|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2671 |
Raczkowanie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami
U nas tez karmienie
![]() Co do kombinezonow to tez sie skusilam na zakupy w ten weekend bo mialam tylko misiowa kartke z lidla i to o wiele za duza bo 62/68 ale dala rade ![]() Kombinezon Mis z hm jest w srodku wylozony bawelna z tego co pamietam ale musialabym zerknac. Ciekawa jestem jakie kombinezony mi przyjda bo zamowilam kilka z olx ale tam sa ceny po 15 zl to mozna poszalec ![]() Mam jakis drobny kryzys zdrowotny albo zmeczeniowy, jestesmy 3t po cesarce a mnie ciagle cos boli ![]() DSC_1040.JPG Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2672 | |
Wtajemniczenie
|
Taedio a Ty masz karuzelę fp tę z misiami czy jakąś inną?
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Tak podpytuję, bo jestem ciekawa jak sobie radzicie w takich sytuacjach, może mnie to zmobilizuje do spróbowania ściągnięcia pokarmu. Na razie strasznie nie mam na to ochoty, wydaje mi się że i tak będzie mała ilość... Mam złe wspomnienia z odciągania przy Lili - choć wtedy to było pobudzanie laktacji, więc ogólnie jeszcze pokarmu nie miałam za wiele. Do gina będę musiała ją wziąć ze sobą, bo 2/3 godziny w poczekalni + minimum godzina na dojazd to nie przejdzie ![]() Dzięki ![]() Lila chodzi do katolickiego przedszkola, jest publiczne, płaci się mniej więcej niecałe 300 zł miesięcznie. ---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ---------- KociaMatka jaka słodka córeczka ![]() Ojj też tak mam, choć jestem po porodzie sn... Jak jestem zgięta przez moment, to potem nie mogę się przez chwilę wyprostować tak mnie boli kregoslup, czuję cały czas plecy, spojenie i krocze... Mówiłam mężowi że po 3 ciąży chyba będzie mnie już na wózku inwalidzkim woził... Też się rozglądam za takim kombinezonem do fotelika dostosowanym. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2673 |
Zakorzenienie
|
Sill
Piona ![]() Tymon ma w przedszkolu zawsze jeden.miesiąc wolny tylko wiec w sierpniu juz chodził. Ja się w ogóle nie denerwoowałam jak on szedł bo on.sie doczekać nie mógł. I miałam rację, onod początku był tym typem, który płakał.jak po niego przyszłam ![]() Nulka Ja na październik kupiłam mu 68 :/ zobaczymy Kocia matka Piękna kruszyna ![]() U nas 2 kp (2:30) Taedio Ja też nie mam , zamawiam.coś koniecznie w tygodniu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2674 |
Zakorzenienie
|
U nas zmiana pampersa na śpiocha. W ogóle cały chodzimy spać razem z dzieckiem o 20... a i tak jestem zmęczona.
Wczoraj podczas przewijania dużo mówiła i przez przypadek wyszło jem "okey" ![]() ![]() ---------- Dopisano o 02:38 ---------- Poprzedni post napisano o 02:38 ---------- Sam gdzie jesteś kobieto! !!@????
#2675 |
Zakorzenienie
|
Hihi
Mój najczęściej mówi "gej" ale szału nie ma hihi ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2676 |
MerDer 4ever
|
Sill powiem Ci, że nawet nie wiem
![]() ![]() Drugie karmienie ✌️️ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2677 |
Wtajemniczenie
|
Pestycyda, jak tam nocka?
Kociamatka, ja tez długo czułam dyskomfort ![]() ![]() ![]() U nas 3:40 pierwsze karmienie. Chyba mi się syn przestawił na troszkę dłuższe spanie w nocy - a przynajmniej do pierwszego karmienia bo śpi od kilku dni po 4-5 godzin gdzie zazwyczaj były to 2-3godziny ![]() ![]() Wczoraj pogoda nam dopisała nad morzem ![]() ![]() IMG_1504491901.631418.jpg Wysłane z telefonu - wybaczcie literówki ![]()
#2678 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Haha dobre ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2679 |
Zakorzenienie
|
Nadrobiłam was u nas drugie karmienie. Też mam dylemat co zakładać Wiki w taką pogodę. Bylam w sobote na zakupach i po drodze weszłam do c&a i hm i klapa jeśli chodzi o ubrania dla takich maluszków nivc nie było. Dla matek karmiących również.
Mam pytanie czy któraś z was ma biustonsz do karmienia z fiszbiną? Jak się nosi i gdzie kupione ja nigdzie nie moge dostać a chciałam stacjonarnie zeby przymierzyć rozmiar. Kupiłam u chinczyka taki zwykły ale chciałabym coś innego. Musiałabym z Wiki polatac po centrach handlowych ale żal mi jej tachać do takich skupisk ludzi. Wy ze swoimi już byliście? Tak samo zastanawiam się co zakładać gdy zfdecyduje się wyjsc z Wiki w chuscie. A w sobote po poludniu tak luknełam jaki stan chust i szybko zniknął wzór który wybrałam. Dobrze że kupowałam w piątek bo mogłabym się nie załapać. ---------- Dopisano o 04:51 ---------- Poprzedni post napisano o 04:50 ---------- Mojej od urodzenia przy płaczu najczesciej wychodzi NIE!! A tak nic nie " mówi" |
![]() ![]() |
![]() |
#2680 |
Zakorzenienie
|
Darietta ja już byłam dwa razy w centrum handlowym, ale krótko. Nie mam za bardzo innej możliwości, żeby iść na zakupy bez dziecka
|
![]() ![]() |
![]() |
#2681 |
MerDer 4ever
|
Od 3 do 5 walka ze snem. No bo po co spać?
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2682 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
My też byliśmy już z dwa razy ![]() ![]() Co raz ciężej mi się już podnosi malutkiego taki klocek się zrobił ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#2683 |
Zakorzenienie
|
Mój wrócił do swoich 2-2,5 godziny snu. No nic trzeba wziąść to na klatę
![]() U mnie Taedio najczęściej od 2-3 nie spi. Ze złych wiadomości, to zastoj znowu wyczułam w nocy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2684 |
Wtajemniczenie
|
Mała to fajnie, nie miał takiej długiej przerwy... Ja swojego przedszkolaka już wyprawiłam i czekam na męża i jego relację z przedszkola.
Taedio ok ![]() A propos staników, pisałyście jakiś czas temu, że w hm są takie, że po odpięciu miseczki na górze zostaje koronka, nie ma może któraś z Was linka? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2685 |
Zakorzenienie
|
Xzora
A jak tam Twoje sneakersy? Przyszły? Pochwal się, ja szukam sportowych butów ale takich ze nie tylko do dresów, sneakersy mi się podobają ale nie wiem czy sa dla.mnie... mam w sumie tylko 1-2 pary spodni.do ktorych by pasowały. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2686 |
Wtajemniczenie
|
Agg_s brawo za dłuższe spanie i za morze
![]() U nas noce są spoko, ale dzisiaj akurat była słaba... Oczywiście właśnie wtedy jak trzeba było wstać rano i ogarnąć Lilę do przedszkola ![]() I przypomniałam sobie jak mnie mąż wkurza w środku nocy, jak jest taki zaspany i totalnie nie kontaktuje i gada jakieś głupoty ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2687 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze, że % w zarze się kończy :P Cytat:
Mój chrzesniak miał w zeszłym tyg szczepienia na pneumokoki. Prevenal na nfz. Wylądowali w szpitalu. Miał 40 st , ciągle płakał, nie mógł ustac na nóżkach, skłanial się i włączyło mu się ADHD. ---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ---------- Cytat:
![]() |
#2688 |
Zakorzenienie
|
Bosz nie strasz! A na NFZ to nie jest synflorix? Bidulek!
My.mamy mieć szczepienia teraz w środę a ja dalej.nie wiem które wybrać. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2689 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja 6w1. A reszty nie szczepie Teraz. W ogóle moje dziecko od 3 dni zssie swoje ręce. Jak mnie to denerwuje. Wszystkie zarazki. Nie wiem co z tym zrobić. Na pieprz jest za mała
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2690 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mała, ja mam jutro szczepienie i też nie wiem a wypadałoby chyba ![]() Ja z kolei ostatnio czytałam na lokalnej grupie, że synek jednej kobiety "wyłączył" się na 2 dni po 6w1 ![]() ![]()
![]() |
#2691 |
Zakorzenienie
|
KociaMatka - 3t po CC to krótki czas. Tez sie tak wtedy czułam, teraz jest duzo lepiej. A i kolano tez mnie bolało, na szczęście przeszło.
Siilmariien - u twojego gina przez to czekanie 2-3h rzeczywiście lepiej wziąć Lu ze sobą. Opłata za przedszkole rzeczywiście niska. Ja cały czas jeszcze myśle o żłobku - publiczny czy prywatny. W tych publicznych najbardziej mnie ich wielkość przeraża, ze jest tam ponad 200 dzieci, a w prywatnym np są w całym budynku 2 grupy gdzie jest łącznie 34dzieci. Wydaje mi sie, ze tak lepiej pod katem chorób. Tyle ze jak sprawdziłam ceny kilku żłobków z dobrymi opiniami i dogodną dla mnie lokalizacją to tylko jeden z wyżywieniem przystępnie wychodzi, bo 550zl. W pozostałych to juz kwoty 650-800zl z tą dopłatą z UM. Aggs - super, ze udało wam sie nad morze pojechać. Zazdroszczę, bo mi sie nawet na ulice nie dało wyjsc. Zaraz po tym jak wynieśliśmy wozek na podwórko i zapakowałam do niego Klaudię zaczęła płakać. Trochę ja ponosilam po podwórku z nadzieja ze sie uspokoi ale nie wyszło. Darietta - ja wszystkie staniki do karmienia mam z fiszbinami z Alles. Mała! Współczuje, ze zastoj powrócił. Trzeba walczyć dalej. Co do sneakersow - czekam na drugie zamowienie, bo z poprzedniego wszystkie odesłałam. Ja tez nie chciałam takich bardzo sportowych, bo to nie moj styl. Strasznie mi sie spodobały grantowe z Wagabond, ale były 3mm za krótkie. Rozmiar wiecej byłby juz za duzy. Teraz zamówiłam czarne Lacoste: http://sklep.sizeer.com/lacoste-stra...59586842.bhtml Morelle - oby chrześniak jak najszybciej wyzdrowiał. Biedny.IMG_1504508850.438342.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2692 |
Raczkowanie
|
Dzieki
![]() ![]() 11 mcy bolu :/ masakra :/ Ja to sie ciesze, ze to rzyganie ciazowe minelo ![]() ![]() W tym zmeczeniu czy bolu to takie trudne troche jest dla mnie ze nie mozna sobie odpuscic mimo ze np boli blizna bo akurat Malutką trzeba ponosic czy ogarnac. Mam nadzieje, ze za nastepne 3 tyg tez juz powiem ze mnie nic nie boli ![]() Piekne zdjecie morza! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2693 |
Zakorzenienie
|
KociaMatka - jak sie podnosisz to wstawaj bokiem, wtedy brzuch tak nie pracuje.
Mnie nic nie boli poza lekkim ciągnięciem brzucha jak podnoszę Klaudię, ale i tak jest kicha. Jak patrzę na swoj brzuch i myśle o tym rozejściu mięśni to mi sie płakać chce. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2694 |
Zakorzenienie
|
Fajne, ja myślę jeszcze ewentualnie o czarnych Airmax- ach.
Morelle W jakim wieku jest mały? Aggs Ja sie znowu naczytałam o Synflorixie tej refundowanej na pneumokoki :/ bosz z Tymonem byłam nieświadoma i było 1000x prościej! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2695 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
U nas najtańszy z dopłatą 500 zł. Trochę jest za 700 zł, a normalnie 1200-1500 zł. Także chciałabym mieć za tyle. Cytat:
Matko, a moj drugi chrześniak w maju 14 lat! Szok!
![]() |
#2696 |
Zakorzenienie
|
Kurde oby małemu to przeszło.
Ja właśnie karmię Hugensa krzykacza w parku :/ nie rozumiem jego płaczu, jestem chyba kiepską mamą ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2697 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2698 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Nulka miałam pytać: ten pedice... coś tam. Ile dałaś kropel i ile przed szczepieniem. Jak dawkowanie? ---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ---------- Cytat:
U mnie jest mega zimno!! Nie wiem czy iść na spacer bo się chmurzy. Cały weekend siedziałyśmy w domu bo w czw szczepienia i nie chce by ją zawiało. Dzwoniła do mnie jedna Pani z ofertą chrzcin w lokalu. 130 zł za os! Na tej wsi. Chyba oszalała... I to jeszcze sala nie na wyłączność. To już wolę zrobić we wro, bliżej kościoła. Cały czas liczę na ten lokal za moją wioską. 100 zł za os. Facet jest bardzo konkretny i sympatyczny. Sprostał na razie wszystkim moim skrzywieniom cateringowym ![]()
![]() |
#2699 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jaką kiepską? Moze to skok rozwojowy? Akurat teraz przypada. Wczoraj zauważyłam ze Klaudia nauczyła sie chwytać. Cytat:
Ubierz Pestkę ciepło ale tez tak zeby sie nie przegrzala i idźcie pospacerować. Jakie masz skrzywienia cateringowe? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2700 |
Zakorzenienie
|
Morelle
![]() ![]() Hihi, a co to za skrzywienia? Ja mam.juz zarezerwowane, ale jest jeszcze jeden lokal gdzie jest fajne.i.inne jedzonko, tylko nie wiem czy dla mojej rodziny akurat ![]() U mnie ciepło dziś tylko wieje troszkę, ale słoneczko jest ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
"I nawet kiedy będzie gęsta mgła... Ja w tej mgle do Ciebie będę szła" Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie... Edytowane przez Mała! Czas edycji: 2017-09-04 o 09:27 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:12.