Lipcówki 2017 ❤ - Strona 90 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-12-11, 17:57   #2671
morelle_
Zakorzenienie

Dot.: Lipcówki 2017 ❤

Kivi
morelle_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-11, 18:15   #2672
nonie_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kivi5 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny,

boję się mieć nadzieję, ale dzisiaj odebrałam wyniki drugiej bety i są chyba prawidłowe.

Pierwsza >10000 (nie wiem co onzacza tutaj symbol > pierwszy raz się spotykam), i po 2óch dniach 19247.

W środę idę do innego ginekologa, może on znajdzie zarodek. To już będzie 7t6d.

Kivi super wieści. Myśle ze ciąża jest poprostu młodsza niż myslisz albo gin ma jakiś kiepski sprzęt trzymam mocno kciuki zeby się pozytywnie rozwiązało wszytsko

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
nonie_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-11, 18:30   #2673
klaudiakala
Raczkowanie

10 tydz 3dn
klaudiakala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-11, 19:58   #2674
Werka3333
Raczkowanie

Cytat:
Cześć dziewczyny,
boję się mieć nadzieję, ale dzisiaj odebrałam wyniki drugiej bety i są chyba prawidłowe.
Pierwsza >10000 (nie wiem co onzacza tutaj symbol > pierwszy raz się spotykam), i po 2óch dniach 19247.
Kivi to super wyniki 3mam mocno kciuki za kolejną wizytę może tym razem u bardziej kompetentnego gina ; )

Werka3333 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-11, 20:37   #2675
AnnaPaula87
Zadomowienie

Kivi cieszę się ze beta dobrze rośnie
U mnie tez już brzuszek lekko wzdęło myślałam ze trochę później to nastąpi
AnnaPaula87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-11, 20:46   #2676
Agg_s
Wtajemniczenie

Kivi musi być dobrze, trzymaj się!

Agg_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-11, 22:11   #2677
tigresska
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć dziewczyny,
Wspaniałe wieści!!!
tigresska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-12, 06:44   #2678
etusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość
symbol oznacza powyżej,dziwnie, że dokładnie nie określili. Druga ładnie urosła, więc 3mam mocno kciuki!

ja dzisiaj w końcu mam płaski brzuch i mogę się wypowiedzieć, że od ostatniego razu praktycznie nie urósł. Lekka wypukłość i tyle, w sumie to dobrze zauwazyłam za to, że mam więcej tłuszczu na brzuchu/boczkach, biust równo dwa rozmiary większy.
Ale Ty szczupła jesteś. Brzuszka zero. Ja to przy Tobie to masakts😎

Nasz dzień: 16 czerwca 2012

Paulinka: 16 września 2014

Mateusz: 13 lipiec 2017
etusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-12, 07:18   #2679
vadi
*sportaddict*

Kivi, trzymam kciuki
Myślałam o Tobie ostatnio i zastanawiałam się, czy wszystko dobrze
vadi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-12, 08:04   #2680
nulkaa3
Rozeznanie

Cytat:
Cześć dziewczyny,
Kochana, wszystkie tutaj trzymamy kciuki za Was 😚
nulkaa3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-12, 08:36   #2681
morelle_
Zakorzenienie

Mi coś dziś brzuch nie chciał się dopiąć w 32 Niby ubrałam, ale jakoś mało komfortowo. Guzik ciśnie mnie w pęcherz
Stary 2016-12-12, 08:49   #2682
Kivi5
Raczkowanie

Dziękuję Wam wszystkim za wsparcie, wiele to dla mnie znaczy :-*

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
Kivi5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-12, 08:52   #2683
nulkaa3
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez morelle_ Pokaż wiadomość

Mi coś dziś brzuch nie chciał się dopiąć w 32 Niby ubrałam, ale jakoś mało komfortowo. Guzik ciśnie mnie w pęcherz
Ja to już od kilku tygodni nie mieszczę się w swoje ulubione jeansy. Wszystkie spodnie schawalam i teraz moimi 'ulubionymi' są legginsy i dresy 😆
U mnie dzisiaj 10t5d, a jutro wizyta i zobaczę mojego "Kropka" 😍
Stary 2016-12-12, 08:55   #2684
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nulkaa3 Pokaż wiadomość
Ja to już od kilku tygodni nie mieszczę się w swoje ulubione jeansy. Wszystkie spodnie schawalam i teraz moimi 'ulubionymi' są legginsy i dresy 😆
U mnie dzisiaj 10t5d, a jutro wizyta i zobaczę mojego "Kropka" 😍

Fajowo U mnie 10t3d. W czw mam wizytę i mam nadzieję, że mąż w końcu zobaczy fasolkę

Nie mam w szafie takich rzeczy bo mam tylko do pracy i na urlop. Na razie najlepszym rozwiązaniem dla mnie są sukienki
Stary 2016-12-12, 09:02   #2685
nulkaa3
Rozeznanie

Uwielbiam sukienki, ale przerażają mnie rajstopy... Opinaja mi brzuch i biodra, przez co czuję się strasznie źle 😕
Stary 2016-12-12, 09:03   #2686
morelle_
Zakorzenienie

