Koronawirus z Chin i inne epidemie + ot, część 10. - Strona 90 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2021-01-07, 13:32   #2671
Vanir410
Wtajemniczenie

Dot.: Koronawirus z Chin i inne epidemie + ot, część 10.

Cytat:
Napisane przez khloe Pokaż wiadomość
U mnie też tak jest.

Do laboratorium na pobranie krwi to samo.

Więc mnie dziwią te mityczne "korona wirusowe" zalety opiewane w innym wątku

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Ale to zależy od przychodni przecież.

Byłam u lekarza i na pobieranie krwi i wchodziłam normalnie na godzinę. Nikt na dworze nie czekał.
Vanir410 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-01-07, 13:43   #2672
695d786c3492781c3fd020c39a3abf990173eddf_6577a2b887a02
Konto usunięte

Ja osobiście byłam tylko u dentysty, ale moja mama już zdążyła różnych lekarzy odwiedzić, na NFZ, i nigdy na dworze nie stała. Nawet w POZ była. Muszę dopytać, jak to było przy pobraniu krwi, bo tego akurat nie wiem.
695d786c3492781c3fd020c39a3abf990173eddf_6577a2b887a02 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-01-07, 13:48   #2673
Monia284
Zakorzenienie

No na pewno zalezy od przychodni i tego jak sprawnie dziala. Masalra czekac 3 godziny na mrozie.

Monia284 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-01-07, 13:52   #2674
Lottie69
Zakorzenienie

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;88415904]Mon_Cherry - Ciebie to NHZ tak 'załatwil?'

Lottie69 - nie do wiary!
to szpital w jakiejs pipidówie, czy jak? moze napisz skarge na fb szpitala...? (tak proponuję fb a nie NFZ, bo jakos mam wrazneie ze upublicznienie ma wieksza moc... [/QUOTE]

Kosmos, miasto 100k mieszkańców. Może na pipidówie by było lepiej...

Cytat:
Napisane przez Kalindaa Pokaż wiadomość
Czasem nie mogę z przychodni NFZ, jak to wszystko kiepsko działa, niezależnie od pandemii.
Dzwoniłam się zapisać do poradni i we wtorek pani mówiła, że nie mają umowy jeszcze i mam się zgłosić pod koniec stycznia. Dzisiaj zadzwoniłam na wszelki wypadek i już terminów do czerwca nie ma.
Cytat:
Napisane przez razdwatrzyliczyszty Pokaż wiadomość
Absurd goni absurd. Normalnie mistrzostwo świata.
A moze to jakis konkurs, stań w kolejce a wygrasz szybszy termin operacji

No ja bym nawet chętnie się pokolejkowała, ale śnieg sypie, zanim odgracę rano auto po ciemności, to minie... A już zaliczyłam pierwszy ślizg przy aucie dzisiaj

Na przychodnię nie mogę narzekać, bo mam z medicovera pakiet. Właśnie jestem po wizycie u neuro, na którą się zapisałam w poniedziałek Do ortopedy trochę jest kolejka, ale na koniec miesiąca się załapię. Kulturka pełna, nie ma tłumów, bo na godziny.

Jak u internisty była obsuwa pół h, to i tak ludzie przychodzili na swoje godziny z 5-10 minutowym wyprzedzeniem, więc miejsc wystarczyło nawet z dystansem. Nikt jak idiota na dworze nie musiał stać
Lottie69 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-01-07, 14:08   #2675
Milennka03
Zakorzenienie

Thumbs down Dot.: Koronawirus z Chin i inne epidemie + ot, część 10.

Cytat:
Napisane przez Monia284 Pokaż wiadomość
No wlasnie. Musieliby byc bardzo bogaci zeby wszystkim zaplacic Nierealne.

Kto musiał by byc bardzo bogaty?

a w temacie narzekania to wiecie jak jest, każdy ma coś z Achillesa co mu przeszkadza i tyle

-fasolinno-

siestowo

Milennka03 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-01-07, 14:30   #2676
j_fly
Zakorzenienie

Dzisiaj dzwoniłam do mojej przychodni, żeby zapisać się na wizytę stacjonarną, bo mam sporą, ropiejącą ranę w nosie, nie mogę go dotknąć, bo boli i mam delikatnie spuchniętą i zaczerwienioną prawą stronę nosa. Powiedziano mi, że gdyby chodziło o teleporadę, to najbliższy termin jest na jutro rano, a tak, to wizytę stacjonarną mogę mieć w poniedziałek. Wstępnie się zgodziłam, ale później stwierdziłam, że nie dam rady tak długo czekać z bolącym nosem, więc zadzwoniłam tam znowu i powiedziałam, że tyle nie wytrzymam, no i jakimś cudem udało się wcisnąć mnie na jutro, na 12 U nas chyba wpuszczają do przychodni pojedynczo, ale w połowie grudnia byłam w innej i tam normalnie byli ludzie w środku, ale określona ilość i siedzieli co drugie miejsce.

