![]() |
#2671 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozstanie z facetem, część XL.
Cytat:
Nie sądzę, żeby zdawał sobie sprawę. Oni nie tracą czasu na myślenie o niewygodnych tematach. Cytat:
Widzę w Tobie skłonność do umniejszania sobie samej, takie samobiczowanie. Przestań patrzeć na to, co inni będą o nim myśleć - jak go poznają, to zobaczą, co to za prostak; ale nawet i to nie jest ważne - Ty się skup teraz na sobie! Na zadbaniu o swój komfort. Jeśli sama siebie będziesz uważać za biedną szarą myszkę, to nią będziesz. Pora, żebyś nabrała wiatru w żagle! Odkryj swoje przyjemności małe i duże, zadbaj o wygląd zewnętrzny. Sama poczujesz, jak to dobrze robi |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2672 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale może też temu, że jest opcja, że gdybym ja nie zrobiła paru rzeczy (choć nie jakieś karygodne), to byłoby inaczej. Na początku to był ideał, aż ciężko uwierzyć, że z takiej osoby zrobił się takim bucem... Teraz przyjdzie nowa laska, nie będzie miała przeszłości jak moja i z automatu wyjdzie na cudnego faceta, pewnie zaraz zaręczyny i żyli długo i szczęśliwie. Wiem, ze to irracjonalne, ale pamiętam tą naszą bliskość, to wszystko co między nami i jest mi po prostu tak zwyczajnie smutno i przykro. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2673 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niezależnie jednak od tego, nikt nie ma prawa obrażać drugiego człowieka i tak nim manipulować, jak Twój eks. Więc moim zdaniem on takim bucem po prostu był, jest i będzie, i w jego nowym związku też to prędzej czy później wyjdzie. A zaręczyny to niczego nie gwarantują, na pewno nie życia razem długo i szczęśliwie. Ślub też tego nie gwarantuje. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2674 |
Zadomowienie
|
Milagros, jak się dziś trzymasz? Lepiej?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2675 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie wiem co zrobić z tą listą, czytam sobie ją. Boli mnie opinia innych, jakbym uświadomiła inne osoby z jego kręgu jaki jest to poczułabym się lepiej. Wiem, że to głupie no ale pewnie nikogo nie obchodzą moje bolączki. Zaręczyny zazwyczaj prowadzą do tego ślubu, ale fakt , to nie gwarancja... Wczoraj słyszałam o przypadku, że kobieta zerwała z facetem 3 dni przed ich ślubem. Każdy przypadek boli bo chodzi o uczucia ... A co u was dziś ? Wrzucam sobie, że byłam tak głupia, taaak GŁUPIA ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2676 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
#2677 |
Zakorzenienie
|
Wiecie co? Wydaje mi się że facetom jest łatwiej zakończyć związek.
Serio ja mu dalam szanse we wrześniu, tak jakby się nic nie wydarzylo (normalnie wychodziliśmy, był seks i wspolne spędzanie czasu, ale do tego doszły kłótnie których wcześniej o nic nie było...), nie umiałam przekreślić nas, a on potrafił. Tak bardzo pamiętam jak mu mowilam w wakacje ze cenie sobie stabilność i że u nas nie ma scen z mortal kombat ![]() Zabawne jest w ogóle jak to odkrylam. Tzn widziałam że z nia pisze będąc u mnie ale przedtem zapewniał że to tylko kolezanka i może mi pokazać rozmowy (czego nie chcialam). Gdy to odkrylam - bo wyszło że byla jeszcze jedna kobieta w kwietniu - sprawdziłam jego telefon, rozmowy były usunięte, ale zwyczajnie jakimś cudem zachowały się wyrywki z ważnych dla mnie dni - m.in. moich urodzin. Pamiętał jak mi dawał ten telefon z taka pewnością bo myślał że niczego nie znajdę i mówił do ostatniej chwili że się z nia od kwietnia nie spotykal.... Zawalil mi się świat na tydzień przed egzaminem na aplikacje. I też nie mogłam uwierzyć jak on mógł?? Może nadal nie wiem o wszystkim, co robił jak byłam w pracy. Może ja nic o nim nie wiem?? A jak znalazł pracę to nie jestem mu potrzebna? (dzięki mnie - poprawiłam mu cv, zmotywowalam do wysyłania ofert i nauczyłam jak ma rozmawiać, bo zdarzało mu się mówić głupoty, niestety). Myślałam że to poukładamy, że to co jest między nami jest szczere. Nowa praca od września to dla mnie przekleństwo. Co z tego że mwm widok na pałac kultury. Ta praca kojarzy mi się z nim i z tym jak się tu czułam od września... A on pracuje dwie ulice dalej. Pamiętam jak sie cieszyliśmy że blisko siebie i można szukać naszej lokalizacji... Heh. Wczoraj gadalam z mama i poczułam już ból głowy, to jest bardzo dla mnie trudne. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ---------- Wkradł się błąd a nie umiem edytować - oczywiście ja mu powiedziałam że bylam oklamywana w poprzednim związku, a on z płaczem że mogę mu ufać i nie skrzywdzi ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ---------- I tak sobie myślę że ja chciałam żeby było nornalnie. Do września ani go na nic nie naciskalam, nie pytalam gdzie był jak znikal, jak chciał mi pokazać rozmowy (juz mial z nia skasowane) to ja nie chcialam, nie zabraniałam mu niczego i mowilam ze cenie stabilność bo bylam oklamywana także taak. Wpadlam w obsesję tych wszystkich dziewczyn bo nie wierzylam ze z nia nie spal. I okazywało się że jestem traktowana gorzej momentami. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2678 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
desperacko psioczyć na niego jak ktoś nie oczekuje ode mnie nawet tego, choć do siostry bym napisała jego, ale może lepiej sobie darować. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2679 |
Zakorzenienie
|
I o co chodzi z tym że był ze mna umówiony a brat mu zalecił właśnie tak się zachować?...
#2680 |
Raczkowanie
|
oh Mandy skąd ja to znam. Przykro się czyta te nasze wypociny,
bo jest w nas dużo bólu i cierpienia, ale kiedy to minie? ![]() Mówisz, że pomagałaś mu w cv itd, ja swojemu też pomagałam nową posadę podjąć, gdyby nie ja, to by się tak nie wybił, rozwija się i przełożyło się to jego kozaczenie i byciem kogutem. Pytanie, jak teraz uważać żeby nie przyciągnąć kolejnego krętacza ? Oglądam dziś odcinki Soul GPS i pozwala mi to przetrawić, że miałam do czynienia z klasycznym narcyzem. Mam nadzieję, że kolejna go kopnie w dupę . |
![]() ![]() |
![]() |
#2681 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wcale bym się nie zdziwiła gdyby jednak chodziło o dziewczynę z przeszłości. Mój były mówił mi, że kochał tylko dwie dziewczyny w życiu, mnie i byłą dziewczynę. Wiem, że gdybyśmy się rozstali, a ona byłaby wolna to od razu by do niej poleciał. Faceci są dziwni |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2682 | |||
Zakorzenienie
|
Dziękuję!
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
[1=5e174d638782fcc6bf92aea 81c4f77463b6907f9_631a73f 229d31;87582480]Wcale bym się nie zdziwiła gdyby jednak chodziło o dziewczynę z przeszłości. Mój były mówił mi, że kochał tylko dwie dziewczyny w życiu, mnie i byłą dziewczynę. Wiem, że gdybyśmy się rozstali, a ona byłaby wolna to od razu by do niej poleciał. Faceci są dziwni[/QUOTE] Wiesz co, mój eks miał przede mną niby dwie dziewczyny "na poważnie" i jestem pewna, że nie chodzi o żadną z nich. Raz, że obie z tego co wiem są w związkach, jedna chyba mężatka już, a dwa, że sam mi powiedział teraz, że to nie chodzi o żadną z nich. Że ponoć chodzi o jakąś dziewczynę, z którą nawet nigdy nie był... ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2683 |
Raczkowanie
|
A sprawdzacie swoich byłych w socialmediach? Bo u mnie to zawsze największa bolączka była, że sprawdzałam nawet jak już radziłam sobie świetnie. I nie wiem w sumie na co mi to, bo każdy wie, że w internecie można kreować swoje życie na idealne a w rzeczywistości może być całkiem inaczej, jednak ciężko mi było z tego zrezygnować. Ciekawość zawsze wygrywala.
Jak sobie z tym radzicie ? Jak się powstrzymujecie? Czy w ogóle nie macie ochoty i tego nie robicie ? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2684 |
Zakorzenienie
|
Ja nie sprawdzam i nie mam ochoty. Tzn nie chce wiedzieć.
Ogólnie to boli mnie ze tak się odciął, az nie chciał swoich rzeczy odbierać, choć sporo ich się nazbierało bo u mnie pomieszkiwał można powiedzieć. Rozstawaliśmy się tylko na czas mojej pracy - on wtedy wracał do siebie. Przepraszam pisze w kolko to samo ale ja tego nie rozumiem. Jak to uznał ze związek bez sensu skoro mówił że kocha i cały rok mial być nasz. Bez sensu. Chyba bardziej przeżywam to niż rozstanie z ex, bo tamten to narcyz. A tutaj.. Miało być inaczej naprawdę. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ---------- Miały być walentynki, rocznica i jego urodziny. Tyle okazji w lutym do świetowania. Lubiliśmy nasze życie. Tak mi się wydaje. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ---------- Mak okropne wyrzuty sumienia ale to były kłótnie topu że moj ex nie zdejmowal mi biustonosza, a inne, przypadkowe, nawet ta z którą się spotykal będąc ze mna, chciał nago. Przez to się czulam okropnie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2685 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz sama nie wiem co zrobić, dla mnie to zupełnie inny kaliber relacji, niż miałam z tamtymi. Miotam się czy go blokować gdzie się da, żeby nie widzieć jego w objęciach innej... Mandy, musisz zrozumieć, że on mówił jedno, ale w głowie układał drugie. Tak samo jak mój. Do ostatniego dnia mówił mi, że kocha itp itd. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2686 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czy powinnam do niego napisać że swoimi przemyślaniami odnośnie nas?
