|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#241 |
Lady of Harley-Davidson
|
Dot.: Re: kolczyk w brodzie
jaga437: ja bylam w salonie piercingu kolczyk pod dolna warga i naprawde mnie nie bolało. wogóle prawie nie czułam. potem tylko troszke szczypalo no i kilka dni opuchlizna i bolało troszke np po nocy jak rano ruszałam kolczykiem. poza tym nic
![]() |
#242 | |
Przyczajenie
|
Dot.: Re: kolczyk w brodzie
Cytat:
Nie ![]() Broda boli cie na drugi dzień...I musisz sobie przemywać wodą utlenioną... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#243 |
Przyczajenie
|
Dot.: Kolczyk w brodzie,pod dolną wargą - wątek zbiorczy - przekłuwanie, wrażenia, pr
em . ja się chciałam jeszcze zapytać.. czy właśnie jak bym go zdjęła za np. rok , to czy bym miała tą widoczną bliznę .??
proszę o odpowiedź . ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#244 |
Raczkowanie
|
Dot.: Kolczyk w brodzie,pod dolną wargą - wątek zbiorczy - przekłuwanie, wrażenia, pr
moja koleżanka ma, a jak zdejmuje to nie widać. Ja ją poznałam jak nie miała założonego kilka dni i się zdziwiłam potem, że ma tam jakiegokolwiek kolczyka.
![]() |
#245 |
Przyczajenie
|
aam . no dzięki . ; D
i jak ktoś by jeszcze coś wiedział na ten temat to proszę pisać. ![]() . < ważnee > . |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#246 |
Przyczajenie
|
To nie boli
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#247 |
Przyczajenie
|
ahha . ;// .
ale mi chodzi o coś innego , // |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#248 |
Przyczajenie
|
w mojej szkole są głupie reguły, na niektóre lekcje trzeba ściągać kolczyki, a ja mam pod wargą, z prawej strony, przekłuwałam w lipcu, a chciałabym się dowiedzieć w jakim czasie dziurka zarasta i czy nic się z nią nie stanie jak ściągnę kolczyk na lekcję ?
czy byłby ktoś tego świadomy i odpowiedziałby mi na pytania ? ;pp ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#249 |
Przyczajenie
|
nom. mi się wydaje że.. chyba raczej zarośnie,
ale moja koleżanka kiedyś ściągała na noc i jej nie zarosło.. więc w sumie trudno mi przyznać . pzDr . |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#250 |
Przyczajenie
|
Oo . dawno tu nikt nie pisał..;D
yy.mały problem mam z kolczykiem w dolnej wardze. zrobiłam go sobie ponad miesiąc temu..a do okoła mam nadal czerwone miejsce wokół "kulki" od labreta ; / czy to zniknie.? ;D rozważałam też to że po tygodniu noszenia byłam zmuszona na jedną lekcje go wyciągnąć.. i zmieniłam kolczyka.. na jakieś udawane złoto. ; / źle to nie wygląda ale jak by się przyjrzeć to widać lekkie zaczerwienienie.. ;// proszę w miarę możliwości o szybkie odpisanie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#251 |
Przyczajenie
|
Dot.: kolczyk w wardze .
Cze..mam kolczyk w brodzie(dokładnie pod dolną wargą) chciałabym się dowiedzieć jak ściągnąć kolczyk (mam go od 20 czerwca)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#252 |
Konto usunięte
|
ja miałam z lewej strony, ale mi się znudził. nie noszę już od 2 lat, ale blizna jest, taska maleńka dziurka, i kolezanki, które miały taki kolczyk, mówią,że nie zagoi się do końca nigdy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#253 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Przemyj to solą fizjologiczną i posmaruj tribiotikiem (dostępne w każdej aptece, koszt do 5 zeta góra), możesz również płukać od wewnątrz szałwią. I radziłabym nie eksperymentować z żadnym udawanym złotem, to tylko pogorszy stan zapalny.
![]() |
![]() |
#254 |
Przyczajenie
|
Ja właśnie jak robiłam tego kolczyka to też długo miałam takie czerwone.. ale zeszło w krótkim czasie . ;D więc nie ma się czego martwić xd
ale z tą blizną to sama chciałabym wiedzieć czy jak by mi się kiedyś znudził i bym wyciągłnęła , to czy by mi została jakaś blizna .?? xd |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#255 |
Wtajemniczenie
|
Co to za dziwne pytania z ta blizna, na kazdej stronie niemalze...
![]() Wyjmij kolczyk i spojrz jak wyglada dziurka, taka tez bedzie blizna. Jak mozecie pytac "czy zostanie"? Przeciez to dziura na wylot. Troche sie sciagnie jak wyjmiesz go na stale. Jak moze zarosnac? Przeciez to zagojona tkanka. Tak samo jak dziurki w uszach nie zarastaja chyba raczej jak sie kolczykow nie nosi. Ja ostatnio nie nosilam swojego kolczyka w wardze pare dni. Tuz po tym jak go wyjelam to dziurka byla dosc wyrazna. Dwa dni pozniej juz mniej i mysle ze wlasnie taka by zostala. Edytowane przez czarna_maciejka Czas edycji: 2009-11-30 o 00:18 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#256 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
zmieniłam kolczyk i przemywam go solą fizjologiczną.Czekam aż zejdzie. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#257 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#258 |
Przyczajenie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#259 | |
Lady of Harley-Davidson
|
Cytat:
![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#260 |
Przyczajenie
|
no i wyręczyłaś mnie Agniesiu.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#261 |
Konto usunięte
|
Hej! Zrobiłam dziś (jakieś 3 godziny temu) kolca w wardze!
![]() Jestem bardzo, bardzo zadowolona. Brodę miałam posmarowaną Emlą (krem silnie znieczulający), więc nie bolało mnie za bardzo ![]() Chociaż łzy automatycznie napłynęły mi do oczu. Teraz nic, tylko czekać aż mi się zagoi i będę mogła w pełni się nim cieszyć ![]() Dziewczyny, czym pielęgnowałyście swoją świeżą dziurkę? :P Ja póki co polewam sobie herbatką z szałwii. Muszę kupić też sól fizjologiczną, ale narazie nie ma jak :P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#262 |
Zadomowienie
|
od zewnątrz: sól fizjologiczna/roztwór morskiej + octenisept 3 razy dziennie.
od wewnątrz: np. dentosept, rumianek, szałwia |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#263 |
Raczkowanie
|
pomóżcie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#264 |
Konto usunięte
|
Czy orientujecie się może, czy znajdę kolczyk typu "lip ring",
ale na tyle szeroki, by można było go włożyć do brody (przekłucie mam dość nisko i standardowy byłby za ciasny). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#265 |
Raczkowanie
|
ano znajdziesz, poszukaj na wildcat.pl może. albo na koltacie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#266 |
Konto usunięte
|
Hmm, a jak myślisz, czy 13mm (bo tyle znalazłąm najwięcej)
odległości między kulkami wystarczy? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#267 |
Zadomowienie
|
Jest coś tańszego do dezynfekcji niż octenisept?
![]() |
#268 |
Raczkowanie
|
[1=6ab835231803f4b1cac896d 6aed120cccc2755ce_6576510 2cc8be;17317128]Hmm, a jak myślisz, czy 13mm (bo tyle znalazłąm najwięcej)
odległości między kulkami wystarczy?[/QUOTE] to zalezy jak nisko masz tego kolczyka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#269 |
Zadomowienie
|
nie wydaję mi się.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#270 |
Wtajemniczenie
|
ten mały octenisept kosztuje coś koło 20 zł wiec po co kombinować skoro jest dobry.
W studiu przy kolczyku w brodzie polecili mi rivanol( koło 3zł) jednak u mnie się nie sprawdził, no ale chyba lepiej robić czymś takim niż niczym. Edytowane przez CruelOrchid Czas edycji: 2010-04-01 o 16:07 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:24.