|
|
#2671 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz.II
Cytat:
dasz radę,powodzenia |
|
|
|
|
#2672 |
|
Raczkowanie
|
Kasiek współczuję! Ja bym chyba bez jogurtów nie wytrzymała! Po nich przynajmniej nic w aparat nie wchodzi, więc nie muszę od razu po spożyciu myć zębolów, co w szkole jakos nie bardzo mi się uśmiecha:/ A z tym hyraxem to masakra! Strasznie!
|
|
|
|
#2673 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
|
|
#2674 |
|
Rozeznanie
|
Aparat to aparat , a hyrax to dodatkowa część rozszerzająca szczękę
, nie w każdym przypadku się go stosuje ...
|
|
|
|
#2675 |
|
Raczkowanie
|
Seplenienie przechodzi?
|
|
#2676 |
|
Zakorzenienie
|
Irsin, proszę korzystaj z opcji "edytuj" i nie pisz post pod postem.
|
|
|
|
#2677 |
|
Rozeznanie
|
o jak miło forum sie pojawiło
a już sie zmartwiłam!!!
|
|
|
|
#2678 |
|
Rozeznanie
|
Uch
Od środy mam aparacik Wyglądam fajnie A dziś nawet zjadłam o własnych siłach drożdżówkę z budyniem(wstyd sie przyznać w jaki sposób ale udało mi sie ) Pozdrawiam *******(zadru towanie całuski)
|
|
|
|
#2679 |
|
Zakorzenienie
|
oj dziś trochę bolą mnie zęby
![]() hyrax jest najgorszy ... seplenienie nie mija
|
|
|
|
#2680 |
|
Rozeznanie
|
A mi dzisiaj przy jedzeniu obiadku wypadł bihelix z pierśieni, ale jakoś na szczęście udało mi się go wsadzić z powrotem, więc nie musze do orto jechać (a ona tylko w środy przyjmuje)
|
|
#2681 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Z perspektywy czasu (prawie pół roku) stwierdzam, że ból noszenia gumek jest większy niż przy noszeniu hyraxa Biała Damo, a na ile ząbków założyli Ci obręcze? |
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2682 |
|
Zakorzenienie
|
na dwa (obydwie szóstki)
Mektarynka po jakim czasie widać działanie hyraxa? |
|
|
|
#2683 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Biała Damo, przejdzie nie martw się potrwa to kilka dni,ale przejdzie- później nie zauważysz,że masz to "coś" ![]() A szczękę będziesz miała taką jak panie na reklamie gum do żucia
|
|
|
|
|
#2684 |
|
Zakorzenienie
|
irsin marzę o ładnym uśmiechu...
dziś próbowałam coś miękkiego ugryźć, no i ból przy tym taki, że chyba pozostane przy jogurtach
|
|
|
|
#2685 |
|
Kokon pro
|
hah ja pamietam jak po zalozeniu aparatu jakos na nast dzien chcialam ugyzc swiezego mieciutkiego paczka, yh skonczylo sie na tym ze sie poplakalam :P raz ze bolalo a dwa ze to bylo takie glupie nie moc ugryzc zwyklego paczka :P wiec sie zdenerwowalam
|
|
|
|
#2686 |
|
Zakorzenienie
|
Najbardziej chciałam jeść jabłka tak jak normalni ludzie
Juz sie nie moge doczekac az sciagne aparat chociaz troche sie boje jak to bedzie wygladac wszystko i mam nadzieje,ze nie poprzestawiaja sie znowu bez rusztowania
|
|
|
|
#2687 |
|
Przyczajenie
|
witam wszytskich
czytam te wszystkie wasze wypowiedzi i mam problem... jak myslicie lepiej zainwestowac w ten aparat krystaliczny ? jak on wyglada ? jest naprawde mniej widoczny niz ten druciany? hmmmm juz nie moge sie doczekac qrcze.. na 18 taki prezeznt sobie zazyczylam.. marze o prostych ladnych zabkach... aaaaaaah ;d
|
|
|
|
#2688 |
|
Zakorzenienie
|
kryształ czy metal zadna roznica jedyna ze estetyczna
![]() ja mam metal i nie zamienilabym dziada na nic innego;D przynajmnije mozna z kolorami kombinowac
|
#2689 |
|
Zakorzenienie
|
KASIEK87- ja też nie jestem fanką parówek,ale mogę polecić te firmy INDYKPOL
),gumki separacyjne na dole(3 miesiące później),dzień po założeniu dolnego aparatu i ''poprawieniu'' górnego no i po założeniu tych pętli kontrakcyjnych(to było chyba najgorsze).Dziś już czwarty dzień po ich założeniu,jest spora poprawa,ale nie ma szans na zjedzenie kanapki ze skórką,zamiast kotlecika omlecik...No nie ma lekko |
|
|
|
#2690 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i są tańsze,a że widać...To bardzo dobrze!!!Aparaty są w modzie(a jeszcze bardziej proste zęby)i nie spotkałam osoby,której by przeszkadzały w moim wyglądzie,a wręcz przeciwnie
|
|
|
|
|
#2691 |
|
Przyczajenie
|
