![]() |
#241 |
Przyczajenie
|
![]()
Witam.Jestem tu pierwszy raz.Fajne Forum.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#242 |
Przyczajenie
|
![]()
Witam
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#243 |
Raczkowanie
|
Dot.: ***operacja tarczycy***
Hej
Ewa 2007: Odpowiadam na Twoje wszystkie pytanka. Na wynik operacji czekałam właśnie miesiąc. Dowiedziałam się dopiero na wizycie kontrolnej 04.11.2007 a operację pierwszą miałam 27.09.2007 r. Przy pierwszej operacji też wycięli prawy płat z cieśnią. No i jak się okazało, że to rak to wycięli mi drugi płat tak profilaktycznie, po prostu tak się robi. Na szczęście na drugim płacie nie było komórek rakowych ani w węzłach (robili mi śródoperacyjną biopsję węzłów). Cięli mnie w tym samym miejscu, blizna jest taka sama. Dziurka na dren tez w tym samym miejscu. Generalnie blizna taka sama. Oprócz tego drugiej operacji się wogóle nie bałam, bałam się wyników, natomiast operacji juz nie. Naprawde blizna jest taka sama. Miałam szytą, ale za drugim razem szwy rozpuszczalne i wygląda to naprawde ładnie. A po drugie nie masz się czego bać, bo ja juz jak pisałam statysyki uzupełniłam. W przypadku guza oksyfilnego 15 % okazuje się że to rak, zatem nie masz się czego obawiać, bo ja już miałam to cholerstwo. U Ciebie napewno to niegroźny niezłośliwy guzek. A skąd jesteś? Kiedy masz wyniki histopatologiczne i wizytę w ZTG? Pozdrawiam i głowa do góry |
![]() ![]() |
![]() |
#244 |
Przyczajenie
|
![]()
Hej.Wizyte na Z.T.G. mam 21.2.W trakcie operacji mieli mi robić śródoperacyjną biopsję (tak miałam napisane w karcie przyjęciowej), ale nie zrobili.Lekarz tłumaczył to faktem, że po otwarciu widzieli że nie wygląda to źle.Ja narazie jestem spokojna ale zdarza sie że mam słabsze dni
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#245 |
Przyczajenie
|
![]()
To znowu ja.Czy używasz jakiejś maści.Dzisiaj tydzień po operacji mam ściągnąć opatrunek a jutro mam już myć normalnie blizne!?Jak u Ciebie to wygladało? Mieszkam niedaleko Gliwic.
|
![]() ![]() |
![]() |
#246 |
Przyczajenie
|
Czesc dziewczynki jak żyjecie,doAGAKAPELI :co wyszlo ci w biopsji przed operacją?ja też widze ze u siebie mam jakies komorki zcechami metapazji oksyfilnej
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#247 |
Przyczajenie
|
![]()
Hej .Witam
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#248 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
na szczescie ja mam to juz za soba ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() dobrze by bylo gdybys duzo pila np 1,5 litra wody dziennie to by bylo na tyle jakbys miala jeszcze jakies pytania to napisz ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#249 |
Raczkowanie
|
Kasiula: Dzięki za szczegółową odpowiedź. Zawsze to raźniej pójść na cos, jeżeli się coś o tym wie. A powiedz mi jeszcze, jak długo nie można mieć bliskiego kontaktu z dziecmi i kobietami w ciazy?
Ewa: Ja po pierwszej operacji zaczęłam stososować gdzieś po ok. 1 miesiąca od operacji Contractubex, ale po tygodniu zaczęło mnie troche piec wokół blizny, dlatego przy wizycie kontrolnej zapytałam chiruga, ale on odradził mi wtedy jakiekolwiek smarowanie, bo czekalo mnie ciecie w tym samym miejscu. Natomiast po drugiej operacji (od 06.12.07) jeszcze niczym nie smaruję i bardzo fajnie się goi. Natomiast swieża blizne już nez szwów oczywiście, gdzieś po tygodniu od operacji dobrze jest myć szarym mydłem i elegancko sie goi. Ewa a skąd jesteś jeśli można wiedzieć? Sylwinkamalinka: mój wynik pierwszej biopsji: Guz oksyfilny Pozdrawiam serdecznie wszystkich i ide spać bo już bardzo późno i do pracy nie będzie sie chciało wstać. |
![]() ![]() |
![]() |
#250 |
Przyczajenie
|
Witam Ewa 2007. Miałam operację w maju 2007 - na początku stsowałam Contractubex, ale rana czerwieniała, zamiast się goić. Teraz cały czas używam żelu silikonowego do leczenia blizn Dermatix. Jest super, blizny prawie nie widać. Pozdrówka
|
![]() ![]() |
![]() |
#251 |
Przyczajenie
|
![]()
Dzięki Koga.hej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#252 |
Raczkowanie
|
wszystko zalezy jaki bedziesz miala wskaznik przy wipisie. Ja mialam 3 i dostalam tydzien a kobieta ktora wyszla dzien czesniej ze wskaznikiem 18 miala 2 tyg
|
![]() ![]() |
![]() |
#253 |
Raczkowanie
|
oczywiscie mowie o okresie 'kwarantanny' po leczeniu jodem
|
![]() ![]() |
![]() |
#254 |
Przyczajenie
|
Witam.
