|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2671 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Koronawirus z Chin i inne epidemie + ot, część 6.
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2672 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2673 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2674 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2675 |
hakuna matata
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2676 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2677 |
Rozeznanie
|
Dzisiaj znowu 575 przypadków
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2678 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ---------- Tak pewnie z fabryki mrozonek w lodzkim co pisalam. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ---------- No i mniej pewnie na razie nie bedzie :-( Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2679 |
Zakorzenienie
|
No wykrytych zachorowań jest więcej, ale liczba śmierci utrzymuje się chyba na stałym poziomie?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2680 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
I jakbyśmy tak robili więcej testów w określonych grupach zawodowych, to podejrzewam, że więcej województw miałoby wyniki jak Śląsk. A tu co patrzę, to nie ma jakichś masowych śmierci 40 czy 50-latków.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2681 | |
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
I coś w tym jest, bo mój brat miał robiony test 2 dni po kontakcie z zarażona osoba i był negatywny, potem mu po tygodniu znowu zrobili i był pozytyw. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#2682 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wiecie co czuje się okropnie. Ledwo zaczęłam pracę. Wiem że to nie moja wina ale kurde popracowalam tydzien i mnie nie ma. Nie poznałam nawet wszystkich współpracowników bo przez wirusa chodziliśmy na zmianę do pracy a reszta dni zdalnie. W ogóle się nie wdrozylam. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#2683 | |
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
A wam z góry nałożyli z sanepidu miesięczna kwarantannę? Zresztą u nas były wyniki negatywne tydzień przed zakończeniem kwarantanny, a sanepid i tak nie chciał z nas zdjac prędzej kwarantanny, mimo, że my zdrowi. Początkowo szedł w zaparte, że zdejmują kwarantannę z dniem negatywnego testu. Jak mieliśmy już wszyscy negatywy, to powiedzieli że nie zdejmą nas wcześniej z kwarantanny. Dodam, że jestem już 1,5 miesiąca po kwarantannie, a pieniędzy za siedzenie na niej do dzisiaj z ZUSU jeszcze nie zobaczyłam. Innym smutnym faktem jest to, że mój brat, mimo, że widnieje w statystykach jako ozdrowieniec to po koronawirusie jest wrakiem człowieka, w sensie zdrowotnym. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#2684 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2685 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jakie pieniądze? To jest L4 czy co? Bo mnie zastanawia czy dla mnie to z automatu oznacza L4, zasiłek opiekuńczy czy coś innego? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#2686 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ---------- [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;87912769]Tzn.? Z powodu swoich chorób czy siedzenia w domu? Jeśli oczywiście chcesz napisać. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Też jestem ciekawa, bo pamiętam że khloe pisała, że brat nie miał objawów. Oczywiście tak jak piszesz, jeśli chce o tym gadać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2687 |
Strzelaj lub emigruj!
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;87912769]Tzn.? Z powodu swoich chorób czy siedzenia w domu? Jeśli oczywiście chcesz napisać.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Ogólnie w sumie długa historia. Mój brat jako osoba pozytywną, bez jakichkolwiek objawów miał pozostać w domu, jako swoistym izolatorium. Ale jest osobą dializowaną, wiecie, jeździ 3x w tygodniu na kilka godzin na dializy. No ale jak wpuścić kogoś z koroną do stacji dializ, gdzie może pozarażać innych? No nie da się. Został więc przewieziony do szpitala jednoimiennego, gdzie mógł być dializowany bez zarażania innych, no bo tam wszyscy i tak zarażeni. W tym szpitalu był 2 tygodnie, bo miał bardziej skomplikowane dializy, poza tym lekarze chcieli mieć na niego zwyczajnie oko. Okazało się, że w tych dwóch tygodniach przeszedł zapalenie płuc, ale mówił, że w sumie gdyby lekarze mu nie powiedzieli, to by się nie zorientował, bo nie było żadnych objawów, tylko jeden dzień miał podwyższona temperaturę. No i minęły 2 tygodnie, wyszedł jako ozdrowieniec ze szpitala jednoimiennego z negatywnym wynikiem. Tydzień było ok. Dobrze się czuł itp. Potem przyszło jakby załamanie zdrowia. Brat ma jakby bardzo "zdegradowane" płuca, na 1 piętro wchodzi na 3 razy, bo ma mega zadyszkę, uciążliwy kaszel, tak duszący, że nie może spać w nocy. W grę wchodzi tylko spanie na siedząco przy stole. Oczywiście widzieli go: 2x lekarz rodzinny, pulmonolog, lekarze od nerek, miał prześwietlenia płuc, które nie wykazują żadnych nieprawidłowości w płucach. Niby wszystko ok, a płuca nie działają jak powinny. Oczywiście lekarze wiedzieli, że miał koronę, ale sami nie wiedzą jak go leczyc- antybiotyki, inhalacje, wziewy. Wszystko metodą prób i błędów, bo teoretycznie obrazy z prześwietlenia są ok. Jak pojechał w środę na dializy, to go zostawili na obserwację, bo sami widzą, że coś nie tak. Maja mu jutro zrobić tomograf, może on coś wykaże i będzie można go jakoś lepiej leczyć. Także jak brat miał koronawirusa, to czuł się wyśmienicie, za ozdrowieńca stał się wrakiem człowieka. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2688 |
Zakorzenienie
|
Jakoś kiepsko nam idzie to zwalczanie koronawirusa. Siedziałam w domu na tyle, na ile to był możliwe w kwietniu i w marcu bo myślałam naiwnie, że jak się wszyscy postaramy to szybciej się uporamy z tym wirusem i będzie spokój, coś jak w Norwegii i w Danii. A teraz już funkcjonuję w miarę normalnie, no i ile można trzymać dziecko w domu. I tak jak na osobę w tym wieku podejście miała wyjątkowo odpowiedzialne, nie lamentowała że są takie obostrzenia.
Mąż miał na kwarantannę pojechać do lasu na Podlasiu ale w końcu zrezygnował z wyjazdu z Danii, bo były obawy, że miejscowym na Podlasiu może się to nie spodobać, to głównie starsze osoby. Więc tak czeka i czeka, ciekawe jeszcze ile czasu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2689 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teoretycznie powinni wam robić testy, bo może być tak, że zarazisz się od męża już pod koniec jego choroby. Czyli potem on już będzie zdrowy, a ty będziesz chora mimo że możesz nie mieć objawów. Tak więc jakby was wypuścili z domu razem, to ty możesz kogoś zarazić. Generalnie współczuję sytuacji i kwarantanny. Idzie lato, więc siedzenie w domu to masakra. Pół biedy jeszcze jak ktoś ma ogródek, ale w bloku to tragedia. Mieszkacie w bloku? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2690 | |
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
Jak firma zatrudnia powyżej 20 osób, to wypłaci ci normalnie pracodawca, ZUS mu potem to "odda", jak firma ma mniej pracowników, to wypłaca bezpośrednio ZUS, więc się czeka. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#2691 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2692 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ridja trzymajcie się tam na kwarantannie, serdecznie współczuję, jeszcze podobno ma być gorąco to już w ogóle można dostać fisia. Ale czas leci szybko, przetrwacie ![]() ![]() Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2693 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2694 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Monia284 Czas edycji: 2020-06-07 o 18:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2695 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Monia284 Czas edycji: 2020-06-07 o 18:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2696 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#2697 |
Strzelaj lub emigruj!
|
Tak.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2698 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
http://pacjent.gov.pl/punkty-pobran |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2699 |
Zakorzenienie
|
khloe - dużo zdrowia dla brata.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2700 |
Zakorzenienie
|
[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;87912921]Ale moment - od kilku tygodni podobno można zrobić test w 12tym dniu kwarantanny w mobilnym punkcie pobrań. I może jednak sanepid po negatywnie zdejmuje kearantanne.. .
http://pacjent.gov.pl/punkty-pobran[/QUOTE] No tak, ale mają być chyba 2 negatywne
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:27.