eeh no ja własnie nie jestem za bardzo przekonana do aparatu wlasnie z teo wzgledu ze on taki widoczny.. ale czytam czytam te forum.. i upewniam sie ze nie ma co wnikac.. normalnie pomogło mi to duchowo
hehe juz nie moge sie doczekac kiedy bede miala aparat a tego kiedy go mi zdejmą to juz w ogole tylko troche boje sie jak ja bede w tym wygladala.... ale to nic.. trzeba zalozyc poki mloda jestem .. oplacalny wydatek na całe zycie ale jeszcze nie wiem czy zwykly drudciany czy kryształowy... ajj sie jeszcze zobaczy pozdrawiaaam ![]()
|
|
|
|
#2692 |
|
Rozeznanie
|
Ja już dzisiaj zjadłam normalny posiłek i nie moge sie doczekac kiedy w końcu zdołam zjeść normalną kanapkę
|
|
|
|
#2693 |
|
Zadomowienie
|
smv dzieki za odpowiedz
a ten szafirowy to jest ten kosmetyczny czy to calkiem inny a ten krysztaliczny to ktory bo sie pogubilam -wolalabym zeby byl jak najmniej widoczny ![]() dziewczyny i prosze napiszcie co z tym seplenieniem bo juz mam stracha kazdy sepleni i czy to ustaje ??
|
#2694 |
|
Raczkowanie
|
Szafirowy to ten o który pytałam i mi zaspiewano 2500,- Ale co on żółknie??? Za tyle kasy???
|
|
|
|
#2695 |
|
Zakorzenienie
|
aanitkaa-jak się nosi aparat stały to się nie sepleni,bo zamki są po zewnętrznej stronie(językiem wyczuwasz tylko pierścienie,których jest 4,ale one nie powodują seplenienia).Sepleni się przy noszeniu hyraxa,bo na podniebieniu są umieszczone wiązania czy jak to tam nazwać,ale to nie jest aparat służący do prostowania zębów,tylko do poszerzania szczęki,żeby mieć później gdzie przesuwać zęby jak się założy stały aparat.Sama nie nosiłam hyraxa(dzięki Bogu!) ,ale widziałam jak to wygląda i jest to normalne,że nie mówi się wyraźnie,skoro ma się coś na podniebieniu.Ale nosząc zwykły aparat stały mówi się zupełnie normalnie
![]() martilla-też marzę o zjedzeniu normalnej kanapki ![]() haha12213443-naprawdę nie ma się co przejmować wyglądem aparatu!na pewno będziesz fajnie wyglądać sorry za dwa posty pod rząd,zagapiłam się jakoś
|
|
|
|
#2696 | |
|
Kokon pro
|
Cytat:
szafirowy= krysztalowy oba sa przezroczyste i nie zolkna, ceramiczne= porcelanowe w kolorze zebow tez nie zolkna, przebarwiac sie moga jedynie gumki na zamkach wiec najlepsze sa perlowe tez ich nie widac a trzymaja swoj kolor, przezroczyste gumki czesto maja tendencje do zmiany koloru ;] jak do wszystkiego do aparatu trzeba sie przyzywczaic, jesli nie ma sie gratisow na podniebieniu mowi sie raczej normalnie z gratisami typu helixy expandery itp sepleni sie przez jakis czas |
|
|
|
|
#2697 |
|
Przyczajenie
|
Jestem z siebie dumna (a raczej z zębów) bo dzisiaj pierwszy dzien zjadlam normalnie bez rozganiatnia
![]() Ale jutro ide do orto i pewnie znow bedzie mnie bolało, tak jak Papryka mowila... no trudno, żeby byc ładnym trzeba pocierpiec![]() Pozdrawiam! P.S. haha12213443- ja też mam metalowy, na początku jak na siebie patrzylam to mialam wrażenie że mam dziury w zębach ale to przez to ze powierzchnia mojego zęba jest raczej mala ale teraz juz go polubiłam także wybierz taki jaki Ci podpasuje, każdy rodzaj wygląda dobrze i da sie przyzwyczaić
|
|
|
|
#2698 |
|
Zadomowienie
|
dzięki dziewczyny za wytłumaczenie rozjaśniłyście mi trochę o co tu kaman i uspokoiłyście z tym żółknięciem a przede wszystkim z seplenieniem mam teraz tylko nadzieje ze nie będę musiała nosić tego całego hyraxa czy jak mu tam
|
#2699 |
|
Raczkowanie
|
hey
![]() Mogłybyście mi powiedzieć skąd wytrzasnąć 1500zł ?? mama byla sie w banku o kredyt starac i powiedzieli ze nie moze wziasc(byla w paru bankach) a ja juz w listopadzie mialem miec zakladany... jakie zycie jest okrutne;/
|
|
|
|
#2700 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiem,że masz 15 lat...to może jeszcze się wstrzymaj do momentu aż będziesz mógł podjąć jakąś pracę,bo jak Twoja mama nawet pożyczy,to będzie musiała oddać a za wizyty też trzeba będzie płacić ...Niestety jest to kosztowne przedsięwzięcie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:05.

dasz radę,powodzenia

, nie w każdym przypadku się go stosuje ...

*******(zadru towanie całuski)

3/3/6-22/7/8