Jak długo leżałyście w szpitalu, po ilu dniach od przyjecia poszłyście na stół? A po ilu dniach ściągają szwy?Bardzo sie denerwuje, jeszcze tylko dwa tygodnie do zabiegu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#255 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#256 |
Przyczajenie
|
Jak to bez szwów ? klejona rana ?
|
![]() ![]() |
![]() |
#257 |
Przyczajenie
|
![]()
Hej.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#259 |
Przyczajenie
|
Cześć Dziewczyny!
Jestem tu "Nowa", ale od jakiegoś czasu przeglądam to forum. Za tydzień czeka mnie operacja tarczycy. Nie muszę chyba pisać, że bardzo się boję ![]() Czy ktośtak miał? Bardzo się boję co z tego wyjdzie.... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#260 |
Raczkowanie
|
Ewa 2007: Hej. Idę na jodoterapie 28.02.2008 r. Troche sie martwie, bo mam 2,5 letniego synka w domku i nie bede go widziala przez 2 tygodnie.
:-( Ale muszę się trzymac i tyle. Emigruje na ten czas do mojego brata i bratowej do Rybnika. Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#261 |
Przyczajenie
|
![]()
WITAM.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#262 |
Przyczajenie
|
A jakie Ty miałaś schorzenie tarczycy, że miałaś jodowanie?
|
![]() ![]() |
![]() |
#263 |
Przyczajenie
|
Witam. Ja nie miałam jeszcze jodoterapii. Jestem "świeżo" po usunięciu jednego płata tarczycy , ponieważ miałam guzka. Czekam obecnie na wynik pooperacyjny.Pozdrawiam.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#264 |
Przyczajenie
|
Ja właśnie idę w poniedziałek na operację. Mam zagrożenie pęcherzykowatym. Byłam wczoraj na usg piersi w wykryli 2 jakieś drobne zmiany 5 i 3 mm. Czy to mogą być przerzuty?????
Przez to wszystko nie jestem w stanie racjonalnie myśleć. Wydaje mi się że wszędzie mam przerzuty!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#265 |
Przyczajenie
|
Nawet tak nie myśl!!! Podobno rzadko tarczyca daje przerzuty a Ty nawet nie wiesz czy to napewno pęcherzykowaty. Badź dobrej myśli. Pa
|
![]() ![]() |
![]() |
#266 |
Przyczajenie
|
![]()
Hej
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#267 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A jeżeli chodzi o podduszanie to nie mam z tym żadnych problemów. Po pierwszej operacji trochę mnie ciagło bo troszke bardziej sie oszczedzalam. Ale teraz nic a nic mnie nie ciagnie. A głos tez na szczeście mi sie nie zmienił. Ankar5: Głowa do góry, to napewno nie sa przerzuty i napewno to nie są guzki złośliwe. Chociaż wiem, jakie to uczucie myśleć, że ma sie wszedzie guzki, bo też takie myśli miewałam. Natomiast nie ma co o tym myśleć, trzeba życ tym, co daje nam nowy dzień a przede wszystkim mieć wiele zajęć. Postaraj sie nie mieć czasu na myslenie o głupotach, zapisz się na siłownie, aerobic, kursy tańca, cokolwiek co Cie rajcuje... a będziesz miała lepsze samopoczucie. Pozdrawiam wszystkich serdecznie |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#268 |
Przyczajenie
|
Do agakapela: dzięki za wsparcie
![]() Tak,że z tym się przynajmniej uspokoiłam. A jaki duzy był twój guz? Ukrwiony? Jednorodny czy niejednorodny? |
![]() ![]() |
![]() |
#269 |
Przyczajenie
|
Powiedzcie mi w jaki sposób bylyście znieczulane?
|
![]() ![]() |
![]() |
#270 |
Przyczajenie
|
Hej. Pełna narkoza inaczej nie można.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:36.