Czy skoro to on mnie zablokował w telefonie, i usunął z fb to powinnam?? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2687 |
Raczkowanie
|
Oh Mandy, ja byłam w bardzo podobnej sytuacji do twojej. Też się obwiniam bo swoje miałam "za uszami" i napisałam do niego najbardziej szczerą wiadomość w swoim życiu ever. I wiesz co.. w odpowiedzi dostałam tą najbardziej roześmianą emotke.. wyśmiał mnie i moje uczucia, myśli, refleksje.
Odpowiadając więc na twoje pytanie - nie pisz, nie warto bo on i tak sobie nic z tego nie zrobi, nawet nie będzie się starał tego zrozumieć. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2688 |
Zakorzenienie
|
Zresztą też prawdę powiedziawszy, gdy widzieliśmy się po raz ostatni, dalam mu kartkę z przemyślaniami. napisalam mu tam wszystko co mnie bolalo, o czym chciałam mu powiedzieć, że nie chce kłótni i go kocham.
I to niczego nie zmieniło tylko następnego dnia kazal zapomnieć i mnie skreślił. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2689 |
Raczkowanie
|
To dupki są, nic nie zrozumieją...
Ja raczej nie patrze na jego żałosny profil, sprawiłam , że nie widać mi go na czacie, odobserwować muszę no i kropka. Daje sobie czas do cierpienia do niedzieli. Chcę wyrzucić od niego rzeczy, szlafrok, perfumy zużyć, pościel.. bielizna piękna szkoda wyrzucać ale tak mi przypomina jego... ehh |
![]() ![]() |
![]() |
#2690 |
Zakorzenienie
|
Aa
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2691 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny naprawdę myślicie ze nie warto pisać maila.
Chciałabym mu wyjaśnić wszystko i opisać swoje przemyślenia... Bo nie mogę uwierzyć że z dnia na dzień można przestać kogoś kochać... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2692 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Mam do was dziewczyny pytanie, nie chcę zakładać nowego wątku ani nic. Zachowanie facetów (partnerów) po alkoholu. Mój raz dał dupy z tym konkretnie i z perspektywy czasu widzę, że nie powinnam usprawiedliwić tego tym, że był pijany. dorosły facet powinien umiec się jednak kontrolowac i nie przeginać. Ale sama nie wiem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2693 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny,
wpadłam w taką depresję, że zaczęłam porówywać się do mojego byłego. Że on jest lepszy, dobrze mu idzie, myślę co teraz robi, co by powiedział, jak zareagował na coś, liczę się z jego zdaniem i czuję sie jak dno. Co ja mam robić ? Jest gorzej niż było na początku ! ![]() Jakie to żałosne ... |
![]() ![]() |
![]() |
#2694 |
Zakorzenienie
|
Pytanie czy on nie chce ze mną kontaktu , czy tak brat mu nakazał. Czy to wspólne mieszkanie nie jest na serio czy jest chory psychicznie (on a nie jego brat - jak mi mówił).
Co do alkoholu to ja bym nie usprawiedliwiala. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2695 | |
Konto usunięte
|
Czyli jeśli padają słowa na s, k, j w twoją stronę, to masz gdzies, ze pił i, że tego nawet nie pamięta i traktujesz to tak samo jakby to było na trzeźwo?
---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2696 |
Zakorzenienie
|
Milagros, pytałaś z jakiego powodu tutaj jestem. Teraz aktualnie pocieszycielsko, ale ponad rok temu zbierałam się z podłogi po pewnej relacji. Leżałam i wyłam, czułam, że nic nie ma sensu, że już nie dam rady. Ale dałam radę. Dużo mnie to nauczyło. Teraz wiem, że już nic mnie nie złamie. Zajęłam się totalnie sobą.
Wspominałaś o alkoholu...ja od tej relacji jestem totalnie wyczulona na alkohol i jego ilość. A teraz nawet z kimś się od kilku miesięcy spotykam, ale raczej nasza relacja się bardziej nie rozwinie.... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2697 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, nie radzę sobie. Serce mi pęka.
Odniosę się później do Waszych postów. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2698 |
Zakorzenienie
|
Milagros wygadaj się.
#2699 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2700 |
Zakorzenienie
|
Powiem wam że i u mnie nie najlepiej
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:45.