Właśnie to jest minus - ten brzuch. Staram się naciągać je wyżej Trochę dziwacznie
Stary 2016-12-12, 09:08   #2687
nulkaa3
Rozeznanie

Cytat:
Właśnie to jest minus - ten brzuch. Staram się naciągać je wyżej Trochę dziwacznie
Nienawidzę takiego naciagania 😆 Spodnie toleruję tylko biodrówki, rajstopy opuszczam zawsze na biodra chciałabym kupić sobie jeansy ciążowe z tym pasem, ale mnie przeraża ta wizja nakładania na brzuch - ja to jestem dopiero dziwna 😀
Stary 2016-12-12, 09:12   #2688
morelle_
Zakorzenienie

One są bardzo wysoko - przynajmniej u mnie

Ja znowu nie lubię biodrówek Zmieniło mi się ok 25 roku życia.

Niech już będzie lato i nie będzie problemu
Stary 2016-12-12, 09:39   #2689
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez etusiaaa Pokaż wiadomość
Ja to przy Tobie to masakts😎

Nie pisz tak, każdy ma inną budowę. Często tez osoby z niższą wagą początkową więcej tyją w ciąży. Moja mama 20kg przytyła

Ja to najbardziej cieszę się z tego, ze płaski brzuch oznacza, ze (póki co) toleruję jajka, a przez 2 lata ich nie jadłam.

Cytat:

Niedobrze. Ja raz założyłam spodnie w których niby miałam zapas kilku centymetrów, a ja, wracałam z pracy tak mnie zaczęły cisnąć w brzuch, ze musiałam rozpiąć.

Cytat:
Napisane przez nulkaa3 Pokaż wiadomość
Uwielbiam sukienki, ale przerażają mnie rajstopy... Opinaja mi brzuch i biodra, przez co czuję się strasznie źle 😕
Poszukaj rajstop biodrówek bezuciskowych - ja mam takie i niestety nie wiem skąd, a kupiłabym chętnie jeszcze kilka sztuk.

Ja dzisiaj w spódnicy (ale 3 razy się przebierałam). No i tez miałam w ostatnich latach tak, ze preferowałam wysoki, dopasowany stan, który na ciąże się nie nadaje. Na szczęście odkrywam, ze mam tez dwie pary spodni materiałowych ze średnim stanem, które mają z tylu gumkę - póki co jest mi w nich wygodnie.
xzora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-12, 09:46   #2690
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość
Nie pisz tak, każdy ma inną budowę. Często tez osoby z niższą wagą początkową więcej tyją w ciąży. Moja mama 20kg przytyła

Ja to najbardziej cieszę się z tego, ze płaski brzuch oznacza, ze (póki co) toleruję jajka, a przez 2 lata ich nie jadłam.

Niedobrze. Ja raz założyłam spodnie w których niby miałam zapas kilku centymetrów, a ja, wracałam z pracy tak mnie zaczęły cisnąć w brzuch, ze musiałam rozpiąć.

Poszukaj rajstop biodrówek bezuciskowych - ja mam takie i niestety nie wiem skąd, a kupiłabym chętnie jeszcze kilka sztuk.

Ja dzisiaj w spódnicy (ale 3 razy się przebierałam). No i tez miałam w ostatnich latach tak, ze preferowałam wysoki, dopasowany stan, który na ciąże się nie nadaje. Na szczęście odkrywam, ze mam tez dwie pary spodni materiałowych ze średnim stanem, które mają z tylu gumkę - póki co jest mi w nich wygodnie.
Trzeba kombinować jak się da
Znam to
Stary 2016-12-12, 10:17   #2691
klaudiakala
Raczkowanie

Ja już też odrzuciłam spodnie, bo cisnęły strasznie, teraz leginsy i kupiłam sobie właśnie te ciążowe z pasem, dla mnie to super rozwiązanie masakra jakaś :P ale dobrze, że jak już będziemy megaaa brzuchate to będzie ciepło wtedy łatwiej
klaudiakala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-12, 10:19   #2692
SteveS
Zakorzenienie

Mi póki co pozostają rajstopy i legginsy, dobrze, że pracuję w domu - tu najlepiej sprawdza się dresik Ale rajstopy na ostatnią imprezę naciągałam prawie pod biust, żeby mi było wygodnie, bo inaczej mnie cisnęły - dobrze, że nikt tego nie widział Za to dziś czekam z niecierpliwością na moje spodnie piżamowe - szukałam z 2 tygodnie, wybrałam dwie pary wiązane w pasie, mam nadzieję, ze będą ok
SteveS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-12, 10:59   #2693
vadi
*sportaddict*

Też mi dziwnie w pasie

W ogóle to od piątku czuję się wspaniale, zupełnie normalnie i zamiast się cieszyć to trochę schizuję, czy to znaczy, że wszystko ok
Stary 2016-12-12, 11:04   #2694
karolinuuusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vadi Pokaż wiadomość
Też mi dziwnie w pasie

W ogóle to od piątku czuję się wspaniale, zupełnie normalnie i zamiast się cieszyć to trochę schizuję, czy to znaczy, że wszystko ok
Mialas tylko mdlosci czy też wymiotowalas?