Mistrz i Małgorzata, Michaił Bułhakow
j_fly jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-01-07, 14:34   #2677
khloe
Strzelaj lub emigruj!

Cytat:
No wlasnie. Musieliby byc bardzo bogaci zeby wszystkim zaplacic Nierealne.

Cytat:
Napisane przez Milennka03 Pokaż wiadomość
Monia ma chyba na myśli Rząd.

ALE PRZECIEZ RZĄD NIE MA WLASNYCH PIENIĘDZY. 🤷

Przejechane na rowerze w 2019: 2 762
km

mój INSTA
(napisz pw kim jesteś wizażanko
khloe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-01-07, 15:24   #2678
Czarina
Wtajemniczenie

GG do Czarina

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;88415577]wg mnie to tez wielkiego sensu nie ma (tak jak masowe testowanie na Słowacji w listopadzie bodajże), no ale moze chociaz uspokoi (...?) niektorych rodziców bombelków, że przynajmniej nauczyciele po tym rozpasaniu świąteczno-sylwestrowym zarazy nie roznoszą?[/QUOTE]Tak to masowe testowanie pomogło, że teraz na płd Słowacji wprowadzili zakaz wyjścia z domu bez negatywnego testu, tyle mają przypadków.
To całe testowanie społeczeństwa to strata pieniędzy. [1=f60400d832b72deb5c42f71 6e834e5f0a0698277_6206f89 5c87a0;88415791]Dodzwoniłam sie do lekarza ale niestety mój problem nie jest poważny aby mogli się nim teraz zając. [/QUOTE]A co musi się stać, by problem był poważny? Może musisz stracić węch by jtis due zainteresował?
Cytat:
Napisane przez Lottie69 Pokaż wiadomość
Ja się chciałam zarejestrować do szpitala, bo mam skierowanie, to mi pani powiedziała, żeby przyjść i stać w kolejce pod szpitalem od 7 rano. Na zapisy.

Fajnie tak, stać w zimnie i śniegu po operacje na zatoki

Chore
Cytat:

Nie mają magicznego drzewa z pieniążkami?

Mnie tak wczoraj góra w pracy wkurzyła, że rozważam wzięcia zwolnienia na stres. Pisałam Wam że u mnie na oddziale czysto, inne oddziały mają pojedyncze przypadki. Na jednym jest 4-2 pacjentów, 2 pracowników. Oczywiście połowa ludzi poszła na jwarantanbe. I co robi nasza dyrekcja? Wysyła pracowników z innych oddziałów na pojedyncze zmiany. Czyli np ktoś wczoraj tam poszedł i dzisiaj przychodzi do nas na zmianę . Jednocześnie dyrekcja odmawia otworzenie oddziału covidowskiego, jaki mieliśmy na wiosnę. W międzyczasie wysyła mejla do wszystkich pracowników, zabraniając chodzić w swetrach, można mieć tylko t-shirt z krótkim rękawkiem, do tego okna i drzwi na zewnątrz mają być otwierane co godzinę na 10 minut by przewietrzyć oddział. Nie wolno nam pić i jeść, wszystkie rzeczy personalne mają być pochowane w plastikowe pudełka, których oczywiście nie mamy.
Nie mam zamiaru się stosować do tych chorych zasad, które tylko mają zamaskować nieudolność kierownictwa szpitala. Niech sami chodzą głodni i spragnieni przez 14 godzin, niech pracują w cienkim T-shircie w zimnie. Wczoraj nikt z nas nie dostosował się do tych chorych poleceń, każdy z nas miał sweter, bo jest po prostu zimno, jedliśmy i piliśmy też normalnie.
Ludziom rozum odebrało. I to mnie najbardziej rozwala psychicznie, ta cała otoczka wokół tego wirusa, te chore zasady nie mające nic wspólnego z ochroną przed wirusem. Fantazje chorych ludzi. Mam dość, serio chce mi się wyć.

Czarina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-01-07, 15:39   #2679
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

To zależy od przychodni.
Ja byłam w swojej z anginą w grudniu i czekałam normalnie w środku.
Mój TZ był u swojego neurologa i czekał chyba z 1,5h w poczekalni z zerowym reżimem.
Pacjenci u mnie w pracy również nie czekają na dworze.
Ale w poradniach szpitalnych widuję kolejki na zewnątrz.

ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-01-07, 16:09   #2680
andra
Wtajemniczenie

Fakt, do poradni okulistyki w Katowicach (Ceglana), kolejka rano w godz. 7-9 zaczyna się jakąsś 50 osób na zewnątrz. Po czym jak wreszcie zobaczysz środek - tam też jest kolejka, wszyscy stoją do rejestracji. Potem już się rozchodzą po budynku.
Aby chorować to jednak trzeba być zdrowym

andra jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-01-07, 16:19   #2681
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez andra Pokaż wiadomość
Fakt, do poradni okulistyki w Katowicach (Ceglana), kolejka rano w godz. 7-9 zaczyna się jakąsś 50 osób na zewnątrz. Po czym jak wreszcie zobaczysz środek - tam też jest kolejka, wszyscy stoją do rejestracji. Potem już się rozchodzą po budynku.
Aby chorować to jednak trzeba być zdrowym

Ale tam akurat taka kolejka jest zawsze. Ja tam byłam z moim dzieckiem jak się urodziło (czyli ponad 7 lat temu; jest wcześniakiem i musieliśmy go zbadać pod kątem retinopatii), to autentycznie widziałam tam ludzi ze śpiworami.

ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-01-07, 16:39   #2682
khloe
Strzelaj lub emigruj!

Cytat:
Napisane przez Czarina Pokaż wiadomość
Tak to masowe testowanie pomogło, że teraz na płd Słowacji wprowadzili zakaz wyjścia z domu bez negatywnego testu, tyle mają przypadków.
To całe testowanie społeczeństwa to strata pieniędzy. A co musi się stać, by problem był poważny? Może musisz stracić węch by jtis due zainteresował? Chore Nie mają magicznego drzewa z pieniążkami?

Mnie tak wczoraj góra w pracy wkurzyła, że rozważam wzięcia zwolnienia na stres. Pisałam Wam że u mnie na oddziale czysto, inne oddziały mają pojedyncze przypadki. Na jednym jest 4-2 pacjentów, 2 pracowników. Oczywiście połowa ludzi poszła na jwarantanbe. I co robi nasza dyrekcja? Wysyła pracowników z innych oddziałów na pojedyncze zmiany. Czyli np ktoś wczoraj tam poszedł i dzisiaj przychodzi do nas na zmianę . Jednocześnie dyrekcja odmawia otworzenie oddziału covidowskiego, jaki mieliśmy na wiosnę. W międzyczasie wysyła mejla do wszystkich pracowników, zabraniając chodzić w swetrach, można mieć tylko t-shirt z krótkim rękawkiem, do tego okna i drzwi na zewnątrz mają być otwierane co godzinę na 10 minut by przewietrzyć oddział. Nie wolno nam pić i jeść, wszystkie rzeczy personalne mają być pochowane w plastikowe pudełka, których oczywiście nie mamy.
Nie mam zamiaru się stosować do tych chorych zasad, które tylko mają zamaskować nieudolność kierownictwa szpitala. Niech sami chodzą głodni i spragnieni przez 14 godzin, niech pracują w cienkim T-shircie w zimnie. Wczoraj nikt z nas nie dostosował się do tych chorych poleceń, każdy z nas miał sweter, bo jest po prostu zimno, jedliśmy i piliśmy też normalnie.
Ludziom rozum odebrało. I to mnie najbardziej rozwala psychicznie, ta cała otoczka wokół tego wirusa, te chore zasady nie mające nic wspólnego z ochroną przed wirusem. Fantazje chorych ludzi. Mam dość, serio chce mi się wyć.

Położna z mojej szkoły rodzenia mówiła,że u nas w szpitalu był czas, kiedy brakowało personelu ( bo dużo osób było na kwarantannie) i mówi, że braki w personelu łatali bezsensownymi zmianami pt. Wszystkie położne są zdrowe, a na kardiologii brakuje pielęgniarek to te z położnictwa np.na tydzień na chirurgię/ortopedię itp.

Ona mówi, że to jakaś kpina, bo ona 30 lat odbiera porody, obsługuje tylko kobiety a nagle jej kazali coś innego robić.
Ona mówi, że ten tydzień to ona się nie zdążyła " zorientować co się z czym je"🤦.

Przejechane na rowerze w 2019: 2 762
km

mój INSTA
(napisz pw kim jesteś wizażanko
khloe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-01-07, 16:45   #2683
Misia452
Zakorzenienie

Cytat:
Położna z mojej szkoły rodzenia mówiła,że u nas w szpitalu był czas, kiedy brakowało personelu ( bo dużo osób było na kwarantannie) i mówi, że braki w personelu łatali bezsensownymi zmianami pt. Wszystkie położne są zdrowe, a na kardiologii brakuje pielęgniarek to te z położnictwa np.na tydzień na chirurgię/ortopedię itp.

Ona mówi, że to jakaś kpina, bo ona 30 lat odbiera porody, obsługuje tylko kobiety a nagle jej kazali coś innego robić.
Ona mówi, że ten tydzień to ona się nie zdążyła " zorientować co się z czym je"🤦.

No nic dziwnego. Każdy oddział ma swoją specyfikę i ciężko jest się odnaleźć komuś kto pracuje zupełnie gdzie indziej. Tym bardziej, że ona jest położna,a nie pielęgniarka

Misia452 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-01-07, 16:58   #2684
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9
Konto usunięte

Właśnie się dowiedziałam, ze mój TZ żeby to zarejestrowali na zabiegi został telefonicznie zapisany w kolejkę do kolejki -musi jeszcze osobiście iść- W SRODKU DNIA PRZEZ 10 MINUT TYLKO MA CZAS - zeby go osobiście ma termin zapisali.
W innej przychodni za to może nieosobiscie do skrzynki wrzucić oryginał skierowania, żeby bo zapisali.

Jeszcze tylko mu kija do stukania w okno brakuje

Za to jak miał wizytę u specjalisty to pełna poczekalnia ludzi siedziala, lekarz i asystentka w gabinecie bez maseczek.
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-01-07, 17:36   #2685
Monia284
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Milennka03 Pokaż wiadomość
Panstwo :-D No ale wiadomo ze nie maja az tyle kasy z naszych podatkow lub sobie orzytula do kieszeni ;-)

---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ----------

Cytat:

No tak. Wiem a z podatkow raczej az tak duzo nie ma. Nie tyle by tak rozdawac. Chyba ze by obnizyli sobie pensje

---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ----------

Cytat:
Napisane przez Czarina Pokaż wiadomość
Tak to masowe testowanie pomogło, że teraz na płd Słowacji wprowadzili zakaz wyjścia z domu bez negatywnego testu, tyle mają przypadków.
To całe testowanie społeczeństwa to strata pieniędzy. A co musi się stać, by problem był poważny? Może musisz stracić węch by jtis due zainteresował? Chore Nie mają magicznego drzewa z pieniążkami?

Dlaczego macie nie jesc? Chore.

---------- Dopisano o 18:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ----------

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;88417259]Właśnie się dowiedziałam, ze mój TZ żeby to zarejestrowali na zabiegi został telefonicznie zapisany w kolejkę do kolejki -musi jeszcze osobiście iść- W SRODKU DNIA PRZEZ 10 MINUT TYLKO MA CZAS - zeby go osobiście ma termin zapisali.
W innej przychodni za to może nieosobiscie do skrzynki wrzucić oryginał skierowania, żeby bo zapisali.

Jeszcze tylko mu kija do stukania w okno brakuje

Za to jak miał wizytę u specjalisty to pełna poczekalnia ludzi siedziala, lekarz i asystentka w gabinecie bez maseczek.[/QUOTE]Masakra. A ta wizyta u specjalisty na NFZ to prywatnie?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2021-01-07, 17:39   #2686
c794f3216fa96d344d93a9c8b507d0f47f8f8180_61da25c290477
Konto usunięte

Czarina, o co chodzi z tymi swetrami? że na swetrze się wirus przeniesie, a na podkoszulku już nie?

czy może zmieniacie te podkoszulki przed pójściem do domu?
c794f3216fa96d344d93a9c8b507d0f47f8f8180_61da25c290477 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-01-07, 17:40   #2687
742bd6bdde1307502cba7e126292911bf766cf73_61f3325774e32
Konto usunięte

Czarina, jestem w szoku, w jakich warunkach kaza wam pracowac. Ja bym chyba wolala juz zachorowac na covida niz pracowac zima w krotkim rekawku i po 14 godzin bez jedzenia i picia... Wstyd i tyle.
742bd6bdde1307502cba7e126292911bf766cf73_61f3325774e32 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-01-07, 17:43   #2688
Trzepotka
Zakorzenienie

Treść usunięta
Trzepotka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-01-07, 17:50   #2689
Finlora
Zakorzenienie

Właśnie przeczytałam artykuł, w tym słowa Gowina i nie wiem co on ćpa, ale ja też chcę, bo turlam się po podłodze ze śmiechu.
https://www.bankier.pl/wiadomosc/Rze...m-8032660.html
"Chcemy we współpracy ze środowiskami biznesowymi opracować taki plan konkretnych działań, które ruszą już od drugiej połowy tego roku, i które pchną polski przemysł na tory jeszcze bardziej dynamicznego rozwoju niż działo się to w ciągu poprzednich wielu lat" - podkreślił.
"Chcemy rozbudowywać nowoczesny przemysł w Polsce, chcemy tworzyć polskie firmy, polskie technologie, polskie produkty, tak żeby ta polska marka znaczyła dużo więcej na światowych rynkach niż znaczy w tej chwili" - stwierdził Gowin.
Finlora jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2021-01-07, 17:58   #2690
pempek
Zakorzenienie

Hmmm u mnie w pracy są takie przepisy, ze pracownik nie może jeść ani pic w swoim miejscu pracy, ale maja przerwy i wtedy sobie jedzą w wyzanczonych miejscach. Także dla mnie to w sumie nie takie zdziwko. Zawsze tak było.

Pracuje w firmie związanej z farmacja.

pempek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-01-07, 18:10   #2691
Monia284
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pempek Pokaż wiadomość
Hmmm u mnie w pracy są takie przepisy, ze pracownik nie może jeść ani pic w swoim miejscu pracy, ale maja przerwy i wtedy sobie jedzą w wyzanczonych miejscach. Także dla mnie to w sumie nie takie zdziwko. Zawsze tak było.

Pracuje w firmie związanej z farmacja.

Ok ale w sensie zeby to nie mialo kontaktu z lekami lub ze to niehigieniczne? Ok jak jest miejsce idzie sie i tam sie je ale calkowity zakaz jedzenia? To jest chore.

Stary 2021-01-07, 18:16   #2692
Vivienne
... choć nie Westwood

Cytat:
Napisane przez Lottie69 Pokaż wiadomość
Ja się chciałam zarejestrować do szpitala, bo mam skierowanie, to mi pani powiedziała, żeby przyjść i stać w kolejce pod szpitalem od 7 rano. Na zapisy.

Fajnie tak, stać w zimnie i śniegu po operacje na zatoki

W październiku miałam zaplanowany szpital, najpierw w wyznaczony dzień staliśmy wszyscy zainteresowani przyjęciem na oddział na test na covid, na zewnątrz przez jakieś 2-3h, pizgalo złem, a staliśmy oczywiście stłoczeni, bo w środku na wielkim korytarzu mogła być jedna osoba..potem dostaliśmy telefonicznie informacje o wynikach (ciekawe, jakby było jakby ktoś miał pozytyw), i następnego dnia znów wszyscy umówieni na jedną godzinę na przyjęcie i ta sama sytuacja z dnia poprzedniego- staliśmy prawie 2h w zimnie, żeby ktoś łaskawie przyjąl nas po jednej osobie. Jakby nie można było i na testy i na przyjęcie umawiać chociaż w 5 czy 10 minutowych odstępach. Fucklogic po prostu.

Stanisław Lem

Vivienne jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-01-07, 18:19   #2693
pempek
Zakorzenienie

Koronawirus z Chin i inne epidemie + ot, część 10.

Cytat:
Ok ale w sensie zeby to nie mialo kontaktu z lekami lub ze to niehigieniczne? Ok jak jest miejsce idzie sie i tam sie je ale calkowity zakaz jedzenia? To jest chore.

Możesz poczytać o Dobrych Praktykach Dystrybucji

Dobra Praktyka Dystrybucyjna – DPD (Good Distribution Practice, GDP), jest to zbiór zasad, których stosowanie w praktyce gwarantuje, że przez całą drogę produktu leczniczego od wytwórcy do apteki zachowana będzie jego jakość i niezmienność oraz, że będzie on pochodził z legalnego źródła dostawy.

Poza miejscem pracy, w tym samym budynku jest kantyna i tam się spożywa posiłki, wody mogą iść się napić do szatni kiedy chcą. Nie jest to zbyt fajne, ale tako rzecze prawo

pempek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2021-01-07, 18:34   #2694
Monia284
Zakorzenienie

Cytat:

Dobra Praktyka Dystrybucyjna – DPD (Good Distribution Practice, GDP), jest to zbiór zasad, których stosowanie w praktyce gwarantuje, że przez całą drogę produktu leczniczego od wytwórcy do apteki zachowana będzie jego jakość i niezmienność oraz, że będzie on pochodził z legalnego źródła dostawy.

Poza miejscem pracy, w tym samym budynku jest kantyna i tam się spożywa posiłki, wody mogą iść się napić do szatni kiedy chcą. Nie jest to zbyt fajne, ale tako rzecze prawo

No rozumiem. Wiesz to podobnie jak masz stolowke. Jest wyznaczone miejsce i tam jesz. Ja jem na zapleczu, mam tam mikrofalowke ale wiadomo ja pracuje tylko z butami, nie z lekami. Jednak tak jak ma byc u Czariny ze w ogole chyba nie moze sie napic czy zjesc przez 14 godzin to jakis horror. Co ze zdejmie maske i pozarazaja sie? To juz paranoja, a jedzenie jest podstawowa potrzeba. Zreszta nie ida raczej na przerwe w tym samym momencie.

Stary 2021-01-07, 18:52   #2695
7ae4e73d4b096fedcc3cca3dacf09e293fa96405_68a3b071c8cd0
Konto usunięte

Cytat:
Ja to już słyszałam w zeszłym tygodniu.
Ze w interesie księży nie jest namawianie do szczepienia na wirusa z ww powodów.

Co ciekawe jakoś w ich interesie jest namawianie na głosowanie na PiS i płacenie Rydzykowi

A jaki niby oni mają w tym interes?
[1=742bd6bdde1307502cba7e1 26292911bf766cf73_61f3325 774e32;88416334]Ale to nie wina przychodni tylko NFZ.[/QUOTE]Oj chyba przychodni. Ja to prawdę mówiąc do tej pory nie czekałam w żadnej kolejce na zewnątrz, teleporadę miałam max następnego dnia przed południem. Za to mój tż już nie miał tak łatwo, bo ciężko się dodzwonić, potem porada za trzy dni itp.
Cytat:

No i to ma sens. Ja o wiele bardziej wolałabym mieć 20 minut żeby pójść do zupełnie innego pomieszczenia, zjeść, napić się, nikt mi w tym czasie tyłka nie zawraca itp, niż tak jak obecnie jeść gdzieś po kryjomu, jak akurat mam wolną jedną rękę czy coś...

7ae4e73d4b096fedcc3cca3dacf09e293fa96405_68a3b071c8cd0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-01-07, 18:58   #2696
staska_stasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Finlora Pokaż wiadomość
Właśnie przeczytałam artykuł, w tym słowa Gowina i nie wiem co on ćpa, ale ja też chcę, bo turlam się po podłodze ze śmiechu.
https://www.bankier.pl/wiadomosc/Rze...m-8032660.html
"Chcemy we współpracy ze środowiskami biznesowymi opracować taki plan konkretnych działań, które ruszą już od drugiej połowy tego roku, i które pchną polski przemysł na tory jeszcze bardziej dynamicznego rozwoju niż działo się to w ciągu poprzednich wielu lat" - podkreślił.
"Chcemy rozbudowywać nowoczesny przemysł w Polsce, chcemy tworzyć polskie firmy, polskie technologie, polskie produkty, tak żeby ta polska marka znaczyła dużo więcej na światowych rynkach niż znaczy w tej chwili" - stwierdził Gowin.
Dobra, dobra panie Gowin. Co z tym szybkim polskim testem? Bo kurde, już raz odtrąbił sukces, a test ponoć nie jest używany...
staska_stasia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-01-07, 19:14   #2697
Monia284
Zakorzenienie

Tata mowil, ze prawdopodobnie jego kobieta ma koronawirusa. Nie widzieli sie dlugo juz przed swietami sie widzieli a tak to nie bylo kiedy bo ona byla u urodziny a ze bylo tam duzo osob to tata nie chcial tam jechac i az tak w tlumy wchodzic. Ona musiala sie wtedy zarazic a objawy miala w Sylwestra. Dlatego tata jednak nie byl z nia wtedy. Jej rodzina ma juz potwierdzonego covida wszyscy wlasnie mieli objawy w Sylwestra :-/ Miala goraczke okolo 38 i bardzo mocny bol glowy. Podobno czasem nadal ma stan podgoraczkowy i bol glowy takze wspolczuje troche ja mimo wszystko trzyma. Niestety nie pare dni i z glowy. No ale czasem tak jest z koronawirusem. Czasem dluzej meczy. Jej syn tez ma te objawy. Drugi syn tez mieszka z nia ale nie ma objawow. Ona na razie nie miala testu ma L4 ale lekarz cos mowil zeby w razie czego dzwonila. Skoro jej rodzina ma potwierdzony covid a ona miala kontakt to pewnie teraz da jej na test. W sumie bezwzglednie powinien a skoro nadal ja trzyma to i tak lepiej sprawdzic. Jak bedzie miec w papierach to chociaz bedzie wiedziec co przechodzila i bedzie mogla oddawac osocze. Tata mowi ok tez spedzalismy swieta razem ale chociaz trzymamy dystans, nie calujemy sie. Ja troche sie z nim zgadzam i troche nie. Owszem ale i u nas ryzyko bylo podjelismy je. Trzeba o tym pamietac. Co nie zmienia faktu ze tez teraz trzymam dystans i sie staram nie przytulac (oprocz chlopaka bo tu wiadomo jest to bliskosc niezbedna ze tak ujme ;-)), bo mysle ze warto ryzyko minimalizowac, bo jednak dobrze wiemy jak przenosi sie wirus i tu ok zgodze sie. No ale szkoda mi jej. Oby jej wkrotce minelo.

Tacie chyba sie pomylilo? On mysli, ze po covidzie robia test czy nadal jest covid czy nie. Ja mu mowie ze chyba to zmienili i juz nie robia. On mowi ze chyba zle mowie i zapyta kolegi bo jego mama przechodzila. Ok niech pyta. Dla niego dziwne bo powinni sprawdzac. No i ze balby sie z nia spotkac po 2 tygodniach bo moze nadal ma wirusa. To powiedzialam mu ze generalnie po 10-14 dniach zazwyczaj wirusa juz nie ma dlatego dali taki czas kwarantanny. Mowie moze byly przypadki ze wirus byl 3 tygodnie ale to rzadkie a mowie jezeli juz na upartego nie beda sie widziec 3 tygodnie to juz w ogole ryzyko spadnie do zera. On mowi ze moze nawet by wolal za pieniadze zrobic test dla pewnosci czy juz nie ma wirusa. No ja mowie ok ale to chyba 500 zl nie kazdego stac. No a on ze zdrowie wazniejsze. Kurcze wiadomo ze tak ale jednak wedlug mnie i tak szkoda takiej kasy zwlaszcza ze wtedy juz nie ma raczej opcji by wirus nadal byl.

Edytowane przez Monia284
Czas edycji: 2021-01-07 o 19:20
Stary 2021-01-07, 19:32   #2698
695d786c3492781c3fd020c39a3abf990173eddf_6577a2b887a02
Konto usunięte

Cytat:
Tata mowil, ze prawdopodobnie jego kobieta ma koronawirusa. Nie widzieli sie dlugo juz przed swietami sie widzieli a tak to nie bylo kiedy bo ona byla u urodziny a ze bylo tam duzo osob to tata nie chcial tam jechac i az tak w tlumy wchodzic. Ona musiala sie wtedy zarazic a objawy miala w Sylwestra. Dlatego tata jednak nie byl z nia wtedy. Jej rodzina ma juz potwierdzonego covida wszyscy wlasnie mieli objawy w Sylwestra :-/ Miala goraczke okolo 38 i bardzo mocny bol glowy. Podobno czasem nadal ma stan podgoraczkowy i bol glowy takze wspolczuje troche ja mimo wszystko trzyma. Niestety nie pare dni i z glowy. No ale czasem tak jest z koronawirusem. Czasem dluzej meczy. Jej syn tez ma te objawy. Drugi syn tez mieszka z nia ale nie ma objawow. Ona na razie nie miala testu ma L4 ale lekarz cos mowil zeby w razie czego dzwonila. Skoro jej rodzina ma potwierdzony covid a ona miala kontakt to pewnie teraz da jej na test. W sumie bezwzglednie powinien a skoro nadal ja trzyma to i tak lepiej sprawdzic. Jak bedzie miec w papierach to chociaz bedzie wiedziec co przechodzila i bedzie mogla oddawac osocze. Tata mowi ok tez spedzalismy swieta razem ale chociaz trzymamy dystans, nie calujemy sie. Ja troche sie z nim zgadzam i troche nie. Owszem ale i u nas ryzyko bylo podjelismy je. Trzeba o tym pamietac. Co nie zmienia faktu ze tez teraz trzymam dystans i sie staram nie przytulac (oprocz chlopaka bo tu wiadomo jest to bliskosc niezbedna ze tak ujme ;-)), bo mysle ze warto ryzyko minimalizowac, bo jednak dobrze wiemy jak przenosi sie wirus i tu ok zgodze sie. No ale szkoda mi jej. Oby jej wkrotce minelo.

Tacie chyba sie pomylilo? On mysli, ze po covidzie robia test czy nadal jest covid czy nie. Ja mu mowie ze chyba to zmienili i juz nie robia. On mowi ze chyba zle mowie i zapyta kolegi bo jego mama przechodzila. Ok niech pyta. Dla niego dziwne bo powinni sprawdzac. No i ze balby sie z nia spotkac po 2 tygodniach bo moze nadal ma wirusa. To powiedzialam mu ze generalnie po 10-14 dniach zazwyczaj wirusa juz nie ma dlatego dali taki czas kwarantanny. Mowie moze byly przypadki ze wirus byl 3 tygodnie ale to rzadkie a mowie jezeli juz na upartego nie beda sie widziec 3 tygodnie to juz w ogole ryzyko spadnie do zera. On mowi ze moze nawet by wolal za pieniadze zrobic test dla pewnosci czy juz nie ma wirusa. No ja mowie ok ale to chyba 500 zl nie kazdego stac. No a on ze zdrowie wazniejsze. Kurcze wiadomo ze tak ale jednak wedlug mnie i tak szkoda takiej kasy zwlaszcza ze wtedy juz nie ma raczej opcji by wirus nadal byl.
Po takim czasie test już jej może wyjść negatywny. Może sobie ewentualnie zrobić za jakiś czas przeciwciała.
Po jakim czasie się przestaje zarażać nie jestem pewna. Dopytywałam lekarki, czy po izolacji (3 dni bez objawów) mogę bezpiecznie iść do ludzi, to twierdziła, że tak. Dla pewności tata może odczekać dłużej, ale też nie ma co przesadzać. A na test na koniec obecnie nie wysyłają.
695d786c3492781c3fd020c39a3abf990173eddf_6577a2b887a02 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-01-07, 19:39   #2699
andra
Wtajemniczenie

Chyba na jesieni była ta zmiana, tylko nie pamiętam czy powodem nie miało być bardziej oszczędzanie na testach? W każdym razie, myślę że szkoda takich pieniędzy. Po 2/3 tyg to powinien być spokojny.
Zresztą etap zarażania jest krótszy, czy się mylę?

andra jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-01-07, 19:58   #2700
Monia284
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez andra Pokaż wiadomość
Chyba na jesieni była ta zmiana, tylko nie pamiętam czy powodem nie miało być bardziej oszczędzanie na testach? W każdym razie, myślę że szkoda takich pieniędzy. Po 2/3 tyg to powinien być spokojny.
Zresztą etap zarażania jest krótszy, czy się mylę?

Tez tak mysle. Zreszta tak dziala wirus i raczej go juz wtedy w organizmie nie bedzie. Lepiej robic testy ludziom, ktorzy raczej go maja i sprawdzac.

Dzieki dziewczyny. Tez mysle ze moze test na przeciwciala. Zreszta on juz chyba nie jest taki drogi. Chyba okolo 50 zl. Tak jak mowie partnerka taty choruje od Sylwestra, wiec juz tydzien, a ma chyba jeszcze ten bol glowy i stan podgoraczkowy takze nameczy sie ech. No ale mysle ze chyba pare dni i pewnie bedzie lepiej.

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości