkoda gadac
#260 | |
Joanna d'Moder
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#261 |
Zakorzenienie
|
wróciłam z PUPu własnie lista miejsc w których można odbywać staże dośc spora, ale większość dla osób z wyższym wykształceniem, ja i tak się nie łapię według ich kryteriów że musi być przerwa 6 miesięcy między jednym a drugim stażem
PIT sama sobie odebrałam już, widziałam że pani sobie dzieliła na porcje i pakowała w koperty, a moj PIT leżał w szufladzie jeszcze to pewnie bym czekała sporo jeszcze na niego szkoda że nie moge iść nigdzie na staż ![]() ale może zobacze jeszcze za kilka dni tam, bo może im pieniędzy zostanie i bedą brac jakies osoby które już były na stażu, nigdy nie wiadomo ![]() ![]()
![]() |
#262 | |
Joanna d'Moder
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#263 |
Zakorzenienie
|
tata mnie wygonił po tego PITa bo ja sama nie wiedziałam po co mi on
![]() bo ojciec zanosi do rozliczenia znajomemu te PIT i później do US, cos w każdym razie trzeba z tym zrobic i zanieść do US ![]() ja chce iśc na staz ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#264 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#265 |
Zakorzenienie
|
mój tez dzis już zawędruje do US, wszystko wyliczone
![]() ![]() ![]() ![]() ja sama poszłam po tego PITa do PUPu bo nie mogłam się doczekać ![]() ![]() ![]() ciekawe kiedy będę te pieniądze, pamiętam że w tamtym roku jakoś długo ich nie było u mojego brata i taty ![]()
![]() |
#266 |
Zakorzenienie
|
byłam w PUPie
![]() ![]() ![]() poszłam więc się zapytac pełna nadzieji, ale usłyszłam tylko że nie, nie możesz ![]() ![]() no to ja już nie wiem jak to jest ![]() ![]() wyśle tate lepiej do tego swojego kolegi niech zapyta, bo inaczej nic się nie dowiem od tego "przemiłego" pana oni chyba sami nie wiedza jakie sobie narzucaja wymogi ![]()
![]() |
#267 | |
Joanna d'Moder
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#268 |
Zakorzenienie
|
ojj niestety nie znam nazwy, któraś z wizażanek pisała o niej wcześniej w tym atku i wklejane były fragmenty, zdaje się że na stronie któregoś w UP była ta ustawa zamieszczona, w tym watku napewno to gdzieś jest, ale nazwy dokładnej nie znam niestety
![]()
![]() |
#269 | |
Joanna d'Moder
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#270 |
Raczkowanie
|
Jestesm wściekła!! Koleżanka powiedziała mi że u nas w starostwie przyjęli 10 stażystów w tym roku!! Składałam tam podanie w październiku!! Kolejny raz przekonuje sie że w moimn mieście bez znajomości NIC sie nie załatwi
![]() ![]() Ehhh nie mam już sił..... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:32.