Majówki 2016 - część trzecia - Strona 90 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-11-24, 11:50   #2671
manufakturapiekna
Wtajemniczenie

Dot.: Majówki 2016 - część trzecia

Cytat:
Napisane przez Anika1986 Pokaż wiadomość
Nie mam i nie chce mieć FB

Roses, zawsze możesz spróbować

U nas też, najgorzej było jak jednego dnia miał kumulację banana i zupkę z dodatkiem marchewki...

Przepraszam za porównanie, ale skojarzyło mi się z takim powiedzonkiem odnośnie psów. Podobno ich właściciele dzielą się na tych z którymi pies śpi w łóżku i na tych którzy się do tego nie przyznają
A tak serio, jak jeszcze byłam w ciąży to prawie wszystkie mówiły, ze śpią z dzieckiem w łóżku, co mi wydawało się nie do pomyślenia. Nasz rzeczywiście śpi od początku sam w łóżeczku w nocy (spał ze mną jedynie jak byliśmy w szpitalu po porodzie). Natomiast w dzień jak odleci mi przy piersi nie jestem w stanie Go odłożyć do jego łóżeczka, bo zaraz się wybudza, więc zostawiam Go na naszym łóżku.

Ja bym dała, ale bez skórki.

Mąż ma dostać w pracy dla dziecka na Mikołajki, ale pewnie Małemu damy przy okazji Gwiazdki.

Ann,

---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ----------

Czy ja wiem? Chyba kwestia indywidualna - u nas z owoców najlepiej podchodzi malina, która jest raczej słodka

Oj, ciężki test dla męża Czyżby wizyta w spa?
Hihi nie warsztaty ale to by bylo pod koniec stycznia. Hmmm musze to przemyslec
manufakturapiekna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-24, 11:57   #2672
agassek
Zakorzenienie

Jakie?

Ja wymyśliłam prezent dla męża- koncert w Krakowie w lutym, oczywiście ze mną. Sam dojazd w jedną i w drugą stronę to jakieś 10 godzin i też nie wiem

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

agassek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-24, 12:21   #2673
manufakturapiekna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agassek Pokaż wiadomość
Jakie?

Ja wymyśliłam prezent dla męża- koncert w Krakowie w lutym, oczywiście ze mną. Sam dojazd w jedną i w drugą stronę to jakieś 10 godzin i też nie wiem

Wizażowe musze troche reke rozruszac, bo mysle o tym zeby powoli moze od wiosny wrocic na kilka dni w miesiacu
manufakturapiekna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-24, 12:23   #2674
monika2736
Rozeznanie

Kciuki za szczepienie

Myślę że każde dziecko zaliczy upadek predzej czy pozniej jednak trzeba obserwować

Wojtuś dzisiaj marudzi :-( niech juz wyjda te zeby:-(
Jestesmy na spacerze i zasnął ale jadę z nim do domu bo zimno a katarek nadal jest...
monika2736 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-24, 12:31   #2675
lirene123456
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ola0605 Pokaż wiadomość
Też zawsze siedzę na łóżku i ją głaszcze albo ona trzyma moją rękę. U nas działa, ani razy nie zasypiała mi na rękach przy piersi to może z 4 razy jej się tylko przysnęło Załącznik 6758286 wczoraj byla taka maruda, ze miałam obawy kiedy tą rękę mogę spokojnie zabrać

U nas ten sam sposób usypiania, ewentualnie moja ręka na całej twarzy ☺
lirene123456 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-24, 12:41   #2676
RosesAreRed
Moderatorka z pazurem

Spoko. Bylam juz u neurologa
Tzn pojechalysmy na Ozarowska bo bylysmy niedaleko, zapisalam mloda na wizyte kontrolna na styczen, a ze znowu panna zaczepila pania doktor swoim usmiechem to mialysmy nadprogramowe badanie w recepcji

---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ----------

Cytat:
Napisane przez dzustam Pokaż wiadomość
Malowniczy obrazek. Boże, ta moja kreatywna wyobraźnia nie wyskakuje czasami z buzi, przy większych podskokach, ta pierś?

U nas Alicja uskutecznia ewolucje. Leży u mnie na rękach, na boku, pije z piersi, w pewnym momencie podnosi się, wygina i sięga do drugiej (nie zmieniając strony). Kładzie się pije z tej właściwej do ułożenia i potem znów z drugiej mojej piersi, wygięta, w półsiadzie.

Znam to. Jest jeszcze grane lapanie za sutek, robienie z niego druta telegraficznego i wkladanie do paszczu

---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ----------

Cytat:
Napisane przez AnneMariie Pokaż wiadomość
Manu, ja chce twoje nalesniki!! Omomo

Prosze o kciuki dzis szczepienie mamy. Chusta przygotowana
Kciuki
RosesAreRed jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-24, 12:45   #2677
agassek
Zakorzenienie

Ann

Manu, czad! Nie wiedziałam, że jesteś wizażystką. Zazdroszczę wszelkich talentów plastycznych, bo ja mam dwie lewe ręce

Anika, może coś w tym jest ale naprawdę jak czasem rozmawiam z koleżankami to mam wrażenie, że uważają mnie za jakąś niedojdę życiową, bo moje dziecko nie śpi w swoim łóżeczku

Stary 2016-11-24, 12:47   #2678
dzustam
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez RosesAreRed Pokaż wiadomość
Spoko. Bylam juz u neurologa
Tzn pojechalysmy na Ozarowska bo bylysmy niedaleko, zapisalam mloda na wizyte kontrolna na styczen, a ze znowu panna zaczepila pania doktor swoim usmiechem to mialysmy nadprogramowe badanie w recepcji

---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ----------

Znam to. Jest jeszcze grane lapanie za sutek, robienie z niego druta telegraficznego i wkladanie do paszczu

---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ----------

Kciuki
O tak. Łapie pomiędzy kciuk i palec wskazujący i ciąąągnie. Boli to jak cholera.

dzustam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-24, 12:47   #2679
RosesAreRed
Moderatorka z pazurem

Cytat:
Napisane przez majlla Pokaż wiadomość
Quix jest jeszcze dobry na katar to roztwór hipertniczny i można długo stosować jak niecały czas bo przy Katarze tylko takie roztwory hiper. Dziewczyny pisalyscie kiedyś o tym szczeniaczku ale już nie pamiętam czy ktoras to ma?
My mamy siostrzyczke szczeniaczka. Piosenka o pajaczku wymiata
Stary 2016-11-24, 12:50   #2680
no_doubt
Wtajemniczenie

Ostatnio nie miałam czasu na Wizaz. Miśka potrzebuje coraz więcej uwagi,jest grymasna, trafiła nam się kupka ze śluzem...pierwsza od dwóch tygodni....
Byłyśmy na pobraniu krwi ponownie...tym razem z dłoni...chyba się udało. Prosimy o kciuki za dobre wyniki

TEN dzień: 09.08.2014
Nasze największe szczęście: 18.05.2016 r.
no_doubt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-24, 12:58   #2681
RosesAreRed
Moderatorka z pazurem

Cytat:
Napisane przez no_doubt Pokaż wiadomość
Ostatnio nie miałam czasu na Wizaz. Miśka potrzebuje coraz więcej uwagi,jest grymasna, trafiła nam się kupka ze śluzem...pierwsza od dwóch tygodni....
Byłyśmy na pobraniu krwi ponownie...tym razem z dłoni...chyba się udało. Prosimy o kciuki za dobre wyniki

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-11-24, 12:59   #2682
zabciajs
Zakorzenienie

Byla u nas ciotka-przyszła chrzestna Gabrysi(ta co ja wyprosilam jak byla chora) wrocila po 3 miesiacach z pracy. Bylysmy razem na spacerze. Normalnie było jak dawniej bez jakis ale
Prawie sie rozplakała jak zobaczyla Gabrysie.
Później były dwie koleżanki z pracy.

Kurcze nie ma dzis mamy w domu i mi tak pusto choć mialam gości.a tu jutro wyjezdza na miesiac, a w styczniu za granice do pracy jedzie.
Przyzyczailam sie do tego, ze ktos jest w domu.

Co do usypiania w dzien to albo przy piersi, albo głaskana w lożku, albo w wozku na spacerze
Stary 2016-11-24, 13:02   #2683
dzustam
Zakorzenienie

Kciuki wszystkim potrzebującym

dzustam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-24, 13:21   #2684
agassek
Zakorzenienie

Majówki 2016 - część trzecia

Żabcia, co załatwiliście z chrzcinami?
Współczuję wyjazdu mamy pierwszy raz tak na dłużej wyjeżdża?

No_doubt

Stary 2016-11-24, 13:32   #2685
zabciajs
Zakorzenienie

Cytat:
Żabcia, co załatwiliście z chrzcinami?
Współczuję wyjazdu mamy pierwszy raz tak na dłużej wyjeżdża?

No_doubt

Ksiadz nas nie zapisał, bo najpierw kartki od chrzestnych chce. Ale mowi, ze problemu nie bedzie. I w drugi dzień swiąt.
Restauracji brak. Wiec opcja cateringu w planie plus knajpa kumpla.
Ale w sumie co z zastawą?

Mama w sumie nieraz leciala do brata, ale jak chodzilo sie do pracy to nawet czlowiek się cieszył, ze wolna chata bedzie
W ogole teraz dopiero zaczelyśmy sie dogadywać. I ma super kontakt z Gabrysią. I wieczorem nie jest tak pusto w domu.
Stary 2016-11-24, 14:18   #2686
ola0605
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez majlla Pokaż wiadomość
Quix jest jeszcze dobry na katar to roztwór hipertniczny i można długo stosować jak niecały czas bo przy Katarze tylko takie roztwory hiper. Dziewczyny pisalyscie kiedyś o tym szczeniaczku ale już nie pamiętam czy ktoras to ma?
My mamy, nawet jest spoko na youtubie są filmiki
ola0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-24, 14:31   #2687
201701091517
Konto usunięte

Tak pisałyście o tym foteliku i aż mi się przypomniało co mi mama ostatnio opowiadała.
Mają taką sąsiadke, fajna dziewczyna, ale męża to ma debila totalnego. No i mają synka.. w kwietniu roczek kończył. Budują dom na drugim końcu wsi (ok.2 km). Ten jej cudowny mąż, wziął to dziecko małe, posadził sobie przed kierownicą i pojechał z tym dzieckiem na tą działke

Jak ja o tym usłyszałam, to nie mogłam uwierzyć że istnieją tacy ludzie.. przecież gdyby coś się stało to albo on by to dziecko swoim własnym bęcem (który ma spory) zmiażdżył, albo by ta kierownica go zmiażdżyła. A tam ruch samochodowy bardzo duży.. nawet było kilka wypadków śmiertelnych :/
Tacy ludzie zdecydowanie nie powinni mieć dzieci

Cytat:
Rose, biedna Emi na pewno nic jej się nie stało

U nas do tej pory było zasypianie tylko przy piersi, ale ostatnio coś się panience odwidziało

Wczoraj na basenie rozmawiałam z inną mamą i pytam jak sypia jej dziecko, a ta mi z takim wstydem, że tylko przy piersi (mała 10 mies.), ja mówię, że spoko, u nas to samo i że w nocy też tylko z nami, to ona się otworzyła i też mówi, że śpią w trójkę podniosła mnie trochę na duchu (a ja pewnie ją), bo w realu spotykam tylko matki, których dzieci od pierwszej nocy śpią same w łóżeczkach

No ja też się troche wstydziłam tego.. ale tak czytam was i się pocieszam ;D
bo młody śpi z nami odkąd pamiętam, a zasypia tylko jak się go kołysze albo przy cycku.

Pewnie będę mieć z tego niezły problem ale wierze, że może on się tak magicznie przestawi jak te inne wasze cudowne dzieci i też uśnie SAM w łóżeczku

Kciuki dla tych co potrzebuja

Artur dziś poznał swojego nowego kolege. Nie mógł uwierzyć, że istnieją inne dzidziusie bo taaak się gapił na niego zdezorientowany. No i kolega murzynek więc zdziwienie podwójne tamten też w szoku ;D
Leżeli i się gapili na siebie. Przeuroczy widok

Edytowane przez 201701091517
Czas edycji: 2016-11-24 o 14:47
201701091517 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-24, 14:40   #2688
no_doubt
Wtajemniczenie

Dziękuję dziewczyny za kciuki )
Kurcze szukam fajnych sukienek na święta dla Misi i nic...na psy schodzą te sklepy...

Stary 2016-11-24, 14:46   #2689
martunia_199
Zakorzenienie

Tymon jeszcze do niedawna spal z nami. Ale od kilku dobrych tygodni przesypia całe noce w łóżeczku. Biorę go tylko do siebie na karmienie (karmimy się na lezaco) i odkładam do łóżeczka. Tam się przytula do owieczki i spi słodko

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-11-24, 16:08   #2690
fablous
Zakorzenienie

Z nami Ala jeszcze nie przespala ani jednej nocy, bo na szczęście lubi spać w swoim łóżeczku i po karmieniu daje się odłożyć bez problemu. Ale często jak się obudzi kolo 5 to biorę ja juz do siebie żeby się poprzytulac i dospac do tej 7-8 😊

Siedzę u dentysty, zostawiłam Ale śpiąca ale już ponoć wstała a ja będę najwcześniej za godzinę. Mam nadzieje ze babcia da sobie z Gadzinką 😉

fablous jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-24, 16:09   #2691
pluszowy_kot
Zakorzenienie

