|
|
#2671 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2018r. cz. III
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2672 | |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie czerwcowe 2018r. cz. III
Cytat:
Myśle, bo mam bułkę białą i może jajko ugotuje na miękko... tylko tez nie chce by jak wróci posiłek był ohydny a jajka trochę takie są.
|
|
|
#2673 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Najlepiej kanapka z warzywami- Salata lodowa, ogórek, pomidor, rzodkiewka, szczypiorek... Zdrowe i lekkie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2674 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2675 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jem kanapki z ogorkiem i czosnkiem... Czosnek tak ostry że ledwo jem
no ale ważne że bakterie sobie pójdą.. Polecam ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2676 |
|
Zadomowienie
|
Mamusie czerwcowe 2018r. cz. III
Anka
Aaby ja myślałam żeby tak 1,5 roku po zacząć starania, rzeczywistość pokaże... masz dużo racji w tym co piszesz Lady dziękuje, to przez któraś z Was! Bo takie przeceny, szaleństwo Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane przez tanzanka Czas edycji: 2018-01-27 o 07:18 |
|
|
|
#2677 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:53 ---------- Poprzedni post napisano o 07:47 ---------- Moja Filip jak mial jelitowke i zwracal wszystko co lyczka sie napil albo zjadl 5 dnia jak trafiliśmy kolejny raz do lekarza a tu akurat na izbe przyjec dostal zalecenie od starszej lekarki " sline ma wiec niejest odwodniony, niedawac nic jesc ani pic przez 24 h jak nieprzejdzie przyjechac na kroplowke" wiecie ze zygal jeszcze w aucie wracajac do domu a później juz mu nic nie proponowalismy ani jesc ani pic wypil moze z 2 lyki i mu przeszlo. Tyle ze tu byla zasada niedokarmiac wirusa niech idzie precz ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2678 |
|
Zakorzenienie
|
Polecam sie
![]() Bry! Ale dzis sie zle czuje Chyba kryzys drugiej doby mnie dopadl.Musze wstac i szybko poodlurzac i ogolnie posprzątać bo mam dzis kolede i jeszcze kolo 10 przyjezdza nasz kierownik budowy na chwile. Tez nie mial kiedy :/ A potem bede zdychac. W gardle mam taka kluche ze ledwo przelykam. Nie boli jakos mega ale jest spuchniete ze malo cos sie miesci. To bedzie ciezki weekend...
|
#2679 |
|
Rozeznanie
|
Jak jest tak ciężko na żoładku i nie wiadomo w którą stronę pójdzie to też sprawdzonym pomysłem jest nalanie sobie pół szklaneczki wygazowanej coli i wypicie. Zwykle pomaga
|
|
|
|
#2680 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2681 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Cytat:
My zaraz jemy śniadanko, Tz jedzie do pracy a ja na zakupy 😄 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2682 |
|
Zakorzenienie
|
Mi chodzi po głowie 3 cie dziecko ale skoro o to się staraliśmy 3 lata to może nie być tak łatwo. Tez chciałabym rok po tym żeby do pracy nie wracać (nie mam pojęcia co zrobię z rocznym dzieckiem hak będę musiała wrócić do pracy
)Aankaa współczuję nie mam pojęcia co można jeść w takiej sytuacji. Pić trzeba. Nawet jak ma wylecieć.
|
|
|
|
#2683 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2684 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry 😘
Wczoraj sprzątałam i gotowałam a dzisiaj od rana jadę z praniem Po południu jedziemy do kina z moimi rodzicami na Podatek od miłości i zostajemy na niedzielny obiadek Ostatnio znów mam problemy ze wzdęciami więc wieczorem brzuch mam 2x większy. W ogóle przez ostatnie 2 tyg. urósł mi brzuch, bo tak to nic nie było widać. Nawet mąż mówi, że teraz widać, że maleństwo rośnie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2685 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry!
Cytat:
|
|
|
|
|
#2686 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zostaję 3 lata z małą a potem do przedszkola i ja do pracy (na pewno nie na cały etat.).
Podziwiam was, że chcecie tak szybko drugie dzieciątko! Ja mam rodzeństwo, między nami jest rok różnicy i źle to wspominam zawsze mnie wkurzalo że my wszędzie razem np na grupowych zdjęciach w przedszkolu albo w szkole non stop obok siebie, na przerwach zajęciach pozalekcyjnych itp. Wydatki rodzice też mieli spore, bo kiedyś nie było darmowych książek, 500+ itp. No ale co zrobić to nie było planowane, tylko dwie wpadki rok po roku ![]() Ale bardzo się cieszę że moja mama wzięła wychowawczy i przez 3 lata z nami siedziała, a nie oddała do babci czy do żłobka (nie potępiam tego w żaden sposób żeby nie było!), a ma pracę na dość wysokim państwowym stanowisku ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2687 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
3 lata to tak moim zdaniem akurat. Dłużej w domu bym nie wytrzymała |
|
|
|
|
#2688 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jestem też zdania, że potem dziecko powinno spędzać codziennie czas z rówieśnikami... A nie z mamusią. Nawet kilka godzin 4-6h to już jest sporo i świetnie wpływa na rozwój ![]() A mama w tym czasie może wrócić do pracy albo realizować swoje pasje ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2689 |
|
Zakorzenienie
|
Tak na marginesie w Empiku ponoć fajny rabat na foteliki Maxi-cosi cabrio fix.
Wychodzą po 325zl ! Fakt, że tylki kilka kolorów ale to ponad 150zl taniej. Zniżka z jakąś karta Empik cokolwiek to znaczy. |
|
|
|
#2690 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
My sobie na to nie możemy pozwolić, ale i tak planuję wrócić do pracy na 3 dni w tygodniu. Aankaa ja w takich sytuacjach wcinam Danio, nawet 3 sztuki i zagryzam suchą bułką. Mama zawsze wpychała we mnie jeszcze gorzką herbatkę Mam nadzieję, że dobrzejesz
|
|
|
|
|
#2691 |
|
Zadomowienie
|
Oj, my obstawiamy, że przy opcji kuj-pom to rok, i wracam do pracy, bo inaczej nie damy sobie rady finansowo. A najlepiej złapać kilka godzin już od stycznia i powykorzystywac rodzinę.
We Wrocławiu liczyliśmy, że mogłabym do pracy nie iść przez cały 2019 rok, i powinno starczyć, jeśli zarobki będą faktycznie takie jak proponowano. TZ już złożył wypowiedzenie, ale w poniedziałek chcą negocjować, więc zobaczymy ![]() Zaraz jedziemy do Smyka, a jak się jutro uda, to TZ jedzie do brata po rzeczy i mielibyśmy odhaczone łóżeczko, fotelik ![]() Mi najbardziej jako lekkie przekąski przy problemach zoladkowych pomagały suche bułki, biszkopty albo sucharki, i też odgazowana cola lub gorzkie herbaty. Na biegunkę polecam syrop carbosal. Nie znałam go przed listopadowymi dolegliwościami. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2692 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2693 |
|
Zadomowienie
|
Ja chce do jednej pracy wrócić w marcu, ale to 3h dwa razy w tyg także spoko...
No a potem już od września normalnie. Chce składać wniosek o żłobek państwowy od razu jak się Michaska urodzi może się uda😂 A jak nie, to biorę pracę tylko na 3h dziennie, zarobię wtedy nie całe 2 tys, a tz ma na zmiany więc tylko jeden tydzień na 3 tyg będzie problem. To liczę przez ten rok na pomoc mamy.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2694 |
|
Zakorzenienie
|
Ale mi TŻ wczoraj niespodziankę zrobił. Miał wracać dzisiaj z delegacji, wczoraj mało się odzywał, miał zachrzan w pracy. A tu o 21 otwieram drzwi a on stoi! Okazało się ,że mało dzwonił bo dzwonił tylko z przerw w drodze,żebym się nie zorientowała ,że jest w trasie.
Tak się rozpłakałam, masakra ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2695 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2696 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo ja z wykształcenia też i to w dodatku języka angielskiego więc bardzo elastyczne godziny pracy tu wchodzą w grę. Na razie pracuję w korpo, ale jak uznam że za mało czasu spędzam z dzieckiem to pomyślę o powrocie do wyuczonego zawodu |
|
|
|
|
#2697 |
|
Raczkowanie
|
Mi temat pracy spędza sen z powiek :/ Jak to będzie z dzieckiem.. czy w ogóle bede mogła pracować :/ wiele moich koleżanek już nie wróciło
do pracy, albo jedynie na niewielka cześć etatu, a i tak narzekają ze jest ciezko :/ Ja pracowałam zaraz po studiach przez 2,5 roku w zawodzie - jestem projektantka ubioru, ale miała tak stresująca prace, nadgodziny, dojazdy, ze w końcu nie wytrzymałam i sie zwolniłam- potrzebowałam az kilku miesięcy odpoczynku. Aktualnie pracuje nie w zawodzie, ale w firmie mojego taty, wiec wiem, ze mam szanse tutaj na rozwój, ewentualnie prace na pół etatu, no i praca jest na miejscu. Jednak zaczyna mi już brakować pracy w zawodzie :/ a jeśli miałabym spróbować w innej firmie w moim zawodzie, to musiałabym dojeżdżać ponad 60km albo praca zdalna, ale wtedy to tylko na umowę o dzieło :/ A jak u Was wyglada sytuacja zawodowa? |
|
|
|
#2698 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Plus u nad rodzeństwo I moje I tż-ta sporo starsze więc dlatego podoba nam się wizja zaraz drugiego dziecka. Znowu kupiłam małe co nieco dla Stasieńka 😀 zaraz wrzucę fotki. Ale już sobie powiedziałam, że muszę spisać co kupiłam I robić to dalej z jakimś rozsądkiem bo ma razie co mi się spodoba to biorę 😂 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2699 | |
|
Rozeznanie
|
Witam
U mnie Zuzia się rozchorowala. Gorączka 40 stopni, teraz po syropie trochę spada, chyba nigdy z tych chorób nie wyjdziemy. Jak nie ja to ona i tak w kółko się zarazamy. Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2700 |
|
Zakorzenienie
|
Ale produkujecie
![]() W kwestii pracy ja bym chciała wrócić jak najszybciej i myślę o własnej działalności, zobaczymy jak to będzie. O drugim na razie nie myślę, może jak rozkręcę firmę, kto wie.. na razie jednym jestem trochę przerażona, a co dopiero drugie ![]() karolinek wiem, że nie planowaliście drugiego dzieciaczka, ale na pewno dacie sobie radę i bedziecie we czworo szczęśliwą rodzinką, to się zawsze wszystko potem po prostu samo układa. Mam znajomych, którzy teraz wpadli z uwaga, 4 dzieckiem to jest dopiero szok jak się nie planuje.---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ---------- Ja to bym w ogóle nie potrafiła siedzieć w domu z dzieckiem przez parę lat - dla mnie to abstrakcja ale każdy oczywiście ma inaczej.Ja lubię pracę, codzienny tryb, poczucie bycia potrzebną komuś więcej. Nie spełniłabym się jako mama w domu
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:04.

Chyba kryzys drugiej doby mnie dopadl.

Mam nadzieję, że dobrzejesz