|
|
#2671 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Novynette - wątek zbiorczy
wydaje mi sie ze tak, ale moze dla pewnosci zadzwon do swojego ginekologa...? tylko nie dzwon do rodzinnego, bo oni gowno wiedza i twierdza ze wszytskie tabletki wplywaja na anty ;]
|
|
|
|
#2672 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2673 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() moj antybiotyk nazywa sie klarmin i na ulotce nie ma nic o antykoncepcji...;/ baa nawet o alkoholu.. no to problem z glowy ![]() kurcze ;/ przeszukuje caly internet i juz sama nie wiem...raz pisza, ze nie bo to klarytromycyna potem znowu ,ze to antybiotyk i na pewno wplywa...;/ Edytowane przez martulla88 Czas edycji: 2009-12-29 o 19:27 |
|
|
|
|
#2674 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zespół napięcia przedmiesiączkowego
Z ziółek to właśnie ten Castagnus, tyle, że to w tabletkach. A antykoncepcja hormonalna jak wiem po sobie pomoże tylko na czas jej stosowania. U mnie bóle po odstawieniu wróciły. Są takie same jak przed stosowaniem, więc chyba nie ma sensu, na dodatek wszystko mi się rozregulowało.
|
|
|
|
#2675 |
|
Zadomowienie
|
nie kazdy antybiotyk wplywa na skutecznosc... Twoj nie.
|
|
|
|
#2676 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zwłaszcza, że podałam Ci ulotkę leku, który ma w składzie interesującą Cię klarytromycynę i jest bardzo wyraźnie napisane, że nie wpływa ona na tabsy. w ulotkach nie podają błędnych informacji. możesz być spokojna. |
|
|
|
|
#2677 |
|
Raczkowanie
|
tak, widzialam ta ulotke i bylam spokojna, dzisiaj zadzwonilam do znajomej ginekolog powiedziala, ze obniza ;/ i caly moj spokoj dzieki Wam sie posypal ;/ i na serio juz sama nie wiem...chce byc spokojna ale ejdnak gdzies cos w glowie swita..;/ tym bardziej, ze koncze 1sze opakowanie i tez niektorzy mowia, z eono calkiem nie zabezpiecza a jeszcze do tego ten antybiotyk;/ wrrr ja to mam pecha ;/
|
|
|
|
#2678 | |
|
Raczkowanie
|
a ja mam propblem.i mam nadzieje ze mi pomozecie.biore tab juz hm..2,5 roku albo 3 lata. 3dni przed odstawieniem zapomnialam tabletki.potem dokonczylam opakowanie bez pominietej tabletki i zrobilam przerwe 7 dni.teraz nie wiem za bardzo czy powinnam sie dodatkowo zabezpieczac.dzis pierwsza tabletke wzielam.
ulotka mowi tak: 1)pacjentka powinna przyjac ostatnio pominieta tabletke tak szybko jak tyklko sobie o tym przypomni nawet jesli wiaze sie to z przyjeciem 2 tabletek na raz. potem powinna kontynuowac przyjmowanie o zwyklej porze dnia.kolejne opakowanie powinna przyjmowac bez 7 dniowej przerwy 2)lekarz moze zalecic odstawienie tabletek z dotychczas stosowanego opakowania.w tym przypadku pacjentka powinna zrobic przerwe w przyjmowaniu tabletek, wlaczajac w to dni, kiedy zapomniala tabletki, a potem zaczac nowe opakowanie i tu problem bo zrobilam zupelnie inaczej.nie mialam przy sobie ulotki i wzielam te 3 tabletki ktore mi zostaly. napiszcie prosze co o tym myslicie i co mam robic. ---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2679 |
|
Raczkowanie
|
na pewno bym sie schizowala
![]() a w takim razie to juz ostatnie pytanie bo polozna powiedziala, zeby nie laczyc opakowan bo mi sie zaburzy cykl, czyli ile dokaldnie musze uwazac? ostatni antybiotyk biore w niedziele a ostatnia anty w sobote... |
|
|
|
#2680 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale jak juz bede miala okazje to nie chce zajsc w ciaze i nie wiem wlasnie co mam robic.mialam nadzieje ze mi ktos pomoze. a z tym antybiotykiem tez nie masz sie co stresowac
|
|
|
|
|
#2681 |
|
Przyczajenie
|
cześć
mam pytanie w sumie dla mnie dość istotne. zaczęłam brać novynette dopiero co, jestem na 11 tabletce a czuje się fatalnie. wszystko mnie boli, wogóle wydaje mi się, ze "spuchłam". nie wiem, czy to są normalne objawy i czy nie powinnam tabletek odstwaić. na wizyte u gin nie mam szans przez 2tyg bo wszysko pozajmowane. nie wiem co mam zrobić. ![]() i jeszcze jedno. czy tabletki można odstawić kiedy się chce? czy musze wziąść całe opakowanie. Edytowane przez samm Czas edycji: 2009-12-30 o 23:36 |
|
|
|
#2682 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mimo wszystko w tym przypadku ja wierzylabym ulotce a nie lekarzowi-niestety wszystkich interakcji na pamiec nie znaja, co nie raz juz zauwazylam... ale skoro tak sie martwisz, to zabezpieczaj sie prezerwatywa, na pewno nie zaszkodzi, a bedziesz spokojniejsza. kalina_kalinka na pewno musisz sie dodatkowo zabezpiecac. swoja droga, nie rozumiem jak mozna nie znac ulotki biorac tabletki tyle czasu... Edytowane przez ojejka89 Czas edycji: 2009-12-30 o 23:50 |
|
|
|
|
#2683 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
aczkolwiek dupa bo nie nawidze sie zabezpieczac
|
|
|
|
|
#2684 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Tabletki NOVYNETTE - zbiorczy
hey mam pytanie czy biorac novynette jestesmy chronione przed zajsciem w ciaze juz od pierwszej tabletki czy jak ? jestem w polowie pierwszego opakowania i sie zastanawiam czy juz moge kochac sie bez prezerw ? Dzieki za odp
*
|
|
|
|
#2685 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jesteś chroniona od pierwszej tabletki jeśli przyjęłaś ją w pierwszym dniu cyklu
|
|
#2686 |
|
Raczkowanie
|
hej to jak dlugo? tydzien?tak jak bym zapomniala w pierwszym tygodniu?help
|
|
|
|
#2687 |
|
Przyczajenie
|
dziewczyny pomocy !! nie wiem jak teraz brać tabletki bo na sylwestra troche zabalowałam i niesttey doszło do wymiotów wiec i po tabletce dzisiaj wzielam normalnie jak zawsze wieczorem, wczoraj juz drugiej nie brałam, to dobrze czy zle ?
|
|
|
|
#2688 |
|
Zakorzenienie
|
a wymiotowałaś w ciągu 4 godzin po wzięciu tabletki?
|
#2689 |
|
Przyczajenie
|
tak i to jest najgorsze
---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ---------- nie wiem czy dobrze ze wzilam dzisiaj tabletke jak zawsze wieczorem normalnie poradzcie mi co robic |
|
|
|
#2690 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a na przyszłość w takich sytuacjach najlepiej wziąć następną tabletkę z opakowania niedługo po tym jak poprzednią się zwymiotowało
|
|
#2691 |
|
Przyczajenie
|
lekarz mowil ze jak zapomne wziasc to biore rano potem normalni wieczorem i znowu wieczorem i tak w olo jeszeli natomiast zapomne tez rano to biore wieczor rano wieczor
wiec tak zrobie dzieki
|
|
|
|
#2692 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2693 |
|
Raczkowanie
|
ile z Was przytyło po novynette, albo ma problemy z cerą ? biore tabletki około 9 miesiecy, a z moją twarzą i ciałem od jakichś 4 misiecy zaczyna się robić istny cyrk.
|
#2694 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Tabletki NOVYNETTE
ile z Was przytyło po novynette, albo ma problemy z cerą ? biore tabletki około 9 miesiecy, a z moją twarzą i ciałem od jakichś 4 misiecy zaczyna się robić istny cyrk.
|
#2695 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tabletki NOVYNETTE
Nie przytyłam, z cera zawsze miałam problemy, ale nie nasiliły sie przy tabletkach. Niestety tez nic sie nie poprawiło...
|
|
#2696 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2697 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2698 |
|
Raczkowanie
|
anula1990sara
Jeśli rozpoczęłaś w 1 dniu cyklu to jesteś chroniona! A jeśli chodzi o ulotkę to naprawdę warto przeczytać! jest co prawda długa i troche odpychająca ale po jej przeczytaniu będzie się miało o 99% wątpliwości i pytań mniej )beacia440 Niestety z tego co zauważyłam to w większości przypadków dziewczyny mają lekkie (badź cięższe) problemy z cerą po novynettkach. Ja mam je przez pierwsze 4 dni cyklu średnio potem już syfki znikają ![]() A jeśli chodzi o wagę to żadnych problemow ) wystarczy rozsądnie się odżywiac a nie zwalać na tabletki- no chyba, że waga ostro skacze mimo rozsądnego trybu zycia
|
#2699 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny mam problem.
Wczoraj tj (1.01) o godzinie 22 wzięlam 7/6 tabletkę, popiłam ją coca-colą i się wzburzyło i wyglądało to tak jakby tabletka się w tej cocacoli rozpuściła, w związku z tym nie wiedzialam czy ją połknęłam czy nie. Po dwóch godzinach ze stresu i paniki, że przypadkiem wpadnę wzięlam kolejną z ostatniego dnia. Współżyłam po zazyciu tej drugiej tabletki, ale nie był to "pełny stosunek". Czytając ulotkę doszłam do wniosku, że zrobiłam tak jakbym zapomniała tabletki w czasie mniejszym niż 12h prawda? Wszystko będzie ok? Zabezpieczenie jest/było? Teraz kolejne pytanie, tabletki zaczęłam brać w sobotę tydzień temu. Zjadłam ostatnią tabletkę czyli z piątku. Więc teraz opakowanie kończy mi się na czwartku, zrobić dodatkową przerwę i w kolejny czwartek zacząć? Czy nie robić wcale czy może zrobić przerwę ale zabezpieczać się dodatkowo przez tydzień? Nie wiem czy zrozumiałyście to co napisałam:P Proszę o pomoc. Mam nadzieję, że nie mam powodów do żadnych zmartwień. |
|
|
|
#2700 |
|
Zadomowienie
|
zrob normalnie 7dniowa przerwe.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:21.

aczkolwiek dupa bo nie nawidze sie zabezpieczac
jesteś chroniona od pierwszej tabletki jeśli przyjęłaś ją w pierwszym dniu cyklu