Starania o dziecko od 2022 - Strona 90 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2022-06-30, 09:16   #2671
ateris
Zakorzenienie

Dot.: Starania o dziecko od 2022

Cytat:
Napisane przez Caro_Carolla Pokaż wiadomość
My ustalamy bo wtedy na ile to mozliwe jest dynamicznie i staramy sie w okolicy wyliczonego owu robic tak zeby final byl w pozycji sprzyjajacej grawitacji. To raptem pare dni to mozna oznaczyc, ale zasadniczo nie planujemy tego jakos z wielka spina. Jemu tez zalezy to sam mowi ze ustawi sobie wszystko pod ten tydz. Musze dopracować kwestie kiedy serio mam owulacje.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Cytat:
Napisane przez natkurka Pokaż wiadomość
Wlasnie my ostatnio cos dzialalismy ale w pozycji mocno niesprzyjajacej grawitacji. Czyli w sumie szanse sa male bo tez tak czulam ze wszystko co powinno gdzies wyplywa

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Ejj..jakby można było zajść w ciążę tylko w określonych pozycjach, to nie byłaby potrzebna antykoncepcja . To chyba nie ma znaczenia?

ateris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2022-06-30, 09:37   #2672
Oska87
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ateris Pokaż wiadomość
Ejj..jakby można było zajść w ciążę tylko w określonych pozycjach, to nie byłaby potrzebna antykoncepcja . To chyba nie ma znaczenia?

Są pozycje które ułatwiają zajście w ciążę
Przynajmniej ostatnio taki artykuł wpadł mi w ręce.

Wysłane z mojego SM-M317F przy użyciu Tapatalka
Oska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2022-06-30, 10:32   #2673
natkurka
Wtajemniczenie

Ja wlasnie gdzies mi kiedys mrugnelo ze lepsze sa te pozycje z glebsza penetracja przy staraniach bo ulatwiaja plemnikom droge ale pozniej tez widzialam ze to mit i ze kazda pozycja jest dobra bo jak jest sprzyjajace srodowisko w pochwie to i tak wszystko jest okej wiec w sumie nie wiem czy mit czy nie mit wydaje mi sie ze jak wszystko okej to w kazdej pozycji mozna zajsc

natkurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2022-06-30, 12:45   #2674
miszel92
Raczkowanie

Dziewczyny ja zaszłam w ciążę w cyklu kiedy miało nie być owulacji, kompletnie się nie staraliśmy i korzystaliśmy z chwili przypływu namiętności w łazience, na stojaka także tego... Moim zdaniem pozycja nie ma znaczenia.

miszel92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2022-06-30, 13:21   #2675
MadziQ6
Zakorzenienie

Według mnie pozycja też chyba niema znaczenia bo niebylo wpadek przecież 🤣chociaż nieukrywam kiedyś zdarzało się robić świece czy jak to się tam zwie hehe

---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ----------

Boooze dziewczyny przez te upały nieda się żyć🥵🥵ledwo co się wykąpałam po sprzątaniu a tu znowu się że mnie leje...

MadziQ6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2022-06-30, 17:47   #2676
natkurka
Wtajemniczenie

Upal niemilosieny, ja caly czas przy wiatraku. Mialam dzisiaj jechac do biura ale klimatyzacja w aucie szwankuje wiec sobie odpuscilam bo w Krakowie korki

Z ta pozycja to mysle ze chodzi o to ze sa pozycje „ulatwiajace” zajecia w ciaze zwlaszcza jak ktos ma jakas slabsza ruchliwosc plemnikow itp

Stary 2022-06-30, 18:27   #2677
Caro_Carolla
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MadziQ6 Pokaż wiadomość
U mnie wredota już poszła więc można zaczac działać powolia za 2 dni zacznę robić testy
U mnie informuje kiedy zaczynają się płodne i do kiedy mniej więcej mamy działać w poprzednim cyklu niewykorzystalismy tego bo mąż miał natłok pracy plus choroba go rozłożyła

Ja mam zakaz wszelkich akcji we mnie do 6go, do HSG. Potem sobie odbije. Podobno po HSG jajowody sa lekko poszerzone i jest łatwiej ale okaże sie.

Caro_Carolla jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2022-06-30, 18:35   #2678
7ae4e73d4b096fedcc3cca3dacf09e293fa96405_68a3b071c8cd0
Konto usunięte

Cytat:
Według mnie pozycja też chyba niema znaczenia bo niebylo wpadek przecież 🤣chociaż nieukrywam kiedyś zdarzało się robić świece czy jak to się tam zwie hehe

---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ----------

Boooze dziewczyny przez te upały nieda się żyć🥵🥵ledwo co się wykąpałam po sprzątaniu a tu znowu się że mnie leje...

Cytat:
Upal niemilosieny, ja caly czas przy wiatraku. Mialam dzisiaj jechac do biura ale klimatyzacja w aucie szwankuje wiec sobie odpuscilam bo w Krakowie korki

Z ta pozycja to mysle ze chodzi o to ze sa pozycje „ulatwiajace” zajecia w ciaze zwlaszcza jak ktos ma jakas slabsza ruchliwosc plemnikow itp

Upał jest kosmiczny. Właśnie wróciłam z miasta po 4 godzinach siedzenia w ogródku piwnym i jeeeeejuuuu jak mi arbuz wchodzi zazwyczaj ćwiartka to dla mnie dwie porcje, ale nie wiem, czy teraz nie zjem całej
ja akurat w takiej letniej aurze mam niesamowitą ochotę na seks, ale mąż z tych gorzej znoszących i rozpuszcza się żywcem.
Znaczy nie to że bałwan, no rozumiecie o co chodzi

Edytowane przez 7ae4e73d4b096fedcc3cca3dacf09e293fa96405_68a3b071c8cd0
Czas edycji: 2022-06-30 o 18:37
7ae4e73d4b096fedcc3cca3dacf09e293fa96405_68a3b071c8cd0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2022-06-30, 20:04   #2679
MadziQ6
Zakorzenienie

Cytat:

Daj spokój idzie wykitowac przez ten upał ja też cały dzień przy wiatraku ciągle się że mnie leje nienawidzę takiej pogody🥵🤬

---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ----------

[1=7ae4e73d4b096fedcc3cca3 dacf09e293fa96405_68a3b07 1c8cd0;89273921]Upał jest kosmiczny. Właśnie wróciłam z miasta po 4 godzinach siedzenia w ogródku piwnym i jeeeeejuuuu jak mi arbuz wchodzi zazwyczaj ćwiartka to dla mnie dwie porcje, ale nie wiem, czy teraz nie zjem całej
ja akurat w takiej letniej aurze mam niesamowitą ochotę na seks, ale mąż z tych gorzej znoszących i rozpuszcza się żywcem.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]To ja się boje ze jedno do drugiego się przyklei podczas zbliżeń 🤣🤣🤣już normalnie człowiek się poci a co dopiero po tym 🤣🤣

Ja nielubie arbuzów bleee

---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ----------

Cytat:
Ja mam zakaz wszelkich akcji we mnie do 6go, do HSG. Potem sobie odbije. Podobno po HSG jajowody sa lekko poszerzone i jest łatwiej ale okaże sie.

To trzymam mocno kciuki żeby potem się udało

Stary 2022-06-30, 20:21   #2680
ateris
Zakorzenienie

[1=7ae4e73d4b096fedcc3cca3 dacf09e293fa96405_68a3b07 1c8cd0;89273921]Upał jest kosmiczny. Właśnie wróciłam z miasta po 4 godzinach siedzenia w ogródku piwnym i jeeeeejuuuu jak mi arbuz wchodzi zazwyczaj ćwiartka to dla mnie dwie porcje, ale nie wiem, czy teraz nie zjem całej
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Haha bałwan mnie rozwalił Ja lubię drinki z arbuzem.

Stary 2022-06-30, 22:52   #2681
Caro_Carolla
Raczkowanie

Cytat:

No niby tak, ale lekarz mi tak polecil bo raz ze mam tylozgiecie duze a dwa niby z wiekiem u faceta zmniejsza sie ilosc ejakulatu i mozliwosci tryskania go. Jak pomoc nie pomoze to nie zaszkodzi.

---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ----------

Cytat:
Daj spokój idzie wykitowac przez ten upał ja też cały dzień przy wiatraku ciągle się że mnie leje nienawidzę takiej pogody🥵🤬

---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ----------

To ja się boje ze jedno do drugiego się przyklei podczas zbliżeń 🤣🤣🤣już normalnie człowiek się poci a co dopiero po tym 🤣🤣

Ja nielubie arbuzów bleee

---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ----------

To trzymam mocno kciuki żeby potem się udało

Wielkie dzięki

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2022-07-01, 05:54   #2682
ateris
Zakorzenienie

Cytat:
No niby tak, ale lekarz mi tak polecil bo raz ze mam tylozgiecie duze a dwa niby z wiekiem u faceta zmniejsza sie ilosc ejakulatu i mozliwosci tryskania go. Jak pomoc nie pomoze to nie zaszkodzi.

---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ----------

Wielkie dzięki

No tak, skoro to zalecenie lekarza to już rozumiem.

Stary 2022-07-01, 07:17   #2683
Oska87
Wtajemniczenie

Cytat:

Wielkie dzięki

Myśl pozytywnie, ja mam za chwile 35.
Z jednej strony jeszcze byśmy może czekali, bo mój facet jest 4 lata młodszy, tylko że jak rozmawialiśmy na ten temat to mowil ze chciałby 2 dzieci, to go musiałam uświadomić ze jak będziemy dłużej odkładać te decyzje to możemy nie zdążyć.
Poki co to 2cs ale od poniedziałku mam takiego nerwa na wszystko pewnie dlatego że wg aplikacji za 8dni @.
Przy ostatniej nie miałam żadnych większych nerwow, nawet cycki nie bolały, więc podejrzewam że poki się nie ureguluje każda @ bedzie inna
Zastanawiam się czy jest sens iść do gina 3 dni przed @ czy jednak przełożyć... tym bardziej że trochę mi wizyta koliduje z odwiedzinami u teściowej
Ciekawe kiedy któraś z nas zobaczy 2 kreseczki.

Oska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2022-07-01, 07:43   #2684
MadziQ6
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oska87 Pokaż wiadomość
Myśl pozytywnie, ja mam za chwile 35.
Z jednej strony jeszcze byśmy może czekali, bo mój facet jest 4 lata młodszy, tylko że jak rozmawialiśmy na ten temat to mowil ze chciałby 2 dzieci, to go musiałam uświadomić ze jak będziemy dłużej odkładać te decyzje to możemy nie zdążyć.
Poki co to 2cs ale od poniedziałku mam takiego nerwa na wszystko pewnie dlatego że wg aplikacji za 8dni @.
Przy ostatniej nie miałam żadnych większych nerwow, nawet cycki nie bolały, więc podejrzewam że poki się nie ureguluje każda @ bedzie inna
Zastanawiam się czy jest sens iść do gina 3 dni przed @ czy jednak przełożyć... tym bardziej że trochę mi wizyta koliduje z odwiedzinami u teściowej
Ciekawe kiedy któraś z nas zobaczy 2 kreseczki.

Fajnie jakby jak najszybciej 🤣🤣
Ja jakoś znowu mam wrażenie że się nieuda bo niema kiedy i to mnie przytłacza... Na ten cykl miałam plan miało nie być dzieci mieliśmy mieć dużo czasu dla siebie a wyszło na odwrót

Stary 2022-07-01, 11:11   #2685
natkurka
Wtajemniczenie

Moze sie uda cos wykombinowac chociaz powiem Ci ze podziwiam cie wlasnie przy dzieciach znalezc czas bo nawet bez dzieci ciezko sie styknac. Ja widze ze z wiekiem naprawde czlowiek jest duzo bardziej zmeczony bo zapieprza jak glupi, jeszcze po pracy jakies aktywnosci sporty etc i pada na twarz

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2022-07-01, 11:22   #2686
MadziQ6
Zakorzenienie

Cytat:
Moze sie uda cos wykombinowac chociaz powiem Ci ze podziwiam cie wlasnie przy dzieciach znalezc czas bo nawet bez dzieci ciezko sie styknac. Ja widze ze z wiekiem naprawde czlowiek jest duzo bardziej zmeczony bo zapieprza jak glupi, jeszcze po pracy jakies aktywnosci sporty etc i pada na twarz

U nas aktywnością są dzieci 🤣🤣no teraz okazało się że najstarsza jakąś zarazę do domu sprowadziła i musimy smarować się jakimiś płynami i dopiero po odstawieniu i upływie 72h możemy się starać🤦🏽☠♀️więc kolejny cykl w tyłku jestem...

Stary 2022-07-01, 12:49   #2687
natkurka
Wtajemniczenie

Starania o dziecko od 2022

Ile bedziecie sie tym smarowac? O matko jak ja nie lubie bardzo chorob skory, na sama mysl mnie wszystko swedzi a zdarza mi sie czasem miec jakas wysypke

Btw. Dziewczyny powiedzcie mi do jakiego momentu robicie testy owulacyjne? No bo ja robie do piku i pozniej juz nie.. a np teraz jestem niby 3-4 dni od pozywtynego testu owu a boli mnie jajnik.. i zastanawiam sie czy powinnam robic testy dluzej czy nie.. bo teraz w sumie juz nie wiem kiedy to owu..

---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ----------

Ostatnio mialam pozywtyny 3 dni temu, pozniej zrobilam kolejnego dnia i juz kreska byla jasniejsza no a teraz mnie kluje w boku i sie zastanawiam… z temperatura mi sie nie chce bawic, bawie sie przez pare dni i pozniej mam problem bo raz spie dluzej raz krocej raz mam wypad raz nie i w zasadzie to nie jest miarodajne. Moze za miesiac sie przyloze do tej tenperatury aczkolwiek myslalam ze testy duzo daja

Edytowane przez natkurka
Czas edycji: 2022-07-01 o 12:50
Stary 2022-07-01, 13:15   #2688
Caro_Carolla
Raczkowanie

Też się chetnie dowiem od kiedy testujecie ovu bo muszę zacząć bo widać na oko to nie idzie.

Co do wieku u nas 36 i 48 wiec oboje sie łapiemy w wiek ryzyka bo jemu już liczą 50 (oczywiście oburzony ) a ja 35+. Nikt z nas nie ma dzieci to nawet nie wiemy czy możemy.

Powodzenia w akcji smarowania i powrotu do aktywności. Mnie to przeraza w dziecku, ze tez nie bedzie czasu dla siebie a teraz oboje jezdzimu do pracy po pare dni, znajomi, wieczory we dwoje a tu sie skończy ten czas.

Stary 2022-07-01, 13:41   #2689
MadziQ6
Zakorzenienie

Cytat:
Ile bedziecie sie tym smarowac? O matko jak ja nie lubie bardzo chorob skory, na sama mysl mnie wszystko swedzi a zdarza mi sie czasem miec jakas wysypke

Btw. Dziewczyny powiedzcie mi do jakiego momentu robicie testy owulacyjne? No bo ja robie do piku i pozniej juz nie.. a np teraz jestem niby 3-4 dni od pozywtynego testu owu a boli mnie jajnik.. i zastanawiam sie czy powinnam robic testy dluzej czy nie.. bo teraz w sumie juz nie wiem kiedy to owu..

---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ----------

Ostatnio mialam pozywtyny 3 dni temu, pozniej zrobilam kolejnego dnia i juz kreska byla jasniejsza no a teraz mnie kluje w boku i sie zastanawiam… z temperatura mi sie nie chce bawic, bawie sie przez pare dni i pozniej mam problem bo raz spie dluzej raz krocej raz mam wypad raz nie i w zasadzie to nie jest miarodajne. Moze za miesiac sie przyloze do tej tenperatury aczkolwiek myslalam ze testy duzo daja

No właśnie postanowilismy żeby nie zmarnować cyklu smarować się maks do niedzieli...chyba że wysypka będzie jakaś bardzo uciążliwa to wtedy mamy po cyklu

Jeżeli chodzi o testy to ja robię zazwyczaj do 2 dni po chyba że np moja 4dni a mnie bardzo bolą jajniki to znowu robię przez dwa dni bo może coś się obsunęła czy coś 🤷🏼☠♀️

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2022-07-01, 13:46   #2690
MadziQ6
Zakorzenienie

Cytat:
Też się chetnie dowiem od kiedy testujecie ovu bo muszę zacząć bo widać na oko to nie idzie.

Co do wieku u nas 36 i 48 wiec oboje sie łapiemy w wiek ryzyka bo jemu już liczą 50 (oczywiście oburzony ) a ja 35+. Nikt z nas nie ma dzieci to nawet nie wiemy czy możemy.

Powodzenia w akcji smarowania i powrotu do aktywności. Mnie to przeraza w dziecku, ze tez nie bedzie czasu dla siebie a teraz oboje jezdzimu do pracy po pare dni, znajomi, wieczory we dwoje a tu sie skończy ten czas.

U nas problem jest taki że mała śpi czasem na czują i trzeba być cicho. Z kolei średnia przychodzi do nas często spać aż za często i za wcześnieznowu jak mąż idzie ja uspac spowrotem to często budzi się dopiero do pracy a zaczyna na 3...

Stary 2022-07-01, 14:31   #2691
natkurka
Wtajemniczenie

O kurde to trzeba miec plan doskonaly jak w Dom z Papieru zeby to ogarnac el Profsor

Stary 2022-07-01, 15:04   #2692
MadziQ6
Zakorzenienie

Cytat:
O kurde to trzeba miec plan doskonaly jak w Dom z Papieru zeby to ogarnac el Profsor

Niestety tak można by na spontanie w nocy ale mąż wczas wstaje a najstarsza jak ma wolne to nawet do 1 siedzi a nie dziękuję żeby nakryła 🤣🤣🤣

Stary 2022-07-01, 20:24   #2693
farfarae
Zadomowienie

Mój ginekolog jak mu zasygnalizowałam, że zaczynam starania, to polecił mi tylko cieszyć się seksem, nie monitorować owulacji, nie liczyć dni płodnych i wyluzować Jakby nas przeczytał na tym wątku, to by dostał chyba zawału 🤪

Dziewczyny, ja dostałam dziś okres, czwarty cykl starań za nami. Potrzebujemy pilnie jakichś dwóch kresek na wątku 😊
farfarae jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2022-07-01, 21:04   #2694
natkurka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez farfarae Pokaż wiadomość
Mój ginekolog jak mu zasygnalizowałam, że zaczynam starania, to polecił mi tylko cieszyć się seksem, nie monitorować owulacji, nie liczyć dni płodnych i wyluzować Jakby nas przeczytał na tym wątku, to by dostał chyba zawału

Dziewczyny, ja dostałam dziś okres, czwarty cykl starań za nami. Potrzebujemy pilnie jakichś dwóch kresek na wątku

Ja tez czekam na jakies kreski ale od dziewczyn ktore sa tutaj dluzej niz ja bo im sie bardziej nalezy

Stary 2022-07-01, 21:06   #2695
MadziQ6
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez farfarae Pokaż wiadomość
Mój ginekolog jak mu zasygnalizowałam, że zaczynam starania, to polecił mi tylko cieszyć się seksem, nie monitorować owulacji, nie liczyć dni płodnych i wyluzować Jakby nas przeczytał na tym wątku, to by dostał chyba zawału 🤪

Dziewczyny, ja dostałam dziś okres, czwarty cykl starań za nami. Potrzebujemy pilnie jakichś dwóch kresek na wątku
Haha to zapewne 🤣🤣🤣ale im tak łatwo się mówi, niekazdemu to tak łatwo przychodzi niestety

Stary 2022-07-01, 21:18   #2696
ateris
Zakorzenienie

U mnie zawirowania, chce zmienić pracę, ale szczerze? Nie zamierzam przerywać starań. Nie wiadomo ile mi się zejdzie, a w tej pracy nie chce zostać. Raz się żyje. I też czekam na kreski w tym wątku

Stary 2022-07-01, 21:39   #2697
MadziQ6
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie zawirowania, chce zmienić pracę, ale szczerze? Nie zamierzam przerywać starań. Nie wiadomo ile mi się zejdzie, a w tej pracy nie chce zostać. Raz się żyje. I też czekam na kreski w tym wątku

I bardzo dobrze oooo to życzę sukcesów w nowej pracy ale jednak prędzej życzę dwóch kresek

REKLAMA
Stary 2022-07-01, 22:48   #2698
ateris
Zakorzenienie

Cytat:
I bardzo dobrze oooo to życzę sukcesów w nowej pracy ale jednak prędzej życzę dwóch kresek

Dziękuję

Stary 2022-07-01, 23:16   #2699
natkurka
Wtajemniczenie

Cytat:

A ja mysle ze dobrze robisz i Ci kibicuje. Widze na innych watkach dziewczyny wszystko dopasowuja pod starania, mnie sie moze latwo mowi bo dopiero zaczynamy ale kurcze to bardzo niezdrowe bo czlowiek sie strasznie zafiksowuje nie chce sie nigdy do tego doprowadzic

Stary 2022-07-02, 00:03   #2700
Caro_Carolla
Raczkowanie

Cytat:
A ja mysle ze dobrze robisz i Ci kibicuje. Widze na innych watkach dziewczyny wszystko dopasowuja pod starania, mnie sie moze latwo mowi bo dopiero zaczynamy ale kurcze to bardzo niezdrowe bo czlowiek sie strasznie zafiksowuje nie chce sie nigdy do tego doprowadzic

W zasadzie pewnie nikt nie chce, ale z czasem jak zaczyna sie leczenie czy wspomaganie itp to siła rzeczy to temat nr 1 i mysli się o tym. Tez tak chcialam, ze totalnie na luzie a jak dostalam leki to trzeba pilnować jakie od ktorego dnia, jak organizm reaguje i czy chcesz czy nie to myslisz. Oby Wam sie szybko udalo i bez problemu. Teraz temat badan wjechal i ciągle cos. Nie ma jeszcze paniki bo to pol roku i czekamy na obiektywne info, ale sam fakt mnie wkurza, ze mialo byc romantycznie i na juz a nie jest.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości