|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2671 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odpieluszkowe Zapalenie Mózgu cz. V
Cytat:
Ubera to akurat mało co dotyczy.
![]() |
#2672 |
Zakorzenienie
|
No właśnie skoro przepisy o taksówkach ich nie dotyczą, to znaczy że dotyczą ich zwykłe przepisy i dziecko powinno być w foteliku.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2673 |
Zakorzenienie
|
współczuję taksówkarzowi, przy dziecku z wiązankami też się nie hamowali...
sun goes down Edytowane przez WhiteCherry Czas edycji: 2017-07-18 o 19:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#2674 |
Zakorzenienie
|
Dzieci musza być przewożone w fotelikach, dzwoni się wcześniej i zamawia razu z fotelikiem.
Tak samo jak dziećmi musi opiekować się co najmniej jedna trzeźwa osoba. |
![]() ![]() |
![]() |
#2675 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2676 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przewóz osób, uber, nieoznakowane pojazdy - muszą mieć foteliki. ---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ---------- [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;75593176]W zwykłej taksówce nie musi. Pytałam, czy mają jakieś specjalne taksówki z fotelikiem, nie mieli.[/QUOTE]Są korporacje z fotekilami, ale (przynajmniej w Warszawie) trudno o taką, a jak już mają i udaje się zorganizować tak, że przyjeżdża taksa z fotelikiem, to często są to foteliki albo niefostosowane do wieku dziecka, albo antymandaty poddupniki, albo foteliki z marketów. Niestety. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2677 |
Zakorzenienie
|
Serio w Polsce ciężko o taxi z fotelikiem? Myślałam, że jak się zadzwoni wcześniej i powie to nie jest problem.
#2678 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja sama nie korzystam, ale koleżanka dużo jeździła taksówkani z dzieckiem i rzadko kiedy udawało jej się jechać autem z fotelikiem, najczęściej "wszystkie były zajete". |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2679 | |
404 Not Found
|
Cytat:
Które mają? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2680 |
Zakorzenienie
|
Jestem w szoku, a mieszkam w kraju gdzie foteliki to w ogóle fanaberia i teraz myślę że jakby mi przyszło wezwać taxi to nawet jak w Warszawie jest problem to ja nie mam szans.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2681 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2682 |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;75593176]W zwykłej taksówce nie musi. Pytałam, czy mają jakieś specjalne taksówki z fotelikiem, nie mieli.[/QUOTE]
Serio? Nie wiedziałam, masakra ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2684 |
wańka wstańka
|
Nie wiem czy to OZM czy jakaś nadwrażliwość, ale: odebrałam dziś dziecko ze szkoły. Wsiedliśmy do samochodu, jeszcze nie uruchomiłam silnika (samochód zaparkowany na ulicy) jakieś dzieci schodziły z górki i przechodziły przed moim autem. Jedno, drugie, trzecie, trzecie się cofnęło i przeszło jeszcze raz. Rozmawiam z moim dzieckiem i nagle widzę, że jakaś kobieta coś mi pokazuje i mówi do mnie. Otwieram szybę, a ta ma pretensje, że nie tak patrzę na te dzieci i po co
![]() Po tej sytuacji nie dziwię się, że ostatnio dyrekcja wysłała oficjalny list jak się rodzice powinni zachowywać na terenie szkoły (i nie tylko).
nauczycielu, zajrzyj ![]() Edytowane przez ajah Czas edycji: 2017-07-21 o 15:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#2685 | |
lise-kotta
|
Cytat:
Nic z tego nie zrozumiałam. "Nie tak patrzysz na dzieci"? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2686 | |
wańka wstańka
|
Cytat:
![]() |
#2687 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2688 | |
wańka wstańka
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2689 |
Konto usunięte
|
To chyba jakaś paranoja.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2690 |
Zakorzenienie
|
Co do fotelików w taxi. Żeby fotelik dobrze spełniał swoje zadanie, usiąść być ustawiony "pod dziecko". Foteliki wyposażone w wwewnętrzne pasy mają zazwyczaj kilka poziomów mocowania tych pasów. Teoretycznie do każdego dziecka wysokość tych pasów powinno się ustawiać indywidualnie. To nie trwa sekundę, wiec domyślam się że się tego nie praktykuje.
I się zastanawiam - w jaki sposób taksówką jest bezpieczniejszym środkiem transportu niż samochód prywatny, że w taxi nie trzeba fotelika a w swoim aucie trzeba? A autobusy? W autobusie nie dość, że dzieci nie siedzą w fotelika chyba, to często też nie siedzą w ogóle, tylko szkolniaki twoja trzymając się rurek, a przy hamowaniu leeeca. I tam jakoś brak fotelika nie przeszkadza nikomu. |
![]() ![]() |
![]() |
#2691 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale na tej samej zasadzie dorosły pasażer też nie jedzie z zapiętymi pasami w autobusie miejskim, a w aucie tak :P
![]() |
#2692 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2693 |
I tak powiem
|
Takie tam heheszki z netu:
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2694 |
Konto usunięte
|
To ma chyba 136 tysięcy lat
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2695 |
Zakorzenienie
|
Myślałam, że nic tu nie wrzucę, ale muszę
![]() Miejsce akcji: Centrum handlowe, toalety Bohaterka: Matka z 2 dzieci (wiek od 1,5r i 3l) Obok siebie są 4 pomieszczenia: damska, dla niepełnosprawnych, męska, pokój dla matki z dzieckiem (brak wc, ale umywalka, przewijak, krzesła). Co robi matka? Pakuje się do damskiej, zagaduję, że może woli iść do toalety obok bo jest tam więcej miejsca i z dziećmi wygodniej? Mówi, że nie. Ok, myślę, że pewnie sama chce i dzieci tylko poczekają. Co robi matka? Na środku toalety ściąga pieluchę, czyste pieluchy i akcesoria rozkłada na podłodze i zmienia pieluchę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2696 |
Crazy turtle lady
|
My ostatnio z mężem mamy oczy dookoła głowy - u was tez po parkinach małe dzieci jeżdzą na rowerkach/hulajnogach itp? Kurde, mąż mi mówił że wyjezdzał z parkingu pod sklepem i nagle mu czujnik parkowania zaczal piszczec- a maz nic nie widzi w lusterkach. Zatrzymał auto,wysiadl a z tylu siedzi dzieciak na ziemi a obok niego leży rowerek - nie, że mąż go stuknął, dzieciak postanowił przucupnąć przy aucie....a jego mama ładowała zakupy do auta.
I ta "madka"jeszcze ochrzaniła mojego męża żeby jej dziecko przejechał. Ja wole nie myslec co by bylo gdyby czujnik nie zaczał piszczeć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2697 | |
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
![]() |
#2698 |
Zakorzenienie
|
Słów mi zabrakło
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2699 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Mnie tak załatwiło auto sąsiada jak miałam te 5-6 lat. Jak przez mgłę pamiętam jak lecieli ze mną do szpitala. Długo bałam się samochodów. Dlatego nie rozumiem tej matki w ogóle. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2700 |
Crazy turtle lady
|
Ja już mam momentami fobie jak jestem na parkingu,serio, obojetnie czy pod domem czy pod sklepem ;/
Dodam jeszcze a propo hulajnogi - moj maz jest z gatunku tych nie lubiacych dzieci ![]() ![]() Maz zwrocil uwage rodzicom że to niebezpieczne to zaczely sie przepychanki slowne w stylu " pan nigdy dzieckiem nie byl??" - i to nie patola tylko na oko normalni ludzie. Niestety, ani obsluga ani ochrona nie reaguje na takie rzeczy. Za to na osiedlu mamy sklep Lewiatan gdzie wisi kartka na wejściu ze nie ma wjazdu na rowerkach, hulajnigach,rolkach i ze dzieci maja byc pod opieka doroslych. Mozna? Mozna! A do Biedry zaglądam rzadko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:04.