Alicja

karolinuuusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-12, 11:05   #2695
AnnaPaula87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez klaudiakala Pokaż wiadomość
Ja już też odrzuciłam spodnie, bo cisnęły strasznie, teraz leginsy i kupiłam sobie właśnie te ciążowe z pasem, dla mnie to super rozwiązanie masakra jakaś :P ale dobrze, że jak już będziemy megaaa brzuchate to będzie ciepło wtedy łatwiej

Gdzie kupiłaś ciążowe? Ja muszę już jakieś kupić bo zaczynaja mnie jeansy cisnąć
AnnaPaula87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-12, 11:08   #2696
vadi
*sportaddict*

Cytat:
Napisane przez karolinuuusia Pokaż wiadomość
Mialas tylko mdlosci czy też wymiotowalas?
mdłości + mega niestrawność, tylko raz wymiotowałam
Stary 2016-12-12, 11:27   #2697
myszowata1313
Rozeznanie

Ja dzis juz po wizycie.
I tu dziwna sprawa wedlug usg to 10 tydzien, ale wedlug ginekolog ktora bada palcem to 12 tydzien 😮 wiec juz sama nie wiem.
Dostalam kolejne badania juz na mocz i morfologie i skierowanie na usg ale dopiero po nowym roku
Dziewczyny biorace femibion- pytalam o cene femibion2 w aptece i wychodzi ponad 60zl, a na allegro widzialam za 34zl i darmowa wysylka.

myszowata1313 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-12, 11:37   #2698
poprostu
Zakorzenienie

Dziewczyny ale dygam w nocy nie mogłam spać bolał mnie brzuch, macica, jajniki z 5 razy wstawałam do wc na siku. Rano ból jak na okres, poszłam zrobić siku, a na papierze pojawiła się odrobina krwi ze śluzem. Wystraszyłam się. Poszłam ponownie za jakieś 30 minut i po siku na papierze zostało jeszcze więcej, ale już takiej żywej krwi. Jadę do gina na wizytę koło 13 jestem dobrej myśli, gin mnie trochę uspokoił, że to może być plamienie, nie mam umówionej wizyty tylko mam się pojawić tak koło 13 i już. Mam nadzieję, że nie będę musiała długo czekać i jakoś szybko dostanę się do gabinetu i dowiem, że wszystko jest okej... a dopiero jutro miałam w planach zrobić pakiet badań i wizyta na 19.12... oby było ok i tą wizytę na 19.12 sobie zostawię, żeby wyniki sprawdził... jedynie co mnie uspokaja, że teraz powinnam właśnie dostać drugi okres... w listopadzie też miałam plamienie, ale takie brunatne... przez chwile chciałam to zignorować i iść do pracy bo dzisiaj bardzo ważny dzień, ale wszędzie czytałam, że nie można tego ignorować jak pojawi się krew... o rany... mimo, że moja ciąża jest wpadką i przez pierwsze tygodnie nie mogłam tego ogarnąć myślami tak teraz sobie nie wyobrażam, że miałabym stracić to dziecko
poprostu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-12, 11:43   #2699
Adriannaa88
Raczkowanie

Mam nadzieję że to nic poważnego. Dostaniesz Duphaston i nie będziesz mogła się przemęczać.
Trzymam kciuki.

Stary 2016-12-12, 11:46   #2700
vadi
*sportaddict*

Cytat:
Napisane przez poprostu Pokaż wiadomość
Dziewczyny ale dygam w nocy nie mogłam spać bolał mnie brzuch, macica, jajniki z 5 razy wstawałam do wc na siku. Rano ból jak na okres, poszłam zrobić siku, a na papierze pojawiła się odrobina krwi ze śluzem. Wystraszyłam się. Poszłam ponownie za jakieś 30 minut i po siku na papierze zostało jeszcze więcej, ale już takiej żywej krwi. Jadę do gina na wizytę koło 13 jestem dobrej myśli, gin mnie trochę uspokoił, że to może być plamienie, nie mam umówionej wizyty tylko mam się pojawić tak koło 13 i już. Mam nadzieję, że nie będę musiała długo czekać i jakoś szybko dostanę się do gabinetu i dowiem, że wszystko jest okej... a dopiero jutro miałam w planach zrobić pakiet badań i wizyta na 19.12... oby było ok i tą wizytę na 19.12 sobie zostawię, żeby wyniki sprawdził... jedynie co mnie uspokaja, że teraz powinnam właśnie dostać drugi okres... w listopadzie też miałam plamienie, ale takie brunatne... przez chwile chciałam to zignorować i iść do pracy bo dzisiaj bardzo ważny dzień, ale wszędzie czytałam, że nie można tego ignorować jak pojawi się krew... o rany... mimo, że moja ciąża jest wpadką i przez pierwsze tygodnie nie mogłam tego ogarnąć myślami tak teraz sobie nie wyobrażam, że miałabym stracić to dziecko
spokojnie, może to nic wielkiego, trzymam mocno kciuki i daj koniecznie znać czego się dowiedziałaś
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości