![]() |
#2671 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony 2015 część 11!
I jako matka czułabym się źle gdyby restauracja zakazywala dzieci... Tyle się mówi że psy powinny być wpuszczane że to skandal że wyprasAja a mieliby dzieci zakazać? Choć w Wawie jest jedno miejsce gdzie się utarko że na weekend z dziexkiem to w niedziele... A w sobotę ludzie bez dzieci
![]()
#2672 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ja to do karmienia piersia mam stosunek nijaki. W sensie obecne nie kumam tego jak np Ciebie może łączyć więź przy karmieniu i jak myślę ze dziecko ma jesc z mojej piersi to jest to dla mnie dziwne. Ale.... duzo kobiet z otoczenia jak pytałam to mówiły że tez tego nie ogarniały, że nie rozumiały jak można wyciągać pierś przy ludziach a potem w ogóle im to nie przeszkadzało. Liczę że naturalnie mi to przyjdzie. Tak samo jak z miłością do dziecka. No nie umiem sobie wyonrazic tego jak to jest czuc miłość do dziecka. A co do karmienia, uważam że jest to czynnosc jakby troche intymna i nie wyobrażam sobie np ze matka na srodku restauracji wywala cyca na całą salę podczas gdy np. Jem stolik obok. Ale uwazam ze karmić da sie z klasa dyskretnie (nie mowie o chowaniu sie po katach), ale tak jak mówicie chusta, jakos tak z umiarem no ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2673 |
Zakorzenienie
|
Blisko Twojej nowej miejscówki
![]() ![]() ![]() I.tak jak piszesz można to robić dyskretnie. A dwa takie czasu i to taki temat że da matki które jakby mogły to by wstaly i oznajmily że ich Brajanusz właśnie będzie jadl ;D
#2674 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 02:24 ---------- Poprzedni post napisano o 02:17 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 02:29 ---------- Poprzedni post napisano o 02:24 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2675 |
Moderator
|
Dzień dobry
![]() Co do restauracji bez dzieci, to ja akurat jestem za tym, żeby właściciel mógł zdecydować czy jego lokal jest przyj rodzinom z dziećmi czy nie ( tak samo czy lokal jest miejscem dla palących czy nie) z tym że musiało to by być wyraźnie zaznaczone przed wejściem, a nie , że siedzę sobie przy stole a tu mi kelner grzecznie komunikuje, że wypad ![]()
#2676 |
... choć nie Westwood
|
Dzień dobry.
![]() |
#2677 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tzn nie żeby to źle zabrzmiało. Jestem w stanie zrozumiem że idzie para na romantyczna kolacje i nie chcą aby przy stoliku obok płakało dziecko. Ale dlaczego jeśli restauracje byłaby dobra rodzice małego dziecka musza ja omijać? Przecież też mają prawo. Choć ja nie mam dzieci :p W hiszpanii widziałam pełno pan w restauracjach właśnie z chusta i karmiące. Mnie to nie przeszkadza. Szczerze to bardziej przeszkadza mi dziecko od 4 -6 lat które biega tam i spowrotem i krzyczy. Maluszek na prawo płakać taka jego natura a dziecko biegające i krzyczace w większości jest mu na to po prostu pozwalane. Założę się że kiedyś moje dzieci będą tak biegać i nie będę mogła nad nimi zapanować- taka kara od losu że teraz mówię że mnie denerwują :p |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2678 |
Zakorzenienie
|
Dobry !
[1=45326ef568a8cdb5ffa32c6 42ee06bebadb9e802_6045692 5b2241;73313556]Gdzie to takie? ![]() Ja to do karmienia piersia mam stosunek nijaki. W sensie obecne nie kumam tego jak np Ciebie może łączyć więź przy karmieniu i jak myślę ze dziecko ma jesc z mojej piersi to jest to dla mnie dziwne. Ale.... duzo kobiet z otoczenia jak pytałam to mówiły że tez tego nie ogarniały, że nie rozumiały jak można wyciągać pierś przy ludziach a potem w ogóle im to nie przeszkadzało. Liczę że naturalnie mi to przyjdzie. Tak samo jak z miłością do dziecka. No nie umiem sobie wyonrazic tego jak to jest czuc miłość do dziecka. A co do karmienia, uważam że jest to czynnosc jakby troche intymna i nie wyobrażam sobie np ze matka na srodku restauracji wywala cyca na całą salę podczas gdy np. Jem stolik obok. Ale uwazam ze karmić da sie z klasa dyskretnie (nie mowie o chowaniu sie po katach), ale tak jak mówicie chusta, jakos tak z umiarem no ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Dokładnie tak.Dla Mnie to tez bylo dziwne wczesniej dopiero po urodzeniu Emilki jakos to samo przyszlo.Tak samo ta "magia" o ktorej piszesz sQ. Ja jak karmię Emi to staram sie robic dyskretnie ,przedewszystkim dla siebie i dla niej zeby ludzie sie w nas nie wgapiali. A co do restauracji sa takie gdzie dzieci sa mile widziane ,ale tez sa takie ktore nie sa miejscem dla dzieci i ja to jak najbardziej rozumiem.Nie poszlabym z Emi do takiego miejsca. Mamy czesto karmią dzieci przy stoliku bo miejsce do karmienia to zazwyczaj toaleta .Czy ktoras z Was chcialaby jesc w kiblu ? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2679 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2680 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry w deszczowy poranek
Mi wyjecie piersi nie przeszkadza. Tzn teraz, bo na początku to zawsze sama, w innym pokoju. W domu karmię wszędzie, ale jak jest ktoś u nas albo my gdzieś to jak mam możliwość to staram sie wyjść. Nie chcę ja czuć sie skrepowana, nie chcę kogoś krepować takim widokiem. Do tego Franek nie przysysa się raz a dobrze tylko jak go coś zaciekawi to puszcza i obserwuje. Z tak dużym ludziem karmienie gdy ktoś jest obok, cos sie dzieje, coś usłyszy w dyskretny sposób jest niemożliwe. Mi 2 miesiące zajęło przyzwyczajenie sie do kp. Po 2 miesiącach nie krzywilam się za każdym razem jak chciał jeść. Wcześniej to było takie "o matko! Znowu?". Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2681 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Ja nie mogę się doczekać karmienia, przytulania wyobrażam sobie to jako coś niezwykłego. To pewnie ta więź, o której pisze Sq. Co do karmienia publicznie to nie widzę nic w tym strasznego, żeby nakarmić dziecko. Jak widzę matko karmiące dzieci to nie wgapiam im się w biust. Omijam je wzrokiem i tyle. Uważam to za dziwne i niekulturalne, żeby patrzeć jak kobieta karmi. Co do płacących dzieci to co innego płacz niemowlaka, a co innego rzucanie się po podłodze 4 czy 5-latka. Płacz niemowlaka mi nie przeszkadza. Chyba, że rodzice nie próbowaliby go uspokoić. Co do straszych dzieci to już trochę mnie denerwują np ataki histerii dzieci w sklepie. Ale to na zasadzie, że wtedy pomyślę, że rodzice mogliby coś z tym zrobić. Nie zwracam nikomu uwagi. Wręcz denerwuje mnie to jak strasze babcie wtedy się wracają. W niedzielę widziałam podobną akcję w Kościele. Dziewczynka chodziła sobie podczas kazania, podchodzila do kwiatów, dotykala i wracała do mamy. Nie krzyczała, tylko tyle, że się ruszala. I nagle starsza Pania ją "zaatakowała", że ma usiąść i się nie kręcić. Matka dziewczynki powiedziała tej Pani, że ma.zostawić jej dziecko w spokoju. Pani do końca mszy prychala z oburzenia. |
![]() ![]() |
![]() |
#2682 |
Zakorzenienie
|
Bry!
Ta pogoda doprowadzi mnie do depresji... |
![]() ![]() |
![]() |
#2683 |
Konto usunięte
|
Hej
![]() Ja na razie nie widzę w karmieniu nic nadzwykłego i nie widzę tej wspaniałości w relacji dzieckiem. Ale wiem że kp to najlepsze co mogę dać dziecku i dlatego chcę karmić piersią tak długo jak się da ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2684 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale tak jak mówisz jakieś ataki histerii itp. Ja wiem niektóre z dzieci są chore ale większość c tych rozkrzyczanych to po prostu... no wszyscy wiemy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2685 |
Zakorzenienie
|
Dla mnie słowo klucz, to umiar. Zarówno ze strony karmiącej mamy, jak i otoczenia.
Dzień dobry w ten deszczowy piątek ;-)
![]() |
#2686 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jedyne co mnie wkurza niesamowicie jak dziecko wydziera sie bez powodu albo bije ze swoim rodzenstwem a rodzice nie reaguja... Co do mszy, 5-6 latek wg mnie powinien byc juz uczony, ze Kościół to miejsce zadumy a nie plac zabaw. Nie rozumiem kredek i zabawek dla takich juz sporych dzieci w kosciele... Nie mówię o maluchach ale o dzieciach co juz rozumia.. Wiadomo, ze nie usiedzi, ze będzie sie krecilo, ze bedzie marudzilo, ale ja nie chcialabym aby moje 5 letnie dziecko chodzilo podczas mszy bo sie nudzi...
![]() |
#2687 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
i mój mąż kiedyś chciał tak piszesz o swoim, zrezygnował, gdy zaczął bawić się piersią i pociekło mu mleko od tamtej pory stwierdził, że nie rusza ich do momentu kiedy skończę karmić ja podejście do karmienia mam jak Sq, uwielbiam to i jak pomyślę że jesteśmy coraz bliżej końca i nigdy więcej się to nie powtórzy to mi troszkę żal ![]() ![]() ale co do restauracji zgadzam się z tym, że powinny być takie bez dzieci... jak idę z mężem na randkę to wybieram takie miejsca, jak idziemy na rodzinny obiad to do rodzinnej restauracji, sama nawet będąc matką nie zawsze i wszędzie mam ochotę na dzieci, czasami chce od tego odpocząć |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2688 |
Zakorzenienie
|
Ja tez mowie cyc i cycolic i tez nie widzę w tym nic zlego
![]() Odstawienie od piersi musi byc czyms trudnym. My teraz raz /dwa razy dziennie dokarmiamy sie mm i choc duzo osob mi mowi ze skoro je z butli to po co jej daje piersi to nie umialabym skończyć. Choc tez dzieci chodzace dla mnie przy piersi nadal sa "dziwnym" widokiem.Znaczy jak ktos ma ochote to prosze bardzo jego sprawa.Naromiast ja bym chyba nie chciała z wielu powodow karmic roczne dziecko jak niemowlaka cycem. Ludzie którzy narzekają na psy w restauracjach ,na dzieci ,na wystroj na sro czy tamto są dla mnie nie do pojecia. Kazdy ma oczy i rozum i wie gdzie idzie wiec sam o tym decyduje.Zresztą jak komus tak bardzo wszystko przeszkadza to najlepiej zeby zostal w domu tam nie bedzie mial na co narzekac Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2689 |
Zakorzenienie
|
Hey
![]() Zgadzam się po częsci ze wszystkimi - potrzeba jest hoteli, restauracji bez dzieci i dla dzieci - aby kazdy mógł wybrac to co dla niego jest potrzebne w tym momencie. Co do mam karmiących "publicznie" nigdy nie widziałam, albo nie spotkałam albo robiły to na tyle dyskretnie, ze mi się w oczy nie rzuciło ![]() pogoda nastraja pozytywnie na weekend ;p ponawiam pytanie - co mozna robic grupą 6 osób w tym kobieta w 8 miesiacu ciazy w deszczowa majowke ? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2690 |
Zakorzenienie
|
Escape room mysle ze fajny jest
![]() Nie wiem co teraz graja, ale w taka pogode to ja mam ochote spac ![]() ---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ---------- Jeszcze 6 godz i 5 dni lezenia ![]() ![]() ![]() ![]()
#2691 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2692 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
kombinuje nad czyms jeszcze bo faktycznie jak bedzie tak padac to sie chlopaki chyba zapija :P mam nadzieje, ze sie choc troche przejasni i bedzie mozliwy grill na dzialce ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2693 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2694 |
Zakorzenienie
|
Co do.magicznej więzi fo ja jej nie czulam przed... Chciałam karmić piersią bo to a)zdrowsze dla dziecka i b) za darmo.
A więź i to cos poczułam dopiero w tym miesiącu tak na prawdę ![]()
#2695 |
Zakorzenienie
|
[1=45326ef568a8cdb5ffa32c6 42ee06bebadb9e802_6045692 5b2241;73321786]grill elektryczny w mieszkaniu. I grać w dixita
![]() dixit jakos mojemu towrzystwu z mezem na czele nie podpsaowal po opisie.. choc ja ich kiedys przymusze ;p ale musze od brata pozyczyc carcassone, kolejke, osdadnikow itp i moze w cos pogramy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2696 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2697 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2698 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2699 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2700 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Jak sobie pomyślę ile mm kosztuje... to musi zmotywować moją laktację ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:45.