Haaaa mamy to! Łycha nie ma ości, jeśli jest na niej zupa-krem z czerwonej soczewicy przyprawiona czubrycą Marchewka podgotowana w kawałku też nie ma ości, tak samo zielony ogórek Ale ta zupa to mu smakowała, nie dość, że otwierał pycho to jeszcze zabierał łychę i wylizywał jak głupi! No i chyba to jest jego tajemnica - ma ładnie pachnieć i mieć dużo ziół, mdłe papki to nie dla niego... Co prawda w zupie byliśmy wszyscy, bo po co zakładać dziecku śliniak, skoro i tak nie je
pluszowy_kot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-24, 16:13   #2692
fablous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pluszowy_kot Pokaż wiadomość
Haaaa mamy to! Łycha nie ma ości, jeśli jest na niej zupa-krem z czerwonej soczewicy przyprawiona czubrycą Marchewka podgotowana w kawałku też nie ma ości, tak samo zielony ogórek Ale ta zupa to mu smakowała, nie dość, że otwierał pycho to jeszcze zabierał łychę i wylizywał jak głupi! No i chyba to jest jego tajemnica - ma ładnie pachnieć i mieć dużo ziół, mdłe papki to nie dla niego... Co prawda w zupie byliśmy wszyscy, bo po co zakładać dziecku śliniak, skoro i tak nie je
Super ze Kociak znalazl swoj smak 😊 Dawaj przepis na zupkę

fablous jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-24, 16:14   #2693
_itakinie_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pluszowy_kot Pokaż wiadomość

Jakie przyprawy dajesz?

U nas był dziś grany buraczek z jabłkiem. Micha wylizana
Stary 2016-11-24, 16:30   #2694
pluszowy_kot
Zakorzenienie

Zupa prosta - włoszczyzna do gara, ugotować do miękkości, wrzucić pomidory świeże lub z puchy, pogotować chwilę, zblendować, wrzucić czerwoną soczewicę i gotować aż zmięknie. Ja daję do tego tylko czerwoną czubrycę, ale trzeba szukać takiej bez soli. Nie powiem dokładnie jakiej firmy taka jest, bo kupiliśmy już daaaawno i przesypaliśmy do słoiczka.
Ja się serio skłaniam ku teorii o tym, że dziecko najchętniej je to, co jadło się w ciąży i przy kp. Albo u nas to po prostu geny - oboje lubimy dania bardzo konkretnie przyprawione i pachnące a ja dodatkowo jak coś mi nie pachnie apetycznie to nie ruszę
pluszowy_kot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-24, 17:15   #2695
no_doubt
Wtajemniczenie

Dzięki jeszcze raz za kciuki. Wyniki udało się zrobić. Jest podwyższony poziom limfocytów... jak się naczytałam w necie to załamka

Edytowane przez no_doubt
Czas edycji: 2016-11-24 o 17:24
Stary 2016-11-24, 17:17   #2696
ola0605
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez _itakinie_ Pokaż wiadomość

Jakie przyprawy dajesz?

U nas był dziś grany buraczek z jabłkiem. Micha wylizana

U nas dziś to samo tez jej smakowało
ola0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-24, 17:54   #2697
kaylla
Zakorzenienie

Ależ jestem dzisiaj zmęczona. Cały dzień coś robiłam - pranie, prasowanie, rozpakowywanie się, obiad itp., a to wszystko w tych wolnych chwilach kiedy Majka albo spała, albo zajmowała się sama sobą. Do tego oczywiście karmienie, przygotowywanie jedzenie, zabawy. P. dzisiaj praktycznie przespał większość dnia - niby miał korzystać z drzemek Majki, ale kończyło się na tym, że Majka drzemkę skończyła, a on dalej spał. A liczyłam na pomoc:/
kaylla jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-11-24, 18:06   #2698
asiaczek
Zakorzenienie

No_doubt a dużo podwyższone te limfocyty?
Ja ze swojego doświadczenia napiszę tylko tyle, że zwykle człowiek się nakręca, naczyta głupot a później się okazuje,że wcale nie jest tak źle. I tego trzeba się trzymać.

My po USG brzuszka, Mateo ma tam wszystko zdrowe.

Stary 2016-11-24, 18:12   #2699
zabciajs
Zakorzenienie

Wykonczy mnie to przedokresie jak i okres..
Przed: bol glowy (w tamtym miesiacu pol nocy przeplakalam), bezsennosc, zalewaja mnie poty, humory niesamowite.
Podczas okresu: leje sie ze mnie jak z kranu. Podpachy jak lotniska nosze :/ Boli mnie glowa, a moje krocze? Ehh stać nie moge dwa dni. Okres trwa 6 dni. I wypadnie na święta
Ale mimo wszystko jestem usmiechnięta przy tym moim malenstwie od ucha do ucha Mama ma moc
Stary 2016-11-24, 18:23   #2700
no_doubt
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez asiaczek Pokaż wiadomość
No_doubt a dużo podwyższone te limfocyty?
Ja ze swojego doświadczenia napiszę tylko tyle, że zwykle człowiek się nakręca, naczyta głupot a później się okazuje,że wcale nie jest tak źle. I tego trzeba się trzymać.

My po USG brzuszka, Mateo ma tam wszystko zdrowe.

Z Morfologii 66,5 w granicach 45 - 65 % i z rozmazu 73 w granicach 20 - 70 %...

Dobrze, że z Mateo ok

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości